Οι είκοσι καλύτερες συμβουλές και κόλπα για τα Windows του 2016

Καλή χρονιά παιδιά! Είναι το τέλος ενός έτους και η αρχή ενός άλλου. Τι καλύτερος τρόπος να καλέσετε το νέο έτος από το να ανατρέξετε σε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για τα Windows που καλύψαμε το 2016. Η ενημερωμένη έκδοση επετείου των Windows 10 κυκλοφόρησε πέρυσι και η Microsoft τερμάτισε τη δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10. Μερικές νέες δυνατότητες εισήχθησαν στα Windows 10 με αυτήν την ενημέρωση και οι ενημερώσεις των Windows έσπασαν μερικά πράγματα. Ως επί το πλείστον, τα Windows 10 βελτιώθηκαν ως προς τη σταθερότητα το 2016. Ακολουθεί μια ματιά στις καλύτερες συμβουλές και κόλπα που καλύψαμε για τα Windows το 2016

Το Chromecast είναι μια προσιτή μικρή συσκευή από την Google που σας επιτρέπει να μετατρέψετε μια συνηθισμένη τηλεόραση σε Smart TV, αλλά μπορείτε να κάνετε θαύματα με αυτό εάν έχετε έναν υπολογιστή και μια απλή οθόνη.

Το Chromecast έχει τους περιορισμούς του ως συσκευή, ένας από τους οποίους είναι ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε ποια συσκευή, την οθόνη σας ή τον υπολογιστή σας, αλλά θα δρομολογήσει τον ήχο. Αυτή είναι μια κάπως άβολη λύση που καταλήξαμε. Θα πρέπει να μπορεί να μας συνδέσει μέχρι κάποιος να αναπτύξει μια εφαρμογή ή η Google προσθέσει τη δυνατότητα για να το κάνει αυτό εγγενώς.

Εάν είστε αποφασισμένοι να μην κάνετε ποτέ, ποτέ, ποτέ αναβάθμιση στα Windows 10, αυτή η λίστα με ενημερώσεις είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να σταματήσετε τη Microsoft από το να σας τη χώνει επιθετικά.

  Πώς να μετονομάσετε τα αρχεία υπότιτλων σε όνομα βίντεο στα Windows 10

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν ποια γενιά είναι ένας επεξεργαστής μόνο από το όνομά του, αυτή είναι η απάντηση. Είναι πολύ απλό να το πείτε μόλις μάθετε τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί στο όνομα.

Οι ενημερώσεις του παραθύρου 10 εξακολουθούν να είναι προβληματικές και περιστασιακά διακόπτουν τα πράγματα ή αποτυγχάνουν να εγκατασταθούν. Η ενημέρωση KB3194496 ήταν μια σημαντική ενημέρωση των Windows 10 που απέτυχε να εγκατασταθεί για πολλούς χρήστες. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με αυτό, ελέγξτε αυτήν την επιδιόρθωση.

Το Chromecast και το Chromecast Audio είναι δύο διαφορετικές συσκευές. Το Chromecast Audio είναι κατασκευασμένο για ηχεία, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Chromecast σας για ροή ήχου στην τηλεόραση ή την οθόνη σας, μπορείτε να το κάνετε με λίγη εφευρετικότητα και μερικές εφαρμογές.

Η διαφάνεια στα Windows αναδεικνύει πραγματικά το λειτουργικό σύστημα αισθητικά. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά με τη διαφάνεια στο μενού Έναρξη εκτός από την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της. Εάν θέλετε να ψάξετε λίγο γύρω από το Μητρώο, μπορείτε να αυξήσετε τη διαφάνεια στο μενού Έναρξη.

Το Plex και το Emby είναι δύο πολύ δημοφιλείς εφαρμογές διακομιστή πολυμέσων για Windows. Δεδομένου του πόσο δημοφιλές γίνεται το Chromecast, σκεφτήκαμε να συγκρίνουμε χαρακτηριστικά και να μάθουμε ποιος από αυτούς τους διακομιστές είναι ο καλύτερος.

Τα Windows 10 είναι πολύ περιοριστικά όσον αφορά τις αναλύσεις οθόνης που σας επιτρέπουν να ορίσετε. Οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows πρόσφεραν στους χρήστες πολύ περισσότερες επιλογές, στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να ορίσετε την ανάλυση σχεδόν σε οτιδήποτε υποστήριζε το υλικό σας. Εάν τα Windows 10 δεν σας εμφανίζουν την ανάλυση που πρέπει να ορίσετε για τον υπολογιστή σας, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε πρόσθετες ρυθμίσεις ανάλυσης στα Windows 10.

