Λάβετε μια ειδοποίηση όταν η κάμερα ή το μικρόφωνό σας είναι σε χρήση [Android]

Το σπουδαίο με το Android είναι το πόσο ανοιχτό είναι. Το όχι και τόσο σπουδαίο με το Android είναι το πόσο ανοιχτό είναι. Είναι ένα δίκοπο μαχαίρι κατά καιρούς. Εάν επιμείνετε σε ασφαλείς εφαρμογές, θα είστε εντάξει, αλλά το Google Play Store είναι γεμάτο με πλαστές εφαρμογές που είναι κακές ψεύτικες ή κακόβουλες. Το CameraMicAlert είναι μια εφαρμογή Android που μπορεί να σας ενημερώνει όποτε χρησιμοποιείται η πίσω ή η μπροστινή κάμερα ή το μικρόφωνό σας. Τα τηλέφωνα Android, σε αντίθεση με τους φορητούς υπολογιστές, δεν διαθέτουν φωτεινή ένδειξη που μπορεί να σας πει εάν η κάμερά σας χρησιμοποιείται, γι’ αυτό μια εφαρμογή όπως αυτή μπορεί να είναι σωτήρια.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 31 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ειδοποίηση κάμερας ή μικροφώνου σε χρήση

Κατεβάστε CameraMicAlert από το Google Play Store. Εκτελέστε την εφαρμογή και επιτρέψτε της πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό σας. Χρειάζεται επίσης ειδική πρόσβαση χρήσης. Η εφαρμογή θα εκτελείται συνεχώς στο παρασκήνιο.

Όταν το μικρόφωνο και/ή η κάμερά σας χρησιμοποιούνται από μια εφαρμογή, θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι η κάμερα ή το μικρόφωνό σας ή και τα δύο χρησιμοποιούνται. Η εφαρμογή προσθέτει μια ειδοποίηση στη γραμμή κατάστασης που θα υποδεικνύει εάν η κάμερα χρησιμοποιείται ή όχι.

Το CameraMicAlert όχι μόνο μπορεί να εντοπίσει εάν η κάμερα ή το μικρόφωνό σας χρησιμοποιείται, αλλά μπορεί επίσης να σας πει ποια κάμερα, δηλαδή μπροστινή ή πίσω πλευρά χρησιμοποιείται.

  Χρησιμοποιήστε τα Apple Airpods με το Google Assistant στο Android [No Root]

Δοκιμάσαμε την εφαρμογή με τη στοκ εφαρμογή Κάμερα, τη μεταφερμένη εφαρμογή κάμερας Google HDR+ και το Snapchat. Και στις τρεις περιπτώσεις, η εφαρμογή ήταν σε θέση να ανιχνεύσει με ακρίβεια πότε χρησιμοποιούνταν η κάμερα και το μικρόφωνο. Το CameraMicAlert δεν σας ειδοποιεί μόνο όταν η κάμερα κάνει εγγραφή. Σας ενημερώνει πότε χρησιμοποιείται η κάμερα, π.χ. εάν λαμβάνετε σχόλια από την κάμερα στο πρόγραμμα εύρεσης προβολής κάμερας, η εφαρμογή θα την αντιμετωπίσει ως τη φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείται και θα σας ειδοποιήσει για το ίδιο.

Περιορισμοί

Η εφαρμογή δοκιμάστηκε χρησιμοποιώντας ασφαλείς, επαληθευμένες εφαρμογές. Η κακόβουλη εφαρμογή που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνό σας μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να εντοπιστεί και δεν είχαμε κάποια διαθέσιμη για να δοκιμάσουμε την εφαρμογή. Τούτου λεχθέντος, αυτό δεν καθιστά την εφαρμογή άχρηστη. Εντοπίζει εάν το υλικό, π.χ., η κάμερα ή το μικρόφωνο στη συσκευή σας χρησιμοποιείται ή όχι και αυτό είναι που ενεργοποιεί την ειδοποίηση.

  Πώς να συνδέσετε τη συσκευή σας Android σε έναν προβολέα

Μια κακόβουλη εφαρμογή μπορεί να έχει τρόπους για να αποφύγει την ανίχνευση, αλλά αυτό θα απαιτούσε η εφαρμογή να είναι εξαρχής πολύ εξελιγμένη. Το CameraMicAlert είναι μια λογική προστασία έναντι της συνηθισμένης κακόβουλης εφαρμογής και μπορεί να αποδειχθεί καλός αποτρεπτικός και έναντι πιο εξελιγμένων εφαρμογών. Σε καμία περίπτωση δεν βλάπτει να έχετε την εφαρμογή στη συσκευή σας.