Άμεση πρόσβαση με φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις Skype για το Outlook.com

Δεν έχω αγγίξει το Skype από την εμφάνιση του FaceTime και των βιντεοκλήσεων Viber, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σίγουρα μια τεράστια βάση χρηστών για την υπηρεσία, ειδικά στην αγορά των επιχειρήσεων. Η ενσωμάτωση του Skype σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων για φορητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές ήταν υψηλή στις προτεραιότητες της Microsoft με το Skype μετά την απόκτηση – το πιο πρόσφατο προϊόν που ενσωματώθηκε είναι το Outlook.com. Πάμε στα χέρια!

Ο σύγχρονος επανασχεδιασμός του Hotmail από τη Microsoft έτυχε θετικής υποδοχής από τους χρήστες. Τόσο θετικά, στην πραγματικότητα, που –τουλάχιστον στον κύκλο των φίλων και των συναδέλφων μου– οι άνθρωποι έχουν πραγματικά μετατοπιστεί από το αγαπημένο για το πλήθος Gmail. Το Gmail δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου τα τελευταία χρόνια. Το Outlook.com είναι μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο εμφάνισης και, κατά συνέπεια, λειτουργίας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιστού. Ναι, «αν δεν είναι χαλασμένο, μην το φτιάξεις». Ωστόσο, το Gmail φαίνεται και λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό το ίδιο από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Μου φαίνεται περίεργο να το λες αυτό, αλλά το Gmail έχει αρχίσει να γίνεται λίγο βαρετό!

  Πώς να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 από τα Windows 7 δωρεάν

Τώρα, το Outlook.com είχε την επιλογή να συνομιλεί με τους φίλους του Facebook και της Google για μια καλή στιγμή τώρα, αλλά η προσθήκη της φωνητικής κλήσης και βιντεοκλήσεων Skype παίρνει την τούρτα!

Λειτουργεί (σχεδόν) όπως αναμενόταν. Απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft στο Outlook.com, κάντε κλικ στο εικονίδιο smiley στην επάνω δεξιά γωνία για να ξεκινήσετε τη συνομιλία και φύγετε! Το Skype είναι ήδη συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο «Έναρξη νέας συνομιλίας» και να ξεκινήσετε μια βιντεοκλήση, σωστά;

Λοιπόν όχι. Το Skype στο Outlook.com θα χρειαστεί πρώτα μια προσθήκη για να εγκατασταθεί για συνομιλία βίντεο/ήχου. Ήλπιζα ότι δεν θα χρειαζόταν να εγκαταστήσω ένα πρόσθετο προγράμματος περιήγησης, αλλά δυστυχώς! Τα πρότυπα Ιστού δεν είναι αρκετά προηγμένα. Το WebRTC χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά πριν –αν ποτέ– το υιοθετήσουν μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft.

  Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε επιφανειακό tablet και φορητό υπολογιστή με οθόνη αφής στα Windows 10

Η εγκατάσταση της προσθήκης 5 MB ήταν ανώδυνη. Ωστόσο, οι συνομιλίες μέσω βίντεο απλώς αρνήθηκαν να λειτουργήσουν. Το Skype στο Outlook.com αρνήθηκε να αναγνωρίσει την κάμερα web μου! Δοκίμασα συνομιλία ήχου όμως, και τουλάχιστον αυτό λειτούργησε καλά. Η ποιότητα της φωνής ήταν κορυφαία!

Δεν θα με πείραζε να μεταφερθώ στο Outlook.com, αλλά η αναλογία αύξησης της προσπάθειας για μετατόπιση έναντι της αύξησης της παραγωγικότητας παραμένει χαμηλή, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι χρησιμοποιώ τις Εφαρμογές Google για έναν προσαρμοσμένο τομέα (awaisimran.com) και το Mailbox σε iOS, το οποίο δεν Δεν υποστηρίζει ακόμη το Outlook. Ωστόσο, για όλους τους άλλους, η προσθήκη του Skype στο πρόγραμμα περιήγησης κάνει το Outlook.com μια ακόμα πιο δελεαστική εναλλακτική του Gmail.

  Το Secryptor κρυπτογραφεί τα αρχεία πριν τα συγχρονίσει με το Dropbox