Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ή να απενεργοποιήσω το Google Assistant στο Android

Το Google Assistant είναι ένα απίστευτο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ξεκινήσει μια γρήγορη αναζήτηση και να εκτελέσει μια ποικιλία εργασιών ακούγοντάς σας. Ξυπνά όταν προφέρετε αυτές τις διάσημες λέξεις OK Google ή Hey Google. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ορίσετε υπενθυμίσεις, να προγραμματίσετε συσκέψεις κ.λπ. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν δεν θέλετε να χειριστείτε το τηλέφωνό σας με τα χέρια σας. Έρχεται προεγκατεστημένο σε όλες τις συσκευές Android και είναι πάντα έτοιμο να ακούσει τις εντολές σας. Αν αναρωτιέστε, πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τον Βοηθό Google, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα σας διδάξουμε πώς να ενεργοποιήσετε τον Βοηθό Google που ενεργοποιείται με φωνή. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το Google Assistant για λίγο και σκέφτεστε πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τον Βοηθό, θα σας απαντήσουμε και σε αυτό.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ή να απενεργοποιήσω το Google Assistant στο Android

Προτού απαντήσω στην ερώτησή σας, πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τον Βοηθό Google, ας δούμε μερικά από τα απίστευτα πράγματα που μπορείτε να επιτύχετε:

  • Μπορεί να ελέγξει πολλές συσκευές.
  • Μπορεί να διαβάσει ειδοποιήσεις και άλλο περιεχόμενο.
  • Μπορεί να παίξει και να αναζητήσει τη μουσική σας.
  • Μπορεί να ανοίξει εφαρμογές για εσάς.
  • Μπορεί να κλείσει τα εισιτήριά σας για ταινίες και άλλες παραστάσεις.
  Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί προσαρμοσμένης ενέργειας στις γρήγορες ρυθμίσεις στο Android 6.0

Αφού κατανοήσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά, ας μεταβούμε κατευθείαν στα βήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα τόσο σε Android όσο και σε iOS. Η Google έχει κάνει αρκετά εύκολη την ενεργοποίηση αυτής της ρύθμισης και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Σημείωση: Τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων. Διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως ελέγξτε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Οι ακόλουθες μέθοδοι προέρχονται από τη συσκευή Honor Play.

Εάν διαθέτετε συσκευή Android, δεν κάνετε λήψη ή εγκατάσταση τίποτα. Ο Βοηθός συνοδεύεται από το Android, απλά πρέπει να τον ενεργοποιήσετε και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google και πατήστε το εικονίδιο Προφίλ.

2. Πατήστε Ρυθμίσεις.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Φωνή.

4. Πατήστε στο Voice Match κάτω από το Hey Google.

5. Ενεργοποιήστε την επιλογή Hey Google όπως φαίνεται.

6. Εδώ, πατήστε Επόμενο.

7. Πατήστε Συμφωνώ για να συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Όταν τελειώσετε, ο βοηθός θα ενεργοποιηθεί και μπορείτε να τον ξυπνήσετε λέγοντας Hey Google και Ok Google. Αυτός είναι ο τρόπος ενεργοποίησης του Βοηθού Google που ενεργοποιείται με φωνή.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android με ένα σπασμένο κουμπί λειτουργίας

Παρόλο που ο Βοηθός είναι μια εξαιρετική δυνατότητα, θέτει σε κίνδυνο το απόρρητό σας. Σας ακούει συνεχώς, ώστε να μπορεί πάντα να ανταποκρίνεται στην κλήση αφύπνισης που είναι Ok ή Hey Google και έτσι καταγράφει τις λέξεις σας ως δεδομένα. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να το απενεργοποιήσετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

1. Ακολουθήστε τα βήματα 1 και 2 από την παραπάνω ενότητα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις Google.

2. Πατήστε στο Google Assistant.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Βοηθός.

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και εντοπίστε την επιλογή Τηλέφωνο κάτω από τις συσκευές Βοηθός και πατήστε σε αυτήν.

5. Απενεργοποιήστε το Google Assistant.

6. Τέλος, βγείτε από την εφαρμογή.

Επαγγελματική συμβουλή: Ενεργοποιήστε το Google Assistant στο iPhone

Η Apple αφαίρεσε τη δυνατότητα που επέτρεπε τη χρήση του Βοηθού μέσω Siri μαζί με τη χρήση του μέσω συντομεύσεων. Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Assistant στο iPhone τώρα είναι να ανοίγετε την εφαρμογή του όποτε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

1. Μεταβείτε στην επίσημη σελίδα λήψης της εφαρμογής Google Assistant και πατήστε GET και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε. Θα εγκαταστήσει την εφαρμογή στο iPhone σας.

  Πώς να βαθμονομήσετε την πυξίδα στο Android για να βελτιώσετε την ακρίβεια τοποθεσίας της συσκευής

2. Στην εφαρμογή, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι, συνεχίστε με τον λογαριασμό σας.

3. Στην επόμενη σελίδα, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που δηλώνει τη συνεργασία του Google Partners. Πατήστε στο κουμπί ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Σημείωση: Επιβεβαιώστε τυχόν προτροπές που ζητούν πρόσβαση.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Είναι ο Βοηθός Google ικανός να απαντά σε τηλεφωνικές κλήσεις;

Απ. Ναι, μπορεί να απαντήσει σε τηλεφωνικές κλήσεις και επίσης να ρωτήσει ποιος είναι ο σκοπός της κλήσης. Μπορεί ακόμη και να απορρίψει μια κλήση αν εντοπίσει ότι πρόκειται για ανεπιθύμητη κλήση. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Assistant, μπορείτε να πατήσετε την επιλογή Screen Call ενώ λαμβάνετε μια κλήση.

Ε2. Είναι δωρεάν η χρήση του Google Assistant;

Απ. Ναι, είναι μια εντελώς δωρεάν λειτουργία που παρέχεται από την Google χωρίς κρυφές πληρωμές.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσαμε να απαντήσουμε πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ή να απενεργοποιήσω το Google Assistant. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.