Οι 10 καλύτερες πλατφόρμες Crowdfunding για την επιχείρησή σας

Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις, όπως ερευνήθηκε από την NSBA, δεν μπορούσε να λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, γεγονός που περιόρισε την ανάπτυξη και την κερδοφορία της στο μέλλον.

Η άντληση κεφαλαίων για την επιχείρηση είναι μια τεράστια πρόκληση για κάθε επιχειρηματία.

Ευτυχώς, οι τράπεζες δεν είναι πλέον η μόνη σας επιλογή. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν επενδύσεις στην ιδέα ή την επιχείρησή σας. Οι ιστότοποι crowdfunding είναι παντού στον ιστό αυτές τις μέρες.

Τι είναι το crowdfunding;

Το crowdfunding μπορεί να είναι ένας τρόπος συγκέντρωσης κεφαλαίων από έναν τεράστιο αριθμό ατόμων. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων συγκεντρώνει μικρές, ατομικές επενδύσεις για να συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο για την ανάπτυξη μιας νέας εταιρείας ή ιδέας. Άτομα, φιλανθρωπικά ιδρύματα και εταιρείες μπορούν να ξεκινήσουν μια εκστρατεία για την υποστήριξη συγκεκριμένων αιτιών και όλοι μπορούν να συνεισφέρουν.

Υπάρχουν κυρίως τέσσερις τύποι crowdfunding-

  • Βάσει ανταμοιβών – Σε αυτό, οι άνθρωποι δίνουν μια διαδικτυακή συνεισφορά σε αντάλλαγμα για μια ανταμοιβή. Οι ανταμοιβές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συνεισφορά – αλλά συχνά περιλαμβάνουν το προϊόν/την υπηρεσία που προσφέρετε ή σχεδιάζετε να κυκλοφορήσετε.
  • Χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου- Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να συγκεντρώσετε κεφάλαια από το κοινό με αντάλλαγμα μη εισηγμένες μετοχές (μετοχικό κεφάλαιο) της επιχείρησης. Οι μη εισηγμένες μετοχές δεν είναι εισηγμένες ούτε αγοράζονται ή πωλούνται σε επίσημο χρηματιστήριο.
  • Δανεισμός peer-to-peer- Γνωστό επίσης ως crowdfunding χρέους λειτουργεί παρόμοια με ένα προθεσμιακό δάνειο από μια τράπεζα. Εδώ παίρνετε τα χρήματα από ένα άτομο αντί από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
  • Δωρεά- Αυτός ο τύπος crowdfunding γίνεται για την υποστήριξη φιλανθρωπικών σκοπών ενός ατόμου ή ενός οργανισμού.

Πώς λειτουργεί το crowdfunding;

Οι ιστότοποι crowdfunding διευκολύνουν έναν επιχειρηματία ή μια μικρή επιχείρηση να προωθήσει μια καμπάνια σε ένα παγκόσμιο κοινό, πολλοί από τους οποίους μπορούν να συνεισφέρουν οικονομική υποστήριξη στο έργο. Μπορείτε να ξεκινήσετε την καμπάνια crowdfunding ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

#1. Επιλέξτε την πλατφόρμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε: Ξεκινήστε επιλέγοντας μια πλατφόρμα που βασίζεται σε μετοχές ή σε ανταμοιβές. Μάθετε πόσο καιρό επιτρέπει η πλατφόρμα να εκτελούνται οι καμπάνιες. Είναι κρίσιμος παράγοντας. Ποιο είναι το μέγιστο ποσό που επιτρέπεται να συνεισφέρετε; Μάθετε ποιος θα το προσέξει. Ορισμένες πλατφόρμες θα μπορούσαν να προσελκύσουν διαφορετικούς τύπους επενδυτών.

#2. Γίνετε αποδεκτοί από την πλατφόρμα: Συμπληρώστε τις ηλεκτρονικές φόρμες και υποβάλετε όσα έγγραφα απαιτούν. Οι πλατφόρμες πρέπει να το επαληθεύσουν αν είστε νόμιμος. Ενδέχεται να χρειαστεί ένα ενημερωτικό δελτίο ή μια επιστολή προσφοράς εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε πληθοχρηματοδότηση βασισμένη σε μετοχές. Το έγγραφο περιγράφει τους όρους σχετικά με τη χρηματοδότηση, τις απαιτούμενες προειδοποιήσεις κινδύνου και τα χρονοδιαγράμματα εξυγίανσης για τους επενδυτές.

#3. Παρουσιάστε το γήπεδο. Μόλις η πρότασή σας γίνει αποδεκτή από τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε την προσφορά σας. Περιγράψτε την ιδέα ή το έργο σας, καθώς και τους λόγους για τους οποίους θέλετε να συγκεντρώσετε χρήματα και το ποσό που προσπαθείτε να συγκεντρώσετε.

Η φάση του pitching απαιτεί τεράστιο όγκο εργασίας. Είναι ένα πλήρες σχέδιο μάρκετινγκ για να διαφημίσετε την εταιρεία ή την ιδέα σας και να προσελκύσετε επενδυτές. Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν ενεργό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

#4. Αποτέλεσμα καμπάνιας: Σε ορισμένες πλατφόρμες crowdfunding κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να συλλέξετε όλα τα χρήματα που λάβατε στην καμπάνια. Σε άλλες πλατφόρμες, πρέπει να θέσετε έναν στόχο και να συλλέξετε τα μετρητά μόνο εάν πετύχετε τον στόχο.

Όταν συμμετέχετε σε μετοχικό crowdfunding, σας παρέχεται προθεσμία για να προσελκύσετε επενδυτές. Εάν τα καταφέρετε τότε, η πλατφόρμα σας παραδίδει τα χρήματα και εκδίδει πιστοποιητικά μετοχών ή χαρτονομίσματα μετατρέψιμα σε επενδυτές. Εάν δεν καταφέρετε να προσελκύσετε επενδυτές, ενδέχεται να σας επιτραπεί να παρατείνετε το χρονικό πλαίσιο.

Αυτές οι πλατφόρμες κερδίζουν χρήματα μέσω προμηθειών, όπως ένα μέρος των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν, συν τα τέλη συναλλαγής. Δέχονται επίσης ίδια κεφάλαια. Ορισμένες πλατφόρμες δεν θα χρεώνουν τέλη μέχρι να επιτύχετε την επιτυχία.

Από την οπτική γωνία των επενδυτών, είναι μια εξαιρετική μέθοδος χρηματοδότησης έργων και ατόμων στα οποία πιστεύετε και είστε παθιασμένοι. Επιπλέον, το crowdfunding επιτρέπει στους επενδυτές να τοποθετούν μικρά ποσά σε πολλαπλές επιχειρήσεις, διαφοροποιώντας τα χαρτοφυλάκια τους ενώ αυξάνουν την πιθανότητα να λάβουν μεγάλη πληρωμή σε μετρητά.

  8 από τα καλύτερα προγράμματα CMMS για το 2022

Αν και το crowdfunding είναι μια επένδυση υψηλού κινδύνου, οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετούν μόνο τα χρήματα που χάνουν άνετα στο υποθετικό σενάριο. Το μόνο που χρειάζεται ένας επενδυτής είναι μια μεγάλη επένδυση για να ανακτήσει τις άλλες απώλειες και να κερδίσει ένα εντυπωσιακό ROI.

Πράγματα που πρέπει να εξετάσετε και να προετοιμάσετε πριν κάνετε αίτηση για crowdfunding

Πριν υποβάλετε αίτηση για crowdfunding, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το κεφάλαιο που θέλετε να συγκεντρώσετε. Αν ξεκινάτε μια πλατφόρμα που βασίζεται σε ανταμοιβές, φροντίστε να αναφέρετε τα οφέλη που θα λάβουν οι υποστηρικτές. Εάν χρησιμοποιείτε μετοχές, θα πρέπει να προσδιορίσετε ποιο μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου διαθέτετε και επίσης την τιμή των μετοχών – εάν είναι δυνατόν.

Όταν ξεκινάτε μια καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης, θα πρέπει να αποκαλύψετε τα οικονομικά και επιχειρηματικά σας στοιχεία στους επενδυτές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε ενημερωμένες πληροφορίες για την εταιρεία σας και τις προβλέψεις και τις οικονομικές καταστάσεις, μια σταθερή στρατηγική για τις επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις που ήδη εκτελούν ακριβή εκτίμηση.

Είναι επίσης σημαντικό να προετοιμαστείτε για μια κατάσταση όπου δεν λαμβάνετε το ζητούμενο ποσό.

