Η προετοιμασία του PS4 διαγράφει τον λογαριασμό PSN;

Εάν είστε κάτοχος PS4 και τώρα θέλετε να διαγράψετε το PS4 σας σε κάποια αγορά ή σε οικογένεια ή φίλους, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να αρχικοποιήσετε το PS4 πριν το πουλήσετε. Επίσης, εάν θέλετε να μάθετε πώς να ανακτάτε τον λογαριασμό PSN μετά την προετοιμασία, μείνετε συντονισμένοι μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου. Αυτό το άρθρο θα σας παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σκληρή επαναφορά της διαγραφής PS4 και την επίλυση όλων των ερωτημάτων σας όπως η προετοιμασία του λογαριασμού PSN για τη διαγραφή PS4 και τον τρόπο ανάκτησης του λογαριασμού PSN μετά την προετοιμασία.

Η προετοιμασία του PS4 διαγράφει τον λογαριασμό PSN;

Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε εάν ο λογαριασμός PSN διαγράφεται μετά την προετοιμασία του PS4 και τα βήματα για την εκ νέου κατασκευή της βάσης δεδομένων και την προετοιμασία του PS4 σας με λεπτομερή τρόπο, χρησιμοποιώντας τις εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

Τι σημαίνει η Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων PS4;

Αποκατάσταση Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στο PS4 σημαίνει απλώς ότι εάν επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, επιστρέφει το σύστημα PS4 στις αρχικές εργοστασιακές του προεπιλογές. Το περιεχόμενο στον χώρο αποθήκευσης της κονσόλας, όπως παιχνίδια, εφαρμογές, στιγμιότυπα οθόνης, βίντεο και αποθηκευμένα δεδομένα, δεν θα διαγραφεί εάν αποκατασταθούν οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Κατά την επαναφορά των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων, δημιουργείται μια νέα βάση δεδομένων με όλο το υλικό του συστήματος μετά τη σάρωση της μονάδας.

Πώς μπορείτε να διορθώσετε έναν κατεστραμμένο σκληρό δίσκο PS4;

Μερικές φορές, όταν προσπαθείτε να παίξετε παιχνίδια στο δικό σας PS4 και εμφανίζεται ένα μήνυμα ειδοποίησης όπως Η βάση δεδομένων είναι κατεστραμμένη, είναι πιθανό ο σκληρός δίσκος του PS4 να είναι κατεστραμμένος. Και οι μέθοδοι για να διορθώσετε έναν κατεστραμμένο σκληρό δίσκο PS4 παρατίθενται παρακάτω.

Μέθοδος 1: Καθαρίστε το CD παιχνιδιού

Απλώς βγάλτε το δίσκο του παιχνιδιού σας και σκουπίστε τον με ένα καθαρό μαλακό πανί από μικροΐνες. Θα αφαιρέσει τυχόν σκόνη ή βρωμιά από το δίσκο, προκαλώντας το κατεστραμμένο σφάλμα. Αφού καθαρίσετε το δίσκο, τοποθετήστε τον ξανά στο PS4.

  Πώς να μετακινήσετε καρτέλες Safari μεταξύ iPhone, iPad και Mac

Μέθοδος 2: Ανοικοδόμηση βάσης δεδομένων χρησιμοποιώντας ασφαλή λειτουργία

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα για να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων σας χρησιμοποιώντας ασφαλής λειτουργία στο PS4.

1. Πατήστε το κουμπί τροφοδοσίας για 3 δευτερόλεπτα για να εισέλθετε σε ασφαλή λειτουργία.

2. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ακούσετε το δεύτερο μπιπ. Τώρα, το PS4 ξεκινά σε ασφαλή λειτουργία.

3. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε το χειριστήριο DualShock 4 στη συσκευή PS4 και πατήστε το κουμπί PS4 στο χειριστήριο DualShock 4.

4. Πατήστε το κουμπί X από το χειριστήριο.

5. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Rebuild Database, όπως επισημαίνεται παρακάτω.

6. Να είστε υπομονετικοί μέχρι να τελειώσει η διαδικασία και να ξεκινήσει το PS4.

7. Τώρα, επανασυνδέστε το PlayStation και ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το κατεστραμμένο πρόβλημα του σκληρού δίσκου PS4.

Θα πρέπει να διαβάσετε περισσότερα για να μάθετε εάν η προετοιμασία του PS4 διαγράφει τον λογαριασμό PSN.

Μέθοδος 3: Αρχικοποιήστε το PS4

Παρακάτω είναι τα βήματα που αναφέρονται για την προετοιμασία του PS4.

