Οι καλύτεροι ψύκτες AIO για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας δροσερό το 2024

Οι ψύκτες all-in-one (AIO) σάς επιτρέπουν να προσθέτετε νέες δυνατότητες στους υπολογιστές του σπιτιού ή της εργασίας σας, ενώ ταυτόχρονα τους αποτρέπουν από υπερθέρμανση ή ζημιά στον ανεμιστήρα. Τα AIO είναι εξαιρετικά αποδοτικά στη διάχυση θερμότητας, παράγουν λίγο έως καθόλου θόρυβο και είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Μερικοί σάς δίνουν ακόμη και τον έλεγχο της προσαρμογής των ταχυτήτων του ανεμιστήρα και του φωτισμού RGB, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στους καλύτερους ψύκτες AIO για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ωραίο και δροσερό.

MSI

Το MSI MEG CoreLiquid S360 Cooler είναι μια καλή και αξιόπιστη επιλογή για οικιακά και εργασιακά περιβάλλοντα και είναι γεμάτο με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες. Το ψυγείο ενσωματώνει τους πολυπόθητους ανεμιστήρες Silent Gale P12 που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την πλήρη σιωπή για να σας προσφέρουν έναν δροσερό, άνετο χώρο εργασίας. Έρχεται επίσης με μια αντλία ενσωματωμένη στο ψυγείο που κρατά τα πάντα συγκεντρωμένα και συγκρατεί τον θόρυβο και τους κραδασμούς.

Είναι αρκετά αποτελεσματικό στην απόδοση ψύξης του, ένα χαρακτηριστικό που έγινε εφικτό από τις ισχυρές 2.000 σ.α.λ. Ο ανεμιστήρας 60 mm που τοποθετείται μέσα στο μπλοκ νερού διαχέει θερμότητα για τη μονάδα στερεάς κατάστασης M.2 (SSD) και τα γύρω εξαρτήματα. Το MSI Center του ψυγείου προσαρμόζει βασικά χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα του ανεμιστήρα και ο φωτισμός Addressable RGB (ARGB) στην οθόνη μεταγωγής στο επίπεδο (IPS) για να εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια σας.

Η οθόνη IPS 2,4 ιντσών σάς επιτρέπει να παρατηρήσετε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών υλικού και προσαρμόσιμων γραφικών. Αυτό το ψυγείο είναι απλό στην εγκατάσταση, δίνοντάς σας εύκολο χρόνο να ρυθμίσετε το σύστημά σας.

Ψύκτη MSI MEG CoreLiquid S360

Καλύτερο Συνολικά

228 $ 280 $ Εξοικονομήστε 52 $

Το MSI MEG CoreLiquid S360 Cooler ξεπερνάει και πέρα ​​όσον αφορά την απόδοση και την κάλυψη. Όχι μόνο αντιμετωπίζει τις πιο πρόσφατες υποδοχές AM5 και LG1700, αλλά ψύχει επίσης κοντινά εξαρτήματα όπως το VRM και το M.2 SSD.

Πλεονεκτήματα

  • Καταπληκτική απόδοση ψύξης
  • Προσαρμόσιμη οθόνη εμφάνισης IPS
  • Εύκολο στην εγκατάσταση

Μειονεκτήματα

  • Ο ανεμιστήρας είναι αρκετά δυνατός στη λειτουργία παιχνιδιού

αρκτικός

Το ARCTIC Liquid Freezer III 360 χτυπάει πολύ πάνω από την κατηγορία βάρους του, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη ότι η προηγούμενη γενιά, η σειρά LF II, έκανε το ίδιο. Η αναλογία μεταξύ απόδοσης και θορύβου είναι αναμφίβολα η πιο εντυπωσιακή πτυχή του. Ακόμη και όταν πιέζεται στα όριά του, είναι σχεδόν πάνω από έναν ψίθυρο.

  Αποκωδικοποίηση της Εντολής SQL UPDATE

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέχετε είναι ότι το ψυγείο βρίσκεται στην πιο παχιά πλευρά. Στα 38 χιλιοστά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θήκη σας έχει τον χώρο κεφαλής για να χωρέσει το ARCTIC Liquid Freezer III 360. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο, καθώς αυτή η επιπλέον επιφάνεια παρέχει πιο αποτελεσματική ψύξη. Είναι επίσης πολύ εύκολο στην τοποθέτησή του, με όλα τα απαραίτητα καλώδια κρυμμένα στο τζάκετ του σωλήνα.

