Πώς (και γιατί!) Να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για το WordPress;

Έχετε υποβάλει ποτέ αλλαγές στον ιστότοπό σας μόνο για να μετανιώσετε αμέσως για αυτήν την απόφαση;

Είναι αρκετά συνηθισμένο να εργάζεστε στο έργο σας σε περιβάλλον ζωντανής παραγωγής. Αλλά αν κάνετε ζωντανές αλλαγές σε μια τοποθεσία παραγωγής, εκθέτετε επίσης τον εαυτό σας σε μεγαλύτερους κινδύνους.

Νομίζω ότι πολλοί από εμάς μπορούμε να παραδεχτούμε ότι τείνουμε να αγνοούμε τον σωστό τρόπο με αντάλλαγμα τον γρήγορο τρόπο.

Όταν εργάζομαι ειδικά με το WordPress, τείνω να κάνω μικρές τροποποιήσεις και αλλαγές σχεδόν κάθε μέρα, και τις περισσότερες φορές, νιώθω ότι δεν χρειάζομαι έναν ιστότοπο εγκατάστασης. Ξέρετε, είναι μόνο μερικές γραμμές CSS ή απλή εγκατάσταση πρόσθετων.

Αυτή η προσέγγιση μου έχει απωθήσει περισσότερες από μία φορές, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ που έκανα αυτό το λάθος. Αν κοιτάξετε γενικά οποιαδήποτε εξέλιξη, είναι αδιανόητο ότι μια επαγγελματική ομάδα θα λειτουργούσε χωρίς ένα περιβάλλον σκηνής.

Ο κίνδυνος να σπάσετε πράγματα και να σπάσετε την επιχείρηση είναι πολύ υψηλός για να κάνετε μια τόσο ασύνετη επιλογή. Και για την αντιμετώπιση του κινδύνου, συνιστάται να λειτουργείτε ταυτόχρονα από περιβάλλον Παραγωγής και Σκηνοθεσίας.

Τι είναι ένα περιβάλλον σκηνής;

Με απλά λόγια, μια τοποθεσία σκηνής είναι ένα «ακριβές» αντίγραφο της τοποθεσίας παραγωγής σας. Σε έναν ιστότοπο εγκατάστασης, μπορείτε να κάνετε προσαρμοσμένες αλλαγές ή να δοκιμάσετε νέες λειτουργίες χωρίς τον κίνδυνο να σπάσετε πράγματα. Λοιπόν, κάπως χωρίς κίνδυνο. Μπορεί να εξακολουθήσετε να καταστρέφετε πράγματα, αλλά τουλάχιστον είναι σε μια έκδοση “εκτός σύνδεσης” του ιστότοπου.

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να αποτρέψετε αυτές τις αλλαγές από το να σπάσουν τον ιστότοπο παραγωγής σας.

Τέχνη: Μάρτιν Ντέιβιντ

Η δημιουργία ενός ιστότοπου εγκατάστασης είναι σχετικά εύκολη (θα σας δείξουμε πώς παρακάτω) και μπορεί συχνά να δημιουργηθεί μέσω του παρόχου φιλοξενίας σας. Μόλις ολοκληρώσετε τη ρύθμιση των πάντων, μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε από τον ιστότοπο σκηνής.

Χρειάζονται όλοι μια τοποθεσία σκηνής;

Ειλικρινά, εάν διαχειρίζεστε τοποθεσίες με ευαίσθητες πληροφορίες, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε έναν ιστότοπο εγκατάστασης.

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα μικρό ιστολόγιο με >50.000 αναγνώστες κάθε μήνα, πιθανότατα μπορείτε να λάβετε ένα πάσο. Το ίδιο ισχύει και για τους προγραμματιστές που είναι σίγουροι για την κατανόηση των αλλαγών κώδικα.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο BIOS στον υπολογιστή σας

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποτύχει όταν έχετε να κάνετε με την προσθήκη νέων θεμάτων και προσθηκών.

Τέχνη: Elisa Cioca

Νομίζω ότι, ως επί το πλείστον, εάν ο ιστότοπός σας αποθηκεύει ευαίσθητα δεδομένα ή έχει κάποια σχέση με την ανταλλαγή κεφαλαίων, τότε είναι λίγο πολύ υποχρεωτικό να έχετε μια έκδοση sandbox του ζωντανού ιστότοπού σας.

Προτεινόμενη ανάγνωση:

Κεντρική σκηνή: Βέλτιστες πρακτικές για περιβάλλοντα σκηνής →
Συμβουλές για την ανάπτυξη και τη διατήρηση περιβαλλόντων σταδιοποίησης που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πιο σταθερά συστήματα λογισμικού.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός ιστότοπου σταδιοποίησης;

Όταν μιλάμε για εξωτερικά χαρακτηριστικά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχετε κάποια μειονεκτήματα. Στην περίπτωση των τοποθεσιών σταδιοποίησης, τα πλεονεκτήματα τείνουν να υπερτερούν των μειονεκτημάτων.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα:

  • Μπορεί να αναπαραχθεί είτε online είτε εκτός σύνδεσης. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να εργαστείτε για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό ακόμη και όταν είστε εκτός σύνδεσης.
  • Μάθετε για σφάλματα, σφάλματα και άλλα κρίσιμα ζητήματα εκ των προτέρων.
  • Δημιουργήστε καλύτερους ιστότοπους και λειτουργίες, καθώς μπορείτε να τους δοκιμάσετε διεξοδικά πριν τους υποβάλετε ζωντανά.

