Κορυφαία 19 εργαλεία δοκιμής λογισμικού που πρέπει να γνωρίζετε ως ελεγκτής

Η δοκιμή λογισμικού είναι μια κρίσιμη και συχνά κουραστική φάση της ολοκλήρωσης του προϊόντος και βελτιώνει την ακρίβειά του.

Τις προηγούμενες μέρες, οι δοκιμαστές ξόδευαν ώρες δοκιμάζοντας μια συγκεκριμένη λειτουργικότητα και παρόλα αυτά δεν είχαν ποτέ 100% αποτελέσματα. Σήμερα, με πολλά έξυπνα εργαλεία δοκιμής λογισμικού στα χέρια, η δοκιμή έχει γίνει μια εντελώς νέα φάση από μόνη της. Τα χειροκίνητα σφάλματα και ο χρόνος δοκιμών έχουν μειωθεί και τα αποτελέσματα είναι πιο ακριβή από πριν.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία δοκιμής λογισμικού διαθέσιμα στην αγορά, το καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά. Ας εξερευνήσουμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία για τη διευκόλυνση των δοκιμών λογισμικού.

Αυτοματοποιημένα εργαλεία δοκιμών

Τα αυτοματοποιημένα εργαλεία δοκιμής λογισμικού βοηθούν στην εκτέλεση λειτουργικών δοκιμών και δοκιμών παλινδρόμησης στην εφαρμογή. Αυτά τα εργαλεία θα πρέπει να παράγουν συνεπή αποτελέσματα με τα εισερχόμενα δεδομένα που παρέχονται.

Σελήνιο

Σελήνιο είναι σαν ένα γνωστό όνομα για αυτοματοποιημένες δοκιμές. Είναι ένα φορητό εργαλείο ανοιχτού κώδικα και παρέχει λειτουργικές δοκιμές διαφόρων λειτουργικών μονάδων εφαρμογών Ιστού σε πλατφόρμες και προγράμματα περιήγησης. Υποστηρίζει παράλληλη εκτέλεση κειμένου, η οποία εξοικονομεί πολύ χρόνο δοκιμής. Το Selenium υποστηρίζει πολλές γλώσσες όπως Java, Ruby, C#, Python κ.λπ.

Το Selenium εκτελεί ένα εργαλείο αναπαραγωγής για την εγγραφή λειτουργικών δοκιμών, επομένως δεν χρειάζεται να μάθετε δοκιμαστική γλώσσα σεναρίου. Το σελήνιο είναι πολύ εύκολο στη ρύθμιση. πρέπει να προσθέσετε το πρόσθετο για συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτοματοποιεί τα προγράμματα περιήγησης ιστού δίνοντας διαφορετικό επίπεδο ταχύτητας και απόδοσης που δεν είναι δυνατό μέσω της μη αυτόματης δοκιμής.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε σελήνιο; Ελέγξτε αυτό Μάθημα Udemy.

Gatling

Ανακαλύψτε ένα από τα καλύτερα εργαλεία δοκιμών φορτίου – Gatling να δοκιμάσετε, να πετύχετε και να επαναλάβετε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό το εργαλείο δοκιμών ανοιχτού κώδικα είναι ειδικά σχεδιασμένο για CI/CD και DevOps για δοκιμή φόρτωσης.

Με το Gatling, μπορείτε να αποφύγετε κολλήματα και αργούς χρόνους απόκρισης. Εντοπίζει γρήγορα τα σφάλματα και τα ζητήματα στην απόδοση της εφαρμογής σας κατά την ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να έχετε μια ακριβή εικόνα της εμπειρίας χρήστη.

