Η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης των Windows 10 λήγει σε 15 ημέρες

Τα Windows 10 προσφέρθηκαν και στους χρήστες Windows 7 και Windows 8 ως δωρεάν αναβάθμιση, αλλά η αναβάθμιση είχε ημερομηνία λήξης και αυτή η ημερομηνία είναι πλέον μόλις δύο εβδομάδες μακριά. Η δωρεάν αναβάθμιση λήγει στις 29 Ιουλίου 2016, τρεις μέρες πριν να κυκλοφορήσει η Επετειακή Ενημέρωση. Εάν ανυπομονούσατε για την Ενημέρωση Επετείου πριν αποφασίσετε να κάνετε αναβάθμιση, αυτό δεν αποτελεί επιλογή. Η Ενημέρωση Επετείου θα επιλύσει πολλά σφάλματα και θα εισαγάγει πολλές νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του Windows Ink, αλλά με αυτήν την ενημέρωση δεν υπάρχει επιλογή δοκιμής πριν αγοράσετε. Εάν είστε περίεργοι για τις δυνατότητες, δοκιμάστε να εκτελέσετε μια έκδοση προεπισκόπησης. Εάν ανησυχείτε για τη σταθερότητα του συστήματος, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά εκτός από την αναβάθμιση στα Windows 10 τώρα και την υποβάθμισή του αργότερα, εάν το λειτουργικό σύστημα δεν λειτουργεί ομαλά.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον παλιό εναλλάκτη εφαρμογών των Windows XP στα Windows 10

Η Microsoft διαθέτει μια ειδική σελίδα με αντίστροφη μέτρηση για το πότε λήγει η αναβάθμιση. Η αντίστροφη μέτρηση προορίζεται για επιχειρήσεις, αλλά ισχύει και για ιδιώτες. Εάν έχετε αποκλείσει όλες τις ενημερώσεις που σας ανάγκασαν να πραγματοποιήσετε λήψη ή/και αναβάθμιση σε Windows 10, ο πιο γρήγορος τρόπος για να κάνετε αναβάθμιση τώρα είναι απλώς να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων.

Όταν εκκινήσετε το εργαλείο, απλώς επιλέξτε την επιλογή «Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή τώρα» όταν σας ζητηθεί. Η αναβάθμιση θα γίνει κανονικά.

Εάν, μετά την Ενημέρωση Επετείου, πιστεύετε ότι τα Windows 10 δεν είναι κατάλληλα για εσάς, μπορείτε να επαναφέρετε την αναβάθμιση από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Ανοίξτε το, μεταβείτε στο Ενημέρωση & Ασφάλεια>Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αναζητήστε την επιλογή Επιστροφή και επαναφορά. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι όταν κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10, θα δημιουργηθεί ένας φάκελος Windows.old στη μονάδα δίσκου C. Αυτός ο φάκελος περιέχει όλα τα αρχεία που χρειάζεται το λειτουργικό σύστημα για να επαναφέρει την ενημέρωση, επομένως μην τη διαγράψετε απλώς και μόνο επειδή καταλαμβάνει πολύ χώρο.

  Έφτασε η τηλεόραση 8K. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Η επαναφορά της ενημέρωσης έχει επίσης χρονικό όριο. Μπορείτε να κάνετε υποβάθμιση σε Windows 7 ή 8 εντός ενός μήνα από την αναβάθμιση σε Windows 10. Όταν λήξει ο μήνας, τα Windows 10 καταργούν τον φάκελο Windows.old και η επιλογή επαναφοράς από την εφαρμογή Ρυθμίσεις εξαφανίζεται.

Προβολή χρόνου που απομένει μέχρι τη λήξη της δωρεάν αναβάθμισης των Windows 10

Κάντε λήψη του Εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων της Microsoft για αναβάθμιση σε Windows 10