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τους κορυφαίους ιστότοπους crowdfunding για εσάς. είτε χρηματοδοτείτε μια καινοτόμο επιχείρηση, είτε ξεκινάτε μια επιχείρηση είτε συγκεντρώνετε κεφάλαια για να υποστηρίξετε έναν σκοπό ή ένα έργο, υπάρχει κάτι σε αυτήν τη λίστα που σας αρέσει.

Kickstarter

Kickstarter επιτρέπει στους δημιουργούς να έχουν πρόσβαση στους πόρους που χρειάζονται για να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση ιδεών. Η εταιρεία έχει βοηθήσει 15 εκατομμύρια μουσικούς, καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, σχεδιαστές και άλλους δημιουργικούς να συγκεντρώσουν 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για να χρηματοδοτήσουν περισσότερα από 143.000 έργα. Είναι ένα σενάριο όλα ή τίποτα όσον αφορά τη χρηματοδότηση, καθώς πρέπει να επιτύχετε τους στόχους που έχετε θέσει εντός του χρονικού πλαισίου που έχετε επιλέξει, διαφορετικά τα χρήματα επιστρέφονται σε όλους.

Είναι δωρεάν η δημιουργία λογαριασμού στο Kickstarter. Ωστόσο, εάν έχετε χρηματοδότηση, καταβάλλεται χρέωση 5% από τα χρήματα που συλλέξατε. Επιπλέον, θα λάβετε χρεώσεις που κυμαίνονται από 3 έως 5 τοις εκατό.

Indiegogo

Indiegogo δεν παρέχει μόνο crowdfunding σε πραγματικό χρόνο. προσφέρουν επίσης μια ηλεκτρονική αγορά για καινοτόμα προϊόντα. Έχουν βοηθήσει τους επιχειρηματίες να συγκεντρώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για περισσότερα από 650.000 έργα. Μάθετε εάν το έργο σας είναι βιώσιμο και σε θέση να συγκεντρώσει αρχικό κεφάλαιο χρησιμοποιώντας την «παγκόσμια κοινότητα με πρώιμους χρήστες» της Indiegogo.

Σε αυτόν τον ιστότοπο, δεν χρειάζεται να σταματήσετε να συγκεντρώνετε χρήματα σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Δεν υπάρχουν στόχοι ή προθεσμίες συγκέντρωσης κεφαλαίων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετοχές ή τίτλους, καθώς και διαμοιρασμό εσόδων ή ακόμα και πωλήσεις κρυπτονομισμάτων. Χρεώνει ένα τέλος πλατφόρμας 5% και ένα τέλος επεξεργασίας τρίτων. Εάν συγκεντρώνετε χρήματα για κάποιο σκοπό, τότε δεν απαιτείται να πληρώσετε έξοδα με την πλατφόρμα συνεργατών της Indiegogo GoFundMe.

Σήμερα, πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο Indiegogo μηνιαίως και περίπου 19.000 καμπάνιες ξεκινούν κάθε μήνα.

Με το Indiegogo προσβάσιμο σε περισσότερες από 235 χώρες και περιοχές, μπορείτε να ρυθμίσετε την καμπάνια σας για να συγκεντρώσετε χρήματα μέσω μιας καμπάνιας crowdfunding για να χρηματοδοτήσετε μια ιδέα ή ένα προϊόν που θέλετε να παρουσιάσετε. Για να αρχίσετε να συλλέγετε χρήματα μέσω της πλατφόρμας, μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες διάρκειας έως και 60 ημερολογιακών ημερών. Τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να συνδεθείτε με άλλες πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Google, για να προωθήσετε την καμπάνια σας. Όταν συγκεντρώσετε κεφάλαια, θα μπορείτε να τα λάβετε από την τράπεζα εντός 15 εργάσιμων ημερών.

Πατρέων

Πατρέων επιτρέπει σε μουσικούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς και άλλους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα λειτουργώντας μια διαδικτυακή υπηρεσία συνδρομής για τους θαμώνες τους. Η ροή εσόδων δημιουργείται από θαυμαστές που σας πληρώνουν τη μηνιαία χρέωση που επιλέγουν για να λαμβάνουν αποκλειστικές εκδηλώσεις και περιεχόμενο παρασκηνίων. Οι δημιουργοί έχουν συγκεντρώσει πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια και ο μέσος πελάτης χρεώνεται με υψηλότερο μηνιαίο κόστος από το Netflix ή το Spotify.

