Ξεκλειδώστε τη δύναμη του Διαδικτύου με αυτά τα 13 βασικά κιτ εκκίνησης IoT

Η αναζήτησή σας για τα καλύτερα και πιο οικονομικά κιτ εκκίνησης IoT για τη δημιουργία λύσεων IoT τελειώνει εδώ με αυτά τα εξαιρετικά κιτ έξυπνων συσκευών.

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) είναι η επόμενη τεχνολογία blue-chip που θα πείσει τις βιομηχανίες να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν είστε λάτρης της τεχνολογίας και λάτρης των ηλεκτρονικών, πρέπει να δοκιμάσετε το IoT ως επιλογή καριέρας.

Η οικοδόμηση μιας καριέρας στο IoT απαιτεί να γνωρίζετε το λογισμικό και το υλικό του. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι να δημιουργήσετε ζωντανά έργα χρησιμοποιώντας κιτ εκκίνησης IoT.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κιτ IoT, τις περιπτώσεις χρήσης τους και τις δυνατότητες των καλύτερων κιτ. Αργότερα, θα εξερευνήσετε επίσης ορισμένα κιτ έξυπνων συσκευών που χρησιμοποιούν ειδικοί προγραμματιστές IoT για να δημιουργήσουν έργα στον πραγματικό κόσμο.

Τι είναι ένα κιτ εκκίνησης IoT;

Το κιτ εκκίνησης IoT περιλαμβάνει ηλεκτρονικά αξεσουάρ, τεκμηρίωση λογισμικού και σεμινάρια για την κατασκευή έξυπνων συσκευών IoT. Μπορείτε να δημιουργήσετε gadget IoT όπως παγκόσμια ρολόγια, κλιματικούς κόμβους, μετεωρολογικούς σταθμούς, αεροπλάνα, έξυπνους ρομποτικούς βραχίονες, θερμοστάτες, αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα ως παιχνίδια και πολλά άλλα.

Οι σχεδιαστές εξοπλισμού δημιουργούν το πακέτο έτσι ώστε να μαθαίνετε όλη τη διαδικασία διαδραστικά. Ακολουθείτε τις καθοδηγούμενες οδηγίες για την κατασκευή, την αποσυναρμολόγηση και την ανακατασκευή πολλών συσκευών IoT από ένα πακέτο.

Τα περισσότερα κιτ εκκίνησης IoT διαθέτουν πολλαπλή συμβατότητα για όλες τις πλατφόρμες ανάπτυξης του cloud IoT. Για παράδειγμα, IBM Watson IoT, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud και άλλα.

Γιατί χρειάζεστε ένα κιτ εκκίνησης IoT;

Τα κιτ εκκίνησης IoT είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε την έξυπνη οικιακή μηχανική και την ανάπτυξη λογισμικού χωρίς να ξοδεύετε τα χρήματα. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι έξυπνοι λάτρεις του σπιτιού βασίζονται σε κιτ εκκίνησης IoT έναντι άλλων πόρων εκμάθησης:

  • Ένα κιτ είναι καλό για διαφορετικά είδη έξυπνων gadget. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια έξυπνη συσκευή. Δοκιμάστε το για λίγες μέρες. Στη συνέχεια, αποσυναρμολογήστε και ξεκινήστε την κατασκευή ενός νέου χρησιμοποιώντας τα ίδια κιτ εργαλείων.
  • Αυτός ο ομαδοποιημένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι τέλειος για την προώθηση του ενθουσιασμού της μάθησης STEM σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που γνωρίζουν την τεχνολογία.
  • Τα κιτ εκκίνησης IoT χρησιμεύουν ως φθηνά ζωντανά εργαστηριακά έργα για μαθήματα εκμάθησης στο Internet of Things.
  • Οι διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης που προσφέρουν μαθήματα IoT μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κιτ για να καθοδηγήσουν τους μαθητές τους σε έργα IoT πραγματικού κόσμου.
  • Θα μπορούσατε επίσης να δωρίσετε ένα πακέτο σε φίλο, μέλος της οικογένειάς σας και συναδέλφους που γνωρίζετε ότι είναι γνώστες της τεχνολογίας και αγαπούν τα έργα «φτιάξ’ το μόνος σου» (DIY).

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τις διάφορες δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα κιτ εκκίνησης IoT.