Arctic Liquid Freezer III 360

Καλύτερη μεσαία κατηγορία

Με την ενσωματωμένη διαχείριση καλωδίων, την εύκολη εγκατάσταση και την αθόρυβη λειτουργία κάτω από βαριά φορτία, ο Arctic Liquid Freezer III 360 δεν τραβάει γροθιές. Η αποτελεσματική ψύξη του δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για την ψύξη ενός Ryzen 9 3950X ή ενός i7-14700K.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική αναλογία απόδοσης προς θόρυβο
  • Απλή εγκατάσταση
  • Συμβατό με LGA1851, LGA1700, AM5 και AM4
  • Διαθέτει επίσης επιλογή A-RGB

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για ορισμένες ρυθμίσεις

EKWB

Το EK Nucleus CR240 είναι μια ευπρόσδεκτη βελτίωση του Basic AIO της EKWB με όλη τη σημασία της λέξης, μέχρι το σήμα με το σήμα EK. Μεταφέρει ακόμη και το καθολικά συμβατό μπλοκ νερού του, το οποίο λειτουργεί με τις πιο πρόσφατες υποδοχές AMD5 και LGA 1700.

Το EK Nucleus CR240 είναι απίστευτα απλό στην εγκατάσταση. Το εγχειρίδιο είναι καλογραμμένο, η σχεδίαση του AIO είναι φιλική προς το χρήστη και όλα τα εξαρτήματα φέρουν ετικέτα, έτσι δεν θα έχετε πολύ πρόβλημα ακόμα κι αν είστε νέος στην κατασκευή Η/Υ. Μόλις εγκατασταθεί, το EK Nucleus CR240 αρχίζει να λειτουργεί. Χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο πλήρους πλαισίου, που βοηθά στην αποδέσμευση του αέρα που διαφεύγει, οι δύο ανεμιστήρες 120 mm έχουν σταθερή ροή αέρα και εντυπωσιακή ψύξη για το ψυγείο 240 mm.

EK Nucleus CR240 AIO

Καλύτερος προϋπολογισμός

Το EK Nucleus CR240 είναι τόσο απλό όσο με τα AIO, οπότε αν δεν ψάχνετε για κάτι φανταχτερό, μην ψάξετε άλλο. Περιστρέφοντας στις 2300 RPM (στο μέγιστο), το CR240 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ωραίο και δροσερό.

  6 Λογισμικό διαδικτυακού συμβολαιογράφου για τη δημιουργία και την επεξεργασία νομικών εγγράφων

Πλεονεκτήματα

  • Απλή εγκατάσταση
  • Βιώσιμος προϋπολογισμός AIO
  • Διατίθεται σε 240mm, 280mm και 360mm (και RGB)
  • Μπορεί να περιστρέψει το πάνω μέρος της αντλίας

Μειονεκτήματα

  • Αρκετά θορυβώδες για να παρατηρήσετε, αλλά εξακολουθεί να είναι σχετικά ήσυχο

Κουρσάρος

Συμπαγής, αισθητικά ευχάριστος και αποτελεσματικός—το Corsair H60x RGB Elite 120mm AIO χτυπά και τα τρία με ευκολία. Αν ψάχνετε για ένα AIO που θα διατηρήσει τη μικροσκοπική σας κατασκευή ωραία και δροσερή, είναι δύσκολο να βρείτε κάτι καλύτερο στην ίδια τιμή.

Το Corsair H60x RGB Elite AIO διαθέτει ψυγείο πάχους 27 χιλιοστών, παρέχοντας άφθονη διασπορά θερμότητας χωρίς να πιέζετε τα όρια της θήκης σας. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας είναι 25 χιλιοστά με μέγιστο RPM 1500 και μέγιστη ροή αέρα 47,73 CFM, τα οποία δημιουργούν ένα συμπαγές σύστημα ψύξης που αξίζει να το μετακινήσετε αν θέλετε να εγκαταλείψετε ένα στοκ ανεμιστήρα. Υποστηρίζει τις πιο πρόσφατες υποδοχές CPU AMD και Intel, AM5 και LGA 1700, αντίστοιχα. Ως μπόνους, το RGB στο χάλκινο μπλοκ και ο ανεμιστήρας είναι αρκετά καλαίσθητα.

Corsair H60x RGB Elite

Πιο συμπαγές

Είτε είναι ο χώρος είτε ο προϋπολογισμός που μας απασχολεί, το Corsair H60x RGB Elite δεν απογοητεύει. Είναι επίσης εκπληκτικά συμβατό με μια μεγάλη ποικιλία υποδοχών από την Intel και την AMD.

Πλεονεκτήματα

  • Υποστηρίζει υποδοχές AM5, AM4, LGA 1700, 1200, 115X και 2066
  • Μια σταθερή επιλογή για μικρότερες κατασκευές
  • Περιλαμβάνει προ-εφαρμοσμένη θερμική πάστα
  • Φαινεται πολυ καλο

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς φυσικό εγχειρίδιο
  • Μια επιλογή 240 χιλιοστών είναι καλύτερη αν το επιτρέπουν ο προϋπολογισμός και ο χώρος

Cooler Master

Αν και η αισθητική δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα όσον αφορά την απόδοση, υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην ανάδειξη των καλύτερων εξαρτημάτων της εξέδρας σας με μια βουτιά χρώματος. Λοιπόν, στην περίπτωση του Cooler Master MasterLiquid PL240πιτσιλίζεις πολύ χρώμα.

