Πώς να εφαρμόσετε ειδοποιήσεις Push για περισσότερη δέσμευση πελατών;

Όλοι ασχολούμαστε με ειδοποιήσεις push σε καθημερινή βάση. Οι εφαρμογές και οι ιστότοποι τα χρησιμοποιούν για να μας πουν σημαντικά πράγματα — κυρίως πράγματα για τα οποία συμφωνήσαμε να ειδοποιηθούμε. Αυτό είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των ειδοποιήσεων push σε σύγκριση με τα μηνύματα κειμένου ή email: οι χρήστες δεν μπορούν να παραπονεθούν ότι δεν συμφώνησαν να τα λάβουν και έχουν έναν εύκολο και απλό τρόπο να τα θέσουν σε σίγαση όποτε θέλουν.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο όφελος των ειδοποιήσεων push. Αποτελούν επίσης μέσο για περισσότερες μετατροπές και περισσότερη αφοσίωση χρηστών — εάν χρησιμοποιηθούν σωστά. Εάν όχι, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να τα αγνοήσουν και όλα τα οφέλη τους θα χαθούν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε μια καλή στρατηγική ειδοποιήσεων push, μαζί με ένα κατάλληλο εργαλείο, που θα σας βοηθήσει να οδηγήσετε την καμπάνια σας στην επιτυχία.

Διαφορετικοί τρόποι ώθησης

Όλοι έχουμε υπερχειλισμένα εισερχόμενα και όλοι αγαπάμε τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που συλλέγουν τα σκουπίδια, αφήνοντας μόνο τα μηνύματα που πρέπει να διαβάσουμε. Εάν είστε έμπορος, πρέπει να μάθετε πώς να κάνετε ένα μήνυμα να φτάσει αποτελεσματικά σε ένα τεράστιο κοινό και μέχρι τώρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι ο σωστός τρόπος.

Εισαγάγετε τις ειδοποιήσεις push, αυτά τα αναδυόμενα μηνύματα με δυνατότητα κλικ που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής σας, ανεξάρτητα από την εφαρμογή ή τον ιστότοπο στον οποίο βρίσκεστε. Οι ειδοποιήσεις push μπορούν να ομαδοποιηθούν κυρίως σε αυτές τις δύο κατηγορίες:

  • Ειδοποιήσεις push εντός εφαρμογής
  • Ειδοποιήσεις push του προγράμματος περιήγησης

Οι ειδοποιήσεις εντός εφαρμογής εμφανίζονται μόνο όταν ενεργοποιούνται από μια υπάρχουσα εφαρμογή στην κινητή συσκευή σας, ενώ οι ειδοποιήσεις προγράμματος περιήγησης μπορούν να ενεργοποιηθούν σε οποιαδήποτε συσκευή, εφόσον ο χρήστης αποδέχεται να τις λάβει.

Όλες οι ειδοποιήσεις push συνήθως αποτελούνται από έναν τίτλο, ένα μήνυμα, μια εικόνα και μια διεύθυνση URL.

Η αρχή “λιγότερο είναι περισσότερο” ισχύει πλήρως για τις ειδοποιήσεις push: το κείμενο πρέπει να είναι συνοπτικό, τόσο για να ταιριάζει στο όριο χαρακτήρων της συσκευής όσο και για να αφήνει τον χρήστη να το ξεπεράσει. η εικόνα πρέπει να είναι κατανοητή και απλή, και προφανώς, ολόκληρο το περιεχόμενο πρέπει να είναι σχετικό με τον χρήστη. Υπάρχουν επίσης πλούσιες ειδοποιήσεις push, οι οποίες μπορούν να προσθέσουν βίντεο και έως και τρεις συνδέσμους με δυνατότητα κλικ.

Για να διατηρήσετε το κείμενο εντός των ορίων και να προσθέσετε γοητεία και ελκυστικότητα στο μήνυμα, θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε λέξεις με emoji που συνθέτουν ένα συναίσθημα που σκοπεύετε να μοιραστείτε.

Οι ειδοποιήσεις μπορούν επίσης να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με τον σκοπό τους. Για παράδειγμα, υπάρχουν ειδοποιήσεις υπενθύμισης, όπως ειδοποιήσεις εγκαταλελειμμένου καλαθιού, οι οποίες αποστέλλονται σε χρήστες ηλεκτρονικού εμπορίου για να τους υπενθυμίσουν ότι έβαλαν αντικείμενα σε ένα καλάθι, αλλά δεν έκαναν check out. Υπάρχουν ειδοποιήσεις FYI (για τις πληροφορίες σας), που χρησιμοποιούνται για την αποστολή σχετικών ειδήσεων στους χρήστες που συμφώνησαν να τις λάβουν, όπως νέες θέσεις εργασίας, ανακοινώσεις προϊόντων κ.λπ. Υπάρχουν ενεργοποιημένες ειδοποιήσεις: αυτοματοποιημένα μηνύματα που βασίζονται σε προκαθορισμένους κανόνες και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που συλλέγονται μετά την είσοδο ενός συνδρομητή σε μια διοχέτευση καμπάνιας.

