Πώς να αναζητήσετε φωτογραφίες κατά ημερομηνία ή αντικείμενο στο iOS 10

Ένα πράγμα που ίσχυε πάντα για ένα iPhone είναι ότι η κάμερα είναι φοβερή. Τα iPhone 7 και 7 Plus είναι πλέον διαθέσιμα με περισσότερο χώρο αποθήκευσης από ποτέ, πράγμα που σημαίνει περισσότερο χώρο για τις φωτογραφίες σας. Η κάμερα είναι, φυσικά, πιο ισχυρή από ποτέ και το iPhone 7 Plus διαθέτει διπλές κάμερες. Περιττό να πούμε ότι θα ληφθούν πολλές φωτογραφίες σε αυτές τις συσκευές. Η εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS σάς επιτρέπει να δημιουργείτε άλμπουμ για να διατηρείτε οργανωμένες όλες τις φωτογραφίες σας και το iOS 10 διευκολύνει την εύρεση μιας συγκεκριμένης φωτογραφίας. Η εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS 10 διαθέτει αναγνώριση προσώπου και αναζήτηση αντικειμένων. Η αναζήτηση αντικειμένων σάς επιτρέπει να αναζητήσετε μια φωτογραφία με βάση το περιεχόμενό τους. Εάν έχετε τραβήξει φωτογραφίες φαγητού και ποιος δεν το έχει κάνει, μπορείτε να τις αναζητήσετε στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας. Μπορείτε ακόμη να αναζητήσετε τις φωτογραφίες που έχουν ένα ποτό μέσα τους ή τηγανητές πατάτες. Να πώς.

  Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις Siri στο φύλλο κοινής χρήσης στο iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και θα δείτε ένα κουμπί αναζήτησης ακριβώς δίπλα στο κουμπί Επεξεργασία στην κορυφή. Πατήστε το και μπορείτε να αναζητήσετε φωτογραφίες ή βίντεο κατά ημερομηνία ή αντικείμενο.

Η αναζήτηση ημερομηνίας είναι περιορισμένη, δηλαδή μπορείτε να αναζητήσετε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε συγκεκριμένο μήνα και έτος, αλλά όχι μέχρι την ημέρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά όχι τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Η αναζήτηση αντικειμένων είναι πολύ καλύτερη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ευρύ όρο όπως «πουλιά» ή έναν πιο ακριβή, π.χ. να ονομάσετε ένα συγκεκριμένο πουλί που μπορεί να έχετε φωτογραφίσει. Το χαρακτηριστικό είναι προσεγμένο αλλά όχι τέλειο. Θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει ορισμένες φωτογραφίες με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, παρόλο που μπορεί να το αναγνωρίσει σωστά σε άλλες.

  Πώς να στείλετε GIF στο Facebook Messenger [iOS]

Όπως η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, έτσι και αυτή μπορεί να χάσει ένα αντικείμενο. Το μόνο πράγμα που δεν θα κάνει είναι να αναγνωρίσει ένα αντικείμενο εσφαλμένα. Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε χειροκίνητα στοιχεία σε μια φωτογραφία. Ομοίως, δεν μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μια φωτογραφία με βάση το κείμενο σε αυτήν.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες σαρώνει τις φωτογραφίες σας για αντικείμενα και πρόσωπα όταν τις τραβάτε. Δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να τα ευρετηριάσει εκ νέου η εφαρμογή. Δεν είναι σαφές εάν η εφαρμογή θα προσπαθήσει ξανά να αναγνωρίσει αντικείμενα που δεν κατάφερε να αναγνωρίσει μία φορά. Δεν είναι σαφές εάν νέοι αλγόριθμοι για την αναγνώριση αντικειμένων στις φωτογραφίες θα προωθηθούν. Προς το παρόν, η δυνατότητα αναζήτησης είναι αυτή που είναι.

  Αποκτήστε το δημοφιλές Κέντρο ελέγχου iOS σε Mac OS X [Paid]