Αφήστε το Gatling να ασφαλίσει την επιχείρησή σας και να ενισχύσει την απόδοση της εφαρμογής σας. Ενσωματώνεται με τη γραμμή ανάπτυξης και δοκιμάζει συνεχώς το φόρτο των εφαρμογών ιστού σας. Περιλαμβάνει επίσης πολύχρωμες αναφορές και μια συσκευή εγγραφής Ιστού που σας κάνει να κατανοείτε τα ζητήματα ξεκάθαρα σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, το Gatling προσφέρει μια διεπαφή διαχείρισης για τις καθημερινές σας ανάγκες δοκιμών που περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες και μετρήσεις για αυτοματισμό καθώς και ενοποίηση. Το Gatling είναι διαθέσιμο σε Scala, Kotlin και Java, κάτι που οι περισσότεροι προγραμματιστές γνωρίζουν κατά την ανάπτυξη μιας εφαρμογής.

Κατεβάστε αυτήν τη λύση ανοιχτού κώδικα και ξεκινήστε να δοκιμάζετε την απόδοση της εφαρμογής σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα τέλειο πρόγραμμα από self-hosted και cloud για να ξεκινήσετε να δοκιμάζετε τον κώδικά σας. Με το σχέδιο, θα λάβετε injectors φορτίου κατ’ απαίτηση, προηγμένες αναφορές, λειτουργίες εταιρικής ποιότητας, πηγές δεδομένων Grafana, δημόσια API, δημόσιους συνδέσμους, σχόλια, συνεχή ενοποίηση, πολλαπλές λειτουργίες κ.λπ.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να εκτελέσετε το πρώτο σας τεστ; Ελέγξτε το Διαδικτυακό μάθημα Gatlingδωρεάν.

μαρτυρία

μαρτυρία είναι ένα έξυπνο αυτοματοποιημένο εργαλείο δοκιμών λογισμικού που χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να επιταχύνει το σχεδιασμό, την εκτέλεση και τη συντήρηση αυτοματοποιημένων δοκιμών. Οι δοκιμές μπορούν να εκτελεστούν σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των φορητών συσκευών.

Το Testim χρησιμοποιεί σχολιασμούς για να βρει ασυνέπειες και σφάλματα στο σύστημα. Τα σφάλματα που καταγράφονται μπορούν να αναπαραχθούν αυτόματα απλά κάνοντας ξανά κλικ στη δοκιμή. Το Testim bug tracker χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση σχολιασμένων στιγμιότυπων οθόνης και την προβολή λεπτομερειών σφαλμάτων.

Περιστροφή της κεφαλής

Περιστροφή της κεφαλής είναι η πρώτη στον κόσμο Digital Experience AI Platform που συνδυάζει παγκόσμια υποδομή συσκευών που φιλοξενούνται σε cloud και on-prem, αυτοματισμούς δοκιμών και ανάλυση απόδοσης βάσει ML και ποιότητας εμπειρίας για κινητά, ιστό, ήχο και βίντεο.

  Πώς να ελέγξετε εάν έχετε αποκλειστική GPU

Το HeadSpin εξουσιοδοτεί τις ομάδες μηχανικής, διασφάλισης ποιότητας, λειτουργιών και προϊόντων να διασφαλίζουν βέλτιστες ψηφιακές εμπειρίες σε όλα τα κανάλια παράδοσης καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της ανάπτυξης.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω.

Παγκόσμια υποδομή συσκευών

Επιτρέπει δοκιμές και παρακολούθηση από άκρο σε άκρο με χιλιάδες συσκευές σε εκατοντάδες τοποθεσίες σε πραγματικό φορέα και δίκτυα WiFi σε όλο τον κόσμο. Δεν απαιτείται SDK.

Δοκιμές Αυτοματισμού & API

Ενσωματώνεται απρόσκοπτα στις ροές εργασιών CI/CD επιτρέποντας δοκιμές λειτουργικότητας και απόδοσης πριν και μετά την κυκλοφορία. Υποστήριξη για όλα τα πλαίσια δοκιμών.

Απόδοση, QoE & Machine Learning

Εντοπίζει αυτόματα προβλήματα και επισημαίνει τις βαθύτερες αιτίες σε όλα τα επίπεδα της στοίβας—από την ποσοτικοποίηση QoE ήχου/βίντεο έως την ορατότητα κώδικα και πακέτων.

