Πηγαίνετε την Έρευνα στο επόμενο επίπεδο με το Atlas.ti

Η διεξαγωγή έρευνας απαιτεί να συγκεντρώσετε ισχυρές γνώσεις, να τις αναλύσετε αποτελεσματικά και να ανακαλύψετε σημαντικές πληροφορίες.

Η συνολική διαδικασία πρέπει να είναι απρόσκοπτη, αποφεύγοντας την ακαταστασία και την πολυπλοκότητα, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που στοχεύετε.

Αλλά δεν είναι εύκολο.

Γίνεται πρόκληση η διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων από ένα ερευνητικό έργο. Οι άνθρωποι αγωνίζονται πολύ στην οργάνωση και την παρουσίαση πληροφοριών, ώστε να είναι εύκολο για αυτούς να τις αναλύσουν. Ανεξάρτητα από το πόσο καλός είστε στην έρευνα, εάν δεν διαχειρίζεστε σωστά τα δεδομένα σας, μπορεί να καταλήξετε να απογοητευτείτε και θα σας καταναλώσει πολύ περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε.

Αυτό είναι όπου το Atlas.ti έρχεται στην εικόνα. Θα σας βοηθήσει να οργανώσετε, να διαχειριστείτε, να παρουσιάσετε και να αναλύσετε τα δεδομένα σας αποτελεσματικά με τις ισχυρές δυνατότητές του.

Ας μάθουμε για το Atlas.ti και πώς μπορεί να σας βοηθήσει στα ερευνητικά σας έργα.

Τι είναι το Atlas.ti;

Το Atlas.ti είναι ένα λογισμικό έρευνας όλα σε ένα που βοηθά τους ερευνητές, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους μελετητές να ανακαλύψουν πληροφορίες που κρύβονται από ακατέργαστα δεδομένα. Αυτός ο ισχυρός πάγκος εργασίας σάς δίνει τη δυνατότητα να αναλύετε μεγάλες ποσότητες δεδομένων που αποτελούνται από κείμενα, βίντεο, ήχο και γραφικά. Εξυπηρετώντας ανθρώπους για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, το Atlas.ti είναι ένα εύχρηστο και διαισθητικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων και έρευνας που βασίζεται σε σύννεφο.

Το εργαλείο λειτουργεί σε όλες τις συσκευές και τις πλατφόρμες και προσφέρει αυτοματοποιημένες διαδικασίες και συνεργατικές ροές εργασίας για να παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπορεί να χειριστεί μεγάλους όγκους δεδομένων και αρχεία για να επεξεργαστεί, να οργανώσει και να αναλύσει και να αποκτήσει χρήσιμες πληροφορίες από την ερευνητική εργασία.

Ερευνητές από πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και εταιρείες από πολλούς τομείς χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο. Προέρχονται από υπόβαθρα όπως η διαχείριση ποιότητας, οι σπουδές διαχείρισης, τα οικονομικά, η επιστήμη της εκπαίδευσης, η κοινωνιολογία, η εγκληματολογία, η ανθρωπολογία, η ιατρική, οι επικοινωνίες και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικά του Atlas.ti

Το Atlas.ti παρέχει ένα σύνολο πολύτιμων λειτουργιών και εργαλείων για να σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στα δεδομένα σας, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκα είναι. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι:

#1. Υποστηρίζει πολλαπλούς τύπους δεδομένων

Το Atlas.ti υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα τύπων δεδομένων σε διάφορες μορφές. Μπορείτε να εργαστείτε με εκατοντάδες φωτογραφίες, έγγραφα και κλιπ βίντεο ή ήχου απρόσκοπτα. Υποστηρίζει αρχεία κειμένου σε μορφές, όπως .doc, .txt, .docx, .pdf και .odt. Επιπλέον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτοματοποιημένες αναζητήσεις σε πολλά έγγραφα, να απολαύσετε την αυτόματη κωδικοποίηση και να επωφεληθείτε από άλλες χρήσιμες σημασιολογικές λειτουργίες. Θα σας βοηθήσει να εξαγάγετε βαθύτερο νόημα από τα δεδομένα κειμένου σας.