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα κιτ εκκίνησης IoT

Η αγορά στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης δεν έχει έλλειψη σε κιτ έξυπνων οικιακών συσκευών. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αγοράσετε κανένα από αυτά. Πρέπει να περάσετε από αυτήν τη λίστα απόλυτων χαρακτηριστικών προτού αγοράσετε το κιτ έργου IoT:

  • Το κιτ συνοδεύεται από αναλυτικούς εκπαιδευτικούς οδηγούς και οδηγίες για να σας βοηθήσουν με την ανάπτυξη λογισμικού σε συμβατό υπολογιστή όπως το Linux.
  • Υπάρχουν αρκετά αξεσουάρ όπως αισθητήρες, πλακέτες Wi-Fi, πλακέτες μικροελεγκτών, πίνακες ψωμιού, καλώδια κ.λπ., για την κατασκευή διαφορετικών ειδών έξυπνων οικιακών συσκευών.
  • Επίσης, αναζητήστε ηλεκτρονικό εξοπλισμό συμβατό με FCC έναντι αυτών που δεν είναι FCC.
  • Το πακέτο κιτ IoT θα πρέπει να είναι συμβατό με διάφορες πλατφόρμες ανάπτυξης cloud IoT. Αυτό σας προσφέρει μια καλή ευκαιρία να μάθετε όλα τα σύννεφα ανάπτυξης IoT χρησιμοποιώντας ένα κιτ εκκίνησης IoT.
  • Αναζητήστε κιτ εκκίνησης που συνοδεύονται από αρθρωτά αξεσουάρ και δεν απαιτούν συγκόλληση. Επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν IoT χωρίς κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας. Επίσης, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε ένα κιτ για πολλά έργα.
  • Προτιμήστε κιτ που δεν απαιτούν καθόλου ή ελάχιστο προγραμματισμό που μπορείτε να εκτελέσετε εύκολα από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή ένα smartphone.
  • Εάν παίρνετε ένα κιτ εκκίνησης για ένα παιδί που γνωρίζει λίγο προγραμματισμό ή ενδιαφέρεται για την κωδικοποίηση, τότε προτιμήστε εκείνα που προσφέρουν διαδραστική καθοδήγηση κωδικοποίησης.
  Οι 12 καλύτερες ταξιδιωτικές/φορητές οθόνες για να συνεχίσετε στο επόμενο ταξίδι σας

Τώρα, εξερευνήστε διάφορες επιλογές για κιτ εκκίνησης IoT που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ένα χόμπι, ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό έργο:

SunFounder 3 σε 1 Κιτ IoT Starter

Αυτό το SunFounder 3-in-1 IoT Starter Kit είναι η απόλυτη επιλογή για εκμάθηση IoT, Arduino και έξυπνων αυτοκινήτων. Με τη βοήθειά του, οι χρήστες μπορούν να μάθουν να κατασκευάζουν έργα IoT όπως ανίχνευση θυρών και παραθύρων και άρδευση φυτών χρησιμοποιώντας ESP8266 και Blynk.

Το κιτ περιέχει 192 στοιχεία, όπως το ESP8266 και την πλακέτα ελεγκτή που υποστηρίζεται από Arduino UNO. Περιλαμβάνει επίσης διαδικτυακά σεμινάρια για 87 έργα, συμπεριλαμβανομένων έργων Arduino, Scratch, IoT και αυτοκινήτων.

Προσφέρει πλήρη συμβατότητα τόσο με το Arduino IDE όσο και με το Scratch. Ως εκ τούτου, οι αρχάριοι και έμπειροι μηχανικοί λογισμικού μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Επιπλέον, το κιτ SunFounder μπορεί να σας διδάξει να κατασκευάζετε ένα πολυλειτουργικό έξυπνο αυτοκίνητο και να δημιουργείτε προγράμματα για παρακολούθηση γραμμής, αποφυγή εμποδίων, επιτάχυνση, ακολουθώντας το χέρι σας και πολλά άλλα.

OSOYOO ESP8266

Θέλετε να μάθετε IoT παίζοντας; Το κιτ OSOYOO ESP8266 είναι εδώ για να καλύψει τις ανάγκες σας. Όχι μόνο σας παρέχει την απαραίτητη βάση γνώσεων για το μέλλον, αλλά σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα έργα IoT για σχολικά έργα και επιστημονικές εκθέσεις.

Το κιτ OSOYOO IoT περιέχει μια πλακέτα μικροελεγκτή NodeMCU που βασίζεται σε ESP8266 που υποστηρίζει WiFi και IDE. Χρησιμοποιεί ένα απλοϊκό πρωτόκολλο IoT που ονομάζεται MQTT με διάφορους πόρους κωδικοποίησης ανοιχτού κώδικα και εφαρμογές για κινητές συσκευές.

