Πώς η έξυπνη αναζήτηση μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή σας

Χρησιμοποιώντας την έξυπνη αναζήτηση, οι εταιρείες μπορούν να βρουν γρήγορα τις ακριβείς πληροφορίες που χρειάζονται ανάλογα με την πρόθεσή τους αναζήτησης.

Σχεδόν όλοι οι οργανισμοί σήμερα ασχολούνται με πολλαπλά συστήματα πληροφοριών όπου τα δεδομένα είναι διάσπαρτα σε μη δομημένη μορφή.

Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι αποτυγχάνουν να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Επίσης, οι παραδοσιακές αναζητήσεις εξαρτώνται μόνο από τις λέξεις-κλειδιά, αγνοώντας την πρόθεση του χρήστη. Ως εκ τούτου, καταλήγουν να δείχνουν λάθος αποτελέσματα.

Η έξυπνη αναζήτηση μπορεί να βοηθήσει σε τέτοια σενάρια. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Machine Learning για να σας δείξει ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης.

Η έξυπνη αναζήτηση είναι μια τεχνική αναζήτησης που μπορεί να κατανοήσει τον στόχο ή την πρόθεσή σας χρησιμοποιώντας AI και ML για να παρέχει αποτελέσματα με βάση τον στόχο σας. Κάνει περισσότερα από αυτά που κάνουν οι παραδοσιακές αναζητήσεις — ταιριάζουν άμεσα με τα ερωτήματα.

Αντίθετα, η έξυπνη αναζήτηση χρησιμοποιεί τα στοιχεία της τεχνολογίας ML και της σημασιολογικής διανυσματικής αναζήτησης για να αποκτήσει μια συνολική εικόνα του στόχου του χρήστη. Αφαιρώντας τα σιλό δεδομένων, επιτρέπει στους υπαλλήλους και τους πελάτες να λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες γρήγορα και εύκολα.

Η έξυπνη αναζήτηση διευκολύνει την εξαγωγή πληροφοριών από το εσωτερικό ή το εξωτερικό της εταιρείας σας στους τελικούς χρήστες. Υποστηρίζει σύνολα δεδομένων διαφόρων μορφών, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων δεδομένων, ψηφιακού περιεχομένου, συστημάτων διαχείρισης εγγράφων και ιστοσελίδων. Αυτή η αναζήτηση είναι επίσης γνωστή ως αναζήτηση AI, εταιρική αναζήτηση, γνωστική αναζήτηση και αναζήτηση φυσικής γλώσσας.

Πώς λειτουργεί η Έξυπνη Αναζήτηση;

Η διαδικασία εργασίας της έξυπνης αναζήτησης περιλαμβάνει τη σύνδεση με διαφορετικές πηγές δεδομένων για την ευρετηρίασή τους. Βοηθά στη διαδικασία της ανακάλυψης και της γρήγορης αναζήτησης. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένους αλγόριθμους που υποστηρίζονται από AI και ML που παρέχουν ακριβείς πληροφορίες στο σωστό κοινό. Τα τρία κύρια στάδια της έξυπνης αναζήτησης είναι:

#1. Σύνδεση με πηγές δεδομένων

Πρώτα απ ‘όλα, η λύση συνδέεται με όλες τις πηγές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των CRM, συστημάτων διαχείρισης εγγράφων, λύσεων κοινής χρήσης αρχείων που βασίζονται σε cloud και πολλά άλλα. Οι περισσότερες λύσεις αγοράς μπορούν να ανιχνευτούν στα δομημένα και μη δομημένα προσβάσιμα δεδομένα των αναφερόμενων αποθετηρίων δεδομένων.

  Πώς να εντοπίσετε τα Apple AirPods σας από το iPhone σας

#2. Ευρετηρίαση Δεδομένων

Μόλις τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, η εφαρμογή δημιουργεί ένα ενοποιημένο ευρετήριο αναζήτησης για τα αποτελέσματα αναζήτησης ανεξάρτητα από την αρχική πηγή. Αυτή η τεχνολογία υποστηρίζει την ευρετηρίαση των πιο σημαντικών πληροφοριών.

#3. Κατανόηση του Ευφυούς Εγγράφου

Σε αυτό το σημείο, θα αρχίσει να εξάγει πληροφορίες από αυτά τα έγγραφα για να προσδιορίσει καλύτερα και να ταξινομήσει τα είδη των εγγράφων, τα οποία μπορεί να είναι νομικά, οικονομικά ή παρουσιάσεις και βίντεο.