Σημείωση: Μην απενεργοποιείτε το PS4 ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προετοιμασίας. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αποθηκευμένων πληροφοριών πριν επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας. Όλα τα δεδομένα σας θα χαθούν εάν εκτελέσετε ένα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο PlayStation σας, αναγκάζοντάς σας να κάνετε επανεκκίνηση των παιχνιδιών σας από την αρχή, εάν δεν είχατε προηγουμένως δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων αποθήκευσης.

1. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το κύριο μενού PS4.

2. Κάντε κύλιση μέχρι κάτω και επιλέξτε την επιλογή Initialization.

3. Κάτω από το μενού προετοιμασίας, επιλέξτε Initialize PS4.

4. Στη συνέχεια, για να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, πρέπει να επιλέξετε την επιλογή Full, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Initialize.

6. Τέλος, επιλέξτε Yes για να ξεκινήσει η διαδικασία Initialization στο PS4 σας.

Σημείωση: Μπορεί να χρειαστούν περίπου 2 ώρες για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Μέθοδος 4: Επανεγκαταστήστε το συγκεκριμένο παιχνίδι

Εάν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα μόνο ενώ παίζετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι μεγάλες οι πιθανότητες αυτά τα αρχεία παιχνιδιού να είναι κατεστραμμένα και να πρέπει να αφαιρεθούν από το σύστημά σας PS4. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά το παιχνίδι από το δίσκο, τη βιβλιοθήκη σας ή τον λογαριασμό PSN. Όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα του παιχνιδιού σας θα ανακτηθούν, επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε εάν η προετοιμασία ενός PS4 διαγράφει λογαριασμό PSN.

  Πώς να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως από το Skype

Πώς να επαναφέρετε εργοστασιακά ένα PS4;

Εάν το PS4 σας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα οποία δεν μπορείτε πλέον να απολαμβάνετε αποτελεσματικά τα παιχνίδια, μπορείτε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής για ενημέρωση του συστήματος. Ακολουθεί ένας οδηγός που θα σας δείξει πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενός PS4 με μερικά απλά βήματα.

Σημείωση: Μην απενεργοποιείτε το PS4 ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προετοιμασίας.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις PS4.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε τις επιλογές Initialization > Initialize PS4.

3. Ορίστε την επιλογή Πλήρης από το μενού για την πραγματοποίηση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Initialize, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τέλος, επιλέξτε Ναι. Θα ξεκινήσει η διαδικασία προετοιμασίας στο PS4 και θα χρειαστούν περίπου 2 ώρες για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Η σκληρή επαναφορά διαγράφει το PS4;

Ναι, α Η σκληρή επαναφορά στο PS4 διαγράφει όλες τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα PS4. Βεβαιωθείτε ότι δεν διαγράψατε κατά λάθος δεδομένα ζωτικής σημασίας γιατί αυτή η λειτουργία δεν μπορεί να αντιστραφεί. Μόλις επαναφέρετε σκληρά το PS4, το περιεχόμενο στον αποθηκευτικό χώρο της κονσόλας, όπως παιχνίδια, εφαρμογές, στιγμιότυπα οθόνης, βίντεο και αποθηκευμένα δεδομένα θα χαθούν και δεν θα ανακτηθούν. Έτσι, τώρα ξέρετε ότι η προετοιμασία του PS4 δεν διαγράφει τον λογαριασμό PSN.

Πρέπει να αρχικοποιήσετε το PS4 σας πριν το πουλήσετε;

Ναι, θα πρέπει να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή να αρχικοποιήσετε το PS4 προτού το πουλήσετε σε οποιαδήποτε αγορά ή το δώσετε σε οποιονδήποτε από την οικογένεια και τους φίλους σας. Όλα τα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού σας στο PlayStation, των συνδεδεμένων λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης, των παιχνιδιών κ.λπ., θα διαγραφούν. Τα προσωπικά σας δεδομένα θα φτάσουν σε λάθος χέρια εάν δεν αρχικοποιήσετε το PS4 σας. Θα αξίζει την επιπλέον ώρα αναμονής εάν το PS4 μπορεί να έχει ακόμα τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας κ.λπ. Επίσης, το PS4 σας θα ξεκινήσει σαν μια ολοκαίνουργια κονσόλα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προετοιμασίας.