Το Patreon είναι μια πλατφόρμα για crowdfunding που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά τα δημιουργικά να ακμάζουν, βοηθώντας στη συγκέντρωση χρημάτων από τους θαυμαστές, τους θαυμαστές και τους υποστηρικτές της οικογένειας και των φίλων. Είναι εντελώς δωρεάν, για αρχή, το Patreon, αλλά θα χρεωθείτε μια μηνιαία χρέωση ανάλογα με το ποιο από τα τρία προγράμματα που θα επιλέξετε. Υπάρχουν τρία διαθέσιμα σχέδια. Το πρόγραμμα “Lite” ορίζεται με χρέωση 5% από το ποσό των χρημάτων που κερδίζει ο Patron, ενώ το πρόγραμμα “Pro” περιορίζεται κατά 8%, ενώ τα προγράμματα “Premium” κοστίζουν 12% χρεώσεις. Επιπλέον, υπάρχει χρέωση επεξεργασίας 2,9 τοις εκατό και 0,30 $ ανά συναλλαγή.

  Τι είναι η ανάλυση αρχείων καταγραφής και γιατί είναι σημαντική για το SEO;

Το σχέδιό του Lite απευθύνεται σε δημιουργούς που μόλις ξεκινούν το ταξίδι τους και το Pro θα βοηθήσει τους δημιουργούς να δημιουργήσουν επιλογές συνδρομής που βοηθούν τις επιχειρήσεις τους. Ταυτόχρονα, το Premium έχει σχεδιαστεί για καταξιωμένους δημιουργούς ή εταιρείες με ελάχιστα έσοδα 2500 $ το μήνα μέσω της πλατφόρμας και 100.000 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα τα σχέδια επιτρέπουν τη χρήση της εφαρμογής Patreon για κινητά, εργαλείων επιχειρήσεων και πολλά άλλα. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ Lite και Pro Plans ανά πάσα στιγμή. Το πρόγραμμα Premium απαιτεί τρεις μήνες δέσμευσης.

Χρηματοδοτήσιμο

Δημιουργήστε το προφίλ σας στο Χρηματοδοτήσιμο και μετά επιλέξτε ένα από τα προγράμματα. Οι εταιρείες που τροφοδοτούν την καταναλωτική αγορά μπορούν να συγκεντρώσουν έως και 50.000 $ μέσω του προγράμματος ανταμοιβών τους. Επιτρέπει στους επιχειρηματίες να εμπορεύονται τα προϊόντα τους μέσω προπαραγγελιών και πωλήσεων προϊόντων, εάν είστε επιχείρηση που επιδιώκει να συγκεντρώσει από 50.000 έως 10 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την υπηρεσία, το προϊόν ή την εταιρεία B2B. Έχουν ένα πρόγραμμα μετοχών που επιτρέπει στις εταιρείες να ζητούν επενδύσεις από διαπιστευμένους επενδυτές.

Είναι δωρεάν να δημιουργήσετε το προφίλ της επιχείρησής σας και κοστίζει 179 $ ανά μήνα για τη συγκέντρωση χρημάτων. Δεν υπάρχουν αμοιβές επιτυχίας. Ωστόσο, υπάρχει ένα τέλος επεξεργασίας 3,5 τοις εκατό + 0,30 $ για κάθε συναλλαγή για αυξήσεις βάσει ανταμοιβών.

SeedInvest

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους, SeedInvest έχει προσελκύσει περισσότερους από 500.000 επενδυτές και έχει βοηθήσει περισσότερες από 235 νεοφυείς επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική υποστήριξη και θεωρείται ως η καλύτερη επιλογή για νεοσύστατες εταιρείες.

Το SeedInvest είναι ένα εργαλείο για επαγγελματικές, υψηλής ανάπτυξης και επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου για άντληση προτιμώμενου κεφαλαίου ή μετατρέψιμων ομολογιών. Για να αυξήσετε το μετοχικό κεφάλαιο σε γύρους τιμών, πρέπει να δώσετε την αξία πριν από τα χρήματα. Εάν μετατρέπετε χαρτονομίσματα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε το ανώτατο όριο αποτίμησης και την έκπτωση μετατροπής, καθώς και τη διάρκεια του όρου και το επιτόκιο.