Έξυπνη αναζήτηση στην επιχείρηση

  • Όταν κάποιος έρχεται στον ιστότοπό σας και αναζητά το προϊόν της επιλογής του, η έξυπνη αναζήτηση του επιτρέπει να φτάσει γρήγορα στην ακριβή ιστοσελίδα. Δείχνοντάς τους τα σχετικά αποτελέσματα, οι οργανισμοί μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα μετατροπής και καλύτερες πωλήσεις.
  • Αυτή η προσέγγιση είναι εξίσου σημαντική για τη διατήρηση της αφοσίωσης των παλιών πελατών. Η έξυπνη αναζήτηση μπορεί να τους παρέχει εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης με βάση το ιστορικό τους.
  • Η επιτυχία της επιχείρησής σας εξαρτάται από την εμπειρία χρήστη του ιστότοπού σας. Η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρουν λειτουργίες όπως η έξυπνη αυτόματη συμπλήρωση και η αυτόματη διόρθωση. Έτσι, οι χρήστες έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσγειωθούν σε μια σελίδα σφάλματος.
  • Η έξυπνη αναζήτηση είναι επίσης χρήσιμη για τους υπαλλήλους ενός οργανισμού που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε διάφορα δεδομένα κατά τη διάρκεια της ημέρας από διαφορετικά μέρη. Αυτή η τεχνική τους βοηθά να πάρουν τα δεδομένα γρήγορα και να γίνουν πιο παραγωγικοί.
  • Βελτιστοποιώντας την αναζήτηση του ιστότοπού σας με έξυπνη αναζήτηση, οι εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία απόδοσης αναζήτησης και στις προθέσεις των χρηστών. Αυτά τα δεδομένα τους βοηθούν να λαμβάνουν καλύτερες και πιο ενημερωμένες αποφάσεις.

Για να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο τύπων αναζητήσεων, ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα. Για παράδειγμα, αν αναζητήσετε “Ταϊλανδική σούπα”, μπορεί να έχετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω προθέσεις. Μπορεί να θέλετε να μάθετε τη συνταγή του ή να σας ενδιαφέρουν εστιατόρια κοντά σας που σερβίρουν ταϊλανδέζικη σούπα. Επιπλέον, μπορεί να ψάχνετε για ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν μείγμα ταϊλανδέζικης σούπας.

  Πώς να έχετε πάντα την οθόνη στο iPhone X

Δεδομένου ότι η παραδοσιακή αναζήτηση βασίζεται σε λέξεις-κλειδιά, τα αποτελέσματα αναζήτησης που λαμβάνετε ενδέχεται να μην είναι σαφή ή εξατομικευμένα σύμφωνα με την πρόθεσή σας. Στην περίπτωση της έξυπνης αναζήτησης, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ακριβών αποτελεσμάτων αναζήτησης, καθώς χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση και άλλες τεχνολογίες που μπορούν να κατανοήσουν τη φυσική γλώσσα.

Μέχρι τώρα, χρησιμοποιούσατε μια παραδοσιακή αναζήτηση που δεν μπορούσε να συμβαδίσει με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των δεδομένων και την ανάγκη για ενσωμάτωση διαφορετικών συστημάτων πληροφοριών που χρησιμοποιούνται σε έναν οργανισμό. Από την άλλη πλευρά, οι έξυπνες λύσεις αναζήτησης μπορούν να συνδεθούν με όλες σχεδόν τις πηγές δεδομένων. Μπορεί επίσης να ευρετηριάσει τα δεδομένα για να μας παρέχει τα πιο σχετικά αποτελέσματα σύμφωνα με τα ερωτήματά μας.

Η παραδοσιακή αναζήτηση χρησιμοποιεί τις λέξεις που περιλαμβάνονται στο ερώτημά σας για να βρει δεδομένα που ταιριάζουν με τα κριτήρια. Αντίθετα, η έξυπνη αναζήτηση κατατάσσει τα αποτελέσματα αναζήτησης προσπαθώντας να ανακαλύψει την πρόθεσή σας πίσω από το ερώτημα.

#1. Καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης

Η έξυπνη αναζήτηση χρησιμοποιεί AI και ML που μπορούν να κατανοήσουν τη φυσική γλώσσα, η οποία επιλύει τη σύγχυση που συνήθως ευθύνεται για κακά αποτελέσματα αναζήτησης. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να δημιουργήσει πιο κατάλληλα αποτελέσματα για τυχόν ερωτήματα αναζήτησης.

#2. Περισσότερη Ταχύτητα και Ακρίβεια

Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να περιηγηθεί τόσο σε δομημένα όσο και σε μη δομημένα δεδομένα, θα παρατηρήσετε σημαντική βελτίωση όσον αφορά την ταχύτητα και την ακρίβεια. Κατά την εκτέλεση μιας αναζήτησης, πρέπει επίσης να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο αναμένοντας πληροφορίες.

Επιπλέον, μπορεί να κατανοήσει την ακριβή φύση των ερωτημάτων των χρηστών, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και τη φυσική γλώσσα. Έτσι, μπορεί να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα που ταιριάζουν με το ερώτημα.

#3. Ταχύτερη Λήψη Αποφάσεων

Στον ταχέως αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κόσμο, οι εταιρείες πρέπει να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις κάθε τόσο. Δεδομένου ότι οι περισσότερες αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο με βάση τις ανακτημένες πληροφορίες, μια καθυστέρηση στη λήψη των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα αναβάλει τη διαδικασία.