Το Cooler Master MasterLiquid PL240 τονίζει τόσο τους ανεμιστήρες όσο και το μπλοκ αντλίας με έντονο φωτισμό RGB, τον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε. Όλα έχουν σκοπό να αναδείξουν τα αστέρια του σόου: τους ανεμιστήρες SickleFlow 120 mm και την αντλία. Το ιδιαίτερο με τους ανεμιστήρες είναι πως το Cooler Master MasterLiquid PL240 χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό διασυνδεδεμένων ζαντών λεπίδων ανεμιστήρα και λοξότμησης για τη βελτίωση της ροής αέρα. Όταν πιέζετε την εξέδρα σας, οι ανεμιστήρες θα είναι πολύ καλύτεροι στο να ψύχουν συνεχώς το ψυγείο.

  Τι είναι το SQL Injection και πώς να το αποτρέψετε σε εφαρμογές PHP;

Cooler Master MasterLiquid PL240

Το πιο κομψό

Το Cooler Master MasterLiquid PL240 δεν είναι κατασκευασμένο μόνο για να αντλεί υγρό σε υψηλές ταχύτητες, αλλά για να μετακινεί τον αέρα μέσω του ψυγείου με πιο σταθερό ρυθμό χάρη στην αντλία διπλού θαλάμου και τους ανεμιστήρες SickleFlow. Το κάνει αυτό ενώ δείχνει αρκετά γοητευτικό με το εντυπωσιακό λευκό φινίρισμα και το RGB του.

Πλεονεκτήματα

  • Οι ανεμιστήρες Flux προσφέρουν βελτιωμένη ροή αέρα
  • Το ψυγείο είναι αρκετά λεπτό ώστε να ταιριάζει σε μικρότερες κατασκευές
  • Περιλαμβάνει ελεγκτή USB ARGB εάν δεν έχετε υποδοχή
  • Διαθέτει επίσης επιλογή 360 χλστ

Μειονεκτήματα

  • Ψάξτε αλλού εάν έχετε επεξεργαστή προηγμένης τεχνολογίας

FAQ

Ε: Τι σημαίνει “AIO” και γιατί ονομάζεται “AIO cooler”;

Στο θέμα των υπολογιστών, το “AIO” είναι ένα αρκτικόλεξο για το “όλα σε ένα”. Αν και μπορεί να αναφέρεται σε υπολογιστές όλα σε ένα, εδώ μιλάμε για ψύκτες υγρών. Όσο για το γιατί ονομάζονται “AIO coolers”, χρησιμοποιείται για να διαφοροποιηθεί από τους προσαρμοσμένους βρόχους. Τα ψυγεία υγρού όλα σε ένα έχουν σχεδόν πάντα όλα όσα χρειάζονται για να διατηρήσουν τον υπολογιστή σας δροσερό.

Ε: Ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής ενός ψυγείου AIO;

Παραμερίζοντας τις διαφορές στην αντοχή και την ποιότητα, ο ψύκτης AIO μπορεί να διαρκέσει 5 έως 7 χρόνια. Φυσικά, η έντονη χρήση μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής ενός AIO, καθώς και την έλλειψη συντήρησης.

Ε: Μπορούν οι ψύκτες AIO να ξεμείνουν από νερό;

Αν δεν υπάρχει διαρροή, τότε όχι, το ψυγείο AIO σας δεν θα μείνει από νερό. Δεδομένου ότι ένα AIO είναι ένα κλειστό σύστημα, απλώς ανακυκλώνει συνεχώς το ίδιο νερό, ξανά και ξανά. Και μην ανησυχείτε για την εξάτμιση. τόσο λίγο εξατμίζεται με την πάροδο του χρόνου, θα χρειαστούν χρόνια για να παρατηρήσετε μια διαφορά.

Ε: Τι υγρό χρησιμοποιείται σε ένα ψυγείο AIO;

Υπάρχουν μερικά στρατόπεδα όσον αφορά την υγρή ψύξη, αλλά εμπίπτει σε μία από τις δύο επιλογές: απεσταγμένο νερό και ψυκτικό. Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα άγριοι, μπορείτε να αναμίξετε απεσταγμένο νερό με αντιψυκτικό, αλλά εκτός και αν γνωρίζετε ποια είναι η αναλογία (και ξέρετε τι κάνετε), δεν το συνιστούμε.