Αξίζει να πληρώσετε επιπλέον για το Galaxy S24 Ultra έναντι του S24;

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Το Galaxy S24 Ultra κοστίζει 500 $ περισσότερο από το αρχικό S24 και 300 $ περισσότερα από το S24+, αλλά τι παίρνετε για τα επιπλέον χρήματα για να δικαιολογήσετε την αγορά του; Μάθετε όλους τους λόγους για τους οποίους το S24 Ultra είναι καλύτερο από το S24.

1. Μεγαλύτερη οθόνη με υποστήριξη στυλό S

Το βασικό πλεονέκτημα του Galaxy S24 Ultra έναντι του κανονικού S24 είναι η οθόνη QHD+ 6,8 ιντσών. Αυτό είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το πάνελ FHD+ 6,2 ιντσών του S24. Η Samsung ισχυρίζεται ότι και τα δύο πάνελ υποστηρίζουν δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 1-120 Hz και μέγιστη φωτεινότητα 2.600 nits, επομένως δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα του πάνελ εκτός από την ανάλυση.

Η οθόνη του S24 Ultra υποστηρίζει το S Pen, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε τη γραφίδα Bluetooth για να κάνετε doodle στην οθόνη ή να κρατάτε γρήγορα σημειώσεις. Δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε το S Pen στην οθόνη AMOLED 6,2 ιντσών του Galaxy S24 και είναι η ίδια ιστορία με το πάνελ 6,7 ιντσών QHD+ του S24+. Εάν είστε δημιουργός, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα dealbreaker.

Samsung

Τέλος, η οθόνη του Galaxy S24 Ultra χρησιμοποιεί το Gorilla Glass Armor της Corning για προστασία, το οποίο, σύμφωνα με Δελτίο τύπου της Samsung, μειώνει την αντανάκλαση έως και 75% για καλύτερη εμπειρία θέασης. Τα Galaxy S24 και S24+ χρησιμοποιούν το Gorilla Glass Victus παλαιότερης γενιάς.

  7 σπουδαίοι πόροι για την εκπαίδευση στο Web3 που χρειάζεστε

2. Beefier Internals

Στα χαρτιά, ολόκληρη η σειρά Galaxy S24 χρησιμοποιεί το ίδιο τσιπ Snapdragon 8 Gen 3 “for Galaxy” στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ορισμένες εσωτερικές διαφορές κάνουν το S24 Ultra καλύτερη αγορά από το S24.

Το Samsung Galaxy S24 Ultra έχει 1,9 φορές μεγαλύτερο θάλαμο ατμού από το περσινό μοντέλο (η κριτική μας για το Galaxy S23 Ultra), που επιτρέπει την καλύτερη απαγωγή της θερμότητας. Ωστόσο, τα S24 και S24+ δεν λαμβάνουν τέτοιες βελτιώσεις. Η Samsung έχει εξοπλίσει επίσης το S24 Ultra με 12 GB RAM, ενώ το S24 διατίθεται μόνο με 8 GB. Δεδομένων των χαρακτηριστικών του Galaxy AI, η πρόσθετη μνήμη RAM θα ​​βοηθήσει στην εκτέλεση πολλαπλών εργασιών.

Τέλος, ενώ το Galaxy S24 είναι διαθέσιμο σε παραλλαγές αποθήκευσης 128 GB και 256 GB, μπορείτε να αποκτήσετε το S24 Ultra με χώρο αποθήκευσης έως και 1 TB. Επιπλέον, η βασική έκδοση του S24 Ultra διαθέτει 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Επομένως, εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε μήπως σας τελειώσει ο χώρος για τα δεδομένα σας, το S24 Ultra είναι η καλύτερη επιλογή.

3. Premium Ποιότητα κατασκευής

Η Samsung χρησιμοποίησε ένα πλαίσιο τιτανίου για το Galaxy S24 Ultra για να του δώσει μια πιο premium αίσθηση στο χέρι. Στο Galaxy S24 (και στο S24+), η εταιρεία έχει κολλήσει με το “Armor Aluminium”. Το τιτάνιο είναι ισχυρότερο από το αλουμίνιο και θα πρέπει καλύτερα να αποφύγετε τα γρατσουνίσματα και τα χτυπήματα στην καθημερινή χρήση. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας χωρίς θήκη, οι άκρες από τιτάνιο του S24 Ultra θα έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση.

