Οι 10 καλύτερες κάμερες 360 για λήψη από κάθε γωνία

Μέσα σε λίγα χρόνια, υπήρξε μεγάλη δημοτικότητα βίντεο, εικόνων και φωτογραφιών 360 μοιρών.

Αυτό συμβαίνει επειδή το περιεχόμενο 360 μοιρών προσφέρει ένα καθηλωτικό και μοναδικό μέσο για να δείτε τον κόσμο. Το περιεχόμενο 360 καταργεί τα όρια λήψης φωτογραφιών και βίντεο από μία μόνο οπτική γωνία.

Μπορείτε εύκολα να καταγράψετε μια σκηνή από κάθε γωνία με αυτήν την τεχνολογία 360 μοιρών. Σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να βυθίσετε τους θεατές σε οποιαδήποτε σκηνή, κάτι που δεν συνέβαινε με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Η τεχνολογία προχωρά καθημερινά, και ως αποτέλεσμα, η προσιτή τιμή και η ποιότητα των καμερών 360 μοιρών αυξάνονται επίσης. Αυτό κάνει τις κάμερες 360 μοιρών πολύ πιο προσιτές στους δημιουργούς περιεχομένου από ποτέ.

Αλλά προτού βρούμε τις καλύτερες επιλογές κάμερας 360 μοιρών, ας εξερευνήσουμε ποιες είναι.

Τι είναι μια κάμερα 360 μοιρών;

Μια κάμερα 360 μοιρών, που ονομάζεται επίσης πανκατευθυντική κάμερα, αποτελείται από ένα οπτικό πεδίο 360 μοιρών (FOV). Ως αποτέλεσμα, μπορεί να συλλάβει τα πάντα γύρω σας. Αυτές είναι κρίσιμες συσκευές όταν χρειάζεται να καταγράψετε ένα οπτικό πεδίο μεγαλύτερου μεγέθους, όπως πανοραμικά.

Πώς λειτουργεί μια κάμερα 360;

Τις περισσότερες φορές, οι κάμερες 360 μοιρών αποτελούνται από φακούς σε κυκλική διάταξη με δυνατότητα λήψης ευρείας γωνίας. Αυτή η διάταξη βοηθά αυτές τις κάμερες να καταγράφουν το περιβάλλον από κάθε γωνία ταυτόχρονα.

Το κλιπ που προκύπτει έρχεται με τη μορφή βίντεο ή φωτογραφίας 360 μοιρών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτά τα κλιπ σε συσκευές όπως ακουστικά VR, smartphone και υπολογιστές.

Ορισμένες από τις κάμερες 360 διαθέτουν ειδικά χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να ενώνετε πολλές εικόνες 360 μοιρών μαζί. Ως αποτέλεσμα, έχετε ένα ακόμη πιο διευρυμένο οπτικό πεδίο.

  Οι κορυφαίοι 30 καλύτεροι πάροχοι μαζικών υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δωρεάν

Ποιες είναι μερικές χρήσεις των καμερών 360;

Υπάρχουν πολλές χρήσεις για κάμερες 360 μοιρών σε διάφορους τομείς. Ας μιλήσουμε για μερικές σημαντικές περιπτώσεις χρήσης αυτής της τεχνολογίας.

  • Λήψη βίντεο και φωτογραφιών 360 μοιρών: Εάν είστε δημιουργός περιεχομένου, αυτές οι κάμερες μπορούν να προσφέρουν στους θεατές σας μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία. Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ποιότητα του περιεχομένου βίντεο καταγράφοντας γεγονότα ή περιβάλλοντα χώρο από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
  • Λήψη 360 μοιρών Υποβρύχια: Οι περισσότερες κάμερες 360 διαθέτουν αδιάβροχο σχεδιασμό. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για τη λήψη μαγευτικών υποβρύχιων λήψεων από ευρείες γωνίες.
  • Καλύψτε τους πάντες σε μια διάσκεψη: Οι κάμερες 360, όταν τοποθετούνται στο κέντρο του τραπεζιού, βοηθούν στην καταγραφή όλων σε μια διάσκεψη ή σύσκεψη.
  • Περιηγήσεις με ακίνητα: Οι μεσίτες ή οι πωλητές ακινήτων χρησιμοποιούν ευρέως τώρα κάμερες 360 για τη λήψη δελεαστικών εικόνων και βίντεο ακινήτων. Αυτό έχει καταστήσει βολικό να προσφέρει στους υποψήφιους πελάτες μια εικονική περιήγηση 360 μοιρών στα ακίνητα.

