Πώς να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου στο Facebook

Το Facebook, το σπίτι της μεγαλύτερης συλλογής προσωπικών φωτογραφιών, χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για την αναγνώριση ατόμων. Ποιος θα το φανταζόταν; Το Facebook διαθέτει μια λειτουργία ασφαλείας που ονομάζεται Profile Picture Guard που χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για να αποτρέψει τη χρήση των φωτογραφιών προφίλ πραγματικών ανθρώπων από bots και ψεύτικα προφίλ και σελίδες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες χώρες, αλλά η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιείται σε κάθε φωτογραφία που ανεβάζετε στο Facebook. Έτσι το κοινωνικό δίκτυο ξέρει ποιον να σας προτείνει να προσθέσετε ετικέτα σε μια φωτογραφία. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου του Facebook αν τη βρίσκετε λίγο πολύ οργουελική για την άνεσή σας.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση μέσω μηνυμάτων στο Facebook Messenger

Facebook Facial Recognition – Web

Επισκεφτείτε το Facebook στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί με το μικρό βέλος επάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε αυτήν τη διεύθυνση URL ενώ ήταν συνδεδεμένος στο Facebook.

Στην οθόνη Ρυθμίσεις, επιλέξτε Αναγνώριση προσώπου από τις καρτέλες στα αριστερά. Κάντε κλικ στην Επεξεργασία στην περιοχή Αναγνώριση προσώπου και από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε «Όχι» για να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου του Facebook.

Facebook Facial Recognition – Εφαρμογές

Στο τηλέφωνο iPhone ή Android, ανοίξτε την εφαρμογή Facebook. Πατήστε την καρτέλα χάμπουργκερ (τρεις γραμμές). Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος και πατήστε Ρυθμίσεις. Στο μενού που ανοίγει, επιλέξτε Ρυθμίσεις λογαριασμού. Στην οθόνη Ρυθμίσεις λογαριασμού, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται «Αναγνώριση προσώπου». Πατήστε το. Πατήστε το «Θέλετε το Facebook να μπορεί να σας αναγνωρίζει σε φωτογραφίες και βίντεο;» και στην ακόλουθη οθόνη επιλέξτε την επιλογή Όχι.

  Πώς να ενεργοποιήσετε (ή να απενεργοποιήσετε) τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook

Αυτό θα απενεργοποιήσει την αναγνώριση προσώπου του Facebook και το Facebook δεν θα σαρώνει πλέον τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Οποιαδήποτε δεδομένα έχει ήδη συλλέξει το Facebook εξακολουθούν να υπάρχουν στη βάση δεδομένων του. Η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας δεν θα διαγράψει τα δεδομένα προσώπου που έχει ήδη το Facebook σε εσάς. Μάλλον θα σταματήσει να προτείνει στους φίλους σας ότι πρέπει να σας κάνουν tag. Βασικά, εκτός κι αν το πρόσωπό σας υποστεί μια δραστική αλλαγή στα χαρακτηριστικά του, το Facebook θα προσποιηθεί ότι το AI του δεν ξέρει πώς μοιάζετε. Εάν από θαύμα δεν έχετε ανεβάσει ποτέ μια φωτογραφία σας στο Facebook, είστε κάπως ασφαλείς.

  Πώς να αφαιρέσετε μια εφαρμογή ή υπηρεσία από τον λογαριασμό σας στο Facebook

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το Facebook θα σαρώσει τις φωτογραφίες σας στις οποίες έχετε επισημανθεί. Είναι κάπως μπερδεμένο, διότι σε αυτήν την περίπτωση, οι ρυθμίσεις αναγνώρισης προσώπου που θα ισχύουν θα είναι αυτές αυτού που έχει ανεβάσει τη φωτογραφία και όχι του ατόμου που έχει επισημανθεί το. Κάπως κάνει αυτή την επιλογή Off να φαίνεται άσκοπη, εκτός κι αν οι φίλοι σας απενεργοποιήσουν την αναγνώριση προσώπου.