Η προετοιμασία του PS4 θα διορθώσει τα κατεστραμμένα δεδομένα;

Ναι, η διαδικασία προετοιμασίας στο PS4 σας είναι επίσης μια λύση κατεστραμμένα δεδομένα στο PS4 σας. Αλλά όλα τα δεδομένα σας θα χαθούν και δεν μπορούν να ανακτηθούν, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Θα εξακολουθείτε να έχετε τον λογαριασμό σας στο PSN εάν αρχικοποιήσετε το PS4 σας;

Ναι, θα εξακολουθείτε να έχετε τον λογαριασμό σας στο PSN εάν αρχικοποιήσετε το PS4 σας. Εάν έχετε πραγματοποιήσει μια γρήγορη διαδικασία προετοιμασίας στο PS4 σας, καμία από τις αποθηκευμένες πληροφορίες σας δεν θα διαγραφεί. Αλλά εάν εκτελέσετε μια πλήρη διαδικασία προετοιμασίας ή επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ο λογαριασμός σας PSN από το PS4 σίγουρα θα διαγραφεί. Ωστόσο, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας PSN από το PS4 χρησιμοποιώντας το εγγεγραμμένο σας διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης για να κατεβάσετε όλα τα παιχνίδια που αγοράσατε.

  Λογισμικό ελέγχου ταυτότητας Vs. Λογισμικό κρυπτογράφησης: Γνωρίστε τα βασικά

Θα χάσετε όλα τα παιχνίδια σας εάν αρχικοποιήσετε το PS4 σας;

Όχι, δεν χάνετε όλα τα παιχνίδια σας εάν αρχικοποιήσετε το PS4 σας. Όλα τα παιχνίδια και η συνδρομή σας στο PS+ συνδέονται με τον λογαριασμό σας στο PSN και όχι μόνο με την κονσόλα PS4. Μετά τη διαδικασία προετοιμασίας, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό PSN στην κονσόλα PS4 και κατεβάστε ξανά όλα τα παιχνίδια που αγοράσατε στο PS4 σας. Εάν θυμάστε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο PSN, μπορείτε να ανακτήσετε εύκολα όλα τα παιχνίδια σας. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκινήσετε τα παιχνίδια σας από την αρχή, επειδή όλα τα δεδομένα της διαδικασίας και του παιχνιδιού σας θα χαθούν, εκτός εάν τα έχετε αποθηκεύσει στον αποθηκευτικό χώρο αποθήκευσης cloud PS+ ή σε άλλες εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης.

Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό PSN μετά την προετοιμασία;

Βήματα για την ανάκτηση του λογαριασμού PSN μετά την προετοιμασία, εάν το PS4 σας έχει μόλις περάσει από τη διαδικασία προετοιμασίας.

Σημείωση: Για να λάβετε πίσω όλα τα παιχνίδια που αγοράσατε και τα αποθηκευμένα δεδομένα σας, θα πρέπει να έχετε το δεδομένα λογαριασμού αποθηκευμένα στο χώρο αποθήκευσης cloud PS+.

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας PSN στο PS4 και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις σας στο PS4.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Διαχείριση αποθηκευμένων δεδομένων εφαρμογής.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Αποθηκευμένα δεδομένα στην ηλεκτρονική αποθήκευση.

4. Προχωρήστε για να επιλέξετε την επιλογή Download to System Storage.

5. Τώρα, επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε και κάντε λήψη τους στο χώρο αποθήκευσης του συστήματος PS4.

Τι μπορείτε να κάνετε μετά την προετοιμασία του PS4;

Αφού αρχικοποιήσετε το PS4 σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας PSN στην κονσόλα PS4 και να κατεβάσετε ξανά όλα τα παιχνίδια που αγοράσατε. Μπορείτε να ανακτήσετε όλα τα παιχνίδια και τα δεδομένα σας, καθώς όλα τα παιχνίδια και η συνδρομή σας στο PS+ συνδέονται με τον λογαριασμό σας στο PSN και όχι μόνο με την κονσόλα PS4.

Γιατί το PS4 σας παρακάμπτει;

Εάν το PS4 σας παγώνει ή παρακάμπτει καρέ, αυτό μπορεί να οφείλεται στο εξής:

  • Κατεστραμμένα αρχεία και φακέλους στο σύστημά σας PS4
  • Δεν υπάρχει δωρεάν χώρος αποθήκευσης σκληρός δίσκος
  • Ελαττωματικός σκληρός δίσκος

Ο χώρος του σκληρού δίσκου μπορεί να εκκαθαριστεί ή να διαμορφωθεί. Επιπλέον, δοκιμάστε να το αρχικοποιήσετε ή να το επαναφέρετε εργοστασιακά, να ενημερώσετε το λογισμικό και να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων του PS4, όπως αναφέρθηκε παραπάνω σε αυτό το άρθρο λεπτομερώς.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε για την προετοιμασία του PS4 για τη διαγραφή λογαριασμού PSN και τη σκληρή επαναφορά διαγραφής του PS4. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε για τη συνέχεια.