Τα καλύτερα ακουστικά για iPhone το 2023

Τα iPhone δεν διαθέτουν υποδοχές ακουστικών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε μια φανταστική εμπειρία ήχου. Είτε απευθείας από την Apple είτε από τρίτο μέρος, υπάρχουν μερικά εξαιρετικά ασύρματα και ενσύρματα ακουστικά διαθέσιμα για το iPhone.

Justin Duino / MakeUseOf

Η Apple ενημέρωσε τα AirPods Pro 2nd Generation για το 2023 με μερικές ευπρόσδεκτες αλλαγές. Εξακολουθούν να είναι μικρά και ελαφριά μπουμπούκια με ισχυρή, κορυφαία απόδοση. Ωστόσο, η ποιότητα ήχου έχει βελτιωθεί, με πιο ηχηρές χαμηλές συχνότητες και βελτιωμένες λεπτομέρειες στα μεσαία.

Παίρνετε επίσης το ίδιο εξαιρετικό ANC που εξαλείφει αποτελεσματικά τον περισσότερο ανεπιθύμητο θόρυβο του περιβάλλοντος. Ωστόσο, με την προσθήκη της λειτουργίας προσαρμοστικού ήχου, έχετε μια μέση λύση μεταξύ της λειτουργίας ANC και της λειτουργίας Διαφάνειας και η Συνειδητοποίηση συνομιλίας εντοπίζει πότε είστε σε μια συζήτηση και μειώνει τον ήχο.

Μια άλλη θετική εξέλιξη είναι ότι η θήκη φόρτισης που είναι συμβατή με MagSafe έχει πλέον αλλάξει από υποδοχή Lightning σε USB-C, κάτι που είναι σπουδαία νέα για τους κατόχους iPhone 15.

Apple AirPods Pro 2ης γενιάς (USB-C)

Καλύτερο Συνολικά

$200 $249 Εξοικονομήστε
$49

Τα AirPods Pro 2nd Gen είναι τα καλύτερα ακουστικά για iPhone συνολικά. Εκτός από το εξαιρετικό ANC και τη βελτιωμένη ποιότητα ήχου, η θήκη φόρτισης διαθέτει πλέον υποδοχή USB-C συμβατή με το iPhone 15.

Πλεονεκτήματα

  • Εξατομικευμένος χωρικός ήχος με δυναμική παρακολούθηση κεφαλής
  • Αισθητήρες ελέγχου αφής στα στελέχη των ακουστικών
  • Το Precision Finding εντοπίζει με ακρίβεια την άστοχη θήκη φόρτισης
  • Η βελτιωμένη βαθμολογία IP54 προσφέρει νέα αντοχή στη σκόνη
  • Έως και 30 ώρες ακρόασης με τη θήκη φόρτισης

Μειονεκτήματα

  • Οι αναβαθμίσεις μπορεί να μην αξίζουν τον κόπο για τους κατόχους Lightning 2ης γενιάς

μήλο

Τα Apple EarPods προσφέρουν στους χρήστες iPhone εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Στην πραγματικότητα, με τη μετάβαση σε υποδοχή USB-C, τα Apple EarPods προσφέρουν στους χρήστες οποιασδήποτε συσκευής USB-C εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Αν και δεν θα έχετε την ίδια ποιότητα ήχου που προσφέρουν τα AirPods Pros, θα λάβετε ένα σετ ενσύρματων μπουμπουκιών που προσφέρουν καλύτερο ήχο από ό,τι μπορεί να προτείνει η χαμηλή τιμή τους. Με άλλα λόγια, είναι μια εξαιρετική επιλογή για περιστασιακή ακρόαση.

Είναι επίσης από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να βρείτε σε αυτό το εύρος τιμών για την πραγματοποίηση κλήσεων. Τα EarPods ήταν πάντα γνωστά για την ποιότητα του μικροφώνου και η ενημέρωση USB-C δεν διαφέρει. Οι φωνές είναι πεντακάθαρες και η Siri σπάνια παρεξηγεί.

Apple EarPods USB-C

Καλύτερος προϋπολογισμός

$18 $19 Εξοικονομήστε
$1

Με τη μετάβαση στο USB-C, τα Apple EarPods είναι πλέον η καλύτερη οικονομική επιλογή για σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Με καλό ήχο και εξαιρετική ποιότητα κλήσης, κερδίζετε εξαιρετικά χρήματα για το χρήμα σας.

