Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων και μη καταχωρισμένων βίντεο YouTube;

Βασικά Takeaways

  • Τα ιδιωτικά βίντεο είναι εντελώς ιδιωτικά και είναι ορατά μόνο εάν κοινοποιηθούν μέσω email.
  • Τα δημόσια βίντεο είναι άμεσα ορατά σε όλους τους συνδρομητές και μπορούν να βρεθούν μέσω αναζητήσεων και προτάσεων.
  • Τα μη καταχωρισμένα βίντεο μπορούν να κοινοποιηθούν μέσω συνδέσμου, αλλά δεν θα εμφανίζονται σε αναζητήσεις ή προτάσεις.
  • Τα προγραμματισμένα βίντεο θα δημοσιευτούν σε μελλοντική ημερομηνία και ώρα της επιλογής σας.
  • Η πρεμιέρα του βίντεό σας σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε και να το κάνετε ντεμπούτο ζωντανά, αλληλεπιδρώντας με το κοινό σας σε πραγματικό χρόνο.

Λοιπόν, ανεβάζετε το πρώτο σας βίντεο στο YouTube, αλλά ποια επιλογή δημοσίευσης είναι κατάλληλη για εσάς; Ανάλογα με τις ανάγκες σας, ίσως να μην θέλετε απλώς να πατήσετε το κουμπί δημοσίευσης. Θα εξετάσουμε τι σημαίνει κάθε επιλογή δημοσίευσης στο YouTube, καθώς και τις διαφορές μεταξύ τους από Ιδιωτική έως Πρεμιέρα.

Για να ξεκινήσετε, ανεβάστε ένα βίντεο, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις όπως θέλετε και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Ορατότητα.

Μόνο για εσάς ή τους στενούς σας φίλους; Χρησιμοποιήστε Ιδιωτικό

Το YouTube είναι περισσότερο γνωστό ως ένας τρόπος για να μοιράζονται βίντεο με το κοινό, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ένας εντελώς δωρεάν τρόπος αποθήκευσης ιδιωτικών βίντεο. Τα ιδιωτικά βίντεο δεν θα εμφανίζονται σε καμία αναζήτηση και ακόμα κι αν εμφανίζονται σε μια δημόσια λίστα αναπαραγωγής, το βίντεο θα παραμείνει ιδιωτικό.

  8 Data Science Influencers στο Youtube για εγγραφή

Γενικά, μόνο εσείς μπορείτε να δείτε τα βίντεο που δημοσιεύετε ιδιωτικά, αλλά μπορείτε να μοιράζεστε ιδιωτικά βίντεο YouTube με συγκεκριμένα άτομα μέσω προσκλήσεων μέσω email. Επιπλέον, όποιος μοιράζεστε το βίντεο δεν μπορεί να μοιραστεί τον σύνδεσμο. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για βίντεο που δεν είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε ή ελπίζετε να παραμείνουν ιδιωτικά.

Θέλετε να μοιραστείτε το βίντεό σας αυτή τη στιγμή; Πατήστε Public

Εάν ορίσετε τη ρύθμιση ορατότητας ενός βίντεο ως Δημόσιο και πατήσετε Αποθήκευση, θα είναι αμέσως ορατό σε όλους τους συνδρομητές, τις σχετικές προτάσεις και τα ερωτήματα αναζήτησης.

Εάν δεν διαμορφώσετε ένα βίντεο YouTube ώστε να αποτρέπει τις ειδοποιήσεις σε συνδρομητές, οι θαυμαστές με ενεργοποιημένες ειδοποιήσεις θα ειδοποιηθούν για τη δημοσίευση.

Παρόμοια με την επιλογή Ιδιωτικό, η ρύθμιση του βίντεό σας σε Μη καταχωρισμένο θα αποτρέψει επίσης την εμφάνισή του σε αναζητήσεις και προτάσεις. Το βίντεό σας θα είναι λειτουργικά ιδιωτικό για το κοινό, αλλά οποιοσδήποτε διαθέτει τον σύνδεσμο μπορεί να το δει και να το μοιραστεί με άλλους. Για να μοιραστείτε ένα βίντεο εκτός λίστας, αντιγράψτε τον σύνδεσμο και στείλτε τον σε όποιον θέλετε.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να μοιράζεστε βίντεο με φίλους και συγγενείς δημοσιεύοντας απλώς τον σύνδεσμο στην ομαδική συνομιλία σας. Για τους δημιουργούς, αυτό είναι χρήσιμο για την παροχή ειδικών θαυμαστών, όπως τα μέλη του διακομιστή Discord ή οι υποστηρικτές του Patreon επιπλέον «μυστικό» περιεχόμενο.

Το κύριο στοιχείο με τα μη καταχωρισμένα βίντεο είναι ότι δεν έχουν ευρετηριαστεί ή καταχωριστεί σε καμία αναζήτηση ή πρόταση στο YouTube, αλλά μπορούν να προβληθούν και να κοινοποιηθούν εάν έχετε τον σύνδεσμο. Μοιραστείτε με διακριτικότητα!

  Αποκλεισμός προτάσεων YouTube κατά την περιήγηση χωρίς σύνδεση

Θέλετε να μοιραστείτε το βίντεό σας αργότερα; Προγραμματίστε το

Η άμεση δημοσίευση ενός βίντεο δεν είναι πάντα η πιο χαριτωμένη λύση, ειδικά αν είστε δημιουργός που θέλει να ορίσει ένα συγκεκριμένο, προβλέψιμο πρόγραμμα μεταφόρτωσης. Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Χρονοδιάγραμμα.