Τώρα, θα εξετάσουμε μερικές από τις καλύτερες κάμερες 360.

Αδιάβροχη κάμερα Insta360 X3

Το Insta360 X3 σάς βοηθά να τραβήξετε βίντεο Active HDR 5.7K 360. Μπορείτε να επιλέξετε τη γωνία της επιλογής σας και να τραβήξετε μαγευτικές εικόνες. Διαθέτει μια εφαρμογή Insta360 που λειτουργεί με AI.

Οι αισθητήρες 1/2″ 48MP σάς επιτρέπουν να καταγράφετε με βελτιωμένη ευκρίνεια ακόμα κι αν κάνετε εγγραφή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Είναι εφεδρικό με ισχύ μπαταρίας 1800 mAh. Διαθέτει ένα αόρατο selfie stick που εξαφανίζεται ενώ επεξεργάζεστε τις εγγραφές.

Το κλείδωμα του ορίζοντα 360 και το FlowState διατηρούν τα βίντεό σας ομαλά, ακόμα κι αν ακολουθείτε μια ζιγκ-ζαγκ διαδρομή.

Insta360 ONE X2

Είναι μια ισχυρή κάμερα 360 ενεργειών που είναι αδιάβροχη έως και 33 πόδια και συνοδεύεται από πλήρωμα τσέπης. Αυτή η μεμονωμένη συσκευή σάς επιτρέπει να φωτογραφίζετε προς κάθε κατεύθυνση με την απόλυτη λήψη 5,7K 360. Η σταθεροποίηση FlowState που συνοδεύει κάνει τις λήψεις σας ομαλές και σταθερές.

Το Insta360 ONE X2 σάς επιτρέπει να καταγράφετε drones σαν άγγελοι με προοπτική τρίτου προσώπου. Το αόρατο stick κάμερας εξαφανίζεται εύκολα κατά την επεξεργασία. Η τεχνολογία επεξεργασίας AI σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε περιεχόμενο εξαιρετικής ποιότητας με άνεση.

  Πώς να παρακολουθήσετε το Netflix με τους φίλους σας στο Διαδίκτυο

GoPro MAX

Για να τραβήξετε καθηλωτικά βίντεο ή φωτογραφίες σε στυλ ήρωα, δοκιμάστε την κάμερα GoPro Max 360. Η μπροστινή του οθόνη και η απόδοση μικροφώνου κυνηγετικού όπλου σας προσφέρουν την απόλυτη απόδοση.

Η λήψη 180 μοιρών σας προσφέρει τέλεια σταθεροποίηση. Σας επιτρέπει να κάνετε ζωντανή ροή με ανάλυση 1080p. Η λειτουργία ισοπέδωσης του ορίζοντα στη λειτουργία HERO σάς επιτρέπει να τραβάτε κινηματογραφικές λήψεις με απόλυτη ομαλότητα. Οι δυνατότητες PowerPano σάς επιτρέπουν να τραβάτε πανοραμικές φωτογραφίες 270 μοιρών χωρίς καμία παραμόρφωση.

Το MAX είναι εξοπλισμένο με έξι μικρόφωνα που καταγράφουν εκπληκτική ποιότητα ήχου. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε βίντεο με timelapse ενώ βρίσκεστε σε μια δραστηριότητα.

Ricoh Theta X

Αυτή η κάμερα λήψης Ricoh Theta X 360 διαθέτει οθόνη 2,25 ιντσών που υποστηρίζει οθόνη αφής. Σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε πολλές λειτουργίες σε αυτό χωρίς να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας. Σας επιτρέπει να τραβάτε ακίνητες εικόνες σε υψηλή ανάλυση με έξοδο σχεδόν 60 MP.

Η σταθεροποίηση εικόνας σάς επιτρέπει να τραβάτε βίντεο 360 μοιρών σε ανάλυση 5,7K. Σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της κάρτας μνήμης και της μπαταρίας. Η θύρα USB 3.0 Type-C τροφοδοτεί την κάμερα ακόμη και όταν το τρίποδο σας χρησιμοποιείται. Αυτή η κάμερα διατίθεται σε σώμα από κράμα μαγνησίου.

KanDao QooCam

Αν ψάχνετε για μια κάμερα 360 για ζωντανή ροή επαγγελματικού επιπέδου, το KanDao QooCam μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή. Σας επιτρέπει να κάνετε ζωντανή ροή σε 4K, 5,7K και 8K. Διαθέτει οθόνη LCD 2,4 ιντσών και διπλό φακό F2.0.