Πλεονεκτήματα

  • Καλή ποιότητα μπάσων
  • Ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο για έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής και λήψη κλήσεων
  • Διατίθενται εκδόσεις Lightning και aux 3,5 mm
  • Εξαιρετική ποιότητα μικροφώνου
  • Προμηθευτός

Τα καλύτερα Premium ακουστικά για iPhone: Sony WF-1000XM5

Tyler Hayes / MakeUseOf

Τα Sony WF-1000XM5 είναι μια ευπρόσδεκτη ενημέρωση για τα ήδη φανταστικά XM4. Η πρώτη σημαντική ενημέρωση είναι το μέγεθος, με τα μπουμπούκια XM5 και τη θήκη φόρτισης αισθητά μικρότερα και ελαφρύτερα.

Η σχεδίαση των μπουμπουκιών είναι επίσης πιο βελτιωμένη και λεπτή, συμπληρώνοντας τον κινητήρα μείωσης θορύβου με μηχανική εκμάθηση AI για να μειώσει σημαντικά τον θόρυβο του περιβάλλοντος, όπως οι δυνατοί άνεμοι, κατά τη λήψη μιας κλήσης. Το ANC έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά, με τη Sony να υποστηρίζει μείωση του θορύβου κατά 20%.

Όσον αφορά την ποιότητα του ήχου, λαμβάνετε τον ίδιο ήχο πραγματικότητας υψηλής ανάλυσης 360 που τοποθετεί μεμονωμένους ήχους σε μια σφαιρική φυσαλίδα γύρω σας. Επιπλέον, ο ήχος είναι πιο ισορροπημένος από πριν, προσφέροντας λιγότερη έμφαση στις χαμηλές συχνότητες και περισσότερη εστίαση στη λεπτομέρεια και τη σαφήνεια.

Sony WF-1000XM5

Καλύτερο Premium

$250 $300 Εξοικονομήστε
$50

Με την κορυφαία τιμή τους, τα ακουστικά Sony WF-1000XM5 προσφέρουν κορυφαίες λειτουργίες. Αποκτάτε εξαιρετική ποιότητα ήχου πάνω από το ANC πρώτης κατηγορίας σε ελαφρύ και συμπαγή σχεδιασμό.

Πλεονεκτήματα

  • Υποστήριξη Bluetooth πολλαπλών σημείων
  • Συνδυασμένη διάρκεια μπαταρίας έως και 24 ώρες
  • Το Adaptive Sound Control φιλτράρει αυτόματα τον ήχο περιβάλλοντος
  • IPX4 αντοχή στο νερό και τον ιδρώτα
  • Δυναμική παρακολούθηση κεφαλής

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να μην πιάνει καλά σε μεγάλους ακουστικούς πόρους

Τα καλύτερα ακουστικά ακύρωσης θορύβου για iPhone: Beats Fit Pro

Beats

Το Beats Fit Pro μιμείται το ANC που παρουσιάζεται στα AirPods Pro 2nd Gen. Προσφέρουν επίσης περισσότερες δυνατότητες με επίκεντρο την Apple από άλλα κορυφαία μοντέλα ANC, όπως αυτόματη εναλλαγή συσκευής, χωρικός ήχος και πρόσβαση στο Siri hands-free. Εν ολίγοις, θα ζήσετε τα περισσότερα από αυτά που προσφέρουν τα AirPods Pro 2nd Gen 2 σε χαμηλότερη τιμή.

Τα ακουστικά Beats Fit Pro είναι σχεδιασμένα για iPhone, κυρίως iPhone που θέλετε να έχετε μαζί σας όταν ασκείστε. Έχουν άνετη εφαρμογή με μύτες φτερών που τα κρατούν με ασφάλεια στο αυτί σας και βαθμολογία IPX4 που απωθεί τον ιδρώτα και την ελαφριά βροχή.

Όσον αφορά τον ήχο, το ηχητικό προφίλ είναι πλέον πιο ισορροπημένο, αν και τα ακουστικά Beats χαμηλών συχνοτήτων που ηχούν είναι γνωστά για την κυριαρχία τους.

Beats Fit Pro

Καλύτερο ANC

$179 $200 Εξοικονομήστε
$21

Με ποιοτικό ANC σε σχέση με τα Airpods Pro 2nd Gens, το Beats Fit Pro προσφέρει μια καλή εναλλακτική σε χαμηλότερη τιμή. Η ποιότητα των μπάσων έχει απήχηση όπως πάντα, αλλά υπάρχουν βελτιώσεις στα μεσαία και ψηλά, που σημαίνει ότι η ποιότητα ήχου ξεπερνά τα προηγούμενα ακουστικά Beats.

