Οι 8 καλύτερες πλατφόρμες μετάφρασης ήχου το 2023

Με τις επιχειρήσεις να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο, προέκυψε η ανάγκη για μετάφραση ήχου. Δείτε αυτές τις καλύτερες πλατφόρμες μετάφρασης ήχου.

Η τεχνολογία έχει βελτιώσει τη ζωή μας από κάθε άποψη και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις. Μία από τις πιο χρήσιμες και αξιοθαύμαστες δημιουργίες εξελιγμένων τεχνολογιών είναι τα εργαλεία μετάφρασης ήχου.

Καθώς το ψηφιακό μάρκετινγκ κάνει μεγάλη περιστροφή, ακόμη και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ταιριάξουν με τα βήματα και να κινηθούν ταυτόχρονα. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η προσαρμογή στις γλώσσες των πελατών.

Υπάρχουν περισσότερες από 7000 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Είναι αδύνατο να προσεγγίσετε ένα ευρύ φάσμα κοινού εξαρτώντας από μια μεμονωμένη γλώσσα. Ομοίως, είναι επίσης αδύνατο να μάθουμε όλες τις γλώσσες. Εκεί έρχεται να σώσει το διαδίκτυο.

Περίπου το 62% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τη σημερινή ημερομηνία και αυτός ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος ώστε να παρέχει στις επιχειρήσεις μια μεγάλη πλατφόρμα για την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Αυτή η ίδια πλατφόρμα έχει δώσει διάφορα εργαλεία μετάφρασης ήχου για να προσεγγίσετε το στοχευμένο κοινό σας σε διαφορετικές γλώσσες. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα συζητήσουμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία μετάφρασης ήχου στα οποία μπορείτε να βασιστείτε για να δώσετε καλή ταχύτητα στην επιχείρησή σας.

Τι είναι τα εργαλεία μετάφρασης ήχου;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα εργαλεία μετάφρασης ήχου είναι εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφράζουν ηχογραφήσεις σε κείμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να μεταφράσετε τον ήχο στην ίδια γλώσσα ή ακόμα και σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Είτε θέλετε να μεταφράσετε την υπηρεσία σας στον πελάτη σας είτε θέλετε το προϊόν σας να φτάσει σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία μετάφρασης ήχου για να προσθέσετε υπότιτλους ή να μεταφέρετε τη φωνή σας σε λέξεις. Εκτός από αυτό, το καλύτερο μέρος αυτών των εργαλείων είναι ότι είναι πολύ πιο οικονομικά και λιγότερο χρονοβόρα από την πρόσληψη διερμηνέα ή μεταφραστή.

Αυτές οι τεχνολογίες αξιοποιούν αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης και τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας για τη μεταγραφή και τη μετάφραση περιεχομένου ήχου σε πραγματικό χρόνο ή με ελάχιστη καθυστέρηση. Αυτό τα καθιστά έναν κρίσιμο πόρο για άτομα και οργανισμούς που επιδιώκουν να επικοινωνήσουν πέρα ​​από τα γλωσσικά όρια.

Ποιες είναι οι διαφορετικές χρήσεις των Εργαλείων μετάφρασης ήχου;

Μία από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές εργαλείων μετάφρασης ήχου μπορεί να βρεθεί στον επιχειρηματικό τομέα, όπου βοηθούν τους οργανισμούς να επικοινωνούν αποτελεσματικά με πελάτες, πελάτες και επιχειρηματικούς συνεργάτες που μιλούν διαφορετικές γλώσσες.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια βιντεοδιασκέψεων ή τηλεφωνικών κλήσεων, τα εργαλεία μετάφρασης ήχου μπορούν να παρέχουν μετάφραση της ομιλίας σε πραγματικό χρόνο. Διευκολύνει την παραγωγική και αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ ατόμων που δεν μοιράζονται μια κοινή γλώσσα χωρίς να χρειάζονται ανθρώπινο διερμηνέα.

Για τους ταξιδιώτες και τους τουρίστες, τα εργαλεία μετάφρασης ήχου διαδραματίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στην κατάργηση των γλωσσικών εμποδίων κατά την πλοήγηση σε ξένες χώρες. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάφραση πινακίδων, μενού και τοπικής συνομιλίας, μειώνοντας το άγχος και ενισχύοντας τη συνολική απόλαυση του ταξιδιού σε μια ξένη χώρα.