  Πώς να εξάγετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο σε Mac

Εάν δεν θέλετε να περάσετε όλη την ημέρα προωθώντας ειδοποιήσεις μόνοι σας, θα χρειαστείτε ένα εργαλείο για να αυτοματοποιήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας προώθησης μηνυμάτων. Ευτυχώς, υπάρχει μια χούφτα εργαλείων που απλοποιούν εξαιρετικά τη ρύθμιση και τη λεπτομερή ρύθμιση των στρατηγικών προώθησης μηνυμάτων. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τις πιο σχετικές από αυτές.

OneSignal

Οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματωθούν OneSignal εργαλεία ειδοποίησης push με λιγότερες από δέκα γραμμές κώδικα, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε περιβάλλον ανάπτυξης και τη γλώσσα της επιλογής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν χρειάζονται περισσότερα από 15 λεπτά για να ρυθμίσετε την υπηρεσία.

Μόλις εκτελεστεί, μπορείτε σχεδόν να το ξεχάσετε, επειδή οι ειδοποιήσεις θα ενεργοποιούνται με βάση τη συμπεριφορά του χρήστη. Αλλά προτού το ξεχάσετε, ίσως θέλετε να δημιουργήσετε μια βέλτιστη τμηματοποίηση: Το OneSignal σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εξατομικευμένα μηνύματα και να τα στέλνετε στο σωστό κοινό. Τα μηνύματα θα παραδίδονται επίσης έξυπνα στον βέλτιστο χρόνο, με τη βοήθεια αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης που αποφασίζουν πότε θα σταλεί κάθε μήνυμα.

Σε περίπτωση που ο ιστότοπός σας πειραματιστεί με μεγάλη αύξηση των συνδρομητών ή η εφαρμογή σας γίνει πολύ δημοφιλής, το OneSignal θα κλιμακωθεί ανάλογα — θα στέλνει δισεκατομμύρια ειδοποιήσεις καθημερινά εάν είναι απαραίτητο.

Τα προγράμματα τιμολόγησης περιλαμβάνουν μια δωρεάν επιλογή που επιτρέπει έως και 30.000 συνδρομητές ιστού και περιλαμβάνει όλες τις βασικές λειτουργίες που μπορεί να χρειαστείτε για να ξεκινήσετε την αποστολή ειδοποιήσεων. Εάν χρειάζεστε λειτουργίες premium, όπως προηγμένα αναλυτικά στοιχεία, έξυπνη παράδοση, συμφωνία επιπέδου υπηρεσίας ή ειδικό διαχειριστή λογαριασμού, θα πρέπει να επιλέξετε το πρόγραμμα εκκίνησης (από 99 $/μήνα) ή το πρόγραμμα Pro (από 500 $/ mo).

Το OneSignal διαθέτει επίσης μια προσθήκη WordPress, η οποία καθιστά εύκολη την ενσωμάτωση με ιστότοπους WP.

SendPulse

Προσθέτοντας μόνο μία γραμμή στον κώδικα του ιστότοπού σας, μπορείτε να ενσωματώσετε SendPulse υπηρεσία και ξεκινήστε αμέσως την αποστολή άμεσων ειδοποιήσεων web σε όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, ακόμη και σε smartphone.

Το SendPulse φροντίζει για τη ροή αυτοματισμού για νέους συνδρομητές και τη δημιουργία αυτόματων ειδοποιήσεων με βάση τις ροές RSS. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα αιτήματα συνδρομής, είτε αλλάζοντας την εμφάνισή του είτε επιλέγοντας τη βέλτιστη στιγμή για να τα εμφανίσετε: αμέσως μετά την είσοδο ενός επισκέπτη στον ιστότοπό σας, αφού αφιερώσει λίγο χρόνο σε αυτόν ή μετά το πρώτο κλικ σε έναν σύνδεσμο ή ένα κουμπί.

Ένα σύνολο επαγγελματικών εργαλείων σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πρόσθετα δεδομένα χρήστη για να δημιουργείτε εξατομικευμένες ειδοποιήσεις και να τμηματοποιείτε τους συνδρομητές σας κατά τοποθεσία ή άλλες λεπτομέρειες. Με τη χρήση εργαλείων δοκιμών A/B, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές εκδόσεις μιας ειδοποίησης και να δείτε ποια έχει καλύτερα αποτελέσματα με το κοινό σας.