Θα λάβετε 22 ηλεκτρονικά στοιχεία για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο IoT σε αυτό το κιτ. Προσφέρει ένα εκπαιδευτικό DVD με 17 δωρεάν δείγματα μαθημάτων με ένα βήμα προς βήμα σεμινάριο, βίντεο, λεπτομερή γραφήματα κυκλωμάτων και πλήρως δοκιμασμένους δειγματοληπτικούς κώδικες για να διευκολύνετε τη μάθησή σας.

Κιτ Robotistan NodeMCU ESP8266

Το Robotistan NodeMCU ESP8266 έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αρχάριους να μάθουν τις αρχές και τη λογική του IoT και να τις εφαρμόσουν στα startup έργα τους IoT. Έρχεται με 16 εξαρτήματα όπως LED, κινητήρες και παραλλαγές αισθητήρων ανίχνευσης, χρησιμοποιώντας τα οποία μπορεί κανείς να ξεκινήσει γρήγορα τα έργα του IoT.

Το κιτ περιέχει ήδη NodeMCU— μια πλακέτα ανάπτυξης που βασίζεται σε μια λειτουργική μονάδα ανοιχτού κώδικα. Επομένως, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε άλλη πλακέτα για τα έργα σας. Εδώ, λαμβάνετε επίσης ένα εγχειρίδιο που παραθέτει όλα τα στοιχεία του κιτ, μια οπτική επεξήγηση των βημάτων δημιουργίας κυκλώματος και κωδικούς για τα έργα.

  Πώς να διαγράψετε εφαρμογές στο iPhone

Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμο ένα ebook για τους χρήστες του κιτ. Εξετάζει τη λεπτομερή εφαρμογή των στοιχείων του κιτ για να ξεκινήσετε με τα έργα σας στο IoT.

ThingPulse #1 NodeMCU ESP8266

Χρησιμοποιώντας το κιτ ThingPulse #1 NodeMCU ESP8266, οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν με τα έργα τους IoT. Αυτό το κιτ έργου 4 σε 1 για την ανάπτυξη ασύρματου IoT σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τέσσερα έργα στο σπίτι—ένα παγκόσμιο ρολόι, μετεωρολογικό σταθμό, αεροπλάνο και κλιματικό κόμβο.

Είναι συμβατό με το Arduino και περιέχει NodeMCU V2, μια πλακέτα κυκλώματος μικροελεγκτή ESP8266. Ο μετεωρολογικός σταθμός DIY για παιδιά διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως οθόνη OLED, τσιπ ESP8266 WiFi, καλώδιο USB και αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Για έργα κλιματικού κόμβου, μετεωρολογικού ρολογιού και αεροπλάνων, το κιτ προσφέρει έναν περιεκτικό οδηγό 60 σελίδων που περιέχει μεθόδους βήμα προς βήμα. Πάνω απ ‘όλα, όλοι οι αγοραστές λαμβάνουν κορυφαία υποστήριξη πελατών από την εταιρεία για να απαντήσουν σε ερωτήσεις ή ανησυχίες.

SunFounder Raspberry Pi Ultimate

Το SunFounder Raspberry Pi Ultimate είναι ένα κιτ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, αρχάριοι προγραμματισμού και λάτρεις της τεχνολογίας, ακόμη και χωρίς προηγούμενη γνώση.

Περιέχει όλο το απαραίτητο υλικό και λογισμικό που μπορεί να χρειαστεί ένας αρχάριος.

Το κιτ εκκίνησης Raspberry Pi σάς προσφέρει 45 μαθήματα βίντεο και διαδικτυακά σεμινάρια. Χρησιμοποιώντας αυτά τα διαδικτυακά σεμινάρια βήμα προς βήμα, μπορείτε να αναπτύξετε 161 ενδιαφέροντα έργα, συμπεριλαμβανομένων 59 έργων Python, 44 έργων C++ και 30 έργων Node.js. Από την άλλη πλευρά, τα μαθήματα βίντεο σάς βοηθούν να κατακτήσετε το Raspberry pi.