  Πώς να εμφανίσετε το ποσοστό της μπαταρίας στο iPhone σας

Οι προσπάθειες βιωσιμότητας της Samsung είναι επίσης καλύτερες με το S24 Ultra, καθώς χρησιμοποιεί περισσότερα ανακυκλωμένα εξαρτήματα από τα μικρότερα αδέρφια της. Η Samsung ισχυρίζεται το S24 Ultra χρησιμοποιεί 40 τοις εκατό ανακυκλωμένο χάλυβα στα ηχεία, με την μπαταρία να χρησιμοποιεί τουλάχιστον 50 τοις εκατό κοβάλτιο. Στο Galaxy S24, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένο χάλυβα και TPU.

4. Ανώτερο σύστημα κάμερας

Πίστωση εικόνας: Samsung

Εάν θέλετε ένα τηλέφωνο με το καλύτερο σύστημα κάμερας, το Galaxy S24 Ultra θα πρέπει να είναι η προτιμώμενη επιλογή σας έναντι του S24. Η ναυαρχίδα Ultra της Samsung για το 2024 διαθέτει κύρια κάμερα 200MP, υπερευρυγώνιο 12MP f/2.2, τηλεφακό 10MP 3x και συσκευή λήψης περισκοπίου 5x50MP.

Το Galaxy S24 Ultra χρησιμοποιεί αυτούς τους φακούς για να παρέχει εύρος οπτικού ζουμ 3x και 5x και ψηφιακό ζουμ έως και 100x. Πολύ λίγα τηλέφωνα στην αγορά μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επίπεδο ευελιξίας. Ελπίζουμε ότι η Samsung έχει επίσης διορθώσει την καθυστέρηση κλείστρου, η οποία κατατάσσεται ψηλά στη λίστα μας με τα χειρότερα πράγματα για τα τηλέφωνα Galaxy.

  7 τύποι οθονών που μπορείτε να αγοράσετε για τη ρύθμιση WFH

Το Galaxy S24 (και το S24+) χρησιμοποιούν κύριο shooter 50MP, ultrawide 12MP και τηλεφακό 10MP 3x. Ενώ τα μικρότερα τηλέφωνα Galaxy μπορούν επίσης να τραβήξουν υπέροχες φωτογραφίες, το S24 Ultra βρίσκεται σε ένα πρωτάθλημα από μόνο του.

5. Καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη QHD 6,8 ιντσών, μπορείτε να περιμένετε ότι το Galaxy S24 Ultra θα διαρκέσει περισσότερο από το S24. Αυτό συμβαίνει επειδή το S24 Ultra διατίθεται με μια γερή μπαταρία 5.000 mAh, σε σύγκριση με τη μονάδα 4.000 mAh του S24.

Ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του S24 θα πρέπει να είναι αρκετά καλή για τους περισσότερους ανθρώπους, το S24 Ultra θα ξεχωρίσει για την αντοχή του. Ακόμα καλύτερα, το τηλέφωνο μπορεί να φορτιστεί σε ταχύτητες έως και 45 W, με τη Samsung να ισχυρίζεται ότι η φόρτιση από 0 έως 65 τοις εκατό διαρκεί μόνο 30 λεπτά.

Το S24 περιορίζεται σε ταχύτητες 25W και μπορεί να φορτίσει έως και 50 τοις εκατό σε 30 λεπτά. Αν και μπορείτε να δείτε μερικές συμβουλές και κόλπα για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας Android πιο γρήγορα, δεν θα μειώσουν σημαντικά τον χρόνο φόρτισης.

Η αγορά του Galaxy S24 Ultra έναντι του S24 είναι πολύ πιο λογικό αν έχετε τα χρήματα. Έχετε μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, σύστημα κάμερας αιχμής, περισσότερο χώρο αποθήκευσης και καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Ουσιαστικά, το τηλέφωνο είναι καλύτερο από τα φθηνότερα αδέρφια του σε όλους τους βασικούς τομείς.