Insights-to-Actions

Παρέχει πληροφορίες παλινδρόμησης και συγκέντρωσης σε όλο τον κύκλο ζωής της ψηφιακής εμπειρίας, από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη έως την έκδοση εισιτηρίων και τις λειτουργίες προβλημάτων. Τάσεις, ειδοποιήσεις και αναλυτικά στοιχεία.

Φόρτωση εργαλείων δοκιμής

Τα εργαλεία δοκιμής φόρτωσης βοηθούν στον προσδιορισμό του χρόνου που απαιτείται για τη φόρτωση ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής ή σελίδων. Αυτά τα εργαλεία αξιολογούν την απόδοση του ιστότοπου και συμβάλλουν στη διασφάλιση ομαλής πρόσβασης στον ιστότοπο.

Δοκιμαστικό Στούντιο

Telerik Test Studio καθιστά εύκολη την αυτοματοποιημένη δοκιμή. Περιλαμβάνει δυνατότητες κώδικα και χωρίς κωδικούς για δοκιμή λειτουργικότητας, API και φόρτωσης.

Το Telerik έχει πολλά εργαλεία διεπαφής χρήστη και είμαι σίγουρος ότι θα είχατε ακούσει για το Fiddler, ένα λογισμικό εντοπισμού σφαλμάτων.

LoadRunner

LoadRunner είναι κατάλληλο για την αξιολόγηση της απόδοσης ενός ιστότοπου ή μιας διαδικτυακής εφαρμογής υπό συνθήκες υψηλού φόρτου. Μπορεί να προσομοιώσει χιλιάδες χρήστες που χρησιμοποιούν το λογισμικό για να καταγράψουν και να αναλύσουν την απόδοση της εφαρμογής. Παρέχει φιλική προς το χρήστη ανάλυση και παρακολούθηση.

Λειτουργεί σε όλα τα μεγάλα εταιρικά περιβάλλοντα και υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους εφαρμογών και πρωτοκόλλων. Το LoadRunner μπορεί να εκτελεστεί ως αυτόνομο ή να συγκεντρωθεί από πολλούς χρήστες μέσω της εταιρικής έκδοσης. Διαθέτει διαδραστικό ταμπλό μέσω του οποίου η διαχείριση των χρηστών γίνεται εύκολα.

WebLoad

Πολύ ισχυρό εργαλείο με δυνατότητες scripting, WebLoad μπορεί να δοκιμάσει πολύπλοκα σενάρια δοκιμών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή εφαρμογών cloud και αυτόνομων εφαρμογών και υποστήριξη όλων των βασικών πρωτοκόλλων ιστού, εταιρικών εφαρμογών και τεχνολογιών. Με το Webload, είναι εύκολο να δημιουργήσετε και να φορτώσετε σενάρια δοκιμών, καθώς το εργαλείο παρέχει περισσότερους από 80 τύπους γραφημάτων και αναφορών για τον εντοπισμό και την επεξεργασία ζητημάτων απόδοσης στο σύστημα.

Επιτρέπει επίσης στην εγκατάσταση να εκτελεί περιπτώσεις δοκιμών απόδοσης από το cloud χρησιμοποιώντας το Amazon EC2 για τη δημιουργία φορτίου. Η φόρτωση ιστού έχει ένα στοιχείο που ονομάζεται PMM, το οποίο μπορεί να συλλέγει στατιστικά στοιχεία από την πλευρά του διακομιστή κατά τις δοκιμαστικές εκτελέσεις, τα οποία παρέχουν πρόσθετα δεδομένα για την εκτέλεση ανάλυσης βασικής αιτίας.