KEYESTUDIO Smart Home Starter Kit

Μπορείτε να θεωρήσετε το KEYESTUDIO Smart Home Starter Kit ως το αρχικό σας παιχνίδι κωδικοποίησης που σας βοηθά να μάθετε ηλεκτρονικά και προγραμματισμό ενώ διασκεδάζετε. Χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε ένα μοντέλο έξυπνου σπιτιού με ξύλινες σανίδες κομμένες με λέιζερ, πίνακα ελέγχου και πολλούς αισθητήρες και ενεργοποιητές.

Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να κάνετε 15 διαφορετικά έργα σχετικά με μονάδες όπως κουμπιά, LED και αισθητήρες.

Μόλις ανεβάσετε τον κωδικό σε έναν υπολογιστή και τον τροφοδοτήσετε με 6 μπαταρίες ΑΑ, μπορείτε να τον ελέγξετε από την εφαρμογή για κινητά.

GAR Micro Starter Kit

Για όσους αναζητούν κιτ micro starter για τα έργα τους STEM ή Robotics, το GAR Micro Starter Kit είναι μια ιδανική επιλογή. Περιλαμβάνει 52+ στοιχεία για την ανάπτυξη έργου, όπως μια κύρια πλακέτα Uno R3 συμβατή με Arduino και μια πλακέτα ανάπτυξης ESP32 με Wi-Fi και Bluetooth.

Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος χρήστης, σας βοηθά να εξερευνήσετε ηλεκτρονικά προγράμματα προγραμματισμού στο Arduino χρησιμοποιώντας δημοφιλείς αισθητήρες και μονάδες. Εκτός από τη δημιουργία ασύρματων έργων, ο πομποδέκτης Wi-Fi, η μονάδα Wi-Fi + Bluetooth και η μονάδα Bluetooth HC-05 αυτού του κιτ σάς επιτρέπουν να πειραματιστείτε με ιδέες για το IoT.

Το all-in-one κιτ του σας προσφέρει επιπλέον αξεσουάρ και δωρεάν πρόσβαση σε οδηγούς PDF και συνδέσμους εκμάθησης στο GAR Dropbox Cloud. Όλα τα εξαρτήματα αυτού του κιτ διατίθενται σε μια ανθεκτική εργαλειοθήκη.

SunFounder Raspberry Pi Pico

Το κιτ Kepler του SunFounder, γνωστό και ως Raspberry Pi Pico, προσφέρει 117 διαφορετικά έργα σε έξυπνες συσκευές. Κατά συνέπεια, το κιτ εκκίνησης IoT περιέχει πολλά ηλεκτρονικά αξεσουάρ, έως και 450 εξαρτήματα.

Το κιτ είναι κατάλληλο για συσκευές IoT και ανάπτυξη λογισμικού με βάση τις τεχνολογίες Raspberry Pi και Arduino.

Η πλακέτα υπολογιστικού κυκλώματος του περιλαμβάνει τυπικά χαρακτηριστικά όπως ένα τσιπ μικροελεγκτή RP2040, επεξεργαστή Arm Cortex-M0+, Wi-Fi 2,4 GHz και 26 ακίδες GPIO πολλαπλών λειτουργιών.

  Χρησιμοποιήστε προσαρμοσμένα πρότυπα για οποιαδήποτε εφαρμογή παραγωγικότητας iWork στο iCloud

Το κιτ υποστηρίζει την ανάπτυξη προγραμμάτων IoT σε πλατφόρμες ανάπτυξης λογισμικού όπως MicroPython, Piper Make και C++. Εύκολο στην κατανόηση διαδικτυακό σεμινάριο είναι επίσης διαθέσιμο για αυτές τις πλατφόρμες προγραμματισμού και 117 έργα.

Κιτ εκκίνησης GAR Colossus

Εάν πρέπει να αναπτύξετε ένα έξυπνο αυτοκίνητο με ρομποτικές λειτουργίες για ακαδημαϊκούς ή χομπίστικούς σκοπούς, μπορείτε να δοκιμάσετε το κιτ GAR Colossus. Το κιτ θα μπορούσε επίσης να είναι μια καλή εκμάθηση STEM για παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών.

Το κιτ εκκίνησης περιλαμβάνει μονάδες Wi-Fi, μονάδες Bluetooth, Systems on Chip (SOC), πέντε διαφορετικές μητρικές πλακέτες για το έξυπνο αυτοκίνητο, διάφορες ασπίδες αξεσουάρ, σασί αυτοκινήτου, αισθητήρες και οθόνες LCD.

