Πώς να συνδυάσετε πολλαπλά Subreddits με Multireddits

Εάν είστε εγγεγραμμένοι σε πολλές κοινότητες στο Reddits, μέρος του περιεχομένου που θέλετε να δείτε μπορεί να χαθεί στη μίξη. Για ευκολότερη περιήγηση, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας “multireddit” που συνδυάζει δημοσιεύσεις από πολλαπλά subreddit σε μία ροή.

Τι είναι τα Multireddits;

Με την πρώτη ματιά, η πρώτη σελίδα του Reddit μπορεί να είναι λίγο συντριπτική για κύλιση—ειδικά αν ανήκετε σε πολλά τυχαία subreddits. Για παράδειγμα, μπορεί να βλέπετε σημαντικές έκτακτες ειδήσεις ανάμεσα σε μιμίδια και αστείες φωτογραφίες γατών, που μπορεί να μην είναι η ιδανική εμπειρία ανάγνωσης. Είναι επίσης δύσκολο να φιλτράρετε τους τύπους αναρτήσεων που θέλετε να δείτε, εκτός και αν μεταβείτε σε ένα συγκεκριμένο subreddit. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά subreddits που έχουν παρόμοιους τύπους περιεχομένου.

Το Multireddits ή “multis” είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στους Redditors να συνδυάζουν πολλαπλά subreddits σε μια σελίδα για εύκολη ανάγνωση. Λειτουργεί πολύ παρόμοια με το πώς λειτουργούν οι συγκεντρωτές ειδήσεων RSS. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να περιηγηθείτε στους τίτλους της ημέρας συγκεντρωμένους από πολλαπλά subreddits με διαφορετικά είδη ειδήσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα multireddit που συνδυάζει r/News, r/WorldNews, r/Technology, r/Sports και r/Entertainment .

Τα Multireddits είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ταξινομήσετε τις αγαπημένες σας ροές σε ομάδες παρόμοιων subreddits. Αντί να μεταβείτε στα subreddits ένα προς ένα, θα δείτε τις πιο πρόσφατες και τις πιο θετικές αναρτήσεις από όλες. Τα Multireddits είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να δείτε αναρτήσεις από συνδρομητές στους οποίους δεν έχετε εγγραφεί.

  Πώς να αλλάξετε το φόντο της βιντεοκλήσης Skype

Κάνοντας ένα Multireddit

Για να δημιουργήσετε ένα multireddit, πρέπει να χρησιμοποιείτε την παλιά έκδοση του ιστότοπου Reddit. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις χρήστη > Λογαριασμός και κάντε εναλλαγή της επιλογής “Εξαίρεση από τον επανασχεδιασμό”, που θα καταστήσει την παλιά έκδοση ως προεπιλογή. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο παλιό Reddit στο old.reddit.com.

Ενημέρωση: Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε “προσαρμοσμένες ροές” στη νέα διεπαφή του Reddit. Αυτό είναι το νέο όνομα για τα multireddits.

Στην αριστερή πλευρά της αρχικής σας σελίδας, θα υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού όπου θα δείτε μια λίστα με τα προεπιλεγμένα multireddit στα οποία έχετε εγγραφεί. Κάντε κλικ στο «Δημιουργία» και πληκτρολογήστε το προτιμώμενο όνομα για το multi σας. Για αυτό το παράδειγμα, θα ονομάσουμε το multi μας “Τεχνολογία”. Θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα του multi σας. Από εδώ, μπορείτε να ρυθμίσετε το multi σε δημόσια ή ιδιωτική ορατότητα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ποια subreddit θα μπουν σε αυτό. Απλώς πληκτρολογήστε το όνομα του subreddit στο πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στο κουμπί “+” για να το προσθέσετε στο multi σας. Στο παρακάτω παράδειγμα, θα δείτε ότι προσθέσαμε τα r/Apple, r/Android, r/Technology και r/PCMasterRace στο multi μας. Θα είναι αμέσως ορατά στη σελίδα όταν τα προσθέσετε.