  Πώς να προσαρμόσετε τις αυτόματες ενημερώσεις σε iPhone και iPad

Η υπηρεσία SendPulse είναι δωρεάν εάν η βάση δεδομένων του συνδρομητή σας έχει λιγότερες από 10.000 εγγραφές. Μπορείτε ακόμη να κερδίσετε χρήματα επιτρέποντας στους διαφημιστές να στέλνουν στοχευμένες διαφημίσεις push web στους συνδρομητές σας. Εάν το κοινό σας ξεπερνά τους 10.000 συνδρομητές, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή, το οποίο προσφέρει επίσης περισσότερες δυνατότητες από το δωρεάν πρόγραμμα. Η τιμή θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συνδρομητών.

Συνδρομητές

Συνδρομητές είναι μια εύχρηστη λύση ειδοποιήσεων ειδικά σχεδιασμένη για επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Προσφέρει προγραμματισμένες, δυναμικές, αυτοματοποιήσιμες και προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις push που θα κρατούν τους επισκέπτες σας να επιστρέφουν, ακόμα κι αν δεν είναι συνδεδεμένοι ενώ αποστέλλεται το μήνυμά σας. Οι ειδοποιήσεις επιτρέπουν πλούσιο περιεχόμενο, το οποίο βοηθά στην προβολή των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας με μοναδικές εικόνες και προσαρμοσμένα κουμπιά ενεργειών.

Η λύση περιλαμβάνει κανόνες ενεργοποίησης για την ειδοποίηση συγκεκριμένων καταστάσεων σε εφαρμογές ή ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως εγκαταλελειμμένα καλάθια, αλλαγές αποθέματος ή ανερχόμενα προϊόντα. Η εφαρμογή Συνδρομητές προσθέτει επίσης ορισμένα συγκεκριμένα εργαλεία μάρκετινγκ, όπως η ανάκτηση πελατών, η δημιουργία κουπονιών, η παρακολούθηση αγορών και άλλες δραστηριότητες διοχέτευσης που καθορίζουν την απόδοση αξίας. Τα καθημερινά αναλυτικά στοιχεία συμπληρώνουν τη λύση με εύκολα κατανοητά γραφήματα που ενοποιούν όλα τα δεδομένα σε μία τοποθεσία.

Η εγκατάσταση και η ρύθμιση μπορούν να γίνουν με πρόσθετα και οδηγούς προσαρμοσμένους ειδικά για WordPress, Wix, Shopify, Google Tag Manager και άλλα. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για έως και 200 ​​συνδρομητές. Τα προγράμματα επί πληρωμή επιτρέπουν μεγαλύτερους όγκους συνδρομητών και ορισμένες premium λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα προγραμματισμού ειδοποιήσεων εκ των προτέρων, τη λήψη προηγμένης υποστήριξης πελατών και την υλοποίηση καμπανιών στάγδην καλωσορίσματος.

VWO Engage

VWO Engage προσφέρει να επαναφέρει τους χαμένους επισκέπτες σας με τετραπλάσιο ποσοστό μετατροπών από τις καμπάνιες email. Εκτός από την προσφορά ειδοποιήσεων push web, το VWO Engage σάς επιτρέπει να προσεγγίζετε πελάτες μέσω ειδοποιήσεων για κινητά —χωρίς δημιουργία εφαρμογής — ή μέσω του Facebook Messenger, προσελκύοντάς τους μέσω του πιο αξιόπιστου δικτύου τους και βοηθώντας σας να είστε πάντα στην κορυφή του μυαλού.

Το VWO Engage εστιάζει στην εκ νέου προσέλκυση χαμένων πελατών, την επαναφορά τους μέσω εξατομικευμένων καμπανιών εγκατάλειψης καλαθιού και την παρακολούθηση ημιτελών αγορών. Επίσης, στοχεύει να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον προϋπολογισμό σας για διαφημίσεις και μάρκετινγκ, ειδοποιώντας τους πελάτες για το νέο απόθεμα και τις νέες αφίξεις σε πραγματικό χρόνο, προωθώντας συμφωνίες που είναι ευαίσθητες στον χρόνο και εξοικονομώντας σε πληρωμένες διαφημίσεις στοχεύοντας εκ νέου τους επισκέπτες με ειδοποιήσεις push web και Facebook άμεσα μηνύματα.

Το VWO Engage είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος που ονομάζεται πλατφόρμα VWO, το οποίο περιλαμβάνει επίσης το VWO Testing, το VWO Insights και το VWO Plan. Μαζί, αυτά τα σύνολα εργαλείων επικεντρώνονται στη συλλογή γνώσεων σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών, η οποία με τη σειρά της αποτελεί βοήθεια για τη διεξαγωγή ερευνών, τη διεξαγωγή πειραμάτων και τη συμμετοχή των επισκεπτών.