Για να χρησιμοποιήσετε το SeedInvest, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε μια αίτηση, να την υποβάλετε από την επιτροπή ελέγχου και να ολοκληρώσετε τη δέουσα επιμέλειά σας πριν δημιουργήσετε το προφίλ σας. Το SeedInvest είναι μια πλατφόρμα για επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτυχθούν και μπορείτε να περιμένετε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει τουλάχιστον 60 ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Με βάση το ποσό που συγκεντρώνετε, υπάρχει μια προμήθεια τοποθέτησης 7,5 τοις εκατό και οφείλεται μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της καμπάνιας. Επιπλέον, μπορείτε να περιμένετε κάλυψη εντάλματος 5 τοις εκατό, ανάλογα με το ποσό που συγκεντρώνετε και έως και 10.000 $ σε κόστος μάρκετινγκ δέουσας επιμέλειας, μεσεγγύησης και νομικής αποζημίωσης.

StartEngine

StartEngine είναι μια κορυφαία επιλογή για επενδυτές που θέλουν να βάλουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις στην αρχή της ανάπτυξής τους. Επιτρέπει στους απλούς ανθρώπους να επενδύσουν τα χρήματά τους απευθείας σε εταιρείες ή νεοφυείς επιχειρήσεις που σας αρέσουν και να λάβουν επιστροφή ιδίων κεφαλαίων ξεκινώντας από τα 100 $ στην αρχή. Αυτή η εύκολα κατανοητή προσέγγιση της επένδυσης είναι ο λόγος που την επιλέξαμε ως την καλύτερη πλατφόρμα crowdfunding για επενδυτές.

Μπορείτε να αρχίσετε να επενδύετε σε οποιαδήποτε εταιρεία που εμφανίζεται στον ιστότοπο, από εταιρείες βιοτεχνολογίας έως νεοφυείς επιχειρήσεις στον τουρισμό και τα ταξίδια που ξεκινούν από μόλις 100 $, ανάλογα με την τιμή της μετοχής που αναφέρεται για την εταιρεία. Για να σας βοηθήσουμε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση, το προφίλ κάθε εταιρείας περιέχει την αξία, την τιμή ανά μετοχή, τον αριθμό των μετόχων και πολλά άλλα.

Εάν είστε έτοιμοι να επενδύσετε, πατήστε το κουμπί «Επενδύστε τώρα» και ξεκινήστε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας και έναν τρόπο πληρωμής. Εάν είστε νεοφυής επιχείρηση που αναζητά χρήματα, θα χαρείτε να μάθετε ότι έχει βοηθήσει τις επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν κεφάλαια μέσω του δικτύου της με περισσότερους από 300.000 επενδυτές.

  6 δωρεάν εργαλεία για τη δοκιμή χρόνου φόρτωσης ιστότοπου από την Κίνα

GoFundMe

GoFundMe έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να συγκεντρώσουν χρήματα για να καλύψουν τα πάντα, από τα προσωπικά έξοδα υγειονομικής περίθαλψης μέχρι τη διασφάλιση της ευημερίας των τοπικών επιχειρήσεων. Ιδρύθηκε το 2010 και έχει συγκεντρώσει πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από περισσότερα από 120 εκατομμύρια δώρα. Η δημοτικότητα και η ευκολία χρήσης της πλατφόρμας την καθιστούν τον ιδανικό χώρο για τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές.

Είναι δυνατή η δημιουργία μιας σελίδας GoFundMe με τρία μόνο εύκολα βήματα. Ξεκινήστε δημιουργώντας την καμπάνια σας περιγράφοντας το ποσό που θέλετε να συγκεντρώσετε. Έπειτα, θα μπορούσατε να πείτε την ιστορία σας και να προωθήσετε για να εντυπωσιάσετε τους πιθανούς επενδυτές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εικόνες και βίντεο. Στο τελευταίο βήμα, επικοινωνήστε την καμπάνια σας στην οικογένεια και τους φίλους σας χρησιμοποιώντας πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα κειμένου και email.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα χρήματα που λαμβάνετε μέσω του πίνακα ελέγχου, από τον οποίο μπορείτε να γράψετε ευχαριστήρια σημειώματα, να κάνετε ανάληψη χρημάτων και να κάνετε πολλά άλλα. Ένα πλεονέκτημα του GoFundMe σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες είναι ότι δεν χρεώνει χρέωση. Ωστόσο, η εταιρεία χρεώνει τέλη επεξεργασίας που είναι 1,9 τοις εκατό και 0,30 $ για κάθε συναλλαγή. Μπορείτε να συγκεντρώσετε κεφάλαια για όποια στιγμή θέλετε. Δεν υπάρχουν προθεσμίες ή χρονικά όρια.

Το GoFundMe παρέχει υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία της σελίδας σας ή έχετε άλλες ερωτήσεις.