Οι μορφές ήχου που υποστηρίζει είναι .mp3, .wav, .wma κ.λπ. ενώ οι υποστηριζόμενες μορφές γραφικών είναι .mp4, .avi, .wmv και άλλα.

  6 Καλύτεροι Διαχειριστές Διαμεσολάβησης για Διαχείριση Διαμεσολαβητών σε Κλίμακα

#2. Εισαγωγές δεδομένων

Σας επιτρέπει να εισάγετε δεδομένα από το Twitter, το Evernote και τον προτιμώμενο διαχειριστή αναφοράς για να ενεργοποιήσετε την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εισάγετε πλήρεις έρευνες και να αναλύετε απαντήσεις.

#3. Κεντρικός χώρος εργασίας

Έχετε έναν κεντρικό χώρο εργασίας για να οργανώνετε όλα τα δεδομένα σας τακτοποιημένα. Χρησιμεύει ως ένα ισχυρό δοχείο για την αποθήκευση των δεδομένων σας. Σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλα τα βασικά στοιχεία του έργου, όπως κώδικα, έγγραφα, σημειώσεις, ομάδες, υπερσυνδέσμους, δίκτυα, επισημασμένα τμήματα δεδομένων με άνεση και ταχύτητα.

#4. Κωδικοποίηση

Μπορείτε να εκτελέσετε αποτελεσματικά την κωδικοποίηση σύροντας τον κωδικό σας στο επιλεγμένο τμήμα πληροφοριών. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Project Explorer, Co-currence Explorer και Object Manager για πλοήγηση και περιήγηση στα δεδομένα του έργου.

#5. Σύνδεση

Η έρευνά σας πρέπει να υποστηρίζεται με ισχυρά επιχειρήματα και αποδείξεις για να αυξηθεί η αξιοπιστία της. Για αυτό, η αναφορά της κατάλληλης πηγής είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε. Το Atlas.ti το καθιστά δυνατό, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε το ερευνητικό σας υλικό σημασιολογικά, επομένως είναι λογικό.

#6. Νους χάρτες

Οι χάρτες μυαλού σάς βοηθούν να οπτικοποιήσετε τα δεδομένα σας, ώστε να μπορείτε να εξάγετε σημαντικές πληροφορίες από αυτά. Μπορείτε να παρουσιάσετε δεδομένα, να κάνετε τροποποιήσεις και να βρείτε κενά εύκολα χρησιμοποιώντας αυτούς τους χάρτες. Το Atlas.ti προσφέρει αυτή τη δυνατότητα που σας βοηθά να δημιουργήσετε εύκολα όμορφους χάρτες μυαλού για να οπτικοποιήσετε τις ερμηνείες και τα ευρήματά σας.

#7. Διαδραστική περιοχή περιθωρίου

Παρέχει έναν μοναδικό χώρο εργασίας που δεν βρίσκεται σχεδόν σε κανένα άλλο λογισμικό στην αγορά αυτή τη στιγμή. Σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με τα ερευνητικά σας δεδομένα διαισθητικά και να μεταμορφώνετε την αναλογία με στυλό και χαρτί για να παραμένετε ικανοί στον σύγχρονο, ψηφιακό κόσμο.

#8. Επίπεδο προσφοράς

Το επίπεδο προσφοράς του Atlas.ti είναι επίσης μοναδικό. Παρέχει αναλυτική κωδικοποίηση και υποστηρίζει ερμηνευτικές και επαγωγικές ερευνητικές προσεγγίσεις όπως ανάλυση λόγου, ερμηνευτική, κοινωνιολογία της γνώσης, φαινομενολογία κ.λπ., που δεν είναι διαθέσιμες σε άλλα εργαλεία λογισμικού.

