Πρέπει να το ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε;

Εάν είστε από αυτούς που αγαπούν να περνούν το χρόνο σας παίζοντας παιχνίδια, πρέπει να έχετε αγοράσει ακριβό υλικό. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσετε τυπικά προβλήματα υλικού, όπως σκίσιμο οθόνης που μπορεί να καταστρέψουν την εμπειρία σας.

Για την επίλυση αυτού του ζητήματος, έχει εισαχθεί μια ρύθμιση παιχνιδιού που ονομάζεται VSync. Το VSync έχει σχεδιαστεί για βιντεοπαιχνίδια, GPU και οθόνες.

Έχουν εισαχθεί πολλές νέες επιλογές, όπως το G-Sync και το FreeSync, αλλά η ουσία του VSync παραμένει η ίδια. Θα ήταν καλύτερο να ρυθμίσετε με ακρίβεια τις συσκευές σας πριν βουτήξετε σε μια ατελείωτη ψυχαγωγία. Ας ανακαλύψουμε περισσότερες πληροφορίες για το VSync και ας εξερευνήσουμε τη σημασία που έχει.

Τι είναι το VSync;

Το VSync, ευρέως γνωστό ως Vertical Sync, βοηθά στο συγχρονισμό του ρυθμού ανανέωσης καθώς και του ρυθμού καρέ της οθόνης σας. Αυτό αναπτύχθηκε για να λύσει το πρόβλημα του σκισίματος της οθόνης. Μπορεί να προκληθεί ρήξη οθόνης όταν η GPU εμφανίζει ταυτόχρονα διαφορετικά μέρη πολλαπλών καρέ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαίρεση της οθόνης σε λεπτές οριζόντιες γραμμές. Επομένως, ο συγχρονισμός του ρυθμού ανανέωσης με τον ρυθμό καρέ είναι απαραίτητος για να αποφευχθεί το σκίσιμο.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε σκίσιμο οθόνης ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά είναι πιο εμφανές όταν εμφανίζονται στην οθόνη κάθετα στοιχεία όπως κτίρια και δέντρα. Το σκίσιμο της οθόνης σπάει τη συγκέντρωσή σας και κάνει το παιχνίδι να φαίνεται άσχημο.

  Πώς να αρχειοθετήσετε παραγγελίες στην εφαρμογή Amazon

Το VSync διορθώνει αυτό το σκίσιμο οθόνης περιορίζοντας τον ρυθμό καρέ ανά ρυθμό ανανέωσης της κάρτας γραφικών. Αυτό μειώνει τον αριθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο, προσαρμόζοντάς τον ανάλογα με τη χωρητικότητα της οθόνης. Αυτό βοηθά στην επίλυση του προβλήματος του σκισίματος της οθόνης.

Ενεργοποίηση VSync

Το VSync θα λειτουργήσει καλά με τις περισσότερες οθόνες εάν έχετε κάρτα γραφικών που υποστηρίζει το VSync. Το VSync μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω AMF και προγραμμάτων οδήγησης της Nvidia. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή στις ρυθμίσεις γραφικών ενός παιχνιδιού.

Εδώ, έχουμε εξηγήσει τη διαδικασία βήμα προς βήμα ενεργοποίησης του VSync χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου Nvidia του υπολογιστή σας.

  • Πατήστε το κουμπί έναρξης και πληκτρολογήστε “Πίνακας ελέγχου Nvidia”. Πατήστε το πλήκτρο enter για να το εκκινήσετε.
  • Θα βρείτε την επιλογή διαχείρισης ρυθμίσεων 3D στην αριστερή πλευρά του πίνακα ελέγχου.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Vertical Sync στην καρτέλα καθολικών ρυθμίσεων. Ενεργοποιήστε το από το αναπτυσσόμενο μενού εάν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο.
  • Διαφορετικές GPU μπορεί να έχουν διαφορετικές μεθόδους ρύθμισης. Ωστόσο, η διαδικασία θα είναι λίγο πολύ παρόμοια ακόμα κι αν δεν έχετε κάρτα γραφικών Nvidia.

