Πώς να μετονομάσετε τα αρχεία υπότιτλων σε όνομα βίντεο στα Windows 10

Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές με υπότιτλους. Μερικές φορές βοηθάει όταν ο ήχος είναι φτωχός ή ένας χαρακτήρας είναι δύσκολο να κατανοηθεί (όπως ο Gollum στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) ή επειδή ο ήχος είναι σε διαφορετική γλώσσα. Ανεξάρτητα από αυτό, οι υπότιτλοι είναι χρήσιμοι και βοηθούν στην οργάνωση τους. Εάν τα αρχεία υποτίτλων σας δεν έχουν ονομαστεί σωστά, μπορείτε να το διορθώσετε με ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται Subtitle Renamer. Μπορεί να μετονομάσει τα αρχεία υποτίτλων για να ταιριάζει με το όνομα του βίντεο με το οποίο πηγαίνουν.

Μετονομασία αρχείων υπότιτλων

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Subtitle Renamer.

Για να λειτουργήσει η εφαρμογή, το αρχείο υποτίτλων σας πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο φάκελο με το βίντεο με το οποίο πηγαίνει. Το όνομα του αρχείου βίντεο είναι αυτό που πρόκειται να αντιγραφεί, επομένως βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μόνο ένα αρχείο βίντεο και ένα αρχείο SRT. Η μορφή του αρχείου βίντεο δεν έχει σημασία, καθώς το Subtitle Renamer υποστηρίζει τις πιο κοινές μορφές όπως MP4, MKV, avi κ.λπ.

  Πώς να καρφιτσώσετε μονάδες δίσκου στο παράθυρο πλοήγησης στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Εκτελέστε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση δίπλα στον Κατάλογο βίντεο και επιλέξτε το φάκελο με το βίντεο και το αρχείο υποτίτλων σε αυτόν. Αφού επιλέξετε το φάκελο, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.

Η μετονομασία ενός αρχείου είναι απλή, επομένως η εφαρμογή δεν θα πάρει περισσότερα από λίγα δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Επισκεφτείτε τον φάκελο που επιλέξατε και το αρχείο υποτίτλων θα μετονομαστεί. Η εφαρμογή υποστηρίζει μορφές SRT και SUB για υπότιτλους.

Το Subtitle Renamer βασίζεται σε επεκτάσεις αρχείων για την αναγνώριση των αρχείων υποτίτλων. Εάν ένα αρχείο δεν έχει τα περιεχόμενα ενός αρχείου υπότιτλων, π.χ., δεν υπάρχουν χρονικές σημάνσεις ακολουθούμενες από διάλογο/κείμενο, η εφαρμογή δεν πρόκειται να το μάθει. Εάν βρει την επέκταση αρχείου SRT ή SUB, θα υποθέσει ότι το αρχείο είναι αρχείο υπότιτλων. Το αρχείο μπορεί επίσης να είναι κενό για όλη τη διαφορά που κάνει.

  Τα σφάλματα των Windows 10 διδάσκουν τη σημασία των αντιγράφων ασφαλείας

Επίσης, δεν παίζει καλά με πολλά αρχεία υπότιτλων και πολλά βίντεο στον ίδιο φάκελο, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε μόνο ένα αρχείο υπότιτλων και ένα βίντεο σε κάθε φάκελο. Για να διευκολύνετε τα πράγματα, μπορείτε να μετακινήσετε όλους τους φακέλους σε έναν μεγάλο φάκελο και να επιλέξετε μόνο αυτόν τον φάκελο. Εάν, για παράδειγμα, έχετε έναν φάκελο που ονομάζεται Ταινίες με ολόκληρη τη συλλογή ταινιών, τους υπότιτλους και όλα, ταξινομημένα σε φακέλους, μπορείτε να τον επιλέξετε και η εφαρμογή θα μπορεί να μετονομάσει τα αρχεία υποτίτλων σε όλους τους υποφακέλους.

Βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία υποτίτλων δεν είναι προστατευμένα για ανάγνωση/εγγραφή ή ότι η εφαρμογή ενδέχεται να μην μπορεί να τα μετονομάσει.

  Πώς να φορτίσετε τις Εφαρμογές Google σας με τον Επεξεργαστή Σεναρίων