Blazemeter

Blazemeter χρησιμοποιείται για την εκτέλεση υποθέσεων δοκιμών απόδοσης σε εφαρμογές για κινητά, API ή εφαρμογές ιστού για την αξιολόγηση της απόδοσης σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης εφαρμογών. Εξασφαλίζει την παράδοση λογισμικού υψηλής απόδοσης στο τέλος. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα ρύθμιση δοκιμής λαμβάνοντας νέα δεδομένα από το Google Analytics και ενσωματώνοντάς τα.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές γεωγραφικές τοποθεσίες και να τις ενσωματώσετε σε μια ενιαία αναφορά. Το εργαλείο είναι 100% συμβατό με ανοιχτό κώδικα και έτοιμο για επιχειρήσεις, παρέχει έξυπνο αυτοματισμό δοκιμών και είναι ιδανικό για περιβάλλον συνεχούς δοκιμής.

JMeter

JMeter από το Apache είναι ένα εργαλείο δοκιμών ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή απόδοσης ιστότοπων και δυναμικών εφαρμογών ιστού. Ένα άτομο με πολύ λίγες τεχνικές γνώσεις μπορεί επίσης να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα που δίνει το JMeter.

Λειτουργεί σε διάφορους τύπους διακομιστών όπως SOAP, FTP, LDAP, JDBC, TCP κ.λπ., για δοκιμές φορτίου και απόδοσης. Τα σχέδια δοκιμής αποθηκεύονται σε μορφή XML και δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Το JMeter χρησιμοποιείται επίσης για λειτουργικές και αυτοματοποιημένες δοκιμές.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα εργαλεία δοκιμής φορτίου που βασίζονται σε σύννεφο για να πραγματοποιήσετε δοκιμή πίεσης και χωρητικότητας.

  Πώς να σταματήσετε τα τυχαία στιγμιότυπα οθόνης σε ένα iPhone

Εργαλεία διαχείρισης δοκιμών

Τα εργαλεία διαχείρισης δοκιμών βοηθούν στη διαχείριση ολόκληρου του κύκλου δοκιμών ενός προϊόντος. Ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης δοκιμών θα πρέπει να μπορεί να ενσωματωθεί με άλλα πλαίσια αυτοματισμού και ενσωμάτωση CI.

Ακτινογραφία

Ακτινογραφία είναι ένα από τα πιο προτιμώμενα εργαλεία διαχείρισης δοκιμών για αυτοματοποιημένες και μη αυτόματες δοκιμές. Παρέχει τη σωστή δομή για την οργάνωση και την κατηγοριοποίηση σετ δοκιμών και παρέχει αποτελεσματικά αποτελέσματα δοκιμών σε λιγότερο χρόνο.

Ενσωματώνεται απρόσκοπτα με δοκιμαστικά πλαίσια όπως Jira, Selenium, Junit κ.λπ. Μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένες προϋποθέσεις που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να συσχετιστούν με διαφορετικές δοκιμές. Το Xray κάνει τις ενσωματώσεις CI με τα Bamboo, Jenkins εύκολες και παρέχει απρόσκοπτη ιχνηλασιμότητα και αντιστοίχιση μεταξύ απαιτήσεων, δοκιμών, σφαλμάτων και εκτέλεσης.

Διαθέτει επίσης πρόβλεψη για τη ρύθμιση περιβαλλόντων δοκιμών, σχεδίων δοκιμών και τη δημιουργία ενσωματωμένων αναφορών.

TestRail

TestRail είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο διαχείρισης δοκιμαστικών περιπτώσεων που μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί και να χρησιμοποιηθεί με το cloud ή την τοπική εγκατάσταση. Είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο και προσαρμόσιμο. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την πρόοδο των δοκιμών μέσω διαδραστικών πινάκων εργαλείων, μετρήσεων, αναφορών δραστηριότητας κ.λπ. Οι αυτοματοποιημένες και μη αυτόματες περιπτώσεις δοκιμών μπορούν εύκολα να διαχειρίζονται και να τεκμηριώνονται χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα οθόνης, σύγκριση αναμενόμενων και πραγματικών αποτελεσμάτων.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ενσωματωμένων προτύπων και οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα πρότυπα. Οι ομάδες μπορούν να ορίσουν ορόσημα, προσωπικούς στόχους, λίστες ελέγχου και ειδοποιήσεις μέσω email για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα. Το TestRail μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα με εργαλεία CI όπως Jenkins, JIRA, TFS κ.λπ., και υποστηρίζει κοντέινερ Docker.

