Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί το Tiktok;

Το TikTok έχει πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινούς χρήστες και συνολικά πάνω από 800 εκατομμύρια λήψεις. Ο μέσος χρήστης του TikTok απολαμβάνει την εφαρμογή 53 λεπτά την ημέρα και το 90% των χρηστών παίζει με την εφαρμογή κάθε μέρα.

Το TikTok αυξάνεται σταθερά, αλλά πόσο πεινάει, πόσα από τα δεδομένα του τηλεφώνου σας χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα; Η χρήση δεδομένων εξαρτάται από τον αριθμό των βίντεο που βλέπετε και ανεβάζετε, αλλά αντί να μετακινηθείτε σε ένα απεριόριστο πρόγραμμα δεδομένων με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σαςμπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να βοηθήσετε την εφαρμογή που διψά για δεδομένα να χρησιμοποιεί τόσα πολλά σε κινητό.

Η διαφορά μεταξύ δεδομένων και δεδομένων

Μάλλον πρέπει να αναφέρουμε ότι εδώ μιλάμε για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και όχι για πόση μνήμη καταλαμβάνει η εφαρμογή στη συσκευή σας. Αν δεν κάνετε λήψη κάθε βίντεο που βλέπετε, μια απλή λήψη της εφαρμογής καταλαμβάνει μόνο λίγο περισσότερο από 300 MB χώρου στο τηλέφωνό σας. Αυτός ο τύπος δεδομένων μοιάζει περισσότερο με ένα ντουλάπι αποθήκευσης, έχετε τόσο πολύ χώρο στο τηλέφωνό σας μόνο όταν το αγοράζετε για πρώτη φορά, αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσετε για άλλα, εκτός εάν χρησιμοποιείτε μια πηγή cloud όπως το iCloud, το Samsung Cloud ή Dropbox.

Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι αυτό που πληρώνετε στον λογαριασμό του κινητού σας τηλεφώνου. Εάν έχετε ένα «περιορισμένο» πρόγραμμα ή ακόμα και ένα απεριόριστο πρόγραμμα που υπόκειται σε περιορισμό μετά από τόση χρήση, θα θέλετε να περιορίσετε την υπερβολική χρήση δεδομένων όταν είναι δυνατόν.

Σκεφτείτε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας όπως μια βρύση νερού, όσο περισσότερες πληροφορίες εισέρχονται ή φεύγουν από το τηλέφωνό σας είναι παρόμοιες με το να ανοίγετε τη βρύση της κουζίνας και να την αφήνετε να ρέει. Το TikTok είναι γεμάτο λειτουργίες και η παρακολούθηση βίντεο μοιάζει με το να σηκώνεις τη βρύση ψηλότερα, επειδή χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο TikTok χωρίς υδατογράφημα

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που επηρεάζουν το πόσο χρησιμοποιεί το TikTok, αλλά μια καλή σύγκριση είναι 1 GB δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ανά 1 ώρα βίντεο. Εάν παρακολουθείτε βίντεο TikTok για μία ώρα σήμερα, έχετε χρησιμοποιήσει 1 GB της κατανομής σας στο Διαδίκτυο που παρέχεται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Κάντε αυτό 30 φορές το μήνα και θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα δεδομένων 31 GB μόνο για το TikTok (θεωρητικά μιλώντας φυσικά).

Αποθήκευση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο στο TikTok, μπορείτε να περιμένετε να χρησιμοποιήσετε πολλά δεδομένα, κυρίως εάν χρησιμοποιείτε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας για να προβάλετε και να κατεβάσετε τα βίντεο που σας αρέσουν. Η μέγιστη διάρκεια ενός βίντεο είναι μόνο 15 δευτερόλεπτα, επομένως δεν χρησιμοποιεί τόσα δεδομένα ανά βίντεο, αλλά αν προβάλλετε εκατοντάδες βίντεο κάθε μέρα, μπορείτε να περιμένετε να χρησιμοποιήσετε γρήγορα όλα τα δεδομένα υψηλής ταχύτητας. Με αυτά τα λόγια, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας.

Μεταφόρτωση και προβολή βίντεο σε Wi-Fi

Το Wi-Fi μπορεί να σώσει τη ζωή για τον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας σας. Δεν έχει σημασία ποια διαδικτυακή εφαρμογή βίντεο χρησιμοποιείτε, αν παρακολουθείτε βίντεο χωρίς Wi-Fi, το πακέτο δεδομένων που λάβατε από έναν πάροχο πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό. Αυτό σημαίνει ότι θα καταγράψετε τα δωρεάν GB σας σε μερικές ημέρες και κάθε άλλη μεταφόρτωση ή προβολή βίντεο θα αυξήσει τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας σας.

Μπορείτε να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο περνώντας με ποδήλατο στα βίντεο και τα κανάλια TikTok μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή εκτός σύνδεσης για να εγγράψετε και να δημιουργήσετε βίντεο και να τα ανεβάσετε αργότερα όταν συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Το ίδιο ισχύει για την προβολή και τη λήψη βίντεο άλλων ανθρώπων. Αποθηκεύστε το για όταν επιστρέψετε στο σπίτι ή συνδεθείτε σε ένα δίκτυο σε μια καφετέρια.

  Πώς να αποθηκεύσετε βίντεο TikTok στο τηλέφωνό σας

Απενεργοποίηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Τα νεότερα smartphone έχουν σχεδιαστεί για να λαμβάνουν την ταχύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο, που είναι συνήθως δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (ανάλογα με το πού ζείτε φυσικά). Ακόμα κι αν έχετε ενεργοποιημένο το Wi-Fi, το TikTok μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Εάν θέλετε σοβαρά να αποθηκεύσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία μόνο για την εφαρμογή TikTok.

