Οι 5 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης εγκυμοσύνης για Android

Κάθε γυναίκα που έχει βιώσει εγκυμοσύνη θα σας πει ότι ποτέ δεν είναι εύκολο να το περάσετε. Υπάρχουν τόσες πολλές ταλαιπωρίες που μπορεί να προκαλέσει η εγκυμοσύνη, αλλά πλέον υπάρχουν και τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία και να την κάνει λίγο πιο διαχειρίσιμη.

Ακολουθούν πέντε εξαιρετικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν περιμένετε.

1. Εγκυμοσύνη +

Η εφαρμογή Pregnancy + είναι ιδανική για την παρακολούθηση της προόδου της εγκυμοσύνης σας με την πάροδο του χρόνου, σε κάθε τρίμηνο. Είναι καλύτερο να γνωρίζετε την ημερομηνία λήξης ή την κατά προσέγγιση ημερομηνία λήξης κατά την εγγραφή σας στην εφαρμογή, καθώς αυτό θα επιτρέψει στην εφαρμογή να παρακολουθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια την εγκυμοσύνη σας.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης ένα ημερολόγιο με καθημερινές συμβουλές, κόλπα και γεγονότα σχεδόν για τα πάντα γύρω από την εγκυμοσύνη. Μπορείτε να διαβάσετε για τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε ή να αποφύγετε και μπορείτε να μάθετε για τις αλλαγές που θα συμβούν στο σώμα σας σε κάθε τρίμηνο.

Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα σχέδιο τοκετού για την αναπόφευκτη ημέρα του τοκετού, καθώς και να παρακολουθείτε τα ραντεβού και άλλους σημαντικούς παράγοντες, όπως το βάρος σας. Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμοι οδηγοί που θα σας βοηθήσουν στην πορεία.

Επιπλέον, το Pregnancy + σάς επιτρέπει να προβάλλετε δείγματα φωτογραφιών από υπερήχους και τρισδιάστατες σαρώσεις μωρών στην ηλικία του μικρού σας, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πώς μοιάζουν αυτήν τη στιγμή.

Αν θέλετε να παραμείνετε ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, το Pregnancy + προσφέρει επίσης μια ενότητα με ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ενώ είστε έγκυος. Αυτό περιλαμβάνει επίσης συνεδρίες γιόγκα. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στην premium έκδοση της εφαρμογής.

  Λάβετε μια ειδοποίηση όταν η κάμερα ή το μικρόφωνό σας είναι σε χρήση [Android]

Η premium έκδοση του Pregnancy + κοστίζει 3,99 $ μηνιαίως ή 29,99 $ ετησίως.

Κατεβάστε: Εγκυμοσύνη + (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

2. Παρακολούθηση εγκυμοσύνης

Το Pregnancy Tracker σάς επιτρέπει να μάθετε τα πάντα για το σώμα σας και το μωρό σας καθώς περνούν οι εβδομάδες και οι μήνες της εγκυμοσύνης σας. Κάθε εβδομάδα, η εφαρμογή θα σας ενημερώνει πώς μεγαλώνει η μήτρα σας, καθώς και το μωρό σας, δίνοντάς σας συγκριτικά παραδείγματα. Θα λαμβάνετε καθημερινές ενημερώσεις για την εγκυμοσύνη σας, καθεμία από τις οποίες θα σας δώσει λίγα στοιχεία για το μωρό σας.

Η εφαρμογή θα σας δώσει επίσης το κατά προσέγγιση μήκος και πλάτος του μωρού σας, ακόμη και όταν είστε έγκυος μόλις λίγων εβδομάδων. Θα σας ειδοποιήσει για βασικές φάσεις, όπως το να φτάσετε σε κάθε τρίμηνο και πότε το μικρό σας εξελίσσεται από έμβρυο σε έμβρυο.

Η εφαρμογή προσφέρει μερικά άλλα ευεργετικά χαρακτηριστικά εκτός από την παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ιχνηλάτη συσπάσεων Braxton Hicks και ενός ιχνηλάτη για το σωματικό σας βάρος καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Κατεβάστε: Tracker εγκυμοσύνης (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

3. amma Pregnancy & Baby Tracker

Το amma είναι μια εύχρηστη και ενημερωτική εφαρμογή που σας κρατά ενήμερους σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης σας.

Όταν εγγραφείτε στο amma και παρέχετε την ημερομηνία λήξης, την ηλικία κύησης ή την ημερομηνία σύλληψης του μωρού σας, η εφαρμογή θα σας παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και του αναπτυξιακού σταδίου του μωρού σας.

Αλλά δεν είναι μόνο το μωρό. Το amma φροντίζει επίσης να σας παρέχει συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο και υγιή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μπορείτε να δείτε τις διατροφικές συμβουλές της εφαρμογής (συμπεριλαμβανομένων των τροφών που πρέπει να προτιμήσετε και των τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε) και ρίξτε μια ματιά στην ενότητα συμβουλών για να μάθετε περισσότερα ενδιαφέροντα γεγονότα, όπως η γήρανση του πλακούντα σας. Μπορείτε ακόμη να βρείτε συμβουλές αν περιμένετε δίδυμα!