Testpad

Testpad χρησιμοποιεί σχέδια δοκιμών εμπνευσμένα από τη λίστα ελέγχου για ευέλικτες δοκιμές, διερευνητικές δοκιμές, παραδοσιακή διαχείριση δοκιμαστικών περιπτώσεων, BDD με επισήμανση σύνταξης και πολλά άλλα. Είναι ένα ελαφρύ εργαλείο με πρόγραμμα επεξεργασίας που βασίζεται στο πληκτρολόγιο και διαθέτει διεπαφή χρήστη υψηλής απόκρισης, που υποστηρίζεται από JavaScript.

Μπορούν να προσκληθούν πολλά άτομα να δοκιμάσουν την εφαρμογή μέσω προσκλήσεων μέσω email και αυτοί οι προσκεκλημένοι δοκιμαστές δεν χρειάζονται λογαριασμούς ή πρόσβαση σύνδεσης. Μπορείτε να προσθέσετε περιπτώσεις δοκιμών σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Το Testpad παρέχει απρόσκοπτη ενοποίηση με το JIRA.

Εργαλεία παρακολούθησης ελαττωμάτων

Τα εργαλεία δοκιμών λογισμικού παρακολούθησης ελαττωμάτων βοηθούν στη διαχείριση ροής εργασιών και σφαλμάτων από άκρο σε άκρο. Τέτοια εργαλεία παρακολουθούν την πρόοδο της ομάδας καθώς και καταγράφουν ποιος εργάζεται σε ποια ενότητα.

Jira

Jira χρησιμοποιείται ευρέως για τη διαχείριση έργων Agile, εκτός από την παρακολούθηση ελαττωμάτων και την καταγραφή. Είναι ενσωματωμένο με το περιβάλλον ανάπτυξης για προηγμένους σκοπούς παρακολούθησης, καταγραφής και αναφοράς. Το JIRA είναι εύκολο στη χρήση και πλούσιο σε χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τα φίλτρα μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας ένα κλικ με τη γλώσσα ερωτημάτων του JIRA.

Οι υπεύθυνοι δοκιμών μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες ροές εργασιών από άκρη σε άκρη για την κατασκευή και τη δοκιμή λογισμικού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων για να ταιριάξετε διαφορετικούς τύπους δοκιμαστικών περιπτώσεων.

Αλογάκι της παναγίας

Αλογάκι της παναγίας είναι ένα απλό αλλά ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης σφαλμάτων ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να συνεργάζεστε ομαλά με τα μέλη της ομάδας και να προσαρμόζετε πλήρως το εργαλείο σε διαφορετικά επίπεδα, όπως δημιουργία προβλημάτων, ειδοποιήσεις ροής εργασιών κ.λπ. Λαμβάνετε έναν διαδραστικό πίνακα εργαλείων που εμφανίζει εκκρεμή στοιχεία, στοιχεία που έχουν εκχωρηθεί σε έναν συγκεκριμένο χρήστη και φίλτρα για προβολή μόνο επιλεγμένων στοιχείων.

Μπορείτε να δείτε πολλές εκδόσεις έργων, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας. Το Mantis έχει τη δική του δυνατότητα παρακολούθησης χρόνου. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν τον χρόνο που αφιερώνουν σε ζητήματα. Το εργαλείο δημιουργεί αυτόματα μια αναφορά για το συνολικό χρόνο που αφιερώνεται σε διαφορετικά ζητήματα. Το Mantis υποστηρίζει JetBrains και Eclipse και παρέχει ενσωμάτωση για διάφορα πρόσθετα όπως TestRail, Slack, HipChat κ.λπ.

