Πώς να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε όλες τις προτάσεις συντομεύσεων Siri

Το Siri Shortcuts έφτασε μαζί με το iOS 12 τον Σεπτέμβριο του 2018, μαζί με την εφαρμογή Shortcuts και ό,τι συνεπαγόταν. Τα δύο χαρακτηριστικά αναβάθμισαν σημαντικά το παιχνίδι αυτοματισμού iOS, αλλά όχι χωρίς να προκαλέσουν σύγχυση. Δείτε τι είναι οι συντομεύσεις Siri και πώς να τις χρησιμοποιήσετε.

Εάν δεν είστε ξεκάθαροι σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των συντομεύσεων Siri και των συντομεύσεων, δεν είστε μόνοι. Η Apple δεν έχει κάνει την καλύτερη δουλειά εξηγώντας τα δύο χαρακτηριστικά και πώς διαφέρουν, ούτε η κοινότητα του iPhone στο σύνολό της. Τα δύο χαρακτηριστικά συνδέονται με πολλούς τρόπους και η ομοιότητα στο όνομα δεν διευκολύνει τη διάκριση μεταξύ τους.

Είναι, ωστόσο, σημαντικό να θυμάστε ότι οι συντομεύσεις και οι συντομεύσεις Siri είναι πράγματι διαφορετικές και η πρώτη είναι η πιο φιλική προς τον χρήστη από τις δύο.

  Τρόπος εξαγωγής επαφών από ένα φύλλο εργασίας του Excel στο Outlook

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των συντομεύσεων και των συντομεύσεων Siri;

Με λίγα λόγια, το Shortcuts είναι η εφαρμογή που κατασκεύασε η Apple με βάση την εφαρμογή Workflow που αγόρασε το 2017. Παρόμοια με το Automator σε Mac, το Shortcuts σάς επιτρέπει να δημιουργείτε συχνά πολύπλοκους αυτοματισμούς χρησιμοποιώντας τα δομικά στοιχεία που προσφέρονται. Οι συντομεύσεις μπορούν επίσης να βυθιστούν σε συμβατές εφαρμογές, επιτρέποντας προσαρμοσμένες συντομεύσεις που μπορούν να μειώσουν δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας επαναλαμβανόμενης εργασίας.

Οι συντομεύσεις του Siri, ωστόσο, είναι διαφορετικές. Όταν οι προγραμματιστές δημιουργούν τις εφαρμογές τους, μπορούν να παρουσιάζουν λειτουργίες για χρήση από τις Συντομεύσεις Siri. Αυτά είναι προκαθορισμένα πράγματα, όπως η αναπαραγωγή μιας λίστας αναπαραγωγής σε μια εφαρμογή podcast ή το άνοιγμα ενός συγκεκριμένου αρχείου σε μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το iOS θα παρατηρήσει επίσης ορισμένα από τα πράγματα που έχετε κάνει στο παρελθόν και θα προτείνει μια συντόμευση Siri για χρήση. Στη συνέχεια, μπορείτε να ορίσετε μια προσαρμοσμένη φωνητική εντολή για την κλήση μιας συντόμευσης Siri μέσω, το μαντέψατε, Siri.

  Τα καλύτερα ρετρό πασχαλινά αυγά στα Windows και το Microsoft Office

Πού βρίσκονται οι συντομεύσεις Siri και πώς τις χρησιμοποιώ;

Θα βρείτε τις συντομεύσεις Siri που παρέχουν οι εφαρμογές σας σε μερικά διαφορετικά μέρη. Οι καλές εφαρμογές θα τις κάνουν ορατές μέσα στην εφαρμογή, ίσως κάτω από μια επιλογή μενού. Εάν όχι, ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε τις συντομεύσεις Siri που ίσως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν είναι να κατευθυνθείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Μόλις μπείτε στις Ρυθμίσεις, πατήστε “Siri & Αναζήτηση”.

Μπορεί να δείτε μερικές προτεινόμενες συντομεύσεις εδώ, αλλά για να δείτε μια πλήρη λίστα, πατήστε «Όλες οι συντομεύσεις».

Εδώ, θα δείτε μια πλήρη λίστα με τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και υποστηρίζουν επίσης συντομεύσεις Siri. Εάν μια εφαρμογή υποστηρίζει πολλές συντομεύσεις Siri, η λίστα θα περικοπεί. Μπορείτε να πατήσετε ένα από αυτά για να το ενεργοποιήσετε ή να πατήσετε το κουμπί “Εμφάνιση όλων” για να δείτε κάθε συντόμευση Siri που είναι διαθέσιμη για μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

  Πώς να βρείτε και να διαγράψετε σκιώδεις οθόνες στα Windows 10

Τέλος, πατήστε το κόκκινο κουμπί εγγραφής για να καταγράψετε τη φράση που θέλετε να πείτε για να επικαλεστείτε τη συντόμευση Siri όταν χρειάζεται.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η ενεργοποίηση μιας συντόμευσης Siri είναι τόσο εύκολη όσο η κλήση του Siri και η εκφώνηση της απαιτούμενης φράσης.