#9. Γλωσσική υποστήριξη

Το Atlas.ti είναι ενεργοποιημένο με Unicode και διαχειρίζεται πρακτικά δεδομένα σε διάφορα σύνολα χαρακτήρων και γλώσσες. Σας επιτρέπει να εκχωρήσετε έγγραφα και να συνδυάσετε γλώσσες στα έγγραφα ή τα έργα. Προς το παρόν, υποστηρίζει γλώσσες, όπως αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γερμανικά και κινέζικα.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί το Atlas.ti και γιατί;

Το Atlas.ti είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για έρευνα UX, QDA και μικτές προσεγγίσεις, διατριβή, διατριβή και εργασία όρου. Μελετητές, ερευνητές και άλλοι επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το εργαλείο για να κάνουν το ερευνητικό τους έργο εύκολο και συναρπαστικό χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του εργαλείου. Είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για επαγγελματίες της ιατρικής, της οικονομίας, της ανθρωπολογίας, της εγκληματολογίας και πολλά άλλα.

Οι χρήστες του εργάζονται σε εκατοντάδες πανεπιστήμια, εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα, όπως το MIT, το Πανεπιστήμιο Princeton, η Mayo Clinic, η Nokia Corp., η Rolls-Royce Plc, η Yahoo και πολλά άλλα.

Προϊόντα της Atlas.ti

Η Atlas.ti προσφέρει τα ακόλουθα προϊόντα:

  • Atlas.ti Σύννεφο: Μπορείτε να εκτελέσετε την ανάλυση των δεδομένων σας για να βρείτε πολύτιμες πληροφορίες χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο που βασίζεται σε σύννεφο
  • Atlas.ti 9 Windows: Ανακαλύψτε σύνθετα φαινόμενα από τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας το διαισθητικό και ισχυρό περιβάλλον εργασίας αυτού του προϊόντος για Windows.
  • Atlas.ti 9 Mac: Εάν είστε χρήστης Mac, χρησιμοποιήστε αυτήν την εγγενή εφαρμογή Mac για να διεξάγετε αποτελεσματική έρευνα απολαμβάνοντας την ευελιξία και τη δύναμη αυτού του λογισμικού QDA
  • Atlas.ti Mobile για iPad: Ξεκινήστε την ερευνητική σας εργασία χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή Atlas.ti Mobile για iPad και εκτελέστε εργασίες όπου κι αν βρίσκεστε.
  • Atlas.ti για Android: Χρησιμοποιήστε αυτήν την βολική εφαρμογή Atlas.ti Mobile στο τηλέφωνό σας Android για να εκτελέσετε βασικές εργασίες εν κινήσει.
  Πώς να βρείτε κάποιον χωρίς χρέωση μέσω αριθμού τηλεφώνου

Οφέλη του Atlas.ti

#1. Σε βάθος ανάλυση

Με αυτό το λογισμικό δίπλα σας, μπορείτε να αναλύσετε τα δεδομένα σας σε βάθος. Μπορείτε να κωδικοποιήσετε συστηματικά ενώ αναπτύσσετε μια βαθιά κατανόηση του ερευνητικού σας θέματος. Επιπλέον, μπορείτε να εξερευνήσετε δεδομένα χρησιμοποιώντας το Εργαλείο αναζήτησης κειμένου, το πρόγραμμα επεξεργασίας δικτύου, τους πίνακες συχνότητας λέξεων, το σύννεφο λέξεων και άλλες επιλογές ερωτημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να ανακαλύψετε κρυφές πτυχές όλων των δεδομένων σας και τις έννοιές τους.

#2. Ολοκληρωμένη οπτικοποίηση

Η λειτουργία δικτύου ή οπτικοποίησης του Atlas.ti είναι επίσης εξαιρετική. Παρέχει έναν εξαιρετικά ολοκληρωμένο τρόπο διαχείρισης και εργασίας με τα δεδομένα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τους δύο σκοπούς – ανάλυση και οπτικοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, το εργαλείο σάς επιτρέπει να οργανώνετε, να παρουσιάζετε και να αναλύετε δεδομένα σε εννοιολογικό επίπεδο.

#3. Διαχειρίζεται μεγαλύτερο αριθμό έργων

Αυτό το λογισμικό μπορεί να χειριστεί μεγαλύτερα έργα που περιέχουν δεκάδες χιλιάδες έγγραφα και κωδικοποιημένα τμήματα δεδομένων. Λειτουργεί απρόσκοπτα σε διαφορετικά είδη έργων σε όλες τις βιομηχανίες. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο για επαγγελματίες, ανεξάρτητα από τον τομέα που προέρχονται.