Διαθέτει επίσης μια δυνατότητα email, μέσω της οποίας όλοι οι συμπαίκτες μπορούν να γνωρίζουν για τις αλλαγές και τις ενημερώσεις που έγιναν από άλλους χρήστες.

Εργαλεία δοκιμών ασφαλείας

Αυτά τα εργαλεία ελέγχουν την παρουσία οποιωνδήποτε τρωτών σημείων ή πιθανότητας επιθέσεων ασφαλείας στην εφαρμογή ή το λογισμικό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Planner σε ομάδες

Invicti

Invicti μπορεί να σαρώσει αυτόματα ιστότοπους, εφαρμογές Ιστού και υπηρεσίες Ιστού για κενά και τρωτά σημεία ασφαλείας. Μπορεί να εντοπίσει προβλήματα και να παρέχει αποδείξεις εκμετάλλευσης χωρίς ψευδή θετικά στοιχεία. Είναι ένας πλήρως διαμορφώσιμος διαδικτυακός σαρωτής που απαιτεί μηδενική συντήρηση, είναι απροβλημάτιστος, επεκτάσιμος και υποστηρίζει τη συνεργασία σε επίπεδο επιχείρησης.

Μπορεί να σαρώσει οποιονδήποτε τύπο διαδικτυακής εφαρμογής, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή τη γλώσσα στην οποία είναι χτισμένα. Μπορείτε να ενσωματώσετε το Invicti κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της ανάπτυξης και να παρακολουθείτε τα τρωτά σημεία μέσω του Jira, του GitHub κ.λπ.

Εργαλεία δοκιμής API

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτά τα εργαλεία βοηθούν στη δοκιμή πρωτοκόλλων όπως REST, SOAP κ.λπ.

SoapUI

SoapUI λειτουργεί για υπηρεσίες SOAP, REST, JMS και AMF και έχει κατασκευαστεί σε Java με το Swing για το UI. Είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα, πολλαπλών πλατφορμών που χρησιμοποιείται τόσο για λειτουργικές δοκιμές όσο και για δοκιμές φορτίου σε API. Μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει κλήσεις HTTP και JDBC.

Δυνατότητες όπως η κάλυψη και ανακατασκευή WSDL, ο επιθεωρητής σχήματος, ο επιθεωρητής XML, οι Οδηγοί XPath, η ανακάλυψη API και η φιλική προς το χρήστη γραφική διεπαφή χρήστη, καθιστούν το SOAPUI το πιο δημοφιλές και ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο. Μπορείτε να λάβετε προστασία από ιούς και χάκερ μέσω των δυνατοτήτων δοκιμής ασφαλείας. Λαμβάνετε επίσης μια εξαντλητική ανάλυση δοκιμής χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναφοράς.

Το SoapUI υποστηρίζει τη δοκιμή SQL injection, η οποία χρησιμοποιεί μεθόδους SQL για τον εντοπισμό δυνητικά αδύναμων και ευάλωτων περιοχών εφαρμογών.

Εξερευνήστε περισσότερα εργαλεία δοκιμής και δημιουργίας API.

Εργαλεία δοκιμών μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης

Αυτά τα εργαλεία δοκιμάζουν τη λειτουργικότητα ή την εφαρμογή ενός ιστότοπου σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης όπως IE, Firefox, Chrome, Safari κ.λπ.

LambdaTest

LambdaTest είναι ένα εργαλείο δοκιμών μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης που βασίζεται σε σύννεφο. Είναι επεκτάσιμο και αποδίδεται απρόσκοπτα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές. Υποστηρίζει παράλληλη εκτέλεση δοκιμαστικών περιπτώσεων και εκτελεί αποτελεσματικά τη ζωντανή δοκιμή του προγράμματος περιήγησης. Έτσι, ένας ιστότοπος μπορεί να ελεγχθεί τοπικά (πριν από τη λειτουργία) χρησιμοποιώντας μια σήραγγα που βασίζεται σε SSH για τη σύνδεση του τοπικού μηχανήματος και των διακομιστών cloud.

Το LambdaTest παρέχει μια εύκολη μετάβαση από τις δοκιμές απόκρισης σε δοκιμές μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος της οθόνης ώστε να έχει την ίδια θύρα προβολής ακόμα και όταν αλλάζει το μέγεθος της οθόνης. Το εργαλείο διαθέτει μια λειτουργία έξυπνης κύλισης για να αγνοούνται οι κύλιση στα iframes.

SauceLabs

SauceLabs υποστηρίζει περισσότερες από 700 πλατφόρμες περιήγησης, λειτουργικά συστήματα και συνδυασμούς συσκευών, παρέχοντας έτσι μια πλήρη υποδομή τόσο για χειροκίνητη όσο και για αυτοματοποιημένη δοκιμή εφαρμογών για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές χρησιμοποιώντας Selenium και άλλα πλαίσια δοκιμών.

Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών και είναι ιδανικό για δοκιμές JavaScript, δοκιμές μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης, μη αυτόματες δοκιμές και λειτουργικές δοκιμές ιστού. Υποστηρίζει επίσης τη Συνεχή Ενοποίηση και τη δοκιμή.

Περισσότερες δοκιμές μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης και οπτικής διάταξης εδώ.

Εργαλεία δοκιμών για φορητές συσκευές

Αυτά τα εργαλεία αυτοματοποιούν τη δοκιμή εφαρμογών σε συσκευές Android και iOS.

Εσπρέσο

Ένα κορυφαίο εργαλείο δοκιμής λογισμικού για κινητά για Android, που αναπτύχθηκε από την Google, Εσπρέσο είναι ένα απλό πλαίσιο ανοιχτού κώδικα, το οποίο είναι εύκολο στη χρήση και στην ερμηνεία. Δίνει γρήγορα, συνεπή, αξιόπιστα και σταθερά αποτελέσματα.

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε δοκιμές διεπαφής χρήστη και να τις καταγράψετε χωρίς να γράψετε κανένα σενάριο ή κώδικα. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Espresso είναι το απλό API του, το οποίο παρέχει επεκτασιμότητα και ευελιξία. Ο Espresso διαθέτει επίσης αυτόματο συγχρονισμό μεταξύ εφαρμογής και δοκιμών και μπορεί κανείς εύκολα να αυτοματοποιήσει τις δοκιμές χρησιμοποιώντας Java και Junit.

Θα πρέπει επίσης να εξερευνήσετε έναν σαρωτή εφαρμογών για κινητά για να βρείτε κινδύνους ασφαλείας.

συμπέρασμα

Η δουλειά ενός ελεγκτή λογισμικού είναι κρίσιμη ακόμα και μετά τη χρήση τόσων πολλών εργαλείων. Πολλοί παράγοντες όπως,

  • Συμβατότητα μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης και πλατφόρμας,
  • Ευκολία στη συντήρηση των εργαλείων,
  • Απαιτήσεις υλικού/λογισμικού,
  • Απαιτήσεις έργου,
  • Πολιτική υποστήριξης πελατών και ενημέρωσης,
  • Κόστος αδειοδότησης, απαιτήσεις εκπαίδευσης,

Πολλά περισσότερα πρέπει να αξιολογηθούν διεξοδικά από το ομάδα δοκιμών λογισμικού πριν επιλέξουν το κατάλληλο εργαλείο δοκιμής λογισμικού για τα έργα τους. Τα παραπάνω εργαλεία ταιριάζουν πράγματι στις περισσότερες από τις απαιτήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους δοκιμαστές σε μεγάλο βαθμό!

Στη συνέχεια, μάθετε μερικούς από τους καλύτερους εξομοιωτές Android και iOS.