Πλεονεκτήματα

  • Συμπαγής θήκη φόρτισης
  • 24ωρη συνδυασμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας μπουμπουκιών και θήκης
  • Μια φόρτιση πέντε λεπτών προσφέρει χρόνο ακρόασης μίας ώρας
  • Καλή ποιότητα κλήσης
  • Ο ήχος δεν αφορά πλέον το μπάσο

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς ασύρματη φόρτιση
  • Τα χειριστήρια αφής μπορεί να είναι ευαίσθητα

Rayz

Ίσως προτιμήσετε ένα ενσύρματο σετ ακουστικών που εξαλείφουν την ανάγκη για σύζευξη Bluetooth και φόρτιση μπαταρίας. Τα ακουστικά Rayz Pioneer Pro είναι μια ποιοτική επιλογή και προσφέρουν χαρακτηριστικά που ίσως δεν περιμένατε στα ενσύρματα ακουστικά. Το κυριότερο μεταξύ αυτών είναι η παρουσία προσαρμοστικής ακύρωσης θορύβου. Αν και δεν έχετε το επίπεδο μείωσης που μπορούν να προσφέρουν το Beats Fit Pro ή το AirPods Pro 2nd Gens, εξακολουθούν να παρέχουν ένα καλό επίπεδο για την τιμή.

Ο ήχος είναι επίσης ευχάριστος, με ισορροπημένο και καθαρό ήχο, και το πακέτο περιλαμβάνει προσαρμογείς Lightning και USB-C για να είναι συμβατοί με τα περισσότερα iPhone, iPad και MacBook. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε με τις περισσότερες συσκευές Android.

Rayz Pioneer Pro

Best Wired

Τα ενσύρματα ακουστικά γίνονται λιγότερο κοινά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέση για αυτά. Τα ακουστικά Rayz Pioneer Pro προσφέρουν ANC και ήχο καλής ποιότητας. Επιπλέον, συνοδεύονται από προσαρμογείς τόσο για Lightning όσο και για USB-C, πράγμα που σημαίνει ότι είναι συμβατά με οποιοδήποτε σύγχρονο iPhone.

Πλεονεκτήματα

  • Προσαρμόσιμο τηλεχειριστήριο και έξυπνο κουμπί
  • Ακούστε και φορτίστε ταυτόχρονα
  • Αλληλεπίδραση Siri χωρίς χέρια
  • Ελαφρύ και άνετο

Μειονεκτήματα

  • Το ANC αντλεί ενέργεια από το iPhone σας

FAQ

Ε: Πώς μπορώ να συνδέσω τα ακουστικά μου στο iPhone μου;

Αυτό εξαρτάται από το εάν τα ακουστικά σας είναι ενσύρματα ή ασύρματα. Τα περισσότερα ακουστικά είναι ασύρματα, επομένως πρέπει πρώτα να τα θέσετε σε λειτουργία σύζευξης, η οποία συνήθως περιλαμβάνει το πάτημα και το κράτημα ενός κουμπιού στα μπουμπούκια. Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο στο iPhone σας. Το iPhone θα σαρώσει τα ακουστικά σας και θα εμφανίσει το όνομα στην οθόνη όταν τα βρει.

Εάν έχετε ενσύρματα ακουστικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό καλώδιο. Εάν η συσκευή σας είναι iPhone 15, θα χρειαστείτε ακουστικά με καλώδιο USB-C. Εάν έχετε ένα παλαιότερο iPhone, θα χρειαστείτε ένα με καλώδιο Lightning.

Εάν έχετε ένα iPhone 15 και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι ακουστικών με καλώδιο Lightning, μπορείτε να δοκιμάσετε τον επίσημο προσαρμογέα USB-C της Apple σε Lightning.

Ε: Θα λειτουργήσει οποιοδήποτε ζευγάρι ακουστικών με το iPhone μου;

Τα περισσότερα ασύρματα ακουστικά θα λειτουργούν με το iPhone σας. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατά με το πρότυπο Bluetooth του τηλεφώνου σας.

Εάν τα ακουστικά σας είναι ενσύρματα, θυμηθείτε ότι τα μπουμπούκια με καλώδιο Lightning δεν είναι συμβατά με το iPhone 15. Ομοίως, τα μπουμπούκια με καλώδιο USB-C δεν είναι συμβατά με παλαιότερα iPhone. Εάν τα ακουστικά σας διαθέτουν υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, θα χρειαστείτε τον κατάλληλο προσαρμογέα, όπως αυτός ο προσαρμογέας Lightning και USB-C σε 3,5 mm υποδοχή ακουστικών.

Ε: Γιατί τα ακουστικά μου δεν συνδέονται στο iPhone μου;

Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για τους οποίους τα ακουστικά σας δεν συνδέονται. Το πιο κοινό είναι ένα πρόβλημα Bluetooth και οι βασικοί έλεγχοι που μπορείτε αρχικά να κάνετε είναι να δείτε εάν έχετε ενεργοποιημένο το Bluetooth στο iPhone σας και εάν τα ακουστικά σας βρίσκονται σε λειτουργία σύζευξης. Μπορεί επίσης να είστε εκτός εμβέλειας ή η μπαταρία των μπουμπουκιών σας μπορεί να έχει εξαντληθεί.