#4. Αποτελεσματική συνεργασία

Μπορείτε να απολαύσετε ένα άκρως συνεργατικό περιβάλλον. Οι γενικές αρχές και τα ειδικά εργαλεία του κάνουν τις ομαδικές συνεργασίες παιχνιδάκι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να οργανώσετε και να αναλύσετε καλύτερα δεδομένα με την ομάδα σας για να εξάγετε σημαντικές πληροφορίες.

Και μην ανησυχείτε για το απόρρητο. Το Atlas.ti συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες GDPR.

#5. Εύκολο στην εκμάθηση και χρήση

Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης του Atlas.ti είναι εύκολη χωρίς να χρειάζεται εκτενείς τεχνικές δεξιότητες. Η διεπαφή του είναι διαισθητική και καθαρή για την οργάνωση και ανάλυση δεδομένων χωρίς περιπλοκές. Εάν έχετε βασικές γνώσεις υπολογιστή, θα είστε έτοιμοι να πάτε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε τα αρχεία σας στον πάγκο εργασίας και να ξεκινήσετε την ανάλυση.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το λογισμικό και τις μεθοδολογίες του, μπορείτε να συμμετάσχετε στα δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια τους. Κάνουν επίσης εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, διαδικτυακά ή πρόσωπο με πρόσωπο για να σας κάνουν το εργαλείο πιο οικείο. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε ένα αυτοδύναμο διαδικτυακό μάθημα εκμάθησης στα Ισπανικά και τα Αγγλικά.

Επιπλέον, η διαχείριση χρηστών και αδειών είναι εύκολη. τη στιγμή που ένας χρήστης αποσυνδεθεί, η θέση γίνεται αμέσως διαθέσιμη σε έναν άλλο χρήστη.

#6. Συμβατότητα συσκευής

Το Atlast.ti είναι συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες και λειτουργεί άψογα με Windows, Mac, iOS, Android. Έρχεται επίσης με μια έκδοση web, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε λήψη λογισμικού. Οι εκδόσεις Mac και Windows είναι πλήρως συμβατές μεταξύ τους, γεγονός που καθιστά εύκολη τη μετακίνηση έργων ανά πάσα στιγμή μεταξύ τους.

  Τι είναι το DLC στα βιντεοπαιχνίδια;

Αυτό είναι χρήσιμο, ειδικά αν έχετε μια ομάδα με μικτές συσκευές. Επιτρέπει επίσης την εισαγωγή έργων από την έκδοση Ιστού του σε εκδόσεις για υπολογιστές Mac ή Windows με ευκολία και το αντίστροφο.

#7. Φανταστική υποστήριξη χρηστών

Λαμβάνετε αξεπέραστη υποστήριξη χρηστών με πολλά κανάλια. Μπορείτε να δείτε το λογισμικό μέσω των δωρεάν συνεδριών διαδικτυακού σεμιναρίου που πραγματοποιούνται σε πολλές γλώσσες. Έχουν επίσης χρήσιμα βίντεο και μια γρήγορη περιήγηση στο λογισμικό στο κανάλι τους στο YouTube για να σας βοηθήσουν να μάθετε γρήγορα το εργαλείο.

Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους 24/7 ή να τηλεφωνήσετε κατά τις ώρες γραφείου τους για να λύσετε τις απορίες σας, εάν υπάρχουν. Το κέντρο υποστήριξής τους διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα γραφείου υποστήριξης για να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε άνετα με το προσωπικό υποστήριξης και τους προγραμματιστές για να λάβετε απάντηση σε συντομότερους χρόνους απόκρισης.

Τιμολόγηση

Το πακέτο λογισμικού του Atlas.ti είναι μια ενιαία λύση για ποικίλες ανάγκες χωρίς κρυφές χρεώσεις (χωρίς χρεώσεις εντός εφαρμογής) ή επιπλέον χρεώσεις.

Ακολουθούν διαφορετικές βαθμίδες τιμολόγησης διαθέσιμες για το Atlas.ti:

Εκπαιδευτική Άδεια

Προορίζεται για χρήση στην έρευνα και τη διδασκαλία από τη χορήγηση πτυχίων, τα διαπιστευμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις ομάδες τους. Διαθέτει την έκδοση web του εργαλείου και εκδόσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές για Mac και Windows.