  12 καλύτεροι ιστότοποι φιλοξενίας εικόνων για προσωπική σε επιχείρηση

Ένας άλλος τομέας όπου τα εργαλεία μετάφρασης ήχου έχουν βρει εκτενή χρήση είναι στον τομέα της εκπαίδευσης. Παρέχουν γλωσσική υποστήριξη σε μαθητές που μαθαίνουν μια νέα γλώσσα. Οι μαθητές μπορούν να μεταγράψουν και να μεταφράσουν ακουστικό περιεχόμενο, όπως διαλέξεις, διευκολύνοντας τους μαθητές να κατανοήσουν και να διατηρήσουν πληροφορίες.

Μπορούν επίσης να παρέχουν μετάφραση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην τάξη, επιτρέποντας στους μαθητές να συμμετέχουν σε συνομιλίες και να αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους χωρίς γλωσσικά εμπόδια.

Τέλος, η τεχνολογία μετάφρασης ήχου χρησιμοποιείται επίσης στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας για την παροχή υπότιτλων για περιεχόμενο ήχου και βίντεο. Ενδεικτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία υπότιτλων σε πραγματικό χρόνο για ζωντανές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες ή αθλητικούς αγώνες, καθιστώντας τους διαθέσιμους σε ένα ευρύτερο κοινό.

Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσφέρουν μεταφρασμένους υπότιτλους για τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε άτομα που μιλούν διαφορετικές γλώσσες να κατανοήσουν και να απολαύσουν το περιεχόμενο.

Συμπερασματικά, τα εργαλεία μετάφρασης ήχου διαθέτουν πολλές εφαρμογές και αποδεικνύονται πολύτιμο πλεονέκτημα για άτομα και οργανισμούς που απαιτούν γεφύρωση γλωσσικών φραγμών στην επικοινωνία.

Ανεξάρτητα από το περιβάλλον, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις, εκπαίδευση, ταξίδια ή ψυχαγωγία, αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν στα άτομα να αλληλεπιδρούν και να κατανοούν το ένα το άλλο χωρίς γλωσσικά εμπόδια.

Τώρα, ας μεταβούμε στη λίστα με μερικά από τα καλύτερα εργαλεία μετάφρασης ήχου.

GoTranscript

Κάθε φορά που μιλάμε για μεταγραφή ή μετάφραση, η πρώτη αμφιβολία που έχουμε είναι τι θα γίνει αν το AI το μεταγράψει λάθος. Αλλά το GoTranscript σπάει όλα αυτά τα εμπόδια παρέχοντάς σας την καλύτερη μετάφραση και μεταγραφή από ανθρώπους.

Η GoTranscript έχει πολλούς έμπειρους συνδρομητές σε όλο τον κόσμο για να μειώσει την ακριβή και ικανοποιητική εξυπηρέτηση σε προσιτή τιμή.

Η GoTranscript παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και επιχειρήσεις από το 2005. Μπορείτε να λάβετε τη μεταγραφή ή τη μετάφραση ήχου σας σε έως και 60 γλώσσες. Η τιμολόγηση βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ώρες και διάφορες κατηγορίες.

Happyscribe

Το Happyscribe είναι στη λίστα μας λόγω της ευελιξίας του και χωρίς όρια μεταφόρτωσης. Σε σύγκριση με το GoTranscript, το HappyScribe είναι πολύ λιγότερο ακριβές καθώς χρησιμοποιεί τόσο τους ανθρώπους όσο και την τεχνητή νοημοσύνη για τη μετάφραση και τη μεταγραφή. Ωστόσο, όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και το Happyscribe έχει τα πλεονεκτήματά του.

Αν ψάχνετε για περισσότερες επιλογές γλώσσας, τότε μπορείτε να βασιστείτε στο Happyscribe και να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας με χαρά.

Το Happyscribe προσφέρει 120+ γλώσσες σε περισσότερες από 45 μορφές. Είτε θέλετε να μεταφραστεί ή να μεταγραφεί ο ήχος ή το βίντεό σας, το Happyscribe μπορεί να σας βοηθήσει και με τα δύο.

Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα προσφέρει επίσης ένα διαδραστικό πρόγραμμα επεξεργασίας που μπορεί να σας βοηθήσει να μεταγράψετε την εγγραφή σας με ευκολία.

