Προβολή χωρών και οργανισμών Εφαρμογές Android Αποστολή δεδομένων σε μέσω viaProtect

Μετά από πολυάριθμες διαρροές και αποκαλύψεις σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης διαδικτύου «PRISM» της NSA και άλλα παρόμοια έργα από διεθνείς εταιρείες ασφαλείας, είναι σχεδόν αδιανόητο να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο χωρίς κάποια μορφή προστασίας. Στο Android, υπάρχουν ήδη πολλοί τρόποι για να ελέγξετε ποιες εφαρμογές στέλνουν ή λαμβάνουν δεδομένα από τον ιστό, αλλά η νέα εφαρμογή μέσω Protect προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Η εφαρμογή – η οποία βρίσκεται ακόμα στα στάδια προεπισκόπησης – σας δείχνει τις χώρες και τις υπηρεσίες από τις οποίες διέρχεται η κίνηση στο Διαδίκτυο κάθε εφαρμογής, μαζί με άλλες πληροφορίες ασφαλείας και μια συνολική αξιολόγηση κινδύνου για την ασφάλεια της συσκευής σας.

  Πώς να ορίσετε την προτεραιότητα σύνδεσης WiFi στο Android

Όταν εκκινείται για πρώτη φορά, η εφαρμογή εμφανίζει μια οθόνη εγγραφής όπου μπορείτε είτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το viaProtect σε λειτουργία επισκέπτη είτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη εισάγοντας τη διεύθυνση email σας. Η εγγραφή θα σας επιτρέψει, φυσικά, να συγχρονίσετε τα πάντα στο cloud και ενδέχεται να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στο μέλλον με την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης της εφαρμογής.

Στο παρελθόν, το viaProtect εμφανίζει το επίπεδο κινδύνου για τα δεδομένα της συσκευής σας με βάση την ποσότητα της κρυπτογραφημένης κίνησης, καθώς και τις περιοχές και τους οργανισμούς μέσω των οποίων οι εφαρμογές στέλνουν δεδομένα. Ο δείκτης κινδύνου στο επάνω μέρος είναι ένας γρήγορος τρόπος για να μάθετε αν είστε σε ασφαλή πλευρά ή όχι, αλλά μπορείτε να πατήσετε “Μάθετε περισσότερα” για να δείτε τους σχετικούς παράγοντες, οι οποίοι περιλαμβάνουν τον αριθμό των μη έγκυρων εφαρμογών που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την απουσία ενός κωδικού πρόσβασης οθόνης κλειδώματος. Η βαθμολογία ασφαλείας έχει τρία γενικά επίπεδα, δηλαδή «Χαμηλό», «Μέτρια» και «Σοβαρή».

  Πώς να αποκρύψετε αρχεία με τον ασφαλή φάκελο της Google στο Android

Κάτω από αυτό, θα δείτε μεμονωμένες ενότητες για την προβολή αναφορών σχετικά με τις εταιρείες και τα μέρη του κόσμου στα οποία αποστέλλονται τα δεδομένα σας (“Οργανισμός” και “Χώρες”, αντίστοιχα) και το ποσοστό των κρυπτογραφημένων και μη κρυπτογραφημένων δεδομένων, με το ” τελευταία ενημέρωση’ ώρα που αναφέρεται παρακάτω.

Μπορείτε να ανανεώσετε με μη αυτόματο τρόπο αυτές τις αναφορές ξεχωριστά από κάθε ενότητα. Τέλος, υπάρχει μια οθόνη «Αισθητήρες», η οποία απλώς σας δείχνει τις πηγές από τις οποίες συλλέγει πληροφορίες η εφαρμογή μαζί με τον ρυθμό με τον οποίο συλλέγονται οι πληροφορίες από κάθε αισθητήρα.

  Πώς να αντικατοπτρίσετε και να ελέγξετε το τηλέφωνό σας Android σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows

Η προσφορά της viaProtect είναι βασική αλλά σίγουρα εύχρηστη. Θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους που γνωρίζουν το απόρρητο ανάμεσά μας να χαλαρώσουν μετά την εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής από έναν μη αναγνωρισμένο προγραμματιστή ή πηγή.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play Store. Μπορείτε να το κατεβάσετε στη συσκευή σας από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Εγκαταστήστε μέσω του Protect από το Play Store

[via AndroidPolice]