  Γραφικό στοιχείο με ένα πάτημα για εναλλαγή τεσσάρων προκαθορισμένων επιπέδων φωτεινότητας [Android]

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε, μπορείτε επίσης να σχολιάσετε τις αναρτήσεις και να αλληλεπιδράσετε με άλλους χρήστες, ώστε να μάθετε περισσότερα για την εγκυμοσύνη, το μωρό σας, ακόμη και να βρείτε συμβουλές για γονείς.

Το amma προσφέρει επίσης άλλα εργαλεία, όπως μετρητή κλωτσιών και πίνακα αύξησης βάρους. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να χάσετε το βάρος του μωρού μετά τον τοκετό.

Το amma μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν, αλλά προσφέρει επίσης μια premium έκδοση που αφαιρεί όλες τις διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στο amma μπορεί να είναι λίγο μακροσκελείς και απογοητευτικές, επομένως μπορεί να θέλετε να κάνετε αναβάθμιση εάν επηρεάζουν πραγματικά την εμπειρία σας. Η χρήση του amma premium κοστίζει μόλις λίγα δολάρια το χρόνο και όσο μεγαλύτερη είναι η συνδρομή στην οποία εγγράφεστε, τόσο περισσότερα χρήματα βγάζετε.

Κατεβάστε: αμμα (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

4. Ovia Pregnancy Tracker

Το Ovia, όπως πολλές από τις άλλες εφαρμογές που αναφέρονται εδώ, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την εγκυμοσύνη σας, ενημερώνοντάς σας για το πόσο μακριά βρίσκεστε και το τρίμηνο που βρίσκεστε. Ωστόσο, αυτή η εφαρμογή εστιάζει περισσότερο στην υγεία σας ως μέλλουσα μητέρα.

Η εφαρμογή διαθέτει μια λειτουργία ειδικών συνθηκών, που σας επιτρέπει να καταγράφετε οποιεσδήποτε συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας που μπορεί να έχετε, καθώς και μια προγεννητική υπενθύμιση βιταμινών και έναν ανιχνευτή βάρους, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να καταγράψετε την υγεία σας και τις αλλαγές που μπορεί να συμβούν στο σώμα σας σε όλο το ταξίδι της εγκυμοσύνης σας.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να διαβάζετε για μια σειρά από θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη σας, συμπεριλαμβανομένων των θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για εσάς και των πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε για να διασκεδάσετε ακόμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, όπως το να φτιάχνετε μοκτέιλ. Σας επιτρέπει επίσης να διαβάζετε για το μωρό σας στο συγκεκριμένο στάδιο της εγκυμοσύνης σας στο οποίο μπορεί να βρίσκεστε.

  Πώς να δημιουργήσετε μια ζωντανή ταπετσαρία σε iPhone και Android

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια λειτουργία υγείας, η οποία σας συμβουλεύει σχετικά με την υγεία των γυναικών και την υγεία της εγκυμοσύνης με βάση ένα σύνολο συγκεκριμένων ερωτήσεων που καλείστε να απαντήσετε. Φυσικά, εάν δεν αισθάνεστε άνετα να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις, η εφαρμογή σας επιτρέπει να τις παραλείψετε.

Τέλος, η εφαρμογή διαθέτει μια δυνατότητα κοινότητας, όπου μπορείτε να μιλήσετε με άλλες μητέρες και με μέλλουσες μητέρες. Μπορείτε να κάνετε ή να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη και να δείτε τι βιώνουν οι άλλες γυναίκες.

Εάν ο πατέρας του μωρού σας θέλει να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εγκυμοσύνη σας, έχουμε μια λίστα με εξαιρετικές εφαρμογές εγκυμοσύνης που θα λατρέψουν οι μέλλοντες μπαμπάδες.

Κατεβάστε: Ovia Pregnancy Tracker (Ελεύθερος)

5. Παρακολούθηση εγκυμοσύνης BabyCenter

Το BabyCenter Pregnancy Tracker σάς παρέχει μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες για το μωρό σας που μεγαλώνει. Καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε τριμήνου και με κάθε εβδομάδα που περνά, θα λαμβάνετε νέα στοιχεία για το μέγεθος του μωρού σας, το αναπτυξιακό στάδιο και το τι μπορείτε να περιμένετε στο τρέχον στάδιο της εγκυμοσύνης σας.

Το BabyCenter Pregnancy Tracker έχει επίσης το δικό του κοινωνικό φόρουμ γνωστό ως Birth Club. Ανάλογα με τον μήνα της ημερομηνίας λήξης του μωρού σας, θα προστεθείτε σε μια κοινότητα άλλων των οποίων τα μωρά πρόκειται να γεννηθούν τον ίδιο μήνα. Μπορείτε να δημοσιεύσετε τις δικές σας σκέψεις και ερωτήσεις και να αλληλεπιδράσετε με άλλες μέλλουσες μαμάδες.

Κατεβάστε: Παρακολούθηση εγκυμοσύνης BabyCenter (Ελεύθερος)

Επιτρέψτε σε αυτές τις εφαρμογές να αφαιρέσουν μέρος της πίεσης από την εγκυμοσύνη σας

Η εγκυμοσύνη είναι ένα δύσκολο και συναισθηματικό ταξίδι και, αν και τίποτα δεν μπορεί να την κάνει χωρίς άγχος, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε και να παρακολουθείτε το δικό σας ταξίδι. Ποιος ξέρει, αυτές οι εφαρμογές μπορεί ακόμη και να σας επιτρέψουν να μάθετε κάτι ενδιαφέρον για το να είστε μέλλουσα μητέρα!