  Πώς να αναφέρετε κάποιον στις ομάδες iMessage σε iPhone και iPad

Όσον αφορά την τιμολόγηση, εξαρτάται από την επιλογή που θα επιλέξετε. Η μεταγραφή AI είναι πολύ πιο φθηνή και ταχύτερη σε σύγκριση με την ανθρώπινη μεταγραφή. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να συμβιβαστείτε με την ακρίβεια σε αυτήν την περίπτωση.

Στέπες

Η εταιρεία Stepes με έδρα την Καλιφόρνια είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες μετάφρασης και τοπικής προσαρμογής σε επιχειρήσεις και επιχειρήσεις. Η Stepes διαθέτει την καλύτερη ομάδα μεταφραστών που μπορεί να μεταφράσει το περιεχόμενό σας σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Το Stepes είναι ο καλύτερος συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινου μεταφραστή. Σας επιτρέπει να μεταφράζετε διάφορες μορφές κειμένων, όπως έγγραφα, μηνύματα και έργα μεγάλης κλίμακας με μεγάλο εύρος ακρίβειας. Επιπλέον, η Stepes προσφέρει υποστήριξη 24/7 μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Όταν λέμε ότι έχει μια ομάδα ανθρώπινου μεταφραστή, πιθανότατα υποθέτουμε ότι θα ήταν χρονοβόρο, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική στην περίπτωση του Stepes. Αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα σάς δίνει τα απαραίτητα αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά ή ώρες μετά την εισαγωγή των απαιτούμενων εγγράφων.

Podcastle

Όσον αφορά τη μεταγραφή και τη μετάφραση, μπορείτε να βρείτε πολλές πλατφόρμες στο διαδίκτυο, όπως το Podcastle. Τι το κάνει όμως διαφορετικό από τα άλλα;

Η απάντηση είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Podcastle είναι μια καταπληκτική πλατφόρμα για άτομα που ηχογραφούν podcast ή συνεντεύξεις και αργότερα θέλουν να τα μετατρέψουν σε κείμενα.

Αλλά το Podcastle δεν περιορίζεται μόνο στα podcast. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για τη δημιουργία και την επεξεργασία των κλιπ ήχου σας. Η πλατφόρμα σας προσφέρει λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη, όπως ακύρωση θορύβου, τιμολόγηση, αυτόματη ισοστάθμιση και πολλά άλλα.

Συνολικά, το Podcastle είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος για τη δημιουργία podcast ή συνεντεύξεων με έως και 10 συμμετέχοντες και τη μετατροπή κειμένου σε ομιλία ή το αντίστροφο. Επιπλέον, το Podcastle προσφέρει επίσης μια δωρεάν έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες για τους χρήστες.

Auris

Μεταξύ τόσων πολυάριθμων ακριβών και premium πλατφορμών, το Auris είναι ένα δωρεάν εργαλείο μεταγραφής με τεχνητή νοημοσύνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο στις πρώτες ημέρες της επιχείρησής σας. Ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό είναι να εξατομικεύσετε το περιεχόμενό σας στη μητρική γλώσσα του κοινού σας. Το εργαλείο Auris μπορεί να διευκολύνει την εργασία σας εδώ.

Το Auris είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που σας επιτρέπει να μεταγράψετε τον ήχο σας σε κείμενο, να προσθέσετε υπότιτλους στα βίντεό σας και πολλά άλλα. Η πλατφόρμα προσφέρει διάφορες ασιατικές γλώσσες για μεταγραφή. Καθώς αυτός ο ιστότοπος είναι εξ ολοκλήρου με τεχνητή νοημοσύνη, μπορείτε εύκολα να μαντέψετε την ταχύτητά του.

Το καλύτερο μέρος του εργαλείου Auris είναι ότι σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλες τις δυνατότητες του δωρεάν. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Flixier

Η εναλλαγή από εφαρμογή σε εφαρμογή για την επεξεργασία ενός βίντεο μπορεί να είναι ταραχώδης και να καταναλώνει χώρο. Αλλά το Flixier είναι η πλατφόρμα all-in-one που μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε ολόκληρο το βίντεο ή το ηχητικό σας κλιπ σε ένα μέρος.

Το Flixier είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που σας επιτρέπει να περικόψετε, να κόψετε, να προσθέσετε κείμενο σε βίντεο, εικόνες και ήχους, να μεταγράψετε και να κάνετε πολλά περισσότερα.

  Πώς να εισαγάγετε ένα σύμβολο με μια συντόμευση πληκτρολογίου στο MS Word

Το Flixier ήταν μια από τις πιο βολικές πλατφόρμες για την εκτέλεση συνεργατικών εργασιών και την επεξεργασία. Επιτρέπει στους χρήστες του να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο για έργα και προσφέρει περισσότερες από 50 μεταβάσεις για την καλύτερη επεξεργασία.

Από εφέ βίντεο έως μια πράσινη οθόνη για τη λήψη των βίντεό σας, το Flixier έχει πολλά να σας προσφέρει. Αλλά προτού μπείτε στο Flixier, να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτή η πλατφόρμα προσφέρει μόνο 30 γλώσσες για μεταγραφή, συμπεριλαμβανομένων των Αγγλικών, Χίντι, Ούρντου, Ινδονησιακών και άλλων.

Παρόλο που το Flixier έχει περιορισμένες γλώσσες, εξακολουθεί να αρέσει στους περισσότερους δημιουργούς περιεχομένου λόγω της φιλικής προς τους αρχάριους διεπαφής και της δυνατότητας μεταφοράς και απόθεσης.

Μεταφράσεις Espresso

Όσον αφορά τη μετάφραση, η Espresso Translations είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα. Ο μόνος τρόπος για να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους είναι μέσω της επικοινωνίας και οι γλώσσες είναι το πιο κοινό μέσο επικοινωνίας. Το Espresso Translations μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με το στοχευμένο κοινό σας με ευκολία.

Η Espresso Translations είναι μια προσιτή διαδικτυακή υπηρεσία μετάφρασης που σας επιτρέπει να μεταφράζετε το περιεχόμενό σας σε περισσότερες από 150 γλώσσες σε λιγότερο χρόνο χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Ο ιστότοπος διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή και μπορείτε να λάβετε το εκτιμώμενο κόστος της εργασίας σας με λίγα μόνο κλικ μέσω των φόρμας προσφοράς τους.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο ιστότοπος σάς παρέχει το τελευταίο αποτέλεσμα μετά τη διόρθωση, και αυτό επίσης εντός 24 ωρών. Η Espresso Translations διαθέτει μια ομάδα από τους πιο έμπειρους μεταφραστές σε όλο τον κόσμο.

Σουίτα Maestra

Όπως κάθε άλλος ιστότοπος μετάφρασης και μεταγραφής, το Maestra Suite προσφέρει επίσης μετάφραση και μεταγραφή των αρχείων ήχου ή βίντεο σας σε λιγότερο χρόνο. Το Maestro Suite χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας για να μειώσει το καλύτερο ακριβές περιεχόμενο για εσάς.

Είτε θέλετε να μεταφράσετε το αρχείο ήχου σας είτε θέλετε να προσθέσετε υπότιτλους στα βίντεό σας, το Maestra Suite μπορεί να κάνει και τα δύο για εσάς. Το Maestra Suite προσφέρει περισσότερες από 80 γλώσσες για μετάφραση και μεταγραφή. Εκτός από αυτό, η πλατφόρμα διαθέτει επίσης λειτουργίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Μέσω αυτού, μπορείτε να μετατρέψετε το κείμενό σας σε ήχο χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα παραδοσιακό σύστημα μεταγλώττισης. Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές που δημιουργούνται από AI για τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο ιστότοπος σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε μια επίδειξη για καλύτερη κατανόηση.

Τελικές λέξεις

Με το συνεχώς εξελισσόμενο Διαδίκτυο, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε με ευκολία. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των μεταφραστικών πλατφορμών. Εκτός από τις προαναφερθείσες πλατφόρμες, μπορείτε να βρείτε πολλές περισσότερες επιλογές στο διαδίκτυο. Καταλήξαμε στις πιο προσιτές και αξιόπιστες πλατφόρμες για τους σκοπούς της επεξεργασίας σας και βοηθήσαμε το προϊόν ή την υπηρεσία σας να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό.

Ωστόσο, εάν θέλετε τις καλύτερες και πιο ακριβείς πλατφόρμες μετάφρασης, μπορείτε να μεταβείτε στο HappyScribe ή στο Espresso Translations. Για ένα προσιτό, μπορείτε πάντα να βασίζεστε στο Auris.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά καλύτερα εργαλεία για τη δημιουργία υπότιτλων για ήχο και βίντεο.