Πώς να αλλάξετε λογαριασμούς Facebook στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Οι άνθρωποι έχουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς στο Facebook. Οι λόγοι είναι συζητήσιμοι, αλλά θα παραμείνουμε στην υπόθεση ότι το ένα είναι για δουλειά και το άλλο για προσωπική χρήση. Σε αυτό το πλαίσιο, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε γρήγορα λογαριασμούς Facebook. Υπάρχουν πιθανώς επεκτάσεις/πρόσθετα που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε πιο εύκολο, αλλά μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια. Το Facebook φαίνεται ότι έχει καταλάβει ότι αυτό μπορεί να είναι μια πραγματική ανάγκη. Έχει προσθέσει ένα πρόγραμμα εναλλαγής λογαριασμού στη διεπαφή ιστού του.

Αλλαγή λογαριασμών Facebook

Εάν επισκεφτείτε το Facebook, θα δείτε ένα νέο κουμπί δίπλα στο κουμπί Home στην επάνω γραμμή. Αυτό είναι το νέο κουμπί αλλαγής λογαριασμού.

  Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις γλώσσας στο Facebook

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην «Προσθήκη λογαριασμού». Θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα σύνδεσης στο Facebook όπου μπορείτε να συνδεθείτε στον δεύτερο λογαριασμό σας.

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την εναλλαγή λογαριασμού, θα πρέπει να εισαγάγετε τόσο το email όσο και τον κωδικό πρόσβασής σας. Τη δεύτερη φορά, θα πρέπει μόνο να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Μόλις προσθέσετε έναν δεύτερο λογαριασμό, θα εμφανιστεί το παράθυρο εναλλαγής λογαριασμού. Πρέπει μόνο να κάνετε κλικ στην εικόνα προφίλ του λογαριασμού στο μικρό παράθυρο, να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και θα μεταβείτε στον άλλο λογαριασμό.

Εάν ανησυχείτε ότι θα αφήσει έναν ή και τους δύο λογαριασμούς σας ανοιχτούς σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, δεν ισχύει. Ενώ μπορείτε να προσθέσετε δύο ή περισσότερους λογαριασμούς, σε καμία περίπτωση αυτή η δυνατότητα δεν καταργεί την απαίτηση κωδικού πρόσβασης.

  Το κλείδωμα συνομιλίας εμποδίζει την πρόσβαση στο Facebook, το Messenger και το Whatsapp [Android]

Ελλείψει αυτής της δυνατότητας, εάν θέλατε να συνδεθείτε στο Facebook, έπρεπε πρώτα να αποσυνδεθείτε και μετά να συνδεθείτε ξανά. Αυτή η δυνατότητα εξαλείφει το τμήμα «Έξοδος» και εξοικονομεί επίσης τον χρόνο που αφιερώνετε για την εισαγωγή του email για τον δεύτερο λογαριασμό σας.

Προσοχή στις επεκτάσεις Facebook

Υπάρχει πιθανώς μια επέκταση ή ένα πρόσθετο που μπορεί να αλλάξει λογαριασμούς Facebook χωρίς καν να ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης. Δεν είναι δύσκολο, δεδομένου ότι οι επεκτάσεις αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης είναι ένα πράγμα. Το μόνο πρόβλημα είναι, με το Facebook, πρέπει να προσέχετε ποια πρόσθετα/επεκτάσεις εγκαθιστάτε. Θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας στο Facebook και, αν το επιλέξουν, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν κατάχρηση.

  Πώς να αφαιρέσετε μια εικόνα προφίλ Facebook από τον λογαριασμό σας

Εξετάζουμε πολλές επεκτάσεις και πρόσθετα, αλλά είμαστε πάντα κουρασμένοι από αυτές που τροποποιούν το Facebook με οποιονδήποτε τρόπο. Εάν μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση για να σας βοηθήσει να αλλάξετε λογαριασμούς Facebook χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε φορά, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κακόβουλη. Κακόβουλες επεκτάσεις που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook μπορούν να κλέψουν πληροφορίες και επίσης να δημοσιεύσουν εκ μέρους σας καθώς και να στείλουν ανεπιθύμητα μηνύματα στους φίλους σας.