Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Cloud Native Security

Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι επιθέσεων στον κυβερνοχώρο απαιτούν ισχυρές μεθόδους αποθήκευσης και ανάπτυξης δεδομένων στο cloud.

Το cloud computing είναι μια ευρέως διαδεδομένη έννοια που χρησιμοποιεί απομακρυσμένους διακομιστές για να παρέχει πρόσβαση κατ’ απαίτηση σε υπολογιστικούς πόρους, όπως εφαρμογές, διακομιστές και αποθήκευση δεδομένων. Αυτή η ευελιξία πρόσβασης σε πόρους από απομακρυσμένες τοποθεσίες έχει αυξήσει σημαντικά την υιοθέτηση υπηρεσιών cloud.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η αγορά εφαρμογών cloud αναμένεται να αυξηθεί από 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε 168,6 δολάρια το 2025.

Ωστόσο, η αυξημένη ανάπτυξη του cloud έχει επίσης αυξήσει τη συχνότητα των επιθέσεων ασφάλειας cloud. Το 45% των παραβιάσεων δεδομένων είναι βασισμένες στο cloud—καθιστώντας την ασφάλεια του cloud σημαντική ανησυχία για επιχειρήσεις κάθε τύπου και μεγέθους.

Ως εκ τούτου, η ανάγκη για νέες και σύγχρονες στρατηγικές ασφάλειας γέννησε το Cloud Native Security. Αναφέρεται στα μέτρα ασφαλείας για την προστασία δεδομένων, εφαρμογών και υποδομών που βασίζονται σε cloud.

Αυτό το ιστολόγιο θα εμβαθύνει στην κατανόηση του Cloud Native Security—τι σημαίνει, βασικές έννοιες, βέλτιστες πρακτικές, τρωτά σημεία και πολλά άλλα. Διαβάστε λοιπόν αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτήν την ιδέα!

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Cloud Native Security;

Το Cloud Native Security είναι μια πρακτική ασφάλειας για την ασφάλεια εφαρμογών, πλατφορμών και υποδομών που βασίζονται σε σύννεφο χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο παράδοσης υπολογιστικού νέφους.

Η κύρια εστίασή του είναι να εκμεταλλευτεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του cloud computing, όπως η επεκτασιμότητα, ο αυτοματισμός και η ευελιξία.

Χτίζει ασφάλεια από την αρχή της διαδικασίας ανάπτυξης μέσω της παραγωγής, διασφαλίζοντας πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας και συνεπή παρακολούθηση για τον εντοπισμό νέων τρωτών σημείων.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική Cloud Native χρησιμοποιεί υποδομές αιχμής και τεχνολογία λογισμικού για να επιτρέψει σε εταιρείες και επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους ταυτόχρονα και με ασφάλεια, δίνοντας έμφαση στην υποδομή που προέρχεται από το cloud.

Πώς λειτουργεί το Cloud Native Security;

Το Cloud Native αναφέρεται στην επανεφεύρεση, την καινοτομία και τον μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες εκτελούν την ανάπτυξη λογισμικού.

Ενώ η μετατόπιση της ασφάλειας προς τα αριστερά της ανάπτυξης λογισμικού κερδίζει δημοτικότητα, η ασφάλεια σε κάθε σημείο ελέγχου και η ενσωμάτωση της ασφάλειας σε όλο τον Κύκλο Ζωής Ανάπτυξης Λογισμικού (SDLC) είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Πηγή: snyk.io

Αυτή η μέθοδος μετατόπισης προς τα αριστερά δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια στο αρχικό στάδιο SDLC—καθιστώντας ευκολότερη την επιδιόρθωση των τρωτών σημείων και την αποφυγή συμφόρησης.

Το Cloud Native Security εφαρμόζει την ίδια αρχή και αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας διορθώνοντας σωστά τα τρωτά σημεία.

Ακολουθούν μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι με τους οποίους λειτουργεί το Cloud Native Security:

  • Αυτοματοποιημένη ανάπτυξη στοιχείων ελέγχου ασφαλείας: Το Cloud Native Security χρησιμοποιεί αυτοματισμό για την ανάπτυξη ελέγχων ασφαλείας, όπως συστήματα κρυπτογράφησης και ανίχνευσης εισβολών, για να διασφαλίσει την ενημερωμένη και σωστή διαμόρφωση των στοιχείων ελέγχου ασφαλείας.
  • Συνεχής ενσωμάτωση/Συνεχής ανάπτυξη (CI/CD): Οι αγωγοί CI/CD επιτρέπουν γρήγορη και αυτοματοποιημένη ανάπτυξη ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας και ενημερώσεων.
  • Containerization: Το Cloud Native Security αξιοποιεί τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων για την ασφάλεια και την απομόνωση δεδομένων και εφαρμογών.
  • Αρχιτεκτονική Microservices: Το Cloud Native Security χρησιμοποιεί μια αρχιτεκτονική μικροϋπηρεσιών για να μειώσει τον αντίκτυπο των ανησυχιών για την ασφάλεια. Εάν παρουσιαστεί πρόβλημα ασφαλείας σε μια microservice, δεν επηρεάζει πάντα ολόκληρη την εφαρμογή.
  • Συμμόρφωση: Το Cloud Native Security πληροί τα ρυθμιστικά πρότυπα και τις πιστοποιήσεις ασφαλείας, όπως το SOC 2 και το ISO 27001, κάνοντας τους οργανισμούς να συμμορφώνονται με αυτά τα πρότυπα.
  Τι είναι το Azure ExpressRoute και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε

Η επεκτασιμότητα και η ευελιξία του Cloud computing επιτρέπουν στους οργανισμούς να ανταποκρίνονται γρήγορα και να αντιμετωπίζουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις ασφάλειας—καθιστώντας το Cloud Native Security μια ευέλικτη και αποτελεσματική λύση για την ασφάλεια δεδομένων και εφαρμογών cloud.

Σημασία και στόχοι του Cloud Native Security

Το Cloud Native Security στοχεύει να επιτρέψει ένα ισχυρό πλαίσιο ασφαλείας για τη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας δεδομένων και εφαρμογών και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθούν τα βασικά πλεονεκτήματα του Cloud Native Security:

#1. Βελτιωμένη παρακολούθηση και ορατότητα

Το Cloud Native Security επιτρέπει τη συνεχή δοκιμή σε όλα τα επίπεδα CI/CD, επιτρέποντας στις ομάδες ασφαλείας να παρακολουθούν και να αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφάλειας σε επίπεδο συστήματος και στοιχείων.

Χάρη στις εφαρμογές Cloud Native, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τα αρχεία καταγραφής χρήσης και χρήσης. Διασφαλίζοντας ότι το προσωπικό και τα άλλα μέλη της ομάδας έχουν ελάχιστη πρόσβαση στους πόρους και παρακολουθώντας τα στατιστικά στοιχεία χρήσης δημιουργώντας πίνακες εργαλείων, η κατανόηση του μοτίβου χρήσης γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Έτσι, απορρίπτει μη εξουσιοδοτημένες απόπειρες πρόσβασης χρηστών και στέλνει ειδοποιήσεις για να σηματοδοτήσει τέτοιες προσπάθειες.

#2. Ευκολία Διαχείρισης

Ο αυτοματισμός είναι μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ της παραδοσιακής και της Native Security ή εφαρμογών Cloud.

Το Cloud Native Security καθιστά τους πόρους αυτόματα διαθέσιμους, με δυνατότητες αυτόματης επίλυσης προβλημάτων, αυτόματης κλιμάκωσης και αυτόματης επανορθωτικής δράσης, κάνοντας τη διαχείριση παιχνιδάκι.

Εγγυάται καλύτερη διαχείριση και απλή εμπειρία χρήστη για τα μέλη της ομάδας.

#3. Βελτιωμένη εμπειρία πελάτη

Στην τεχνολογία Cloud Native, οι ενημερώσεις εφαρμογών αποστέλλονται και διανέμονται σε μικροσκοπικές παρτίδες ως μέρος μιας διαδικασίας δοκιμής.

Συγκεντρώνει αυτόματα σχόλια και προτάσεις χρηστών ταυτόχρονα για να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές.

Αυτή η διαδικασία μειώνει την ανησυχία σχετικά με τη μετά την ανάπτυξη και τον εντοπισμό σφαλμάτων, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να εστιάσουν περισσότερο στα χαρακτηριστικά των εφαρμογών και στις απαντήσεις των πελατών σε αυτές.

#4. Αυτόματη ανίχνευση απειλών

Η τεχνολογία Cloud Native Security απλοποιεί τις ροές εργασίας και εντοπίζει και αφαιρεί αυτόματα απειλές ενσωματώνοντας τεχνικές και αλγόριθμους Μηχανικής Μάθησης (ML).

Τα αυτοματοποιημένα εργαλεία της χρησιμοποιούν εργαλεία εξόρυξης δεδομένων παραβίασης και δυναμικής ανάλυσης για τον εντοπισμό απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ενημέρωση των κατάλληλων ομάδων εκ των προτέρων.

Ασφαλίζει και αποκαθιστά τις εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια μηχανοποίησης που βασίζεται σε συμβάντα σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων.

#5. Διασφάλιση Συνεχούς Συμμόρφωσης

Οι εφαρμογές Cloud Native επιτρέπουν τη συμβατότητα με κανόνες και κανονισμούς που σχετίζονται με τη χρήση της υποδομής cloud. Για παράδειγμα, η νομοθεσία εντοπισμού και οι κανονισμοί περί κυριαρχίας δεδομένων είναι υπεύθυνοι για την προστασία των δεδομένων.

Ενώ αυτοί οι νόμοι και οι κανονισμοί διαφέρουν με διαφορετικούς τομείς και χώρες, μια υποδομή cloud διασφαλίζει τη συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς από προεπιλογή—καθορίζοντας ένα πρότυπο για μέτρα ασφαλείας στο cloud.

#6. Απρόσκοπτη ανάπτυξη και ευελιξία

Το Cloud Native Security και οι εφαρμογές απαιτούν γρήγορες αναπτύξεις—καθιστώντας ευκολότερο για τις ομάδες ασφαλείας να εφαρμόζουν διορθώσεις ασφαλείας σε πολλά περιβάλλοντα.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή το ξεπερασμένο λογισμικό και εφαρμογές ενδέχεται να έχουν κρίσιμες επιπτώσεις στην ασφάλεια. Ως εκ τούτου, η ενημέρωση της υποδομής cloud με τα πιο πρόσφατα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητη για την πρόληψη και την καταπολέμηση των εξελισσόμενων απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

#7. Μειωμένο κόστος ανάπτυξης

Όλες οι εφαρμογές Cloud Native Technology χρησιμοποιούν μικροϋπηρεσίες, τις οποίες μπορείτε εύκολα να μετεγκαταστήσετε μεταξύ πολλών έργων.

Ως εκ τούτου, κάθε φορά που χρειάζεται να κάνετε νέες εφαρμογές, πρέπει να εφαρμόσετε τις μικροϋπηρεσίες του παλιού έργου στη νέα.

Αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά το κόστος ανάπτυξης και επιτρέπει στους προγραμματιστές να επενδύσουν περισσότερο χρόνο στις εφαρμογές αντί στο πλαίσιο, καθώς η τεχνολογία Cloud Native χωρίζει το πλαίσιο σε πολλαπλές υπηρεσίες.

#8. Ασφάλεια δεδομένων

Η ασφάλεια του Cloud Native χρησιμοποιεί ισχυρούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης δεδομένων που βασίζονται σε κλειδιά για να αποτρέψει εξωτερικούς χρήστες και κακόβουλους χάκερ από την πρόσβαση και την υποκλοπή αρχείων δεδομένων και δεδομένων που ταξιδεύουν προς και από το cloud.

  Πώς να προστατέψετε τα δεδομένα πελατών με ένα εργαλείο CIAM

Επιπλέον, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες—εξαιτίας αυτού, οργανισμοί όπως οι τράπεζες μεταφέρουν τα δεδομένα τους στο cloud.

#9. Ασφάλεια δικτύου

Οι αναπτύξεις Cloud Native επιτρέπουν βελτιωμένη ασφάλεια δικτύου—χάρη σε μέτρα ασφαλείας, όπως η συνεχής επιτήρηση της κυκλοφορίας του δικτύου για αναφορές και προσαρμόσιμοι κανόνες τείχους προστασίας.

Καταγράφει επίσης την πρόσβαση των χρηστών προς και από τις εφαρμογές και την κίνηση δικτύου στις εφαρμογές αναθεώρησης.

Αυτή η διαδικασία καταγραφής της ροής κυκλοφορίας της εφαρμογής αναπτύσσει μια βαθιά κατανόηση της χρήσης της εφαρμογής—καθιστώντας την ανάλυση, τον εντοπισμό και την πρόβλεψη απειλών δικτύου παιχνιδάκι.

Επομένως, είτε θέλετε να διαχειριστείτε εύκολα τα τρωτά σημεία και να αυτοματοποιήσετε τον εντοπισμό απειλών είτε να ενεργοποιήσετε την υψηλή ασφάλεια δεδομένων με προσιτό κόστος, το Cloud Native Security είναι μια αξιόπιστη επιλογή για την υποδομή cloud του οργανισμού σας.

4 C του Cloud Native Security

Το Cloud Native Security ακολουθεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση ασφάλειας, που θεωρείται η καλύτερη σχεδίαση για την ασφάλεια συστημάτων λογισμικού και εφαρμογών.

Μια τυπική υποδομή Cloud Native αποτελείται από τέσσερα επίπεδα ασφαλείας: Cloud, Code, Container και Cluster.

Ας δούμε το καθένα από αυτά και τη σημασία τους.

Πηγή: trendmicro.com

Σύννεφο

Η υποδομή cloud είναι το θεμέλιο όλων των επιπέδων ασφαλείας και η βάση ρύθμισης της ασφάλειας για τις εφαρμογές.

Η ενεργοποίηση της ασφάλειας εφαρμογών σε επίπεδο cloud είναι απαραίτητη, καθώς είναι δύσκολο για τους προγραμματιστές να τη διαμορφώσουν σε επίπεδο κώδικα. Οι πάροχοι cloud κάνουν ξεχωριστές συστάσεις για την εκτέλεση ασφαλών φόρτων εργασίας εφαρμογών.

Η διεπαφή επιπέδου cloud αλληλεπιδρά με τα εξωτερικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των προσθηκών τρίτων, των χρηστών και των εξωτερικών API. Έτσι, οι ευπάθειες ασφαλείας στο επίπεδο του cloud θα επηρεάσουν σημαντικά όλες τις εφαρμογές, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες που φιλοξενούνται στο cloud.

Σύμπλεγμα

Αφού το στρώμα cloud είναι το επίπεδο συμπλέγματος, οι εφαρμογές που αναπτύσσονται εντός της υποδομής cloud διαμορφώνονται σε κοντέινερ και ομαδοποιούνται σε διαφορετικά κοντέινερ.

Η προστασία ενός συμπλέγματος περιλαμβάνει την ασφάλεια του λογισμικού και των εφαρμογών που εκτελούνται εντός των συμπλεγμάτων και της διαμόρφωσης ασφαλούς επικοινωνίας στο σύμπλεγμα.

Δοχείο

Το επίπεδο κοντέινερ που έρχεται μετά το επίπεδο κώδικα είναι το πιο κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης εφαρμογών και λογισμικού στις αναπτύξεις Cloud Native Security.

Δεδομένου ότι το λογισμικό και το περιβάλλον είναι συσκευασμένα σε κοντέινερ, η προστασία των κοντέινερ είναι αναπόφευκτη στα σύγχρονα περιβάλλοντα cloud.

Κώδικας

Το τελευταίο ‘C’ είναι το επίπεδο κώδικα. Η ενίσχυση και η ανάπτυξη της ασφάλειας στο cloud μέσω του κώδικα μιας εφαρμογής είναι μία από τις βέλτιστες πρακτικές του DevSecOps.

Περιλαμβάνει τη μετατόπιση της ασφάλειας σε επίπεδο κώδικα εφαρμογής και την ιεράρχηση της ασφάλειας εφαρμογών νωρίτερα στον κύκλο ζωής του λογισμικού και της ανάπτυξης εφαρμογών. Ο εντοπισμός των τρωτών σημείων ασφαλείας νωρίτερα στον κύκλο ζωής της ανάπτυξης επιτρέπει στις εταιρείες να εξοικονομούν πολύ χρόνο, κόστος και προσπάθεια.

Ευπάθειες εγγενούς ασφάλειας στο Cloud

Ενώ το Cloud Native Security στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της υποδομής cloud και της αρχιτεκτονικής εταιρικού λογισμικού, έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια —που μπορεί να εκπλήξει πολλούς.

Ακολουθούν οι κοινές ευπάθειες του Cloud Native Security που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν τις ενσωματώσετε στην υποδομή σας.

#1. Εσφαλμένα διαμορφωμένα κοντέινερ

Πρόσφατα, η NSA ανακοίνωσε ότι οι εσφαλμένες διαμορφώσεις είναι μια κοινή ευπάθεια και απειλή του cloud.

Στον κόσμο του Cloud Native χωρίς διακομιστές, είναι εύκολο να δημιουργήσετε νέους διακομιστές ιστού και να δημιουργήσετε νέα κοντέινερ. Αλλά χωρίς λεπτομερή ασφάλεια, είναι δυνατή η επιτρεπτή πρόσβαση στο δίκτυο, αφήνοντας το δίκτυο cloud για οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση.

Συχνά, οι προγραμματιστές εφαρμογών κάνουν αλλαγές στη διαμόρφωση ή γράφουν κανόνες και πολιτικές διαμόρφωσης που ισχύουν για ολόκληρη τη σειρά εφαρμογών. Ως αποτέλεσμα, εσφαλμένες διαμορφώσεις στη διαδικασία DevSecOps θα μπορούσαν να εκθέσουν την αποθήκευση δεδομένων ή να δημιουργήσουν ευάλωτους φόρτους εργασίας.

#2. Μη ασφαλείς προεπιλογές

Δεν είναι όλα τα εργαλεία και οι εφαρμογές Cloud Native ασφαλή από προεπιλογή, καθώς ορισμένα διαθέτουν ευέλικτες ρυθμίσεις και διαμορφώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη της Accurics, το 48% των παραβιάσεων ασφαλείας των εφαρμογών Cloud Native οφείλονται σε μη ασφαλείς προεπιλογές.

  6 Εργαλεία Anti Spyware για να καθαρίσετε τις συσκευές σας

Οι μη ασφαλείς προεπιλογές προκύπτουν όταν οι ομάδες ασφαλείας αναπτύσσουν συστήματα που βασίζονται σε σύννεφο με εσφαλμένες ή ανεπαρκείς ρυθμίσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται ή να διαρρεύσουν ευαίσθητα δεδομένα.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διαμορφώσετε προσεκτικά και να αξιολογήσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του συστήματος που βασίζεται σε σύννεφο για να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

#3. Διαρροή μυστικά

Η αποθήκευση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως τα κλειδιά κρυπτογράφησης και τα διαπιστευτήρια βάσης δεδομένων σε μια εφαρμογή ή τις βάσεις δεδομένων του οργανισμού, μπορεί να τις εκθέσει σε απειλές και ευπάθειες ασφαλείας.

Το 2021, κλάπηκαν περίπου 6 εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης και ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κλειδιά API. Τα χύμα κλεμμένα διαπιστευτήρια από τη βάση δεδομένων μιας εταιρείας μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο πελάτες και τελικούς χρήστες, οδηγώντας σε τεράστιες κυρώσεις.

Τα μυστικά και τα δεδομένα που διέρρευσαν μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες όπως κλοπή, διακοπή της υπηρεσίας και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο σύστημα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προστατεύετε και να διαχειρίζεστε σωστά τα ευαίσθητα δεδομένα μέσω κρυπτογράφησης, ασφαλών συστημάτων αποθήκευσης και ελέγχων πρόσβασης, όπως ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA), για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερβολικής ανεκτικότητας.

#4. Τρωτά σημεία εφοδιαστικής αλυσίδας λογισμικού

Ακριβώς όπως υπάρχει μια αλυσίδα εφοδιασμού για παραδοσιακά προϊόντα, υπάρχει μια αλυσίδα για προϊόντα λογισμικού.

Πολλά μοντέλα διανομής και πλαίσια τρίτων καθιστούν δυνατή τη σχεδίαση και την παράδοση του κώδικα στην ομάδα παραγωγής. Ωστόσο, ο κίνδυνος χρήσης εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών και εφαρμογών που βασίζονται σε cloud προκαλεί ευπάθειες στην αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού.

Αυτό συμβαίνει όταν τα στοιχεία της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού, όπως η βιβλιοθήκη ή το πακέτο, παραβιάζονται. Το 2021, τα τρωτά σημεία της εφοδιαστικής αλυσίδας λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των τρωτών σημείων ανοιχτού κώδικα, σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Μια προσεκτική και προληπτική προσέγγιση στο Cloud Native Security, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές, είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των κινδύνων ασφαλείας.

Πόροι μάθησης

Ακολουθεί μια λίστα με χρήσιμους πόρους εκμάθησης και βιβλία από το Amazon για να αποκτήσετε σε βάθος πληροφορίες για το Cloud Native Security και συμβουλές για την ενσωμάτωσή του στα συστήματά σας.

#1. Cloud Native Security Cookbook: Recipes for a Secure Cloud (1st Edition)

Αυτό το βιβλίο μαγειρικής Cloud Native Security από τον Josh Armitage, που δημοσιεύτηκε το 2022, παρέχει πληροφορίες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Azure, το AWS και το GCP για να βελτιώσετε την ασφάλεια του Cloud Native System σας.

Ο συγγραφέας μοιράζεται την εμπειρία του σχετικά με τις ανταλλαγές που πρέπει να κάνουν οι προγραμματιστές και οι επαγγελματίες ασφάλειας με διαφορετικούς παρόχους cloud και πώς μπορούν να εφαρμόσουν τις υπάρχουσες λύσεις για να σχεδιάσουν πιο ισχυρές λύσεις.

#2. Cloud Native Security (1η Έκδοση)

Αυτός ο περιεκτικός οδηγός για το Cloud Native Security από τον Chris Binnie καλύπτει μια λεπτομερή μελέτη για την ελαχιστοποίηση της επιφάνειας επίθεσης και τον μετριασμό των κινδύνων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την προστασία της υποδομής Cloud Native.

Αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο εάν θέλετε λεπτομερείς γνώσεις σχετικά με την ενίσχυση και τη σκλήρυνση της περιουσίας σας στο Cloud Native.

#3. Kubernetes Security and Observability: A Holistic Approach to Securing Containers and Cloud Native Applications (1st Edition)

Αυτό το βιβλίο των Brendan Creane και Amit Gupta εστιάζει στις βασικές πρακτικές παρατηρητικότητας και ασφάλειας, επιτρέποντάς σας να απελευθερώσετε τη δύναμη των εφαρμογών Cloud Native.

Έτσι, εάν θέλετε να μάθετε τον αρχιτέκτονα της ασφάλειας Kubernetes για υβριδικά και πολυσύννεφα περιβάλλοντα, φροντίστε να έχετε πάρει στα χέρια σας αυτόν τον ολιστικό οδηγό.

#4. Practical Cloud Native Security with Falco: Risk and Threat Detection for Containers, Kubernetes και Cloud (1η Έκδοση)

Αυτός ο οδηγός του Loris Degioanni εισάγει τους αναγνώστες στην έννοια του Falco, ενός προτύπου ανοιχτού κώδικα για συνεχή ανίχνευση απειλών και κινδύνου σε Kubernetes, cloud και κοντέινερ.

Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το Falco, από την ανάπτυξή του έως τη σύνταξη των δικών σας κανόνων ασφαλείας για να επιταχύνετε τον εντοπισμό απειλών στην υποδομή σας στο cloud.

#5. Native Cloud Security Ένας πλήρης οδηγός – Έκδοση 2019

Εάν χρειάζεστε απαντήσεις στις μοναδικές ερωτήσεις σας σχετικά με το Cloud Native Security, αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.

Ο συγγραφέας Gerardus Blokdyk παρέχει όλα τα βασικά εργαλεία που χρειάζεστε για μια εις βάθος Αυτοαξιολόγηση Cloud Native Security, επιτρέποντάς σας να προσδιορίσετε τομείς βελτίωσης εντός της υποδομής σας Cloud Native Security.

Συμπέρασμα: Το Cloud Native Security είναι το μέλλον

Η Gartner προβλέπει ότι πάνω από το ήμισυ των δαπανών των εταιρειών πληροφορικής θα μετατοπιστεί από την παραδοσιακή υποδομή πληροφορικής στο δημόσιο cloud έως το 2025 – ένα άλμα από 41% το 2022.

Ωστόσο, από όλα τα οφέλη που αποκομίζουν αυτές οι εταιρείες πληροφορικής από την υποδομή cloud, η ασφάλεια παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν—κυρίως λόγω σφαλμάτων των εργαζομένων, εσφαλμένων διαμορφώσεων και εγγενών αρχιτεκτονικών τρωτών σημείων.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τη σημασία, τους στόχους, τα οφέλη και τις βέλτιστες πρακτικές του Cloud Native Security μέσω αυτού του ιστολογίου και των πόρων εκμάθησης που αναφέρονται για να ενεργοποιήσετε μια επεκτάσιμη και ευέλικτη υποδομή εφαρμογής Cloud Native για τον οργανισμό σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης ευπάθειας.