Οι 6 καλύτερες δυνατότητες Galaxy AI (και πώς να τις χρησιμοποιήσετε)

Το Galaxy AI είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της σειράς ναυαρχίδων smartphone S24 της Samsung. Ποιες όμως από τις δυνατότητες του Galaxy AI είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε; Και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για καλή χρήση στο τηλέφωνό σας Samsung; Σας καλύψαμε.

1. Ζωντανή μετάφραση για τηλεφωνικές κλήσεις

Η καλύτερη λειτουργία Galaxy AI στο Galaxy S24 είναι η Ζωντανή Μετάφραση, η οποία επιτρέπει αμφίδρομες μεταφράσεις τηλεφωνικών κλήσεων σε πραγματικό χρόνο. Το καλύτερο μέρος είναι ότι το Live Translate λειτουργεί τοπικά και δεν απαιτεί εφαρμογή τρίτου μέρους ή ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Ενώ το Google Translate προσφέρει επίσης δυνατότητες μετάφρασης ομιλίας, δεν μπορεί να μεταγράψει και να μεταφράσει τηλεφωνικές κλήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Το Live Translate είναι χρήσιμο εάν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό ή μιλάτε με άτομα που δεν καταλαβαίνουν τη μητρική σας γλώσσα. Η δυνατότητα υποστηρίζει 13 γλώσσες σε 17 περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών, γαλλικών, γερμανικών, χίντι και κορεατικών.

Πρέπει να ενεργοποιήσετε και να διαμορφώσετε τη Ζωντανή Μετάφραση στο Galaxy S24 σας για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε.

  • Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις στο Galaxy S24 σας.
  • Μεταβείτε στις Προηγμένες λειτουργίες > Προηγμένη νοημοσύνη > Τηλέφωνο.
  • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή της Ζωντανής Μετάφρασης.
  • Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ορίστε τις επιλογές Γλώσσας για εσάς και το άλλο άτομο. Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις πολλές φωνές ανάλογα με την επιλεγμένη γλώσσα και να αυξήσετε ή να μειώσετε τον ρυθμό ομιλίας.
  • Εάν χρειάζεται, ενεργοποιήστε τη Σίγαση της φωνής μου και/ή Σίγαση της φωνής του άλλου ατόμου για να διασφαλίσετε ότι θα αναπαράγεται μόνο ο μεταφρασμένος ήχος στην κλήση, όχι η δική σας ή η φωνή του άλλου ατόμου.
  • Μπορείτε να μεταβείτε στις προεπιλογές γλώσσας και φωνής για κάθε άτομο για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του Live Translate για συγκεκριμένες επαφές.
  • Ανάλογα με την επιλεγμένη γλώσσα, το τηλέφωνό σας ενδέχεται να πραγματοποιήσει λήψη ενός πακέτου φωνής για χρήση εκτός σύνδεσης. Με τη ρύθμιση της Ζωντανής Μετάφρασης, δείτε πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όταν πραγματοποιείτε ή λαμβάνετε μια κλήση:

  • Πραγματοποιήστε μια κλήση ή λάβετε μια εισερχόμενη κλήση στο S24 σας.
  • Πατήστε το κουμπί Call Assist στην οθόνη κλήσης.
  • Επιλέξτε Ζωντανή Μετάφραση.
  •   9 καλύτερα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου που εξετάσαμε το 2020

    Το Galaxy S24 σας θα μεταγράψει και θα μεταφράσει αυτά που λέτε εσείς και το άλλο άτομο σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα του Live Translate από τη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος της οθόνης κλήσης. Για να επιστρέψετε στην οθόνη της κανονικής κλήσης, κάντε σάρωση προς τα δεξιά στην οθόνη.

    Το Live Translate απαιτεί να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό Samsung στο τηλέφωνό σας.

    2. Generative Photo Editing

    Μια ισχυρή λειτουργία Galaxy AI στο Galaxy S24 είναι η γενετική επεξεργασία φωτογραφιών. Σκεφτείτε το ως το Magic Editor του Pixel 8 Pro, αλλά πολύ πιο ισχυρό. Εκτός από την αφαίρεση ή την επανατοποθέτηση θεμάτων, το Galaxy AI μπορεί ακόμη και να επεκτείνει μια φωτογραφία δημιουργώντας νέα εξαρτήματα.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Samsung Gallery στο Galaxy S24, ακολουθούμενη από τη φωτογραφία που θέλετε να επεξεργαστείτε.
  • Πατήστε το εικονίδιο Επεξεργασία από την κάτω γραμμή εργαλείων.
  • Επιλέξτε το κουμπί Galaxy AI—που υποδεικνύεται από ένα εικονίδιο λάμψης—στην κάτω αριστερή γωνία.
  • Επισημάνετε το θέμα που θέλετε να διαγράψετε, να μετακινήσετε ή να αλλάξετε το μέγεθος, σχεδιάζοντας μια γραμμή γύρω από αυτό ή αγγίζοντας το.
  • Για να διαγράψετε, να μετακινήσετε ή να αλλάξετε το μέγεθος του θέματος, πατήστε παρατεταμένα και επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή. Στη συνέχεια, πατήστε Δημιουργία για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.
  • Εάν σας αρέσουν οι αλλαγές που δημιουργήθηκαν στη φωτογραφία, πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε την εικόνα.
  • Μπορείτε επίσης να γείρετε μια φωτογραφία ή να κάνετε σμίκρυνση και να πατήσετε Δημιουργία για να αφήσετε το Galaxy AI να γεμίσει τον κενό χώρο στο πλαίσιο.