Με την έξυπνη αναζήτηση, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις απαιτούμενες πληροφορίες και, ως εκ τούτου, μπορούν να λαμβάνουν γρήγορες αλλά μελετημένες αποφάσεις όποτε είναι απαραίτητο.

#4. Προηγμένες δυνατότητες αρχειοθέτησης

Ένα κρίσιμο πλεονέκτημα της έξυπνης αναζήτησης είναι η ικανότητά της να αρχειοθετεί αυτόματα τα εισερχόμενα δεδομένα. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI, ελέγχει τα δεδομένα για να εξακριβώσει τη φύση τους και να αρχειοθετήσει δεδομένα με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ. Περιττό να πούμε ότι τα οργανωμένα δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν πολύ πιο γρήγορα αργότερα.

  Η προετοιμασία του PS4 διαγράφει τον λογαριασμό PSN;

#5. Λιγότερη χειρωνακτική προσπάθεια

Αυτή η τεχνολογία βοηθά τα στελέχη διαχείρισης στην ταξινόμηση και τη διαχείριση δεδομένων. Επίσης, οι εταιρείες ενδέχεται να χρειάζονται λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό για τη διαχείριση του αρχείου δεδομένων. Ειδικά για τις εταιρείες που περνούν από τη διαδικασία ψηφιοποίησης, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά ωφέλιμα.

#6. Υποστήριξη για πολλαπλές πλατφόρμες

Η έξυπνη αναζήτηση μπορεί να πραγματοποιήσει αναζήτηση μέσω βάσεων δεδομένων, εγγράφων και οικονομικών αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε πολλές πλατφόρμες. Επιπλέον, αυτή η τεχνική είναι ικανή για ταυτόχρονη αναζήτηση εσωτερικών και εξωτερικών δεδομένων. Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλές αναζητήσεις για να βρείτε μια συγκεκριμένη πληροφορία.

Με τη βελτίωση των τεχνολογιών AI και ML, το μέλλον της έξυπνης αναζήτησης θα είναι φωτεινότερο. Θα έχει καλύτερη κατανόηση της φυσικής ανθρώπινης γλώσσας και έτσι θα μπορεί να προσδιορίζει τους στόχους που σχετίζονται με τα ερωτήματα αναζήτησης.

Η επιχειρηματική ή έξυπνη αναζήτηση όχι μόνο θα παρέχει ακριβή αποτελέσματα στους υπαλλήλους, αλλά θα έχει μια προηγμένη κατανόηση του τι αναζητούν οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον οργανισμό. Θα αυξηθεί επίσης η χρήση της ευφυούς φωνητικής αναζήτησης για την εύρεση πληροφοριών.

Ωστόσο, οι σύγχρονες επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν την Algolia για μια ισχυρή και ευέλικτη ψηφιακή εμπειρία. Αυτή η πλατφόρμα αναζήτησης και ανακάλυψης είναι επεκτάσιμη και ασφαλής που υποστηρίζει την εξατομικευμένη αναζήτηση για την επιχείρηση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιστοποιήσετε την αναζήτηση εφαρμογών SaaS, την ανακάλυψη προϊόντων, την αναζήτηση ιστότοπου και την ψηφιακή ανακάλυψη.

Πόροι μάθησης

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το θέμα, μπορείτε να λάβετε βοήθεια από τον ακόλουθο πόρο:

Αυτό το βιβλίο διδάσκει πώς να εφαρμόζετε την τεχνολογία AI για να κάνετε τις αναζητήσεις σας πιο ανταποκρινόμενες. Περιγράφει τις θεωρίες τεχνητής νοημοσύνης και τις πραγματικές περιπτώσεις χρήσης για την εφαρμογή αυτών στην εργασία σας. Επιπλέον, αυτός ο πόρος συζητά τρόπους μετατροπής των εννοιών σε κώδικες για τους προγραμματιστές.

#2. Deep Learning for Search

Από αυτό το βιβλίο, μπορείτε να μάθετε να βελτιώνετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας χρησιμοποιώντας νευρωνικά δίκτυα. Καθώς μπορείτε να καταλάβετε πώς η βαθιά μάθηση συνδέεται με την ευρετηρίαση και την κατάταξη, μπορείτε να δημιουργήσετε μηχανές αναζήτησης που μπορούν να προσφέρουν έξυπνα αποτελέσματα αναζήτησης σύμφωνα με την πρόθεση του χρήστη.

Αυτός ο πόρος σάς διδάσκει επίσης πώς να φτιάξετε μια μηχανή αναζήτησης που θα ταιριάζει καλύτερα με τη χρήση.

συμπέρασμα

Όπως καταλαβαίνετε από την παραπάνω συζήτηση, η τεχνητή νοημοσύνη και η ML συμβάλλουν σημαντικά στην έξυπνη αναζήτηση. Εξοικονομεί χρόνο και βοηθά το εργατικό δυναμικό σας να γίνει πιο παραγωγικό.

Υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα της έξυπνης αναζήτησης, επομένως μπορείτε να περιμένετε μια αύξηση στη χρήση της στο μέλλον.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε για την τεχνητή γενική νοημοσύνη.