Αυτή η γεννήτρια τεχνητής νοημοσύνης παράγει ακριβές κείμενο εντός εικόνων

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Το Ideogram είναι ένα εργαλείο τέχνης τεχνητής νοημοσύνης που υπερέχει στη δημιουργία εικόνων AI με ευανάγνωστο κείμενο σχεδόν σε κάθε προσπάθεια.
  • Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν δωρεάν και να λαμβάνουν 25 προτροπές την ημέρα ή να εγγραφούν για περισσότερα μηνύματα και βελτιωμένες λειτουργίες.
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά, το χρώμα, την υφή και το στυλ του κειμένου μέσα στην προτροπή σας.

Ενώ οι γεννήτριες τέχνης τεχνητής νοημοσύνης συχνά εντυπωσιάζουν με τις δημιουργίες τους, πολλοί τείνουν να δυσκολεύονται να αποδώσουν ευανάγνωστο κείμενο μέσα στις εικόνες. Enter Ideogram, ένα εργαλείο τέχνης τεχνητής νοημοσύνης που όχι μόνο δημιουργεί φωτορεαλιστικές εικόνες, αλλά και παράγει σταθερά συνεκτικό κείμενο σχεδόν σε κάθε προσπάθεια.

Πώς να ξεκινήσετε με το Ιδεόγραμμα

Για να ξεκινήσετε, κατευθυνθείτε στο Ιδεόγραμμα και εγγραφείτε με τον λογαριασμό σας στο Gmail. Θα σας ζητηθεί να συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις και να δημιουργήσετε ένα όνομα χρήστη. Από εκεί, θα κατευθυνθείτε αμέσως στην αρχική σελίδα όπου μπορείτε να ξεκινήσετε να ζητάτε από τη γεννήτρια τέχνης AI.

Κάτω από το πλαίσιο κειμένου, μπορείτε να ανακαλύψετε δημιουργίες από άλλους χρήστες ταξινομημένες σε Explore, Following και Top. Επάνω δεξιά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις, τις Ειδοποιήσεις και το προφίλ σας, το οποίο εμφανίζει πόσες προτροπές σας έχουν απομείνει για την ημέρα. Το προφίλ έχει μια απλοϊκή διάταξη που θυμίζει κορυφαίες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης – ένα νεύμα στην προσέγγιση που βασίζεται στην κοινότητα του Ideogram.

  Κλειδωμένη συνολική τιμή (TVL) σε κρυπτογράφηση: Επεξήγηση

Το Ideogram είναι δωρεάν για χρήση με ορισμένους περιορισμούς και υπάρχουν δύο συνδρομητικά προγράμματα να διαλέξεις από. Οι δωρεάν χρήστες λαμβάνουν 25 προτροπές την ημέρα στην αργή ουρά (μεγαλύτερος χρόνος γενιάς) και όλες οι εικόνες που δημιουργούνται θα είναι δημόσιες. Κάθε προτροπή σάς δίνει τέσσερις διαφορετικές εικόνες.

Το Βασικό πρόγραμμα είναι 8 $/μήνα (7 $/μήνα χρεώνεται ετησίως), σας δίνει 400 προτροπές ανά μήνα στη γρήγορη ουρά και 100 προτροπές την ημέρα στην αργή ουρά. Το πρόγραμμα Plus είναι 20 $/μήνα (16 $/μήνα χρεώνεται ετησίως), σας δίνει 1000 προτροπές το μήνα στη γρήγορη ουρά, απεριόριστες προτροπές στην αργή ουρά, ιδιωτική δημιουργία και πρόσβαση στο πρόγραμμα επεξεργασίας ιδεογράμματος.

Αν δεν είστε σοβαρός δημιουργός τέχνης τεχνητής νοημοσύνης, δεν αξίζει τον κόπο να πληρώσετε για τη συνδρομή—25 δωρεάν καθημερινές προτροπές είναι μια καταπληκτική συμφωνία.

Πώς να δημιουργήσετε ευανάγνωστο κείμενο χρησιμοποιώντας ιδεόγραμμα

Παρά τις προόδους της, ο αγώνας του AI να δημιουργήσει κατανοητό κείμενο συνεχίζεται. Το Ideogram ειδικεύεται στη δημιουργία κειμένου, γι’ αυτό θα έχετε σχεδόν πάντα ακριβή αποτελέσματα με την πρώτη προσπάθεια. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά, το χρώμα και το στυλ του κειμένου όπως θέλετε στην προτροπή σας.

Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Ideogram και κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου. Πριν γράψετε την προτροπή σας, επιλέξτε την αναλογία εικόνας στα δεξιά, επιλέξτε Μοντέλο 1.0 για τα πιο ακριβή αποτελέσματα και επιλέξτε μια ετικέτα στυλ στο κάτω μέρος, αν θέλετε.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το Magic Prompt. Αυτή η δυνατότητα βελτιώνει σημαντικά την αρχική σας προτροπή και σας επιτρέπει επίσης να γράφετε προτροπές στη μητρική σας γλώσσα. Δείτε τη διαφορά μεταξύ της αρχικής μου προτροπής και της βελτίωσης Magic Prompt παρακάτω:

  Πώς μπορώ να αποσυνδεθώ από το Outlook Mobile

Δεν υπάρχει ειδική παράμετρος για τη δημιουργία κειμένου, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να κατανοήσει αυτό που μεταφέρετε, αρκεί να υποδείξετε ποια μέρη του μηνύματός σας πρέπει να δημιουργηθούν ως κείμενο. Πατήστε Generate μόλις είστε ικανοποιημένοι με την προτροπή σας.

