Πώς λειτουργεί το Google Now στο Chrome και πώς να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε

Το Google Now είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες υπηρεσίες συγκέντρωσης προσωπικών πληροφοριών που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Είναι σαν να έχετε έναν προσωπικό βοηθό στη διάθεσή σας συνεχώς, για να σας παρουσιάζει μόνο τις πληροφορίες που χρειάζεστε – μια εργασία που οι πρόγονοι των σύγχρονων smartphones μας, τα οποία εύστοχα ονομάζονταν PDA (συντομογραφία των Personal Digital Assistants), φιλοδοξούσαν να επιτύχουν. Από το ντεμπούτο του στο Android 4.1 Jelly Bean, το Google Now έχει προχωρήσει πολύ, με πολλές νέες κάρτες να προστίθενται με κάθε ενημέρωση λειτουργικού συστήματος, καθώς και υποστήριξη iOS που προστέθηκε πέρυσι. Στο μέτωπο της επιφάνειας εργασίας, πέρυσι προστέθηκαν στο Chrome κάρτες πλούσιες σε πληροφορίες όπως το Google Now, τα αποτελέσματα αναζήτησης Google και η φωνητική αναζήτηση σε φυσική γλώσσα τύπου Google Now. Η τελευταία ενημέρωση αυτής της σειράς επέκτασης του Google Now φέρνει τις κάρτες της στο κέντρο ειδοποιήσεων του Chrome. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά μετά το άλμα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη μετάφραση στο Chrome

Για να εμφανίζονται οι κάρτες Google Now για εσάς στο Chrome, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με τον ίδιο λογαριασμό Google τόσο στο Chrome όσο και σε μια συσκευή Android ή iOS και να έχετε ενεργοποιημένο το Google Now στη δεύτερη. Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο ειδοποίησης του Chrome (το μικρό κουδούνι) στο δίσκο συστήματος, θα αρχίσετε να βλέπετε αμέσως μερικές κάρτες, τακτοποιημένες σε μια κατακόρυφη λίστα. Δεν υποστηρίζονται όλοι οι τύποι καρτών Google Now στο Chrome αυτήν τη στιγμή, αν και αρκετοί σημαντικοί, όπως ενημερώσεις καιρού, πληροφορίες πτήσεων, αποτελέσματα αθλημάτων, ώρες ταξιδιού κ.λπ. λειτουργούν μια χαρά.

  Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε δέκτη Chromecast

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, οι κάρτες Google Now που εμφανίζονται στο Chrome μοιάζουν με τις αντίστοιχές τους Android, αν και υπάρχουν ορισμένες προφανείς διαφορές διεπαφής χρήστη: ένα κουμπί κλεισίματος σε κάθε κάρτα αντί για το σάρωση για παράβλεψη χειρονομίας και σύνδεσμοι στο κάτω μέρος κάθε κάρτας για εισαγωγή στο Google Now στο Chrome. Κάνοντας κλικ στις κάρτες λειτουργεί όπως αναμένεται. η κάρτα καιρού θα σας μεταφέρει στα αποτελέσματα καιρού σε μια νέα καρτέλα, οι χάρτες θα ανοίξουν τη διαδρομή στους Χάρτες Google και ούτω καθεξής.

Τώρα προσωπικά λατρεύω το Google Now και δεν μπορώ να βρω έναν λόγο ενάντια στη χρήση του που να μην περιλαμβάνει την εικόνα κάποιου με ένα καπέλο από αλουμινόχαρτο σε ένα υπόγειο, αλλά συνειδητοποιώ ότι δεν πρέπει όλοι στο Διαδίκτυο να μοιράζονται τις απόψεις μου. Ανεξάρτητα από τους λόγους που μπορεί να έχετε για να μην το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία στο Chrome όπως ακριβώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από οποιαδήποτε εγκατεστημένη εφαρμογή ή υπηρεσία. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη μέθοδο, περιλαμβάνει κλικ στο εικονίδιο Gear κάτω δεξιά στο παράθυρο ειδοποιήσεων και, στη συνέχεια, αποεπιλογή της καταχώρισης για το Google Now στην οθόνη που ακολουθεί – είναι τόσο απλό.

  Δύο τρόποι για να λάβετε αυτόματη διόρθωση στο Google Chrome

Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πιο στενή ενοποίηση μεταξύ των προϊόντων της Google σε διαφορετικές πλατφόρμες, καθώς μου επιτρέπει να βλέπω τις πληροφορίες που χρειάζομαι με μια γρήγορη ματιά, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιώ.