Ποια έκδοση των Windows 10 κατεβάζει το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων;

Η εγκατάσταση των Windows 10 είναι η ευκολότερη που έγινε ποτέ για να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε έκδοση των Windows. Η Microsoft έχει κάνει το λειτουργικό σύστημα διαθέσιμο σε όλους μέσω του Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων. Το εργαλείο μπορεί να κατεβάσει τα Windows 10 και να ενημερώσει τον τρέχοντα υπολογιστή και μπορεί να δημιουργήσει μέσα εγκατάστασης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια άδεια χρήσης που συνοδεύει την έκδοση των Windows 10. Οι χρήστες που θέλουν να εγκαταστήσουν τα Windows 10 χρησιμοποιώντας το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων μπορεί να αναρωτιούνται ποια έκδοση των Windows 10 θα κατεβάσει το εργαλείο.

Έκδοση vs Κατασκευή vs Αρχιτεκτονική

Πριν εξηγήσουμε ποια έκδοση των Windows 10 κατεβάζει το εργαλείο Media Creation, υπάρχουν τρεις έννοιες που πρέπει να εξηγήσουμε. Η λέξη «έκδοση» χρησιμοποιείται εναλλακτικά για να περιγράψει πολλές διαφορετικές πτυχές ενός λειτουργικού συστήματος. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να αναφέρονται σε μια έκδοση των Windows, π.χ. Windows 7 και Windows 10, το χρησιμοποιούν για να αναφέρονται στην έκδοση π.χ. 1507 ή Creators Update, και το χρησιμοποιούν για να αναφέρονται στην αρχιτεκτονική, π.χ. 64-bit ή 32-bit.

  Πώς να ρυθμίσετε τα εικονίδια της γραμμής εργασιών των Windows 11 ώστε να μην συνδυάζονται ποτέ

εκδόσεις

Τα Windows 10 έχουν δύο κύριες εκδόσεις ή εκδόσεις. Pro και Home. Άλλες εκδόσεις περιλαμβάνουν τα Windows 10 S και Windows 10 Education.

Κατασκευάζει

Τα Windows 10 έχουν πολλές εκδόσεις. Όπως οι εφαρμογές έχουν εκδόσεις π.χ. 1, v1.2 κ.λπ., έτσι και τα Windows 10 έχουν αριθμούς έκδοσης και έναν αριθμό έκδοσης υποσυνόλου που αντιστοιχεί σε αυτό. Η Microsoft χρησιμοποιεί τη λέξη έκδοση για να την περιγράψει επίσης, οπότε είναι λογικό αν οι χρήστες συγχέουν τα δύο.

Η έκδοση ενημερώνεται όταν μια μεγάλη ενημέρωση λειτουργιών διατίθεται σε όλους τους χρήστες. Παραδείγματα εκδόσεων των Windows 10 είναι η 1507 (η πρώτη έκδοση) και η έκδοση 1709 (η τρέχουσα έκδοση). Παραδείγματα της έκδοσης είναι ο αριθμός έκδοσης 10.0.10586 για την πρώτη κυκλοφορία των Windows 10 και ο αριθμός έκδοσης 16299.125 η τρέχουσα έκδοση τη στιγμή της σύνταξης.

  Τρόπος εκτέλεσης του Windows Update Troubleshooter

Αρχιτεκτονική

Η αρχιτεκτονική έχει να κάνει με τις δυνατότητες του επεξεργαστή σας. Αυτή είναι μια ιδιότητα υλικού και η αρχιτεκτονική του λειτουργικού σας συστήματος πρέπει να ταιριάζει με αυτήν. Όλες οι εκδόσεις των Windows υποστηρίζουν την αρχιτεκτονική 32-bit και 64-bit.

Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων

Το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη οποιασδήποτε έκδοσης των Windows 10. Όταν εγκαθιστάτε τα Windows 10 με USB, ζητά άδεια χρήσης ή την διαβάζει αυτόματα από τη μητρική σας πλακέτα κατά την εγκατάσταση. Έτσι καθορίζει ποια έκδοση θα εγκαταστήσει. Η έκδοση καθορίζεται από την άδειά σας και το εργαλείο μπορεί να εγκαταστήσει οποιαδήποτε από τις τέσσερις εκδόσεις.

  Πώς να προσθέσετε την προφύλαξη οθόνης Aerial View του Apple TV στα Windows 10

Το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων κατεβάζει πάντα την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση και έκδοση των Windows 10.

Όταν κάνετε λήψη των Windows 10 για τη δημιουργία μέσων εγκατάστασης, σας ρωτάει εάν θέλετε να δημιουργήσετε το μέσο για αρχιτεκτονικές 32 bit, 64 bit ή και για τις δύο. Αυτή είναι μια από τις λίγες επιλογές που πρέπει να κάνετε όταν χρησιμοποιείτε το εργαλείο και είναι πάντα καλή ιδέα να κάνετε λήψη και των δύο τύπων αρχιτεκτονικής εάν δημιουργείτε μέσα εγκατάστασης.

Αριθμός κατασκευής

Εάν θέλετε να μάθετε τον συγκεκριμένο αριθμό κατασκευής που θα κατεβάσει το t00l, κάντε δεξί κλικ στο EXE και επιλέξτε Ιδιότητες. Μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες και δείτε την καταχώριση Έκδοση αρχείου. Ο αριθμός έκδοσης είναι βασικά ο αριθμός έκδοσης μετά το 10.0.1 bit. Google τον αριθμό κατασκευής για να μάθετε ποια ενημέρωση είναι για π.χ. Μήνας/Έτος.