Πώς να εγκαταστήσετε ένα αρχείο .watchface στο Apple Watch

Το Apple Watch σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις όψεις του ρολογιού ώστε να εμφανίζουν κάθε είδους χρήσιμες πληροφορίες. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να αφαιρέσετε αυτά τα προσαρμοσμένα σχέδια κατευθείαν από τον καρπό κάποιου; Δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσωπο Apple Watch κάποιου άλλου.

Τι είναι ένα Αρχείο .watchface;

Μπορείτε να μοιραστείτε τα προσαρμοσμένα πρόσωπα Apple Watch χρησιμοποιώντας ένα αρχείο .watchface. Αυτό το αρχείο περιέχει ένα πρότυπο με πληροφορίες όπως ποια όψη ρολογιού βάσης χρησιμοποιείτε, τα χρώματα της επιλογής σας και ποιες επιπλοκές έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο το σχέδιο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα αρχεία .watchface που δημιουργούνται δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες. Έτσι, ένα ρολόι με δακτύλιο δραστηριότητας και εμφάνιση ημερομηνίας δεν θα περιλαμβάνει δεδομένα υγείας ή συναντήσεις ημερολογίου. Όταν η όψη ρολογιού εφαρμόζεται στο δικό σας ρολόι, θα χρησιμοποιηθούν αντ ‘αυτού τα προσωπικά δεδομένα δραστηριότητας και το πρόγραμμά σας.

Όταν μοιράζεστε το πρόσωπό σας Apple Watch με άλλο άτομο, δημιουργείται και αποστέλλεται ένα αρχείο .watchface. Πιθανότατα θα δείτε αυτό το αρχείο μόνο εάν μοιράζεστε υπηρεσίες εκτός της Apple, όπως το Messages ή το AirDrop. Αυτή η μορφή αρχείου είναι χρήσιμη επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση των σχεδίων σας μέσω άλλων μεθόδων.

  Πώς να αλλάξετε το εικονίδιο του προφίλ σας στο Netflix

Εγκατάσταση ενός αρχείου .watchface στο Apple Watch σας

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αρχεία .watchface στο ρολόι σας χρησιμοποιώντας το iPhone σας. Ο τρόπος εγκατάστασης αυτών των αρχείων εξαρτάται από το πώς το άλλο μέρος μοιράζεται το σχέδιό του. Γενικά, χρειάζεται μόνο να πατήσετε το ρολόι σε μια συνομιλία στο Messages ή να αποδεχτείτε μια μεταφορά AirDrop και η εφαρμογή Watch θα ανοίξει και θα σας ζητήσει να κάνετε “Προσθήκη στα πρόσωπά μου”.

Εάν έχετε το αρχείο .watchface σε ένα email, εντοπίστε το email στο iPhone σας και πατήστε στο συνημμένο αρχείο .watchface. Η εφαρμογή Watch θα πρέπει να ξεκινήσει και να σας ζητήσει να προσθέσετε το πρόσωπο στο ρολόι σας. Το ίδιο ισχύει για εφαρμογές messenger όπως το WhatsApp ή το Facebook messenger: Πατήστε το αρχείο και ακολουθήστε τις υποδείξεις της εφαρμογής Παρακολούθηση.

Εάν έχετε το αρχείο .watchface στο Mac σας, το AirDrop είναι η πιο γρήγορη μέθοδος μεταφοράς. Κάντε δεξί κλικ (ή Control+click) στο αρχείο και επιλέξτε Share > AirDrop. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε το iPhone σας. Εάν δεν βλέπετε το iPhone σας, βεβαιωθείτε ότι το AirDrop είναι ενεργοποιημένο και ορατό.

  Πώς να συμμετάσχετε σε μια συνάντηση Zoom

Όταν λάβετε το αρχείο στο iPhone σας, θα σας ζητηθεί να το ανοίξετε στις εφαρμογές της επιλογής σας. Πατήστε το “Παρακολούθηση” στην κορυφή της λίστας για να το ανοίξετε απευθείας στην εφαρμογή Ρολόι και ακολουθήστε τις οδηγίες για να το προσθέσετε στα πρόσωπά σας. Θα μπορούσατε επίσης να αποθηκεύσετε το αρχείο στο Apple Notes για Mac και, στη συνέχεια, να ανοίξετε την αντίστοιχη σημείωση στο iPhone σας.

Για χρήστες Windows, το AirDrop δεν αποτελεί επιλογή. Θα συνιστούσαμε να τοποθετήσετε το αρχείο σε μια πλατφόρμα αποθήκευσης cloud όπως το Google Drive, το OneDrive ή το iCloud Drive για Windows. Με το αρχείο ανεβασμένο, ανοίξτε την αντίστοιχη εφαρμογή στο iPhone σας και ανοίξτε το αρχείο στην εφαρμογή Watch για να το προσθέσετε στα πρόσωπά σας.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε χώρο αποθήκευσης στο cloud, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων που υποστηρίζει συνημμένα όπως το Evernote ή το OneNote. Ως έσχατη λύση, μπορείτε πάντα να στείλετε email το αρχείο στον εαυτό σας και, στη συνέχεια, να ανοίξετε το email στο iPhone σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Workflow Builder του Slack

Πώς να αφαιρέσετε ένα πρόσωπο Apple Watch

Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε οποιοδήποτε πρόσωπο ρολογιού έχετε εγκαταστήσει ή δημιουργήσει μόνοι σας είτε μέσω της εφαρμογής Watch στο iPhone σας είτε απευθείας στο Apple Watch. Στο iPhone σας, ξεκινήστε την εφαρμογή Ρολόι και πατήστε «Επεξεργασία» στην ενότητα «Τα πρόσωπά μου». Πατήστε το εικονίδιο “Διαγραφή” ακολουθούμενο από “Κατάργηση” για να διαγράψετε το πρόσωπο.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό στο Apple Watch σας. Πατήστε παρατεταμένα το ρολόι σας μέχρι να εμφανιστεί το κουμπί “Επεξεργασία”. Σύρετε προς τα αριστερά και προς τα δεξιά για να επιλέξετε το ρολόι που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, σύρετε προς τα επάνω στο πρόσωπο για να το αφαιρέσετε.

Κάντε λίφτινγκ στο ρολόι σας

Η δυνατότητα κοινής χρήσης του προσώπου σας Apple Watch προστέθηκε στο Apple Watch ως μέρος της ενημέρωσης watchOS 7 τον Σεπτέμβριο του 2020. Το wearable της Apple συνεχίζει να λαμβάνει κορυφαίες διακρίσεις για τη σχεδίαση, την παρακολούθηση δραστηριότητας και τη συνολική του ευκολία. Οι περιοδικές over-the-air ενημερώσεις βοηθούν ακόμα και τις παλαιότερες συσκευές να αισθάνονται φρέσκες με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις.

Δεν έχετε ενημερώσει το wearable σας για λίγο; Μάθετε πώς να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του watchOS στο Apple Watch σας.