    Απενεργοποίηση VSync

    Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το VSync, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Πατήστε το κουμπί έναρξης και πληκτρολογήστε “Πίνακας ελέγχου Nvidia”. Πατήστε το πλήκτρο enter για να το εκκινήσετε.
  • Θα βρείτε την επιλογή διαχείρισης ρυθμίσεων 3D στην αριστερή πλευρά του πίνακα ελέγχου.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Vertical Sync στην καρτέλα καθολικών ρυθμίσεων. Απενεργοποιήστε το από το αναπτυσσόμενο μενού εάν είναι ενεργοποιημένο.
  •   Πώς να χωρίσετε το Ubuntu μεταξύ HDD και SSD

    Πλεονεκτήματα της χρήσης VSync

    Εάν το σύστημά σας υποφέρει από σκίσιμο οθόνης, το VSync αξίζει να το πάτε. Όταν γίνει σωστά, αυτό θα κατεβάσει τον επεξεργαστή γραφικών σας στο ίδιο επίπεδο με την οθόνη σας και θα του επιτρέψει να λειτουργούν καλύτερα και θα ελαχιστοποιήσει το σκίσιμο της οθόνης. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου ο επεξεργαστής γραφικών σας ξεπερνά άσχημα τη ζήτηση γραφικών (όπως σε εξαιρετικά παλιά παιχνίδια).

    Καθώς οι επεξεργαστές γραφικών λειτουργούν με τη μέγιστη ταχύτητά τους, η απόδοση σκηνών που δεν έχουν ξεπεραστεί μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς καρέ. Επειδή εκπέμπει καρέ με τόσο υψηλό ρυθμό, αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του επεξεργαστή γραφικών σας. Η ενεργοποίηση του VSync περιορίζει το FPS στον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, μειώνοντας το φορτίο της μηχανής γραφικών.

    Μειονεκτήματα της χρήσης VSync

    Το VSync λειτουργεί όπως έχει προγραμματιστεί τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία παιχνιδιού σας. Όπως γνωρίζετε, το VSync περιμένει να είναι έτοιμη η οθόνη πριν εμφανίσει τυχόν καρέ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση εισόδου. Εάν βρίσκεστε στη μέση ενός έντονου αγώνα, η καθυστέρηση είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμείτε να συμβεί.

    Ο αριθμός των καρέ μπορεί επίσης να μειωθεί κάτω από τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης. Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω μείωση του ρυθμού καρέ. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την τριπλή προσωρινή αποθήκευση για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, η τριπλή προσωρινή αποθήκευση δεν είναι πάντα αξιόπιστη.

      Διορθώστε το League Έχουμε επαναφέρει αυτό το σφάλμα εγκατάστασης

    Πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το VSync;

    Η χρήση του VSync ενώ παίζετε παιχνίδια είναι μια φανταστική ρύθμιση αρκεί να λειτουργεί όπως έχει προγραμματιστεί. Αποτρέπει το σκίσιμο της οθόνης, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία παιχνιδιού σας. Αποτρέπει επίσης την υπερκόπωση της GPU σας ενώ καθιστά τα καρέ υπεύθυνα για το σκίσιμο του παιχνιδιού.

    Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στο VSync, όπως το AMD FreeSync και το Nvidia G-Sync. Μπορεί να αντιμετωπίσετε καθυστέρηση εισόδου και μείωση του ρυθμού καρέ, εάν το VSync σας δεν είναι κατάλληλο για τον υπολογιστή σας.

    Έτσι, το ερώτημα είναι αν πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το VSync. Η απάντηση είναι απλή. Εάν το σκίσιμο οθόνης παρεμβαίνει στην εμπειρία παιχνιδιού σας και προκαλεί συχνό σκίσιμο οθόνης, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το VSync. Από την άλλη πλευρά, εάν αντιμετωπίζετε καθυστέρηση εισόδου ή μειωμένο ρυθμό καρέ, η απενεργοποίηση του VSync θα είναι η σωστή εναλλακτική λύση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το VSync δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Ως εκ τούτου, η διατήρηση του είναι μια ασφαλής επιλογή.

    συμπέρασμα

    Η προσέγγιση που περιγράφεται παραπάνω είναι μια γενική προσέγγιση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις VSync. Ωστόσο, αυτές οι ρυθμίσεις εξαρτώνται από τη μεμονωμένη GPU που χρησιμοποιείτε και ενδέχεται να αλλάξουν κάπως για διαφορετικούς επεξεργαστές γραφικών. Αφού αναλύσετε την κατάστασή σας, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα ενεργοποιήσετε ή θα απενεργοποιήσετε το VSync.

    Μπορείτε επίσης να διαβάσετε πώς να επαναφέρετε την κάρτα γραφικών σας.