Ο προγραμματισμός ενός βίντεο σάς επιτρέπει να διατηρήσετε τη μεταφόρτωσή σας απόρρητη μέχρι μια καθορισμένη ώρα. Στη συνέχεια, την καθορισμένη ώρα δημοσίευσης, το βίντεό σας θα ακολουθήσει όλες τις ίδιες διαδικασίες με τη ρύθμιση της ορατότητας σε Δημόσιο—όπως η ειδοποίηση των συνδρομητών (αν είναι ενεργοποιημένη) και η εμφάνιση σε αναζητήσεις και προτάσεις.

Επιπλέον, ο σύνδεσμος δεν αλλάζει μόλις δημοσιευτεί. Έτσι, μπορείτε να προγραμματίσετε ένα βίντεο, να αντιγράψετε τον σύνδεσμό του και να προγραμματίσετε άλλες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να το προωθήσετε ταυτόχρονα.

Θέλετε να το κάνετε ένα γεγονός; Κάντε πρεμιέρα στο βίντεό σας

Ένας πιο μοναδικός τρόπος για να δημοσιεύσετε ένα βίντεο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Πρεμιέρα. Οι πρεμιέρες λειτουργούν ως συνδυασμός μεταξύ της δημοσίευσης ενός βίντεο και της φιλοξενίας μιας ζωντανής ροής για να διοργανώσετε ένα διαδραστικό πάρτι παρακολούθησης με τους θαυμαστές σας.

Όταν επιλέγετε τη ρύθμιση Ορισμός ως πρεμιέρα για ένα προγραμματισμένο βίντεο, θα έχετε μερικές επιλογές για να διαλέξετε. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή του θέματος Αντίστροφη μέτρηση, τον ορισμό μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας και ώρας για δημοσίευση, ακόμη και την προσθήκη ενός τρέιλερ μέσω του κουμπιού Ρύθμιση πρεμιέρας.

Στη συνέχεια, το YouTube δημιουργεί μια σελίδα παρακολούθησης για την Πρεμιέρα, η οποία θα εμφανίζεται στις ροές των συνδρομητών σας και θα αναφέρει την ώρα της επερχόμενης πρεμιέρας.

  10 εναλλακτικές λύσεις YouTube που πρέπει να εξερευνήσετε για το μάρκετινγκ βίντεο

Οι θεατές μπορούν να πατήσουν το κουμπί Ειδοποίηση για να λάβουν μια ειδοποίηση όταν η Πρεμιέρα βγει ζωντανά. Μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη σελίδα και να ζητήσουν ειδοποίηση για τον χρόνο δημοσίευσης, να αφήσουν σχόλια, να συμμετάσχουν στην πλαϊνή γραμμή συνομιλίας ή να παρακολουθήσουν το τρέιλερ εάν περιλαμβάνεται.

Τέλος, όταν φτάσει η ημερομηνία και η ώρα δημοσίευσης της Πρεμιέρας, το βίντεο θα εμφανίσει μια αντίστροφη μέτρηση, θα αρχίσει να παίζει στο τέλος και οι θεατές μπορούν να συνομιλήσουν σε όλη τη διαδικασία.

Στη συνέχεια, το βίντεο δεν θα περιλαμβάνει την αντίστροφη μέτρηση και θα λειτουργεί ως βίντεο που δημοσιεύεται τακτικά, αλλά οι θεατές μπορούν να δουν την ιστορική συνομιλία της Πρεμιέρας ενώ παρακολουθούν.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε μια πρεμιέρα να πραγματοποιηθεί στιγμιαία, εάν επιλέξετε Δημόσιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο Ορισμός ως Άμεση Πρεμιέρα. Η ίδια διαδικασία θα συμβεί όπως και με τον προγραμματισμό, αμέσως.

Ποια επιλογή δημοσίευσης YouTube είναι κατάλληλη για εσάς;

Κάθε επιλογή δημοσίευσης έχει τη μοναδική της χρησιμότητα για δημιουργούς και ανθρώπους που θέλουν να φιλοξενούν ιδιωτικά βίντεο. Ωστόσο, προτού ανεβάσετε οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις εξαγωγής βίντεο έχουν βελτιστοποιηθεί για το YouTube.

Ακολουθεί ένα γράφημα που συνοψίζει κάθε επιλογή μεταφόρτωσης και πόσο ιδιωτικές είναι:

Μορφή

Μυστικότητα

Ιδιωτικός

Πλήρης. Κανείς δεν μπορεί να το δει εκτός και αν κοινοποιηθεί μέσω email.

Δημόσιο

Κανένας.

Ακαταχώριστος

Μερικός. Κανείς δεν μπορεί να το βρει, αλλά όποιος έχει πρόσβαση στον σύνδεσμο μπορεί να τον μοιραστεί με άλλους.

Προγραμματισμένος

Ιδιωτικό μέχρι την επιλεγμένη ώρα δημοσίευσης.

Πρεμιέρα

Το ίδιο το βίντεο είναι ιδιωτικό μέχρι να δημοσιευτεί, αλλά οι θεατές μπορούν να δουν πότε θα γίνει η πρεμιέρα και να ορίσουν ειδοποιήσεις.

Ποιος θέλετε να δει το βίντεό σας; Αν όλοι, πότε θέλετε να δημοσιευτεί; Θέλετε να το προγραμματίσετε κανονικά ή να διοργανώσετε μια πρεμιέρα; Σκεφτείτε αυτές τις ερωτήσεις και θα ξέρετε ακριβώς πώς να μοιραστείτε το βίντεό σας.