Παρακάτω είναι δύο βασικά παραδείγματα της λέξης «καράτε» σε ένα μήλο. Και στις δύο περιπτώσεις, το Ideogram ήξερε ακριβώς τι ήθελα και έδωσε ακριβή αποτελέσματα.

Prompt: apple with the word karate

Prompt: apple with "karate"

Τώρα, ας το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Με τη βοήθεια του Magic Prompt, θα προσπαθήσω να δημιουργήσω ένα ελκυστικό λογότυπο με τη λέξη “Ideogram”, προσαρμόζοντας το κείμενο σε διαφορετικά στυλ.

Prompt: 3d illustration with "ideogram" in pastel peach tones. "ideogram" is surrounded by cute beach-themed elements and blue bubbles. calm and fantastical background

​​Το Ideogram μπορεί να υπερηφανεύεται για τις ικανότητές του στη δημιουργία εικόνων καθώς και για την ακρίβεια κειμένου του. Η δεύτερη εικόνα δεν ήταν ακριβώς σωστά, αλλά οι άλλες τρεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου.

Prompt: "ideogram" text in 3d highly-reflective rose gold cursive, against a minimalist black background featuring silver bubbles and lines

Για άλλη μια φορά, υπάρχει μόνο ένα ακραίο στοιχείο που δεν πήρε σωστά το κείμενο, αλλά τα άλλα τρία αποτελέσματα είναι ακριβή και φαίνονται εκπληκτικά.

Prompt: sleek logo displaying "ideogram" with colorful elements

Αυτή η προτροπή δείχνει πόσο χρήσιμες είναι οι δυνατότητες κειμένου του Ideogram για τη δημιουργία λογότυπων. Υπάρχουν μερικές ανακρίβειες, όπως το διπλό “εγώ” στην πρώτη εικόνα, αλλά μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε την τέχνη της τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιώντας το Photoshop.

Prompt: woman in business suit reading brochure with "ideogram" written on the front, hyper-realistic

Τα παράξενα χέρια που δημιουργούνται από AI δεν αποτελούν έκπληξη, αλλά το κείμενο είναι ακριβές και η ποιότητα της εικόνας είναι εντυπωσιακή συνολικά. Αυτή η προτροπή δείχνει ότι ακόμη και όταν η λέξη δεν είναι το εστιακό σημείο της εικόνας, θα συνεχίσει να την κάνει σωστά.

​​​Prompt: "ideogram" in times new roman font

Αυτό είναι το λιγότερο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έχω πάρει μέχρι τώρα. Το Ideogram όχι μόνο έγραφε λάθος τη λέξη σε κάθε εικόνα, αλλά δεν αναγνώριζε επίσης τη γραμματοσειρά που καθόρισα.

  Τα 10 καλύτερα μηχανικά παιχνίδια για εκπληκτικά οπτικά και εκρηκτικά παιχνίδια

Πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα

Αφού χρησιμοποιήσω όλες τις δωρεάν προτροπές μου για τη δημιουργία εικόνων με κείμενο στο Ideogram, εδώ είναι οι βασικές μου παρατηρήσεις για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων:

  • Προσδιορίστε ποιο τμήμα του μηνύματός σας θέλετε να δημιουργηθεί ως κείμενο. Μπορείτε να βάλετε τη λέξη ή τη φράση σε εισαγωγικά ή να προσθέσετε “η λέξη” πριν από τη λέξη.
  • Το ιδεόγραμμα δεν αναγνωρίζει ονόματα γραμματοσειρών και γραμματοσειρών. Αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά, θα πρέπει να περιγράψετε πώς φαίνεται και να αναφέρετε λεπτομερώς το συνολικό στυλ.
  • Προσαρμόστε το χρώμα και την υφή του κειμένου με περιγραφικούς παράγοντες όπως “παστέλ ροδακινί” και “ανακλαστικό μέταλλο”.
  • Καθορίστε πού θέλετε να εμφανίζεται το κείμενο στην εικόνα, όπως σε ένα φυλλάδιο. Εάν δεν το κάνετε, το κείμενο θα είναι το εστιακό σημείο της εικόνας.
  • Ενεργοποιήστε το Magic Prompt για πιο εκφραστικά αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να δείτε τον οδηγό μας για το πώς να δημιουργήσετε καλύτερη τέχνη AI.

Το Ideogram ξεπερνά αναμφισβήτητα τους ανταγωνιστές του όσον αφορά τη δημιουργία κειμένου εντός εικόνων. Επιπλέον, διαθέτει ένα πολύ απλό περιβάλλον εργασίας χρήστη, τη εύχρηστη λειτουργία Magic Prompt και παράγει εντυπωσιακή τέχνη AI. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Midjourney v6 για να δημιουργήσετε ακριβές κείμενο σε εικόνες, αλλά σε αντίθεση με το Ideogram, δεν είναι δωρεάν.