Προσδιορίστε τις θύρες USB 3.0 και φόρτισης κοιτάζοντας τα σύμβολα δίπλα τους

Όλες οι θύρες USB δεν δημιουργούνται ίσες. Το USB μπορεί να έχει γίνει ένα παγκοσμίως αποδεκτό πρότυπο σύνδεσης περιφερειακών στο σύστημά σας, αλλά όλες οι θύρες USB που βρίσκονται στο σύστημά σας δεν είναι ίδιες. Μερικά είναι φτιαγμένα για να κάνουν πράγματα που άλλα δεν είναι για παράδειγμα. μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το τηλέφωνό σας φορτίζει πιο γρήγορα όταν το συνδέετε σε μια συγκεκριμένη θύρα USB και πιο αργά όταν χρησιμοποιείτε μια διαφορετική. Ενώ η αργή φόρτιση μπορεί να έχει να κάνει με ένα προβληματικό καλώδιο δεδομένων, μπορεί επίσης να είναι ότι συνδέετε το τηλέφωνό σας σε μια θύρα USB αργής φόρτισης. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το συνδέσετε σε αυτό που είναι ειδικά κατασκευασμένο για να φορτίζει μια συσκευή. Δείτε πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τις θύρες USB ως θύρες φόρτισης USB 3.0 και USB στο σύστημά σας.

Σύμβολα θύρας USB

Για να αναγνωρίσετε μια θύρα USB, αναζητήστε τα ακόλουθα σύμβολα δίπλα σε αυτήν στην οποία θέλετε να συνδέσετε μια συσκευή.

  Πώς να εγκαταστήσετε ένα αρχείο .watchface στο Apple Watch

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δύο από τα σύμβολα μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα, δηλαδή να βρείτε και το σύμβολο USB 3.0 και το σύμβολο της θύρας φόρτισης USB δίπλα σε μία θύρα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η θύρα προορίζεται για USB 3.0 και μπορεί επίσης να φορτίσει μια συσκευή πιο γρήγορα. Τα νεότερα συστήματα πιθανότατα θα έχουν μόνο μία θύρα USB 2.0 καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το USB 3.0 για την ταχύτητά του. Πιθανότατα θα υπάρχει μόνο μία θύρα φόρτισης.

Θύρα μπλε χρώματος

Ένας άλλος πολύ γρήγορος τρόπος για να αναγνωρίσετε μια θύρα USB 3.0 είναι παρατηρώντας το χρώμα. Εάν ο κατασκευαστής δεν έχει παράσχει σύμβολα, θα μπορούσε αντ ‘αυτού να έχει κάνει τη θύρα μπλε ή να έχει κάνει και τα δύο και το χρώμα θα διευκολύνει την αναγνώριση σε σύγκριση με το στραβοπάτημα του συμβόλου.

  Πώς να απολυμάνετε το smartphone σας

Κίτρινο Λιμάνι

Μια θύρα USB που είναι κίτρινη αντιπροσωπεύει μια θύρα που είναι “Πάντα ενεργοποιημένη”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη θύρα για να φορτίσετε μια συσκευή ακόμα κι αν ο υπολογιστής/φορητός υπολογιστής σας δεν είναι ενεργοποιημένος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν δεν διαθέτετε κίτρινη θύρα USB, μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε μια συσκευή στη θύρα φόρτισης και μπορεί να είναι μια θύρα «πάντα ενεργοποιημένη». Στην περίπτωση αυτή, η θύρα φόρτισης σε ένα Dell Inspiron 7559 δεν είναι κίτρινη, ωστόσο, είναι μια θύρα πάντα ενεργοποιημένη.

Ευχαριστώ για την πρόταση, Harald Stoll.

Θύρα φόρτισης

Οι θύρες που δεν έχουν το σύμβολο του lightning θα συνεχίσουν να φορτίζουν το τηλέφωνό σας. Έχουν τη δυνατότητα φόρτισης μιας συσκευής, αλλά η ισχύς αυτών των θυρών είναι περιορισμένη, γεγονός που οδηγεί στην αργή φόρτιση. Εάν έχετε συνδέσει το τηλέφωνό σας στη σωστή θύρα, αλλά εξακολουθεί να φορτίζει αργά, δοκιμάστε να εκτελέσετε αυτές τις δοκιμές για να δείτε εάν ενδέχεται να έχετε ελαττωματικό καλώδιο δεδομένων.

  Πώς να ξεκινάτε πάντα το Safari σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης σε Mac

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αναγνωρίσετε τις θύρες USB στον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας.