Οι 7 μεγαλύτερες δυνατότητες και αλλαγές στο iOS 17.2

Το iOS 17.2 φέρνει μια χούφτα νέες δυνατότητες και αλλαγές στο iPhone σας για να κάνει τη συνολική εμπειρία σας ακόμα καλύτερη. Αυτά περιλαμβάνουν την εφαρμογή Journal, αντιδράσεις με αυτοκόλλητα στο iMessage και πολλά άλλα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

1. Εφαρμογή Εφημερίδας

Ξεβιδώστε | Smartmockups

Η εφαρμογή Journal είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνατότητες του iOS 17 που ανακοίνωσε η Apple στο WWDC 2023. Στόχος της είναι να σας βοηθήσει να αναλογιστείτε την ψυχική σας ευεξία δημιουργώντας καταχωρίσεις ψηφιακών ημερολογίων και βοηθώντας σας παρέχοντας εξατομικευμένες προτάσεις χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση στη συσκευή.

Μετά την ενημέρωση του iPhone σας στο iOS 17.2, θα βρείτε την εφαρμογή Journal στην Αρχική οθόνη σας. Εκκινήστε το και πατήστε το εικονίδιο συν (+) για να σας παρουσιαστούν προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε ημερολόγιο, όπως το ιστορικό ακρόασης στο Apple Music, τις προπονήσεις σας και πολλά άλλα.

Όλα τα δεδομένα του Περιοδικού σας είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο μεταξύ της συσκευής σας και του λογαριασμού iCloud και όλη η επεξεργασία πραγματοποιείται στη συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για θέματα απορρήτου. Αξιοποιώντας το οικοσύστημα της Apple, η εφαρμογή ξεχωρίζει για την ανώτερη εξατομίκευσή της σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές ημερολογίου που είναι διαθέσιμες στο App Store.

  Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τα εφέ στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

2. Ασύρματη φόρτιση Qi2 για iPhone 13 και iPhone 14

Pexels

Ενώ η ασύρματη φόρτιση του iPhone σας μέσω MagSafe είναι μια εξαιρετική επιλογή, σας ωθεί περαιτέρω στη σειρά ακριβών αξεσουάρ της Apple—οι φορτιστές με πιστοποίηση MagSafe συχνά κοστίζουν περισσότερο από τους παραδοσιακούς ασύρματους φορτιστές.

Ευτυχώς, το iOS 17.2 θα επιτρέψει επίσης στους κατόχους iPhone 13 και iPhone 14 να φορτίζουν τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2. Αυτό παρέχει μια χούφτα πλεονεκτήματα σε σχέση με τη φόρτιση Qi, όπως ταχύτητες φόρτισης έως 15 W, μαγνητική σύνδεση στο τηλέφωνό σας, λιγότερη παραγωγή θερμότητας και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φορτιστή που λειτουργεί σε διαφορετικές πλατφόρμες.

3. Αντιδράσεις αυτοκόλλητων στην εφαρμογή Μηνύματα

Παράλληλα με το iOS 17, η Apple εισήγαγε τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων αυτοκόλλητων από φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο iPhone σας. Ξεκινώντας με το iOS 17.2, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αυτοκόλλητα για να αντιδράτε σε κείμενα στην εφαρμογή Μηνύματα.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκόλλητο ή ένα ζωντανό αυτοκόλλητο ως αντίδραση, απλώς πατήστε παρατεταμένα ένα συννεφάκι κειμένου και επιλέξτε Προσθήκη αυτοκόλλητου. Στη συνέχεια, επιλέξτε όποιο αυτοκόλλητο θέλετε για να το προσθέσετε ως αντίδραση.

Παρόμοια με τη λειτουργία Lockdown Mode που εισήχθη με το iOS 16, η επαλήθευση με κλειδί επαφής είναι μια νέα δυνατότητα που στοχεύει στην προστασία ατόμων που μπορεί να είναι στόχοι εξαιρετικά εξελιγμένων κυβερνοεπιθέσεων που χρηματοδοτούνται από το κράτος.

  Πώς να αναζητήσετε φωτογραφίες κατά ημερομηνία ή αντικείμενο στο iOS 10

Η επαλήθευση κλειδιού επικοινωνίας διασφαλίζει ότι στέλνετε μηνύματα στο άτομο που νομίζετε ότι είστε και ότι δεν εμπλέκεται τρίτο μέρος. Αυτό επιτυγχάνεται επιβεβαιώνοντας ότι μόνο εξουσιοδοτημένες συσκευές έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας iMessage, ελέγχοντας το κλειδί επαλήθευσης της συσκευής και ειδοποιώντας τον χρήστη εάν εντοπιστεί μια άγνωστη συσκευή.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση κλειδιού επαφής ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε το όνομα Apple ID σας στο επάνω μέρος.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Επαλήθευση κλειδιού επαφής.
  • Ενεργοποιήστε την Επαλήθευση στο iMessage και πατήστε Συνέχεια για να ξεκινήσετε.
  • Για να λειτουργήσει η δυνατότητα, η επαλήθευση κλειδιού επαφής πρέπει να είναι ενεργοποιημένη από κάθε συμμετέχοντα στη συνομιλία.

    5. Μια επιλογή μετάφρασης για το κουμπί δράσης

    Εάν διαθέτετε iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τη χρήση του κουμπιού δράσης του iPhone. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα σύνολο διαθέσιμων ενεργειών ή να εκχωρήσετε την αγαπημένη σας συντόμευση για να την αξιοποιήσετε στο έπακρο.

    Με την ενημέρωση iOS 17.2, το τηλέφωνό σας σάς επιτρέπει να μεταφράζετε γρήγορα προφορικές λέξεις σε διαφορετική γλώσσα. Όχι μόνο η μετάφραση εμφανίζεται στην οθόνη σας, αλλά διαβάζεται και δυνατά. Για να το ρυθμίσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κουμπί δράσης και σύρετε προς τα αριστερά μέχρι να φτάσετε στην επιλογή Μετάφραση.

    Ενώ θα μπορούσατε να εκχωρήσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση για αυτό πριν, θα εκκινούσε μόνο την εφαρμογή αντί να μεταφράζει απευθείας αυτό που μιλάτε. Επομένως, αυτή είναι μια φανταστική προσθήκη για ταξιδιώτες που βασίζονται συχνά στην εφαρμογή Translate της Apple.

      Πώς να απενεργοποιήσετε τον σαρωτή κώδικα QR στην εφαρμογή κάμερας στο iOS 11

    6. Χωρική εγγραφή βίντεο για το Vision Pro

    Πίστωση εικόνας: μήλο

    Εάν έχετε iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max, μπορείτε τώρα να εγγράψετε βίντεο που είναι βελτιστοποιημένα για τα ακουστικά Apple Vision Pro. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Spatial Video στην εφαρμογή Ρυθμίσεις σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα την κύρια και την εξαιρετικά ευρεία κάμερα για τη λήψη βίντεο και τη συγχώνευση του πλάνα.

    Όταν το αναπαράγετε στο iPhone σας, θα δείτε απλώς ένα τυπικό βίντεο 2D. Ωστόσο, μπορείτε να περιμένετε ότι η εμπειρία προβολής θα είναι σημαντικά πιο καθηλωτική όταν παίζεται μέσω των ακουστικών Vision Pro μόλις είναι διαθέσιμα το 2024. Η χωρική εγγραφή βίντεο περιορίζεται επί του παρόντος στα 1080p στα 30 FPS.

    7. Μια πιο ενοποιημένη εφαρμογή Apple TV

    Smartmockups

    Με το iOS 17.2, η Apple έχει επίσης αναθεωρήσει την εφαρμογή Apple TV για να είναι πιο φιλική προς τον χρήστη. Ανοίγοντας την εφαρμογή και επιλέγετε την επιλογή Store από το κάτω μενού, θα παρατηρήσετε την απουσία των καρτελών Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που εμφανίζονταν στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Τώρα, έχουν συνδυαστεί στην ενότητα Store, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο.

    Με την ενημέρωση iOS 17.2, η Apple συνεχίζει να βελτιώνει την ικανοποίηση των χρηστών και να παρέχει μια πιο απρόσκοπτη και ευχάριστη εμπειρία iPhone. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις συναρπαστικές λειτουργίες και βελτιώσεις, μη διστάσετε να ενημερώσετε το iPhone σας τώρα και ανακαλύψτε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η Apple κάνει το smartphone σας ακόμα καλύτερο.