Πόσο χρονών πρέπει να είστε για να χρησιμοποιήσετε το Snapchat

Η συναρπαστική εμφάνιση και αίσθηση του Snapchat προσελκύει εκατομμύρια χρήστες που απολαμβάνουν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με φίλους. Αλλά πόσο χρονών πρέπει να είστε για να χρησιμοποιήσετε το Snapchat; Και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τα παιδιά που είναι πολύ μικρά για να συμμετάσχουν;

Πόσο χρονών πρέπει να είστε για να χρησιμοποιήσετε το Snapchat;

Σύμφωνα με Όροι Παροχής Υπηρεσιών του Snapchat, πρέπει να είστε τουλάχιστον 13 ετών για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Αυτό συμβαίνει επειδή το Snapchat πρέπει να συμμορφώνεται με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), έναν νόμο των ΗΠΑ που προστατεύει το απόρρητο και την ασφάλεια παιδιών κάτω των 13 ετών στο Διαδίκτυο. Η COPPA απαιτεί από τις διαδικτυακές υπηρεσίες να λαμβάνουν γονική συναίνεση πριν συλλέξουν ή χρησιμοποιήσουν προσωπικές πληροφορίες από παιδιά κάτω των 13 ετών.

  Επιλέξτε Πόσο καιρό είναι ορατά τα Snaps σας στο Snapchat

Το Snapchat συλλέγει προσωπικές πληροφορίες όπως το όνομά σας, τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου, την τοποθεσία, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα μηνύματά σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες του COPPA.

Πώς το Snapchat επαληθεύει την ηλικία των χρηστών του;

Το Snapchat βασίζεται στους χρήστες του για να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την ηλικία τους όταν εγγράφονται στην εφαρμογή. Ζητάει την ημερομηνία γέννησης του χρήστη και αν εισαγάγει μια ημερομηνία που τον κάνει μικρότερο από 13, είπε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για εγγραφή.

Ωστόσο, αυτό το σύστημα δεν είναι αλάνθαστο, καθώς ορισμένοι χρήστες μπορεί να λένε ψέματα ή να αλλάξουν την ηλικία τους στο Snapchat για να παρακάμψουν τον περιορισμό ηλικίας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ξανά έναν λογαριασμό Snapchat

Γιατί υπάρχει μια ελάχιστη ηλικία για να εγγραφείτε στο Snapchat;

Η ελάχιστη απαίτηση ηλικίας για να εγγραφείτε στο Snapchat δεν είναι απλώς ένας τυχαίος κανόνας. Προστατεύει τα παιδιά από τους πιθανούς κινδύνους και τους κινδύνους της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικοί από αυτούς τους κινδύνους περιλαμβάνουν:

  • Έκθεση σε ακατάλληλο ή επιβλαβές περιεχόμενο.
  • Διαδικτυακοί θηρευτές και διαδικτυακός εκφοβισμός.
  • Παραβιάσεις απορρήτου και ασφάλειας.

Η ασφάλειά σας στο Διαδίκτυο είναι σημαντική

Το Snapchat είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος επικοινωνίας με φίλους και οικογένεια, αλλά δεν είναι για όλους. Εάν είστε κάτω των 13 ετών, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Snapchat γιατί μπορεί να μην είναι ασφαλές ή κατάλληλο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε φακούς 3D World στο Snapchat

Η ασφάλεια και το απόρρητό σας στο διαδίκτυο είναι σημαντικά, επομένως αξίζει να περιμένετε μέχρι τα 13 προτού εγγραφείτε στο Snapchat—ή σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο.