Ποιοι άλλοι ιστότοποι είναι σαν το Omegle;

Η σύνδεση με άλλους έχει διανύσει πολύ δρόμο από την εποχή της κλήσης σταθερών τηλεφώνων. Υπάρχουν πλέον αμέτρητες υπηρεσίες που σας συνδέουν με φίλους και συναδέλφους, μειώνοντας την ταλαιπωρία και το κόστος του ταξιδιού. Ειδικά σε μια εποχή όπως αυτή, αρχίζουμε να μαθαίνουμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι αυτή η ανθρώπινη σύνδεση. Ωστόσο, ορισμένες υπηρεσίες προχωρούν περισσότερο από το να σας συνδέουν απλώς με τις υπάρχουσες επαφές σας. Το Omegle, για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα που σας συνδέει με αγνώστους. Έτσι πώς είναι οι άλλοι ιστότοποι όπως το Omegle? Θα διερευνήσουμε αυτήν την ερώτηση στο παρακάτω άρθρο.

Τι είναι το Omegle;

Το Omegle σάς επιτρέπει να έχετε πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπιδράσεις όχι με άτομα που γνωρίζετε αλλά με εντελώς αγνώστους. Δημιουργήθηκε από έναν έφηβο στην κρεβατοκάμαρά του, το Omegle ήταν μια από τις πρώτες υπηρεσίες διαδικτυακής συνομιλίας αυτού του είδους. Ναι, είχαμε δωμάτια συνομιλίας AOL στη δεκαετία του ’90, αλλά το Omegle έκανε μερικά άλματα πέρα ​​από αυτό.

  Πώς να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις συνάντησης Zoom

Υπάρχει μηδενική εγγραφή για αρχή, κάτι που είναι εξαιρετικό για την ταυτότητά σας και τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν ανώνυμα, αλλά δημιουργεί και τα προβλήματά του. Ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει – κυριολεκτικά οποιοσδήποτε. Αφού επιλέξετε αν θέλετε να συμμετάσχετε μέσω κειμένου ή βίντεο, το Omegle σας συνδέει με άλλο άτομο. Αυτό γίνεται τυχαία, άρα είναι εντελώς άτυχος αυτός που εμφανίζεται στην άλλη γραμμή.

Φυσικά, το Omegle είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των εφήβων. Υπάρχει μια μικρή συγκίνηση όταν μιλάς με κάποιον που δεν γνωρίζεις, η ανωνυμία σου δίνει τη δυνατότητα να συνομιλείς ανοιχτά και χωρίς κρίση, αλλά πολλές φορές είναι απλώς ένας τρόπος για τους έφηβους να καταπολεμήσουν την πλήξη τους. Αλλά με οτιδήποτε τόσο ανοιχτό, είναι εύκολο να γίνει κακή χρήση. Η Omegle αναφέρει ακόμη και στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού της, “Οι αρπακτικοί είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν το Omegle, γι’ αυτό παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί”.

Φυσικά, το Omegle δεν διατηρεί κανένα από τα στοιχεία των χρηστών, αλλά ο καθένας μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης των συνομιλιών του. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να επιλέξουν τη «λειτουργία κατασκοπείας», η οποία τους επιτρέπει να εισχωρούν στις συνομιλίες άλλων ανθρώπων. Ακόμα κι αν είστε προσεκτικοί, είναι εύκολο να αφήσετε τις λεπτομέρειες για τον εαυτό σας όταν αρχίσετε να απογοητεύεστε με κάποιον που σας αρέσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί γονείς έχουν αρχίσει να μπλοκάρουν ιστότοπους όπως το Omegle, ώστε τα παιδιά τους να μην μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν καθόλου.

  Πώς να διορθώσετε την αποτυχία ελέγχου ταυτότητας της πύλης AT&T U-verse

Αλλά μόλις αρχίσετε να μπλοκάρετε ιστότοπους, πόσο μακριά θα φτάσετε; Είναι αυτός ο μόνος ιστότοπος συνομιλίας που δεν είναι ασφαλής; Ποιοι άλλοι ιστότοποι είναι σαν το Omegle; Αρχικά, η απεραντοσύνη του Διαδικτύου και όλες οι βαθιές σκοτεινές γωνιές του καθιστούν σχεδόν αδύνατο να είσαι ο μοναδικός στο είδος του.

Εναλλακτικές λύσεις για το Omegle

Υπάρχουν πολλές περισσότερες εναλλακτικές στο Omegle που περιλαμβάνουν το TinyChat, το Whisper, το CoolMeet, το ChatHub, το Emerald Chat, το ChatRoulette, το Shagle, το Chatrandom, το Dirtyroulette, το Camsurg και το Bazoocam — οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες. Όλα έχουν μερικές διαφορές, αλλά όλα εξυπηρετούν ουσιαστικά τον ίδιο σκοπό.

Για παράδειγμα, το TinyChat είναι ουσιαστικά το ίδιο με το Omegle, αλλά οι περισσότεροι από τους χρήστες του συνδέονται μέσω ενός δωματίου συνομιλίας, το οποίο διαθέτει έως και 12 ροές βίντεο ανά δωμάτιο. Αυτό αισθάνεται αμέσως λίγο πιο άνετο, καθώς οι συνομιλίες δεν είναι ένα προς ένα, επομένως οι συνομιλίες πιθανότατα δεν θα γίνουν πολύ προσωπικές.

  Πώς να αποθηκεύσετε έναν χάρτη εκτός σύνδεσης στα Windows 10

Το ChatRoulette, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί σε βάση ένα προς ένα, ακριβώς όπως το Omegle. Σε ζευγαρώνει με έναν άγνωστο και αν νιώθεις άβολα ή δεν θέλεις πια να συνομιλήσεις με αυτό το άτομο, «σκοτώνεις» τη συζήτηση και προχωράς.

Πρέπει να εμποδίσετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν αυτούς τους ιστότοπους;

Ως γονέας, μπορείτε να περιηγηθείτε και να μπλοκάρετε αριστερά, δεξιά και στο κέντρο όταν αρχίσετε να ανακαλύπτετε τι είναι άλλοι ιστότοποι όπως το Omegle, αλλά μπορεί να δίνετε μια χαμένη μάχη. Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Η τεράστια χωρητικότητα του Διαδικτύου σημαίνει ότι υπάρχουν σχεδόν πάντα περισσότεροι από έναν τρόποι. Από την αυγή του Διαδικτύου, οι έφηβοι βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να συνομιλούν με αγνώστους στο διαδίκτυο. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε τα παιδιά μας σχετικά με την ανάγνωση κόκκινων σημαιών και το είδος των συνομιλιών που προκαλούν κώδωνα κινδύνου. Κρατάτε πάντα έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ σας, ώστε να ξέρουν ότι μπορούν να έρθουν σε εσάς εάν κάτι τους έκανε να νιώθουν άβολα, τότε μπορείτε να συζητήσετε πώς να προχωρήσετε μαζί.