Το παλιό κόλπο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης μπορεί επίσης να διορθώσει μικρά προβλήματα Bluetooth. Επανεκκινήστε και τα μπουμπούκια και το iPhone σας και δοκιμάστε ξανά. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τα μπουμπούκια σας στις εργοστασιακές προεπιλογές ή να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για ενημερώσεις υλικολογισμικού.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του iPhone σας (Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου), αλλά να γνωρίζετε ότι αυτό θα διαγράψει όλους τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi και Bluetooth. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν το iPhone σας εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. Οι ενημερώσεις λογισμικού μπορούν μερικές φορές να διορθώσουν προβλήματα Bluetooth.

Εάν τα ακουστικά σας είναι ενσύρματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να καθαρίσετε τη θύρα USB ή Lightning. Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να ελέγξετε για σκόνη ή υπολείμματα και καθαρίστε με πεπιεσμένο αέρα εάν είναι δυνατόν. Μην βάζετε αιχμηρά αντικείμενα, όπως οδοντογλυφίδα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει τις ακίδες.

Ε: Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των διαφορετικών εκδόσεων AirPods;

Τα Airpods Pro (2nd Gen) είναι τα πιο πρόσφατα και καλύτερα. Είναι ανώτερα από τα AirPods 2nd και 3rd Gen, ενώ τα AirPods και AirPods Pro 1st Gen έχουν καταργηθεί.

Τα ακουστικά Airpods Pro 2ης γενιάς προσφέρουν το τσιπ H2 και διαθέτουν εξαιρετική λειτουργία ενεργού ακύρωσης θορύβου και διαφάνειας με προσαρμοστικό ήχο και επίγνωση συνομιλίας. Είναι επίσης ανθεκτικά στη σκόνη, τον ιδρώτα και το νερό και συνοδεύονται από θήκη φόρτισης Magsafe USB-C.

Τα AirPods 3rd Gen είναι φθηνότερα από τα AirPods Pro 2nd Gen, αλλά δεν διαθέτουν αυτές τις προηγμένες δυνατότητες. Ωστόσο, βελτιώνουν τα μπουμπούκια 1ης γενιάς συμπεριλαμβάνοντας Εξατομικευμένο Χωρικό Ήχο με δυναμική παρακολούθηση κεφαλής. Είναι επίσης ανθεκτικά στον ιδρώτα και στο νερό και έχουν καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ε: Γιατί τα ακουστικά και τα AirPods μου πέφτουν συνέχεια έξω από το αυτί μου;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι ότι δεν εφαρμόζουν σφιχτά. Τα περισσότερα ακουστικά διαθέτουν πολλαπλά μεγέθη άκρων για να δοκιμάσετε. Επιλέξτε την άκρη που ταιριάζει για να δημιουργήσετε μια καλή σφράγιση στο κανάλι του αυτιού σας.

Εάν χρησιμοποιείτε τα μπουμπούκια σας κατά την άσκηση, ο ιδρώτας και η συνεχής κίνηση μπορεί να τους κάνουν να πέσουν. Βεβαιωθείτε ότι τα μπουμπούκια σας είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα εάν τα χρησιμοποιείτε για αθλήματα ή στο γυμναστήριο.

Ορισμένα ακουστικά έχουν σχεδιασμό γάντζου ή φτερού για να τα κρατούν σταθερά στη θέση τους κατά την άσκηση και αποτελούν εξαιρετική επιλογή εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς αυτό το πρόβλημα. Εάν εξακολουθούν να πέφτουν, η επένδυση σε κάτι σαν τα αντιολισθητικά καλύμματα ACOUS μπορεί να είναι ο δρόμος σας προς τα εμπρός.

Ε: Τι είναι η ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC);

Το ANC είναι μια τεχνολογία που συναντάμε σε πολλά ακουστικά και ακουστικά. Βοηθά στη μείωση των ανεπιθύμητων ήχων από τον έξω κόσμο, ειδικά των χαμηλών συχνοτήτων, όπως οι δυνατοί κινητήρες. Αυτή η μείωση θορύβου βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ήχου και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά ANC χωρίς να ακούτε τίποτα για να βελτιώσετε την εστίασή σας. Αυτό το τελευταίο όφελος είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν διαβάζετε ή εργάζεστε.

  Πώς να προβάλετε το Κέντρο ειδοποιήσεων σε Mac