  Μερικές ακόμη συμβουλές για Mac OS X για να δοκιμάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Το Windows Ink είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στην Ενημέρωση Επετείου. Δείτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε ένα στυλό και ένα tablet ώστε να λειτουργεί με αυτό.

Οι συσκευές που μπορούν να μεταδίδονται μεταξύ τους φαίνεται να είναι ένα ολοένα και πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό για πολλά λειτουργικά συστήματα τόσο για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το Android είχε από καιρό τη δυνατότητα μετάδοσης σε άλλες συσκευές και η εφαρμογή Connect στα Windows 10 σάς επιτρέπει να μεταδώσετε την οθόνη σας Android στον υπολογιστή σας.

Οι χρήστες δεν έχουν λάβει ακόμη την Ενημέρωση Επετείου, οπότε αν την περιμένετε, πιθανότατα θα σας βοηθήσει. Δεδομένου ότι η αρχική βιασύνη αναβάθμισης έχει πλέον τελειώσει, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση χωρίς προβλήματα.

Η συμπερίληψη του Linux Bash στα Windows 10 ήταν η μεγαλύτερη δυνατότητα στο Anniversary Update. Η δυνατότητα είναι μεγάλη είδηση ​​κυρίως για προγραμματιστές, αλλά αν θέλετε να ξεκινήσετε με το Bash ή θέλετε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε μερικές εφαρμογές Linux, αυτός ο οδηγός σάς λέει πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Τα Windows 10 έχουν κλιμάκωση DPI και όπως και με την ανάλυση οθόνης, δεν μπορείτε να ορίσετε ελεύθερα το επίπεδο κλίμακας DPI. Το κόλπο για να το κάνετε αυτό βρίσκεται στην εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου και στη γνώση ότι η κλίμακα DPI δεν είναι μια νέα δυνατότητα στα Windows 10, υπήρχε και σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

  Τι πρέπει να κάνετε εάν λάβετε ένα email ηλεκτρονικού ψαρέματος;

Το Prisma είναι μία από τις πρωτοποριακές εφαρμογές για iOS και Android το 2016. Τα καλλιτεχνικά φίλτρα είναι πραγματικά μοναδικά, αλλά η εφαρμογή δεν έχει ακόμη έκδοση για υπολογιστές. Εάν, ωστόσο, χρησιμοποιείτε Slack, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα φίλτρο Prisma σε φωτογραφίες από την επιφάνεια εργασίας σας.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10 έχει αρκετά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά επεξεργασίας. Σας επιτρέπει επίσης να τραβάτε ζωντανές φωτογραφίες και να τραβάτε φωτογραφίες από μια ταινία.

Από προεπιλογή, δεν μπορείτε να πείτε στην Cortana να τερματίσει τον υπολογιστή σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο. Η αντιμετώπιση αυτού του περιορισμού είναι εκπληκτικά εύκολη με μια συντόμευση και τη σωστή εντολή.

Κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν σύνδεσμο προς το Windows Store στο Chrome, εκκινεί αυτόματα την εφαρμογή Windows Store. Εάν το βρίσκετε ενοχλητικό, μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα μικρό αρχείο Chrome και να σταματήσετε το Chrome από το άνοιγμα της εφαρμογής Windows Store.

Μια σύνδεση Ethernet είναι πάντα πιο αξιόπιστη από μια σύνδεση WiFi. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτόματα το WiFi όταν είναι συνδεδεμένο ένα καλώδιο Ethernet, έτσι ώστε τα Windows να προτιμούν πάντα την πιο αξιόπιστη σύνδεση.

Το PowerShell περιλαμβάνεται πλέον από προεπιλογή στα Windows 10. Όπως και με τη γραμμή εντολών, μπορείτε να το εκτελέσετε ως τυπικός χρήστης ή ως διαχειριστής. Εάν προτιμάτε να το χρησιμοποιείτε πάντα με δικαιώματα διαχειριστή, μπορείτε να ρυθμίσετε να εκτελείται πάντα ως Διαχειριστής.