Πόσος χρόνος χρειάζεται το PayPal για να επεξεργαστεί μια επιστροφή χρημάτων;

Βασικά Takeaways

  • Πώς να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων PayPal: Μεταβείτε στην καρτέλα Δραστηριότητα, επιλέξτε την πληρωμή και επικοινωνήστε με τον πωλητή για επιστροφή χρημάτων.
  • Χρονοδιαγράμματα για επιστροφές χρημάτων PayPal: Ζητήστε εντός 180 ημερών, ο πωλητής μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίψει την επιστροφή χρημάτων.
  • Πού πηγαίνει μια επιστροφή χρημάτων PayPal: Η επιστροφή χρημάτων πηγαίνει στον αρχικό τρόπο πληρωμής (τραπεζικός λογαριασμός, υπόλοιπο PayPal, πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες).

Το PayPal είναι εξαιρετικό για την πραγματοποίηση διαδικτυακών πληρωμών, αλλά τι συμβαίνει όταν η πώληση πάει στραβά και πρέπει να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων;

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιστροφές χρημάτων PayPal.

Πώς να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το PayPal

Μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για μια πληρωμή που ολοκληρώθηκε μέσω PayPal ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Μεταβείτε στην καρτέλα Δραστηριότητα.
  • Επιλέξτε την εν λόγω πληρωμή.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του πωλητή για να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για επιστροφή χρημάτων.
  •   Πώς να συνδέσετε το Note 5 στην τηλεόραση χωρίς Wi-Fi

    Μόλις σας ζητηθεί, θα πρέπει να περιμένετε να απαντήσει ο πωλητής.

    Πόσος χρόνος διαρκεί η επιστροφή χρημάτων στο PayPal;

    Υπάρχουν ορισμένα κρίσιμα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να έχετε κατά νου για τις επιστροφές χρημάτων PayPal. Για αρχή, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων από έναν πωλητή εντός 180 ημερών από την αγορά. Ωστόσο, ο πωλητής διατηρεί το δικαίωμα να εγκρίνει/απορρίψει το αίτημα επιστροφής χρημάτων.

    Πού πηγαίνει μια επιστροφή χρημάτων PayPal;

    Υπάρχουν δύο σκέψεις για το πού θα καταλήξει το αίτημα επιστροφής χρημάτων σας στο PayPal και όλα εξαρτώνται από τον λογαριασμό που χρησιμοποιήσατε για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή.

    1. Όταν ένας πωλητής εγκρίνει το αίτημα επιστροφής χρημάτων σας

    Το PayPal θα δρομολογήσει την επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής, για τον οποίο υπάρχουν πολλές επιλογές:

    • Τραπεζικοί λογαριασμοί: Εάν πληρώσατε μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού, το ποσό της επιστροφής πιστώνεται στον τραπεζικό σας λογαριασμό εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Η μόνη προειδοποίηση σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει έως και 30 ημέρες σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
    • Υπόλοιπο PayPal: Για τυχόν πληρωμές που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το Υπόλοιπό σας στο PayPal, η επιστροφή χρημάτων είναι διαθέσιμη την ίδια ημέρα, καθώς τα χρήματα προστίθενται απευθείας στο υπόλοιπό σας.
    • Πιστωτικές κάρτες: Εάν χρησιμοποιήσατε την πιστωτική σας κάρτα, η επιστροφή χρημάτων ενδέχεται να διαρκέσει έναν ή δύο κύκλους χρέωσης πριν το ποσό επιστροφής χρημάτων είναι διαθέσιμο στον λογαριασμό σας. Συνιστάται να επικοινωνήσετε με τον εκδότη της κάρτας σας για το ακριβές χρονικό πλαίσιο, καθώς και να ελέγξετε ότι θα φτάσει η επιστροφή χρημάτων.
    • Χρεωστικές κάρτες: Για πληρωμές με χρεωστική κάρτα, μπορείτε να περιμένετε ότι η επιστροφή χρημάτων PayPal θα πιστωθεί εντός πέντε εργάσιμων ημερών.
    • Πιστωτική κάρτα και Υπόλοιπο PayPal: Τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα ισχύουν για μερικές πληρωμές, όπου πραγματοποιήσατε πληρωμές χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα και το Υπόλοιπό σας στο PayPal. Για παράδειγμα, το ποσό που χρεώθηκε από το Υπόλοιπό σας στο PayPal πιστώνεται πίσω στο υπόλοιπό σας την ίδια ημέρα, ενώ το υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας διαρκεί έναν ή δύο κύκλους χρέωσης.
      Κωδικοί προσφοράς SMITE για Free Gods and Skins: Εξαργυρώστε τώρα

    Εάν πιστεύετε ότι σας έχουν εξαπατήσει χρησιμοποιώντας το PayPal, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων απευθείας από το PayPal. Δεδομένου ότι αυτό ισχύει για κάθε περίπτωση, το PayPal επιφυλάσσεται της τελικής απόφασης και ενεργεί ανάλογα.

    2. Όταν ένας πωλητής απορρίπτει το αίτημα επιστροφής χρημάτων σας

    Σε ένα εναλλακτικό σενάριο, ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο πωλητής είτε απορρίπτει το αίτημα επιστροφής χρημάτων σας είτε αρνείται να αναγνωρίσει/εκπληρώσει πλήρως το αίτημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχετε μερικές επιλογές:

    • Διαφωνία: Μπορείτε να εγείρετε μια διαφωνία με τον πωλητή για επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να υποβάλετε μια αμφισβήτηση όταν η ποιότητα του προϊόντος/υπηρεσίας δεν είναι σύμφωνα με τα υποσχεμένα πρότυπα. Δεν μπορείτε να εγείρετε μια διαφωνία απλώς και μόνο επειδή δεν σας άρεσε το προϊόν που λάβατε. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 45 ημέρες, ξεκινώντας από την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος.
    • Αξίωση: Όταν ο πωλητής αποτυγχάνει να αναγνωρίσει τη διαφωνία ή δεν ανταποκρίνεται κατάλληλα στο αίτημά σας, μπορείτε να υποβάλετε αξίωση στο PayPal. Αυτό πρέπει να γίνει εντός 20 ημερών από την τελευταία απόφαση/ενέργεια του πωλητή. Το PayPal θα ενεργήσει ως ενδιάμεσος και θα αποφασίσει για το αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να ωθήσει προς οποιοδήποτε μέρος.
      Πώς να συνδυάσετε πολλαπλά Subreddits με Multireddits

    Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τις απάτες του PayPal που μπορεί να υπόσχονται να λάβετε μια ετυμηγορία υπέρ σας.

    Πώς να ελέγξετε την κατάσταση μιας επιστροφής χρημάτων PayPal

    Για να ελέγξετε την κατάσταση των επιστροφών σας στο PayPal, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στην καρτέλα Δραστηριότητα.
  • Στην ενότητα Φίλτρο ανά, κάντε κλικ στο Τύπος.
  • Επιλέξτε Επιστροφές χρημάτων από το αναπτυσσόμενο μενού.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει το επιθυμητό φίλτρο εύρους ημερομηνιών για να δείτε τη λίστα των συναλλαγών.
  • Μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε τις πληρωμές με PayPal και να παρακολουθείτε την κατάσταση των επιστροφών χρημάτων σας μέσα από την πύλη του PayPal. Η επεξεργασία μιας επιστροφής χρημάτων PayPal μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής, αλλά δεν θα διαρκέσει περισσότερες από πέντε ημέρες στις περισσότερες περιπτώσεις.