Δοκοί ώθησης

Οι προγραμματιστές που χρειάζονται συνεχώς σημαντικές πληροφορίες συναλλαγών θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν Δοκάρια, ένα φιλοξενούμενο API ειδοποιήσεων push σχεδιασμένο ειδικά για αυτούς. Οι δέσμες επιτρέπουν την ευέλικτη παράδοση ειδοποιήσεων, ενεργοποιώντας τις αυτόματα με κάθε συμβάν στην εφαρμογή σας, χρησιμοποιώντας μία μόνο λειτουργία.

  Πώς να κάνετε ένα τρέξιμο ή ιππασία στο Strava

Με ένα μόνο αίτημα, οι ειδοποιήσεις μπορούν να προωθηθούν σε συσκευές iOS ή Android αδιάκριτα. Ο πλήρης κύκλος ζωής του διακριτικού συσκευής φιλοξενείται και διαχειρίζεται η Pusher Beams.

Το Beams προσφέρει υψηλή απόδοση όγκου και υποστήριξη παρτίδας, μαζί με αυτόματη κλιμάκωση και υποστήριξη για κοινές θήκες. Το API είναι συμβατό με SDK διακομιστών σε PHP, Node, Java και άλλες γλώσσες. Μια κονσόλα εντοπισμού σφαλμάτων σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την υλοποίησή σας, ενώ ένας πίνακας ελέγχου πληροφοριών σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την υγεία της προβολής σας. Μεταξύ αυτών των πληροφοριών, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για επιβεβαίωση από συσκευές και ειδοποιήσεις που ανοίγουν οι χρήστες.

Τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης προσφέρουν επιλογές για διαφορετικές ανάγκες, που κυμαίνονται από ένα δωρεάν, με απεριόριστες ειδοποιήσεις push και όριο 2.000 μηνιαίων ενεργών συσκευών, σε μια προσαρμοσμένη λύση για επιχειρήσεις, με περισσότερες από 50.000 μηνιαίες ενεργές συσκευές, προηγμένες πληροφορίες ανοιχτής χρήσης και παράδοσης και αποκλειστικές υποστήριξη.

WonderPush

Μια πλήρης υπηρεσία προώθησης συμβατή με το GDPR για τον ιστό, το iOS και το Android, με ένα ενιαίο σύστημα τιμολόγησης που καλύπτει όλες τις δυνατότητες, ανεξάρτητα από το μέγεθος του πορτοφολιού σας: αρχική τιμή 1 € το μήνα συν 1 € για κάθε επιπλέον 1000 συνδρομητές.

WonderPush Η απλή διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να σας φέρει σε λειτουργία σε όχι περισσότερο από 15 λεπτά. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ειδοποιήσεις σας, το WonderPush προσφέρει ένα ενδιαφέρον σύνολο λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων αναλυτικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο που παρακολουθεί τις μετατροπές σας, αυτοματισμού συμπεριφοράς και χρόνου που σας βοηθά να οδηγήσετε τους χρήστες πίσω στην εφαρμογή σας, τμηματοποίηση που διασφαλίζει ότι το σωστό μήνυμα φτάνει στο σωστό κοινό και ένα φιλικό, πλήρως τεκμηριωμένο RESTful API για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να φροντίσουν τη λεπτομέρεια με λίγη προσπάθεια.

Το κέντρο δεδομένων WonderPush φιλοξενείται στο Google Cloud, διατηρώντας ευρωπαϊκά δεδομένα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, γεγονός που βοηθά στη συμμόρφωση με τον GDPR. Τα SDK είναι ανοιχτού κώδικα, διασφαλίζοντας ότι η εταιρεία δεν θα συλλέξει περιττά δεδομένα χρήστη. Χρησιμοποιώντας το WonderPush API, μπορείτε να προσδιορίσετε πόσο καιρό θα παραμείνουν τα δεδομένα σας στους διακομιστές τους.

Χρησιμοποιήστε τα με σύνεση

Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι διάβαζαν κάθε email που έλαβαν. Μέχρι που οι έμποροι άρχισαν να στέλνουν email, αδιακρίτως, και τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας έγιναν συνηθισμένα. Τώρα, οι ειδοποιήσεις ώθησης αποτελούν ένα σύγχρονο και πολύ πιο αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ, ιδίως επειδή οι χρήστες μπορούν γρήγορα να τις θέσουν σε σίγαση και να τις αγνοήσουν. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά.

Τα εργαλεία ειδοποίησης push που αναφέραμε εδώ διευκολύνουν το να αφήσετε τα μηνύματά σας να φτάσουν στο κοινό σας. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της δουλειάς. Το μέρος σας είναι να αξιοποιήσετε τη γνώση που έχετε από το κοινό σας για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία με σύνεση, προκειμένου να μεγιστοποιήσετε την αφοσίωση και να λάβετε τα υψηλότερα δυνατά ποσοστά μετατροπών.