Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Snapchat

Μια δυνατότητα αποκλεισμού είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για οποιαδήποτε εφαρμογή ή υπηρεσία μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες το χρειάζονται για να αποκρούσουν τα τρολ και άλλους χρήστες που απλά δεν θα σταματήσουν να τους στέλνουν μηνύματα. Το Snapcchat δεν διαφέρει και έχει μια δυνατότητα αποκλεισμού. Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον στο Snapchat.

Αποκλεισμός στο Snapchat

Ανοίξτε το Snapchat και πατήστε το εικονίδιο συνομιλίας κάτω αριστερά για να μεταβείτε στη λίστα των νημάτων συνομιλίας. Όποιος έχετε στείλει ποτέ μήνυμα ή στιγμιότυπο θα εμφανίζεται εδώ. Τα μηνύματα ή τα στιγμιότυπα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί, ωστόσο, το νήμα συνομιλίας θα εξακολουθεί να υπάρχει. Πατήστε το νήμα για το άτομο που θέλετε να αποκλείσετε και πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ επάνω αριστερά.

  Πώς να προσθέσετε μουσική στα Snaps ή τις ιστορίες σας στο Snapchat

Αυτό θα ανοίξει μια οθόνη ρυθμίσεων για τον συγκεκριμένο χρήστη. Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να ζητήσετε την τοποθεσία ενός χρήστη, να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, να μοιραστείτε ονόματα χρηστών, να επεξεργαστείτε το όνομα, να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε και φυσικά να αποκλείσετε έναν χρήστη. Πατήστε την επιλογή Αποκλεισμός και επιβεβαιώστε ότι θέλετε να τους αποκλείσετε. Μόλις αποκλειστεί ο χρήστης, το Snapchat θα σας ρωτήσει γιατί θέλατε να τον αποκλείσετε. Χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για τη διαχείριση χρηστών που ενδέχεται να κάνουν κατάχρηση της πλατφόρμας.

Εάν έχετε αποκλείσει κάποιον κατά λάθος, μπορείτε να τον ξεμπλοκάρετε εξίσου εύκολα. Μεταβείτε στην κύρια οθόνη προβολής κάμερας στο Snapchat και πατήστε το εικονίδιο bitmoji/προφίλ επάνω αριστερά. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού επάνω δεξιά για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Snapchat.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε φακούς 3D World στο Snapchat

Στην οθόνη Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή Αποκλεισμένο. Πατήστε το και θα δείτε μια λίστα με όλους όσους έχετε αποκλείσει στο Snapchat. Πατήστε το μικρό κουμπί σταυρού δίπλα σε ένα όνομα και αυτός ο χρήστης θα ξεμπλοκαριστεί.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εάν ο μόνος λόγος για τον οποίο αποκλείετε κάποιον στο Snapchat είναι ότι στέλνει μηνύματα πολύ συχνά και αποσπά την προσοχή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε που αναφέρθηκε προηγουμένως και να κάνετε σίγαση των ειδοποιήσεων από αυτόν. Αυτό λειτουργεί και με νήματα ομαδικών μηνυμάτων, τα οποία είναι σχεδόν πάντα πιο ενεργά από τα νήματα μηνυμάτων one-on-one.

  Το Snapchat χρησιμοποιεί αυτόματα τη λειτουργία Ghost;

Μόλις αποκλείσετε έναν χρήστη, δεν θα μπορεί πλέον να σας στέλνει μηνύματα, να στέλνει στιγμιότυπα ή να προβάλλει την ιστορία σας στο Snapchat. Αυτό προφανώς θα τους οδηγήσει στο γεγονός ότι έχουν αποκλειστεί. Εάν λαμβάνετε πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα ή μηνύματα από τρολ στο Snapchat, ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε τη Γρήγορη προσθήκη και να κάνετε λίγο πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να σας βρουν και να σας προσθέσουν στο Snapchat.