Και εδώ είναι μερικά από τα μειονεκτήματα:

  • Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση που παρέχεται από τον κεντρικό υπολογιστή, τότε είναι πιθανό να επιβαρυνθείτε με επιπλέον κόστος υπηρεσίας. Εξαρτάται από τις ανάγκες σας, καθώς είναι πάντα δυνατή η ρύθμιση μιας τοπικής έκδοσης.
  • Η ανάπτυξη μπορεί να επιβραδυνθεί καθώς αφιερώνετε περισσότερο χρόνο ελέγχοντας για σφάλματα και άλλα σφάλματα.

Συνολικά, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί ότι δεν το κάναμε.

Πώς να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον σκηνής για έναν ιστότοπο WordPress;

Η δημιουργία ενός ιστότοπου σταδιοποίησης για ιστότοπους προσανατολισμένους στο WordPress είναι εκπληκτικά απλή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται να χρησιμοποιείτε ένα πρόσθετο, αλλά ενδεχομένως να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία περιβάλλοντος σκηνής που παρέχεται από την εταιρεία φιλοξενίας σας.

Τόσο οι προσιτές λύσεις φιλοξενίας όσο και οι πλατφόρμες φιλοξενίας premium WordPress τείνουν να προσφέρουν κάποια μορφή υποστήριξης ιστότοπων.

Ας εξερευνήσουμε όλες τις επιλογές.

Επιλογή #1: Ο πάροχος φιλοξενίας σας

Η χρήση ενός περιβάλλοντος εγκατάστασης που παρέχεται από τον πάροχο φιλοξενίας είναι ένας τρόπος για να διασφαλιστεί η συνέπεια. Επίσης, είναι γενικά πολύ εύκολο να ρυθμίσετε ένα.

  Τι είναι το DHCP και πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο διαμόρφωσης δυναμικού κεντρικού υπολογιστή

Οι πάροχοι φιλοξενίας όπως το WP Engine και το Kinsta παρέχουν μια εύκολη εγκατάσταση με ένα κλικ για όλους τους νέους ιστότοπους σταδιοποίησης.

Ωθώντας το περιβάλλον της σκηνής να ζήσει

Ένα άλλο πλεονέκτημα για τις τοποθεσίες σταδιοποίησης σε επίπεδο παρόχου είναι ότι μπορείτε συνήθως να προωθήσετε νέες αλλαγές στη ζωντανή τοποθεσία σας αμέσως. Αυτό θα αντικρούσει επίσης ένα από τα σημεία που κάναμε νωρίτερα σχετικά με την απώλεια χρόνου.

Αλλά πρέπει να ελέγξετε με τον οικοδεσπότη σας ξεχωριστά. Η Kinsta είναι μία από τις εταιρείες φιλοξενίας WordPress που παρέχει αυτήν την υπηρεσία.

Επιλογή #2: Χρήση προσθήκης

Πού θα ήταν το WordPress χωρίς τη φανταστική βιβλιοθήκη προσθηκών του; Φαίνεται ότι υπάρχει ένα πρόσθετο για σχεδόν οτιδήποτε αυτές τις μέρες, και αυτό περιλαμβάνει ιστότοπους σταδιοποίησης.

Εδώ επισημαίνουμε δύο εξέχουσες επιλογές.

BlogVault

Μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν με το BlogVault WordPress Staging plugin και να μην ανησυχείτε ποτέ ξανά μήπως σπάσετε τον ιστότοπό σας κατά την προσαρμογή. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε κατά την ενημέρωση του θέματός σας, της προσθήκης ή άλλων μικρών αλλαγών χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μόνο κλικ για να το ρυθμίσετε και να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του ζωντανού ιστότοπού σας με όλα τα δεδομένα. Δεν χρειάζεται πραγματικά να αλλάξετε κεντρικούς υπολογιστές, καθώς λειτουργεί με όλους αυτούς. Επιπλέον, εάν έχετε πολλούς ιστότοπους σε διαφορετικούς κεντρικούς υπολογιστές, μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα χωρίς πρόβλημα.

Ολόκληρα τα αντίγραφα σταδιοποίησης προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης και διαθέτουν έλεγχο ταυτότητας HTTP, καθώς και αυτόματη απο-ευρετηρίαση από το Google για την εξάλειψη της σύγχυσης στις μηχανές αναζήτησης.

Τέλος, σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές στον ιστότοπο εγκατάστασης και, στη συνέχεια, να συγχωνεύσετε την επιλογή σας στη ζωντανή τοποθεσία με μερικά μόνο κλικ. Όλα χωρίς προβλήματα.

