Οι 6 καλύτεροι δωρεάν διαδικτυακοί ιστότοποι σάρωσης και αφαίρεσης ιών

Πιθανότατα είχατε κάποια εμπειρία με ιό υπολογιστή ή κακόβουλο λογισμικό. Αν όχι, είσαι από τους τυχερούς. Αλλά δεν μπορείτε ποτέ να ξεκουραστείτε—ειδικά αν χρησιμοποιείτε Windows.

Οι διαδικτυακές δωρεάν εφαρμογές προστασίας από ιούς δεν ταιριάζουν με ένα αυτόνομο εργαλείο προστασίας από ιούς. Ας το ξεκαθαρίσουμε. Ωστόσο, μια διαδικτυακή σάρωση προστασίας από ιούς είναι ένα εύχρηστο εργαλείο. Ίσως είναι ένας άγνωστος υπολογιστής που ενεργεί παράξενα; Ή ο υπολογιστής ενός συγγενή που ενεργεί επάνω; Ήρθε η ώρα για σάρωση ιών.

Οι καλύτεροι διαδικτυακοί σαρωτές προστασίας από ιούς

Οι καλύτεροι διαδικτυακοί σαρωτές προστασίας από ιούς προσφέρουν πλήρη σάρωση συστήματος, ανάλυση και αφαίρεση αρχείων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια διαδικτυακή σάρωση ιών δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια σουίτα προστασίας από ιούς εκτός σύνδεσης. Οι διαδικτυακοί σαρωτές δεν προσφέρουν ανάλυση και προστασία σε πραγματικό χρόνο, επομένως δεν μπορείτε να βασιστείτε σε αυτούς για να διατηρήσετε το σύστημά σας ασφαλές. Αντίθετα, θα πρέπει να ελέγξετε το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για προστασία σε πραγματικό χρόνο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι διαδικτυακοί σαρωτές ιών εξακολουθούν να απαιτούν μια μικρή λήψη. Διαφορετικά, το εργαλείο δεν θα έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας για σάρωση για κακόβουλο λογισμικό. Καθένα από τα παρακάτω διαδικτυακά εργαλεία ιών έχει φορητή λήψη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κανένα αρχείο. απλά εκτελείτε το ληφθέν αρχείο προστασίας από ιούς και η σάρωση θα ξεκινήσει.

  Τι είναι το τσιπ M1 της Apple για Mac;

1. Ηλεκτρονικός σαρωτής ESET

Το ESET Online Scanner είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία προστασίας από ιούς. Έχει ένα απλό UI που είναι εύκολο στη χρήση. Το ESET Online Scanner σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ μιας πλήρους, γρήγορης ή προσαρμοσμένης σάρωσης. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε εάν θα τεθεί σε καραντίνα και θα αφαιρεθούν αυτόματα τυχόν κακόβουλα αρχεία.

Αυτό είναι βολικό εάν ο διαδικτυακός σαρωτής προστασίας από ιούς εμφανίσει ψευδή θετικά αποτελέσματα.

2. F-Secure Online Scanner

Το Online Scanner της F-Secure είναι ο ταχύτερος δωρεάν διαδικτυακός σαρωτής προστασίας από ιούς σε αυτήν τη λίστα. Ο σαρωτής F-Secure Online εντοπίζει επίσης την πλειονότητα των κακόβουλων προγραμμάτων και δεν απαιτεί εγκατάσταση.

Από τους δωρεάν διαδικτυακούς σαρωτές προστασίας από ιούς, το F-Secure Online Scanner είναι το πιο βασικό. Δεν επιλέγετε ποια αρχεία θα σαρώσετε. ο Online Scanner καλύπτει ολόκληρο το σύστημά σας. Δεδομένης της ταχύτητας της σάρωσης, δεν είναι πρόβλημα. Η έλλειψη επιλογών έχει επίσης μια θετική πλευρά: Ο διαδικτυακός σαρωτής F-Secure είναι απίστευτα εύκολος στη χρήση.

3. Trend Micro HouseCall

Το Trend Micro HouseCall είναι ένας χρήσιμος διαδικτυακός ανιχνευτής ιών που παρέχει μια αρκετά ολοκληρωμένη σάρωση του υπολογιστή σας. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HouseCall σε Windows και macOS, ώστε να μην περιορίζεστε από το λειτουργικό σύστημα.