Αυτή είναι μια πλήρως εξοπλισμένη κάμερα τσέπης που μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις σας για ζωντανή ροή. Υποστηρίζει συνδέσεις Wi-Fi, HDMI και Ethernet. Έρχεται σε αδιάβροχο σχέδιο για να μπορείτε επίσης να τραβάτε βίντεο και εικόνες στη βροχή.

Insta360 ONE RS Twin Edition

Το Insta360 ONE RS Twin Edition διαθέτει φακό 5,7K 360 και φακό ενίσχυσης 4K που σας επιτρέπει να τραβάτε λεπτομερείς λήψεις. Η παροχή σταθεροποίησης FlowState εξασφαλίζει ομαλές και σταθερές λήψεις ανεξάρτητα από τον φακό που χρησιμοποιείτε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την ισορροπία λευκού στις Φωτογραφίες Google

Ο νέος αισθητήρας σάς επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες 48MP και βίντεο ευρείας οθόνης 6K HDR. Αυτό το ONE RS διαθέτει ένα αόρατο stick selfie που προσφέρει εκπληκτικές λήψεις σε προοπτική τρίτου προσώπου.

RICOH THETA Z1

Το RICOH THETA Z1 διαθέτει 2,7 φορές περισσότερες πρόσθετες δυνατότητες από το προηγούμενο μοντέλο του. Έρχεται με 51 GB εσωτερικής αποθήκευσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τραβήξετε περίπου 900 εικόνες RAW, 6350 εικόνες JPEG και βίντεο 4K σε 110 λεπτά.

Με το RICOH THETA Z1, μπορείτε να τραβήξετε εικόνες 360 μοιρών με ανάλυση 23 MP. Η επεξεργασία εικόνας HDR σάς δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε εικόνες με διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας.

Το μικρόφωνο 4 καναλιών του σάς επιτρέπει να εγγράφετε καθηλωτικό ήχο μαζί με συναρπαστικά βίντεο. Υποστηρίζει σύνδεση USB 3.0 Type C, επιτρέποντας τη γρήγορη μεταφορά αρχείων.

Insta360 ONE RS 1-Inch 360 Edition

Αυτή η κάμερα 360 διαθέτει διπλό αισθητήρα CMOS 1 ιντσών που προσφέρει δυναμικό εύρος και εξαιρετικές εικόνες. Και αυτό επίσης, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε βίντεο 360 με ανάλυση 6K.

Σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες δυναμικού εύρους με 21MP σε λειτουργία PureShot HDR. Διαθέτει κλείδωμα ορίζοντα 360° και σταθεροποίηση FlowState που προσφέρει εκπληκτικά ομαλά βίντεο.

Βιντεοκάμερα Rylo 5.8K 360

Αυτή η κάμερα 360 διαθέτει τεχνολογία ισοπέδωσης ορίζοντα και επαναστατικής σταθεροποίησης που σας βοηθά να καταγράφετε ομαλές λήψεις. Αυτό το συνεργείο κάμερας διαθέτει καλώδια συγχρονισμού που υποστηρίζουν iPhone και πολλές συσκευές Android.

Αυτή η βιντεοκάμερα Rylo 5.8K 360 προσφέρει περιορισμένη εγγύηση ενός έτους. Έρχεται με κάρτα SD 16 GB και ασύρματη συνδεσιμότητα. Με αυτό, μπορείτε να τραβήξετε εικόνες back-to-back και να καταγράψετε εκπληκτικά τις εκφράσεις σας.

Samsung Gear 360 (Έκδοση 2017)

Αυτή η κάμερα Samsung 360 μπορεί να απαθανατίσει κάθε στιγμή με την τελειότητα της ανάλυσης 4K. Σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες 15 MP χρησιμοποιώντας τους φακούς 180 μοιρών.

Διαθέτει αδιάβροχη βαθμολογία IP53. Η εύχρηστη εφαρμογή του σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Σας επιτρέπει επίσης να τα μοιράζεστε απευθείας σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Τελικές Λέξεις

Έτσι, αν ψάχνετε για μια τέλεια κάμερα 360, εξετάστε αυτές τις επιλογές. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να προσφέρετε εκπληκτικά μοναδικό και λεπτομερές περιεχόμενο στο κοινό σας.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξερευνήσετε τις καλύτερες κάρτες TF για την κάμερα και άλλα gadget.