Android

Ας ξεκινήσουμε με τους χρήστες μας Android. Υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας που μπορείτε να τροποποιήσετε για να βοηθήσετε αυτό το γουρούνι δεδομένων να επιβραδύνει λίγο. Πρώτα πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις» > «Εφαρμογές» > «TikTok». Κάντε κλικ στο Mobile Data και απενεργοποιήστε τη λειτουργία «Να επιτρέπεται η χρήση δεδομένων παρασκηνίου».

Μόλις γίνει αυτό, η εφαρμογή δεν θα χρησιμοποιεί πλέον δεδομένα στο παρασκήνιο, θα χρησιμοποιεί δεδομένα μόνο όταν έχετε ανοιχτή την εφαρμογή. Όταν ολοκληρώσετε την παρακολούθηση, τη μεταφόρτωση ή τη δημιουργία, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει εντελώς την εφαρμογή.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Συνδέσεις» > «Χρήση δεδομένων» > «Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας» για να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας. Καμία υπηρεσία Διαδικτύου δεν θα λειτουργεί με αυτό το απενεργοποιημένο, εκτός και αν είστε σε wifi, επομένως δεν είναι η τέλεια λύση, αλλά θα σας βοηθήσει.

iPhone

Οι χρήστες iPhone έχουν την επιλογή να απαγορεύσουν πλήρως το TikTok από τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας τους. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας, πατήστε «Κυψέλη» κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε τα δικαιώματα TikTok. Κάθε άλλη εφαρμογή στο τηλέφωνό σας θα εξακολουθεί να έχει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, εκτός από αυτές που απενεργοποιείτε.

Περιορίστε τη χρήση της εφαρμογής στο iPhone σας

Εάν έχετε παιδιά, ξέρετε πόσο διασκεδάζουν ενώ παίζουν με το TikTok. Η εφαρμογή καθιστά αδύνατο για παιδιά κάτω των 13 ετών να δουν ή να ανεβάσουν βίντεο, αλλά μπορούν να είναι δημιουργικά στο σπίτι. Υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να περιορίσετε τον χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά σας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σε ένα iPhone.

  Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος είδε το προφίλ σας στο TikTok και να το ελέγξετε

Μπορείτε εύκολα να αποκλείσετε το TikTok από το να λειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν εισέρχονται ή εξέρχονται δεδομένα από τη συσκευή σας. Να πώς γίνεται.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.
  • Πατήστε «Χρόνος στην οθόνη».
  • Επιλέξτε το όνομα του iPhone σας και επιλέξτε μεταξύ “Σήμερα” ή “Τελευταίες 7 ημέρες” και επιλέξτε “TikTok”, για να δείτε πόσος χρόνος αφιερώθηκε στη χρήση της εφαρμογής.
  • Επιλέξτε TikTok και πατήστε «Προσθήκη ορίου» για να περιορίσετε τη χρήση της εφαρμογής. Μπορείτε να ορίσετε το όριο για μια ημέρα ή μια εβδομάδα νωρίτερα.
  • Πατήστε «Προσθήκη» για να προσθέσετε το χρονικό όριο που επιλέξατε.
  • Εάν θέλετε να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης για το TikTok, ώστε το παιδί σας να μην μπορεί να τον αλλάξει, μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στη λειτουργία “Χρήση κωδικού πρόσβασης χρόνου οθόνης” και να εισαγάγετε έναν 4ψήφιο κωδικό.

    Οι χρήστες του Galaxy έχουν τώρα την ίδια δυνατότητα, μια παρόμοια δυνατότητα ούτως ή άλλως. Για να ενεργοποιήσετε το χρονόμετρο εφαρμογής στο Android:

  • Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις”
  • Πατήστε “Ψηφιακή ευημερία και γονικοί έλεγχοι”
  • Επιλέξτε την επιλογή ευεξίας στο επάνω μέρος αντί για γονικούς ελέγχους
  • Πατήστε “Χρονοδιακόπτες εφαρμογών”
  • Πατήστε στο “TikTok”
  • Πατήστε “Χωρίς χρονοδιακόπτη” και πατήστε τα λεπτά ή την ώρα που θέλετε να περιορίσετε και την καθημερινή σας χρήση.
  • Αποκτήστε ένα απεριόριστο πακέτο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

    Οι περισσότεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν προσφορές με απεριόριστη χρήση δεδομένων Διαδικτύου, αλλά συχνά είναι πολύ ακριβότερες από τα κανονικά προγράμματα. Ωστόσο, εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο σερφάροντας στο Διαδίκτυο, παρακολουθώντας βίντεο YouTube ή TikTok και ούτω καθεξής, θα μπορούσατε να λάβετε ένα απεριόριστο πρόγραμμα. Τουλάχιστον, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον για τα δεδομένα που έχετε χρησιμοποιήσει εκτός του σχεδίου σας. Η πληρωμή για επιπλέον megabyte στο τέλος του μήνα μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ δυσάρεστη και ακριβή.

    Αφήστε το TikTok για αργότερα

    Μπορείτε να εγγράψετε και να επεξεργαστείτε βίντεο με το TikTok ανά πάσα στιγμή, αλλά αφήστε την προβολή των βίντεο άλλων ατόμων και τη μεταφόρτωση των δικών σας όταν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi. Με αυτόν τον τρόπο, θα βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας σας δεν υπερβαίνει το όριο και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση δεδομένων.