WP Staging

Αυτή η προσθήκη που βασίζεται σε διπλότυπα σάς επιτρέπει να αντιγράψετε τον ιστότοπο παραγωγής σας σε έναν νέο ιστότοπο ανάπτυξης μέσα σε λίγα λεπτά. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι αρκετά απλός. Πλοηγείστε στον πίνακα ελέγχου των προσθηκών, κάντε κλικ στην Αντιγραφή και ολόκληρα — ο κλώνος σας ετοιμάζεται.

Φυσικά, αυτό ακούγεται εύκολο στα χαρτιά, αλλά υπάρχουν και πολλά πράγματα που συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

Το πρόσθετο πρέπει να αντιγράψει αρχεία και τη βάση δεδομένων και πρέπει να βεβαιωθεί ότι όλοι οι σύνδεσμοι λειτουργούν σωστά. Έχοντας αυτό κατά νου, το WP Staging είναι ένα υπέροχο πρόσθετο για χρήση.

  Τρόπος επεξεργασίας εικόνων στις Παρουσιάσεις Google

Αυτό το πρόσθετο έχει επίσης μια έκδοση Pro, η οποία προσθέτει λειτουργίες όπως Push Changes στον ιστότοπό σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εφαρμόσετε αλλαγές απευθείας στον ζωντανό ιστότοπο χωρίς να χρειάζεται να το κάνετε δύο φορές.

Περισσότεροι από 50.000 χρήστες WordPress χρησιμοποιούν το WP Staging, ώστε να είστε σε καλά χέρια!

Επιλογή #3: Localhost

Η τρίτη και τελευταία επιλογή σας είναι να κάνετε τα πάντα τοπικά.

Είναι δωρεάν και έχετε πολύ πιο γρήγορη πρόσβαση στη διαδικασία ανάπτυξης, εκτός από την προσαρμογή του ιστότοπού σας εκτός σύνδεσης.

Οι ιστότοποι εγκατάστασης που βασίζονται σε Localhost είναι αρκετά δημοφιλείς μεταξύ των εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού, αλλά λειτουργούν τέλεια και με ιστότοπους WordPress.

Όσον αφορά τις επιλογές σας για μια τοπική στοίβα που μπορείτε να επιλέξετε, προτείνω να ελέγξετε το XAMPP και το Bitnami.

Το XAMPP είναι μια εντελώς δωρεάν, εύκολη στην εγκατάσταση διανομή Apache που περιέχει MariaDB, PHP και Perl. Το πακέτο ανοιχτού κώδικα XAMPP έχει ρυθμιστεί ώστε να είναι απίστευτα εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση.

Επίσης, παρόλο που το XAMPP είναι ένα άψογο περιβάλλον τοπικής ανάπτυξης, υπάρχουν εργαλεία που σας βοηθούν να προωθήσετε τους ιστότοπούς σας στην παραγωγή, π.χ., μπορείτε να προωθήσετε τις εφαρμογές XAMPP σας σε πλατφόρμες cloud όπως το Azure, το AWS και το Google Cloud.

Το Bitnami προσφέρει ανεξάρτητες στοίβες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βασισμένες σε σύννεφο, ως κοντέινερ ή ως τοπική εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Το Bitnami Stack για WordPress σάς επιτρέπει να αποκτήσετε έναν ιστότοπο WordPress με ένα κλικ. Είναι διαθέσιμο για μηχανήματα Unix, macOS και Windows. Και είναι πολύ διασκεδαστικό να εργάζεστε στον ιστότοπό σας τοπικά, αν δεν το έχετε ξανακάνει.

Τέλος, το Bitnami παρέχει υποστήριξη για πολλά από τα πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου στον Ιστό. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στον Κατάλογο εφαρμογών τους για να δείτε τι υπάρχει.

Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βρεις κάτι που ήθελες να δοκιμάσεις αλλά δεν είχες ποτέ την ευκαιρία.

Συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να μεταφέρετε τη ζωντανή τοποθεσία σας στον τοπικό σας ιστότοπο σκηνής. Από προεπιλογή, λαμβάνετε μόνο μια κλασική εγκατάσταση WordPress. Έτσι, για να συγχρονίσετε τα πράγματα — εφαρμόστε τις ίδιες προσθήκες και θέματα που χρησιμοποιείτε στη ζωντανή τοποθεσία σας αυτήν τη στιγμή.

Τελική δήλωση

Η δημιουργία ενός ιστότοπου ανάπτυξης για WordPress είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζατε!

Το πιο σημαντικό, δημιουργώντας αυτόν τον ιστότοπο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο ζωντανός ιστότοπός σας προστατεύεται από απροσδόκητα ατυχήματα ή χακάρισμα.

Με τόσες πολλές ελεύθερες και όμορφες επιλογές που παρουσιάζονται, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην δημιουργήσετε ένα περιβάλλον σκηνής για το έργο σας.