    Όλες οι εικόνες που επεξεργάζονται με χρήση του Galaxy AI έχουν ένα υδατογράφημα στην κάτω αριστερή γωνία για να ενημερώνουν τους άλλους ότι έχει υποστεί χειραγώγηση AI. Ωστόσο, μπορείτε να διαγράψετε αυτό το υδατογράφημα με το ενσωματωμένο εργαλείο αφαίρεσης αντικειμένων στο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών της Samsung.

    3. Instant Slow-Mo για βίντεο

    Μεταξύ των κορυφαίων χαρακτηριστικών Galaxy AI στο Galaxy S24 είναι το Instant Slow-Mo. Συνήθως, πρέπει να εγγράψετε ένα βίντεο σε αργή κίνηση για να απολαύσετε την αργή αναπαραγωγή. Ωστόσο, το Galaxy S24 μπορεί να μετατρέψει τα κανονικά βίντεο σε βίντεο αργής κίνησης χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

    Η δυνατότητα είναι επίσης απλή στη χρήση. Ανοίξτε ένα βίντεο στην εφαρμογή Gallery της Samsung και πατήστε παρατεταμένα. Χρησιμοποιώντας το Galaxy AI, το Galaxy S24 σας θα δημιουργήσει τα απαιτούμενα καρέ για την αναπαραγωγή του βίντεο σε αργή κίνηση.

      6 κορυφαίοι σχεδιαστές διαδρομών EV για οδικό ταξίδι

    Μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί να αποκαλύψει κάποια pixelation και παράλειψη καρέ, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα λειτουργεί αρκετά καλά. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το βίντεο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Gallery της Samsung για να επιβραδύνετε μόνιμα την αναπαραγωγή του.

    4. Κύκλος για Αναζήτηση με το Google

    Με το Circle to Search, το Galaxy S24 διευκολύνει την αναζήτηση στο Google οτιδήποτε υπάρχει στην οθόνη. Με μια απλή κίνηση, μπορείτε να ξεκινήσετε μια αναζήτηση Google που υποστηρίζεται από AI και να αναζητήσετε το θέμα ή το αντικείμενο στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

    Το Circle to Search δεν αποτελεί αποκλειστική λειτουργία της Samsung, καθώς η εταιρεία συνεργάστηκε με την Google σε αυτήν τη χειρονομία. Είναι επίσης διαθέσιμο στη σειρά Google Pixel 8 και η δυνατότητα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα τηλέφωνα Android στα τέλη του 2024, σύμφωνα με Αναφορά της αστυνομίας Android.

    Η χρήση του Circle to Search στο Galaxy S24 είναι εύκολη. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Αρχική σελίδα ή τη γραμμή πλοήγησης με χειρονομίες για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης. Στη συνέχεια, πατήστε το θέμα, σχεδιάστε έναν κύκλο ή σύρετε μια γραμμή για μια αναζήτηση Google.

    5. Βοήθεια μεταγραφής για ηχογραφήσεις

    Η εφαρμογή Voice Recorder του Galaxy S24 χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μεταγράψει τον ήχο σε κείμενο και να τον συνοψίσει. Αυτή είναι μια εύχρηστη λειτουργία εάν χρησιμοποιείτε συχνά το τηλέφωνό σας για να καταγράφετε μεγάλες διαλέξεις ή συσκέψεις. Αυτή η δυνατότητα εγγραφής φωνής, που ονομάζεται Περιλήψεις, είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις του Galaxy S24.
  • Μεταβείτε στις Προηγμένες λειτουργίες > Προηγμένη ευφυΐα > Εγγραφή φωνής > Περιλήψεις.
  • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή περιλήψεων.
  • Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία Galaxy AI σε νέες ή υπάρχουσες φωνητικές σημειώσεις. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Εγγραφή φωνής της Samsung.