  Διορθώστε το σφάλμα DX11 Feature Level 10.0

Όπως συμβαίνει με όλους τους διαδικτυακούς σαρωτές ιών, η διεπαφή Trend Micro HouseCall είναι απλή στη χρήση. κατεβάζετε το αρχείο εκκίνησης, το εκτελείτε και ξεκινάτε τη σάρωση. Η λειτουργία Έξυπνης σάρωσης θα αναλύσει γρήγορα τα μέρη που είναι πιο πιθανό να ελλοχεύουν κακόβουλο λογισμικό και, μόλις ολοκληρωθεί, θα παρέχει μια επιλογή ελέγχου και καραντίνας για να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σύστημά σας.

Μεμονωμένοι σαρωτές κακόβουλων αρχείων

Οι μεμονωμένοι σαρωτές κακόβουλων αρχείων διαφέρουν από τους διαδικτυακούς σαρωτές προστασίας από ιούς στο ότι παρέχετε ένα μόνο δείγμα αρχείου αντί να σαρώνετε ολόκληρο το σύστημά σας για κακόβουλο λογισμικό ή άλλο. Το βάρος σας είναι να σαρώσετε ένα αρχείο πριν το εκτελέσετε στο σύστημά σας, αντί να βάλετε σε καραντίνα μετά τη μόλυνση.

Ωστόσο, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν ένα αρχείο είναι κακόβουλο και τι είναι λάθος με αυτό, βοηθώντας παράλληλα τους ερευνητές ασφαλείας να ενημερώσουν τους ορισμούς τους.

Και πάλι, ένας μεμονωμένος σαρωτής κακόβουλου αρχείου δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση μια σουίτα προστασίας από ιούς στη συσκευή σας.

1. VirusTotal

Το VirusTotal σάς επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στη βάση δεδομένων του χρησιμοποιώντας ένα μεμονωμένο αρχείο, μια διεύθυνση URL, μια διεύθυνση IP, έναν τομέα ή έναν κατακερματισμό αρχείου. Σε αυτό, το VirusTotal προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εργαλείων και διαθέτει μια από τις πιο εκτεταμένες βάσεις δεδομένων κακόβουλων αρχείων και υπογραφών αρχείων.

  Είναι ασφαλές να πατήσω το κουμπί WPS στο δρομολογητή μου;

Όπως το VirScan, το VirusTotal αντλεί ορισμούς από όλο το διαδίκτυο. Μια άλλη δυνατότητα του VirusTotal είναι η ανάλυση μέσω email. Μπορείτε να στείλετε το ύποπτο αρχείο σας απευθείας στο VirusTotal (αρχεία έως 256 MB) και θα απαντήσουν με την κατάσταση του αρχείου.

2. Kaspersky Threat Intelligence Portal

Το Kaspersky είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον εντοπισμό ιών και το Threat Intelligence Portal είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να σαρώσετε γρήγορα ένα μεμονωμένο αρχείο για κακόβουλα. Μόλις ανοίξετε, μπορείτε να ανεβάσετε ένα μεμονωμένο αρχείο στην πύλη Threat Intelligence. Μόλις αναλυθεί, η Kaspersky θα αναφέρει λεπτομερώς εάν το αρχείο είναι κακόβουλο.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε διευθύνσεις IP, κατακερματισμούς αρχείων, ονόματα τομέα και πολλά άλλα.

3. MetaDefender

Το MetaDefender παίρνει ορισμούς από περισσότερα από 30 εργαλεία προστασίας από ιούς και αναλύει το αρχείο σας για κακόβουλη δραστηριότητα. Η διαδικασία είναι ίδια με τα άλλα εργαλεία, ενώ το MetaDefender σάς επιτρέπει να κάνετε σάρωση από ένα αρχείο, μια διεύθυνση IP, μια διεύθυνση URL ή έναν τομέα, καθώς και ένα CVE (Κοινά ευπάθειες και έκθεση).

Η διεπαφή χρήστη MetaDefender είναι κομψή και προσφέρει διαφορετικές επιλογές ανάλυσης.

Εάν θέλετε μια γρήγορη ηλεκτρονική σάρωση με εξαιρετικά αποτελέσματα, δοκιμάστε το F-Secure Online Scan. Είναι εύκολο στη χρήση, διαρκεί λίγα λεπτά και χτυπά την πλειονότητα των κακόβουλων προγραμμάτων.

Αυτοί οι δωρεάν διαδικτυακοί σαρωτές προστασίας από ιούς είναι υπέροχοι, αλλά δεν αποτελούν αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο κατά του κακόβουλου λογισμικού. Δεν προσφέρουν σάρωση και προστασία σε πραγματικό χρόνο. Στον σύγχρονο κόσμο, αυτό θα οδηγήσει σε έναν κόσμο πόνου.