  Πώς να ξεκλειδώσετε παρουσιάσεις PowerPoint μόνο για ανάγνωση

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να φτιάξετε ένα multi χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την παλιά έκδοση του Reddit. Η κανονική διεύθυνση URL ενός subreddit ακολουθεί τη μορφή “reddit.com/r/” ακολουθούμενη από το όνομα του δευτερεύοντος. Μπορείτε να συνδυάσετε πολλούς συνδρομητές σε έναν σύνδεσμο για ένα multireddit προσθέτοντας “+” μεταξύ κάθε ονόματος subreddit. Για παράδειγμα, το “reddit.com/r/news+worldnews” θα σας οδηγήσει σε ένα multi με r/News και r/WorldNews.

Ωστόσο, αυτός ο τρόπος κατασκευής ενός multi δεν σας επιτρέπει να του δώσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα. Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση απευθείας από την αρχική σελίδα σας στο Reddit, επομένως θα χρειαστεί να προσθέσετε σελιδοδείκτη στον σύνδεσμο για να αποκτήσετε πρόσβαση αργότερα.

Προσθήκη άλλων Multireddits

Όπως και τα subreddit, μπορείτε επίσης να προσθέσετε Multireddits που κάνουν άλλοι χρήστες και έχουν αφήσει δημόσια προσβάσιμη. Θα εμφανιστούν στην αριστερή πλαϊνή γραμμή σας στο παλιό Reddit και μπορείτε να τα προσαρμόσετε ακριβώς όπως αυτά που φτιάξατε μόνοι σας.

Εάν βρίσκεστε στο παλιό Reddit, για να ακολουθήσετε ένα, μεταβείτε στη σελίδα προφίλ του κατόχου του multireddit. Στην αριστερή πλευρά, θα δείτε ένα πλαίσιο που λέει, “Public Multireddits”. Όταν αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα από αυτά, κάντε κλικ στο «Δημιουργία αντιγράφου» και, στη συνέχεια, μπορείτε να περιηγηθείτε ή να προσαρμόσετε αυτό το multireddit όσο κρίνετε κατάλληλο. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το multireddit απευθείας από το προφίλ του χρήστη.

  Ποια είναι η συμφωνία με το Google Home και το Nest; Υπάρχει διαφορά;

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τα multi σας με άλλους με τον ίδιο τρόπο. Εφόσον ένα multireddit που έχετε δημιουργήσει είναι δημόσιο, άλλα άτομα μπορούν να δημιουργήσουν τα αντίγραφά του και να το εμφανίσουν στην αριστερή πλαϊνή γραμμή τους.

Εξαιρετικοί τρόποι χρήσης Multireddits

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τα multireddits είναι ότι μπορείτε να περιηγηθείτε στο περιεχόμενο που θέλετε χωρίς να κατακλύσετε τη λίστα των συνδρομών σας. Για παράδειγμα, υπάρχουν χιλιάδες subreddits αφιερωμένα σε γάτες. Ως εκ τούτου, ένας χρήστης του Reddit που αγαπά τις γάτες έχει κάνει πολλά multireddit που συγκεντρώνουν πολλά από τα καλύτερα, έτσι θα έχετε μια απεριόριστη ροή φωτογραφιών αιλουροειδών χωρίς να έχετε 100 subreddits που σχετίζονται με γάτες που γεμίζουν τη ροή του σπιτιού σας.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, αυτός είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να περιηγηθείτε στις ειδήσεις σε μια συγκεκριμένη θέση. Για παράδειγμα, τα πιο ενεργά αθλητικά υποβρύχια εστιάζονται μόνο σε ένα μόνο άθλημα. Για παράδειγμα, αν είστε λάτρης πολλών αθλημάτων και θέλετε να δείτε κάλυψη για όλα αυτά, ίσως θέλετε να συνδυάσετε το r/NBA, το r/NFL και το r/hockey σε μία ροή.