EquityNet

EquityNet επιτρέπει στους επιχειρηματίες να συνδεθούν με διαπιστευμένους επενδυτές για να αντλήσουν κεφάλαια για τις επιχειρήσεις. Λειτουργεί από το 2005 και αυτή τη στιγμή έχει εγγεγραμμένους πάνω από 250 επενδυτές στην πλατφόρμα. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες crowdfunding, η EquityNet δέχεται όλες τις νόμιμες και ηθικές εταιρείες που εγγράφονται και δεν αναλαμβάνει προμήθειες.

Υπάρχουν τρία προγράμματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των Basic, premium DIY ή Full-Service. Διατίθενται δωρεάν ή $2000+, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα EquityNet για νεοσύστατες επιχειρήσεις σε κάθε στάδιο ωρίμανσης. Δεν υπάρχει χρέωση για την πλατφόρμα ή την προμήθεια. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε μια μηνιαία συνδρομή 199 $ ετησίως για να χρησιμοποιήσετε τις πιο εξελιγμένες λειτουργίες τους.

Crowdcube

Crowdcube είναι ένας ιστότοπος crowdfunding μετοχικού κεφαλαίου που έχει σχεδιαστεί για να μετατρέπει την οικογένειά σας, τους πελάτες των φίλων σας, τους φίλους και τους θαυμαστές σας σε επενδυτές. Θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε λογικούς στόχους, μια κατάλληλη αποτίμηση, μια πειστική προβολή και ένα αποτελεσματικό σχέδιο επικοινωνίας για να αξιοποιήσετε το δίκτυο επενδυτών της Crowdcube.

Το κοινό θα ειδοποιηθεί όταν το βήμα σας είναι στο 20% του στόχου που έχετε θέσει. Εάν δεν αισθάνεστε ότι είναι αρκετή ενθάρρυνση, ο μέσος όρος θα φτάσει τον στόχο του σε 22 ημέρες. Εάν είστε στο 75%, η νομική ομάδα του Crowdcube σάς βοηθά να ολοκληρώσετε την καμπάνια σας γρήγορα. Υποστηρίζει τη χρηματοδότηση εκκίνησης, κόμης και σταδίου ανάπτυξης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια πλατφόρμα ακόμη και όταν η επιχείρησή σας αναπτύσσεται σε νέα ύψη.

Δεν υπάρχουν χρεώσεις για την εγγραφή της εταιρείας σας στο Crowdcube. Υπάρχει μια χρέωση επιτυχίας 7 τοις εκατό του ποσού που συγκεντρώνετε. Περιλαμβάνονται επίσης χρεώσεις διεκπεραίωσης πληρωμών.

WeFunder

Με WeFunder, μπορείτε να εισπράξετε από 50.000 $ έως 50.000 $ από τους επενδυτές. Οι περισσότερες εκστρατείες απαιτούν από έναν έως τρεις μήνες για να επιτύχουν τους στόχους τους. Από ένα μικρό εστιατόριο έως νεοσύστατες εταιρείες που σχετίζονται με την τεχνολογία, θα μπορείτε να ζητήσετε χρηματοδότηση από περισσότερους από 100.000 επενδυτές του WeFunder. Είναι δωρεάν η δημιουργία λογαριασμού στο προφίλ WeFunder και δεν χρεώνουν τέλη συναλλαγών ή διαχείρισης. Οι διοικητικές χρεώσεις καταβάλλονται στους επενδυτές για να πληρώσουν ολόκληρο το κόστος λειτουργίας του WeFund.

Συμπέρασμα 👩‍🏫

Το crowdfunding είναι μια από τις πιο περιζήτητες εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων για επιχειρηματίες, φιλόδοξους ανθρώπους και δημιουργικούς στοχαστές. Παρέχει εναλλακτικές επενδυτικές ευκαιρίες για όσους δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσουν κεφάλαια για μια επιχείρηση μέσω συμβατικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο καθένας μπορεί να υποβάλει την ιδέα του σε οποιονδήποτε στο Διαδίκτυο μέσω πλατφορμών crowdfunding που λειτουργούν ως ενδιάμεσοι μεταξύ των καινοτόμων και μεγάλου πλήθους επενδυτών από ιδιωτικές πηγές. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους crowdfunding για να προσελκύσετε τον επενδυτή που αναζητάτε είναι να παρουσιάσετε μια απλή και ξεχωριστή προσέγγιση στην αγορά.