  • Μίσθωση: Μπορείτε να λάβετε το πρόγραμμα ως μίσθωση για να πληρώνετε ετησίως και να ενημερώνετε αυτόματα το λογισμικό σας όταν κυκλοφορήσει η νέα έκδοση. Ξεκινά από 20 $/μήνα μόνο για τον ιστό και 240 $/έτος για εξατομικευμένη άδεια επιφάνειας εργασίας για έναν χρήστη σε επιτραπέζιους υπολογιστές Mac και Windows.
  • Αγορά: Μπορείτε να αγοράσετε το λογισμικό πληρώνοντας μια εφάπαξ χρέωση που ξεκινά από 750 $ για εκδόσεις web και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Φοιτητική Άδεια

Αυτή η άδεια είναι για διδακτορικούς, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τύπο άδειας με ειδική τιμή και να χρησιμοποιήσουν την έκδοση λογισμικού χωρίς περιορισμούς για τις σπουδές τους.

Για να επωφεληθείτε, πρέπει να έχετε τρέχουσα και έγκυρη φοιτητική ταυτότητα από διαπιστευμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον, πρέπει να έχετε το διαβατήριό σας ή την επίσημη ταυτότητά σας με αντίστοιχο όνομα και φωτογραφία για επαλήθευση.

Απαιτεί να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα, να εισαγάγετε όλα τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια και να στείλετε τα έγγραφά σας στην αντίστοιχη διεύθυνση με φαξ ή email. Μόλις εγκριθούν τα διαπιστευτήριά σας, θα λάβετε έναν σύνδεσμο μέσω email για να αγοράσετε το λογισμικό σε μειωμένη τιμή. Η τιμή για τη φοιτητική άδεια είναι:

  • Άδεια χρήσης μόνο στον Ιστό: 10 $ για 30 ημέρες για την έκδοση web
  • Άδεια εξαμήνου: 51 $ για 6 μήνες για PC, Mac και εκδόσεις web
  • Παράταση άδειας: 89 $ για επέκταση της άδειας εξαμήνου σε 2 χρόνια για εκδόσεις PC, Mac και web
  • Άδεια 2 ετών: 99 $ για 2 χρόνια για PC, Mac και εκδόσεις web.

Μη εμπορική και κρατική άδεια

Απευθύνεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εθνικά/τοπικά κυβερνητικά ιδρύματα, ΜΚΟ, υπερεθνικά ιδρύματα και τους υπαλλήλους τους. Η τιμολόγηση είναι:

  • Μίσθωση: 35 $/έτος για την έκδοση web, 380 $/έτος για PC, Mac και εκδόσεις web
  • Αγορά: 1.290 $ για έναν χρήστη για PC, Mac και εκδόσεις web

Εμπορικός

Είναι για εμπορική χρήση, όπως εκπαίδευση, διοίκηση, συμβουλευτική και μη ακαδημαϊκή έρευνα. Η τιμολόγηση είναι:

  • Μίσθωση: 50 $/έτος για την έκδοση web, 600 $/έτος για PC, Mac και εκδόσεις web
  • Αγορά: 1.840 $ για PC, Mac και εκδόσεις web.

Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή που μπορείτε να επιλέξετε για να ελέγξετε πώς λειτουργεί το Atlas.ti.

Συμπέρασμα 👨‍🏫

Το Atlas.ti είναι πράγματι ένα αποτελεσματικό, διαισθητικό και ισχυρό εργαλείο για τη διεξαγωγή έρευνας, ποιοτικής ανάλυσης δεδομένων, διατριβής και διατριβής. Οι πολύτιμες και μοναδικές του ικανότητες επιτρέπουν σε φοιτητές και επαγγελματίες από πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες μεγάλης εμβέλειας να ανακαλύψουν σημαντικές πληροφορίες από τα δεδομένα τους. Έτσι, μπορείτε να εξετάσετε αυτό το εργαλείο για το επόμενο ερευνητικό σας έργο και να αξιοποιήσετε τις απίστευτες δυνατότητές του.