    Ανοίξτε μια φωνητική σημείωση, πατήστε Μεταγραφή και επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να γίνει η μεταγραφή της φωνητικής σημείωσης. Το Voice Recorder θα χρησιμοποιεί ετικέτες ηχείων για να κάνει τη μεταγραφή πιο κατανοητή. Εκτός από τη μεταγραφή, μπορείτε να μεταφράσετε τη μεταγραφή της ηχογράφησης. Για να λάβετε μια γρήγορη σύνοψη, μεταβείτε στην καρτέλα “Σύνοψη”, η οποία θα χρησιμοποιεί λίστες κουκκίδων για να παρέχει μια γρήγορη επισκόπηση της φωνητικής σημείωσης.

    6. Chat Assist για να βελτιώσετε τις συνομιλίες σας

    Το Chat Assist στο Galaxy S24 συνδυάζει τρεις λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI σε μία. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξαναγράψετε τα μηνύματά σας με διαφορετικό τόνο, να τα μεταφράσετε σε άλλη γλώσσα και να ελέγξετε για ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Το Chat Assist μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το παιχνίδι συνομιλίας σας, ειδικά όταν γράφετε σε μη μητρική γλώσσα. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε 13 γλώσσες.

      7 Καλύτερο Λογισμικό Ηλεκτρονικής Ανταλλαγής Δεδομένων (EDI).

    Ενεργοποιήστε το Chat Assist στο Galaxy S24 σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις στο Galaxy S24 σας.
  • Μεταβείτε στις Προηγμένες λειτουργίες > Προηγμένη ευφυΐα > Πληκτρολόγιο Samsung.
  • Μεταβείτε στη Μετάφραση συνομιλίας και ενεργοποιήστε τη λειτουργία. Επιλέξτε τις γλώσσες που θα χρειαστεί να μεταφράσετε. Το τηλέφωνό σας θα κατεβάσει το πακέτο γλώσσας για χρήση εκτός σύνδεσης.
  • Επιστρέψτε στο μενού Βοήθειας γραφής, μεταβείτε στο Στυλ και γραμματική και ενεργοποιήστε το.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Επεξεργασία δεδομένων μόνο στη συσκευή για να βεβαιωθείτε ότι ο έλεγχος γραμματικής και στυλ γίνεται τοπικά στη συσκευή σας.
  • Αφού εισαγάγετε το κείμενό σας στο πλαίσιο εισαγωγής, πατήστε το αστραφτερό λογότυπο Galaxy AI στην επάνω αριστερή γωνία της γραμμής εργαλείων του πληκτρολογίου Samsung. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη δυνατότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε: Μετάφραση συνομιλίας, Στυλ γραφής ή Ορθογραφία και γραμματική.

    Εάν επιλέξετε Στυλ γραφής, το πληκτρολόγιο Samsung θα εμφανίσει παραλλαγές του μηνύματός σας σε διαφορετικούς τόνους, όπως Επαγγελματικό, Περιστασιακό και Κοινωνικό. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και μετά πατήστε το κουμπί Εισαγωγή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Αντιγραφή για να επικολλήσετε το κείμενο σε άλλη εφαρμογή.

    Εάν επιλέξετε Μετάφραση συνομιλίας, το Galaxy S24 θα μεταφράσει αυτόματα τα εισερχόμενα μηνύματα και αυτά που γράφετε στη γλώσσα του αποστολέα. Μπορείτε να στείλετε το μήνυμα μόλις είστε ικανοποιημένοι με το μεταφρασμένο κείμενο. Για να σταματήσετε τη μετάφραση, πατήστε το εικονίδιο X στα δεξιά του πλαισίου εισαγωγής κειμένου.

    Εκτός από τα κορυφαία που αναφέραμε εδώ, τα Galaxy S24, S24+ και S24 Ultra διαθέτουν πολλές άλλες λειτουργίες Galaxy AI. Αυτό περιλαμβάνει το Note Assist, το οποίο μπορεί αυτόματα να μορφοποιήσει και να συνοψίσει τις σημειώσεις σας στο Samsung Notes. Η σύνοψη στο πρόγραμμα περιήγησης της Samsung είναι μια άλλη εύχρηστη λειτουργία που μπορεί να χρησιμοποιήσει το AI για να συνοψίσει τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

    Με την πάροδο του χρόνου, αναμένουμε από τη Samsung να προσθέσει περισσότερες δυνατότητες στη σουίτα Galaxy AI, καθιστώντας την ακόμα πιο ισχυρή και χρήσιμη στην καθημερινή χρήση. Και μην ξεχνάτε ότι η Samsung επιβεβαίωσε τα σχέδιά της (μέσω Engadget) για να φέρει ορισμένες δυνατότητες Galaxy AI στα ναυαρχικά smartphone του 2023, όπως η σειρά S23, το Z Fold 5 και το Z Flip 5.