Όλα τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα διατίθενται σε ένα ανθεκτικό δοχείο μεγέθους 22 ιντσών και προστασία Husky 2-Level. Επιπλέον, λαμβάνετε ένα USB stick 16 GB και δωρεάν πρόσβαση στο GAR Dropbox Cloud για πρόσβαση σε σεμινάρια ανάπτυξης υλικού και λογισμικού για το έξυπνο αυτοκίνητο.

Πακέτο Arduino MKR IoT

Το κιτ εκκίνησης Arduino MKR είναι ιδανικό για την ανάπτυξη διαφόρων μοντέλων Internet of Things για επαγγελματικούς και οικιακούς αυτοματισμούς. Μπορείτε να συνδεθείτε online στο Arduino IoT Cloud για προγραμματισμό συσκευών, έλεγχο πρόσβασης, ανάλυση δεδομένων και ενεργοποίηση αυτοματισμού.

Η δέσμη περιλαμβάνει την πλακέτα MCU, MCU, LCD, κινητήρα για μηχανικό έλεγχο ενεργοποιητών, υποδοχή τροφοδοσίας μπαταρίας, θύρα τροφοδοσίας USB και πολλά άλλα.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο σεμινάριο Arduino από τον ιστότοπό του και να ακολουθήσετε ένα σεμινάριο πέντε βημάτων για να αναπτύξετε την έξυπνη οικιακή σας συσκευή για επαγγελματικές ανάγκες, ακαδημαϊκά έργα ή απλώς για διασκέδαση.

OSOYOO Wi-Fi IoT Learning Kit

Όταν πρόκειται να εξοικειωθείτε με το IoT, τα προγραμματιζόμενα ηλεκτρονικά και τη ρομποτική, το OSOYOO Wi-Fi IoT Learning Kit σάς βοηθά να γίνετε καινοτόμοι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έργα IoT και να διαμορφώσετε την αυτοματοποίηση του έξυπνου σπιτιού σας.

Όλα όσα χρειάζονται για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού, έξυπνου σπιτιού περιλαμβάνονται εδώ, όπως WiFi Shield, Arduino Basic Board, αισθητήρας κίνησης, Obstacle Sensors, Ultrasonic Sensor, αισθητήρας ήχου, Photoresistor και αισθητήρας θερμοκρασίας/υγρασίας. Επιπλέον, μπορείτε να διαχειριστείτε και να ελέγξετε το σύστημα IoT μέσω εφαρμογών για κινητά.

DAOKI ESP8266 Starter Kit

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν μετεωρολογικό σταθμό για το IoT Arduino IDE; Η επιλογή του κιτ εκκίνησης DAOKI ESP8266 για το σκοπό αυτό θα ήταν η σωστή επιλογή.

Εδώ, θα λάβετε μια πλακέτα ανάπτυξης ESP8266, μια οθόνη OLED 0,96″, έναν αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας, μια πλακέτα ψωμιού, ένα καλώδιο USB και άλλα εξαρτήματα.

Χρησιμοποιώντας αυτό το κιτ, μπορεί κανείς να αναπτύξει τέσσερα έργα ασύρματου IoT, συμπεριλαμβανομένου ενός μετεωρολογικού σταθμού, ενός παγκόσμιου ρολογιού, του αεροπλάνου και του κλιματικού κόμβου. Για συνδεσιμότητα, χρησιμοποιεί USB και η οθόνη OLED του διαθέτει ανάλυση 128×64 pixel.

Κιτ Arduino OPLA IoT

Το Arduino OPLA IoT Kit είναι η τέλεια επιλογή για αρχάριους και επαγγελματίες, καθώς χρειάζεται μόνο μερικές βασικές εμπειρίες DIY. Ωστόσο, οι έμπειροι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αναλάβουν τον έλεγχο των δεδομένων και των διαδικασιών τους στο IoT.

Τα κύρια εξαρτήματα αυτού του κιτ περιλαμβάνουν μια πλακέτα Arduino MKR Wi-Fi, Arduino MKR IoT Carrier με οθόνη OLED, ρελέ 24 V, αισθητήρες υγρασίας, χωρητικά κουμπιά αφής, μια θήκη κάρτας SD και ενσωματωμένους αισθητήρες φωτός, θερμοκρασίας και υγρασίας.

Με αυτό το κιτ, έχετε δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα κωδικοποίησης Arduino για 12 μήνες. Χρησιμοποιώντας αυτό το ανοιχτό σύστημα, μπορείτε να αναπτύξετε προσαρμοσμένες έξυπνες συσκευές και να τις ελέγχετε όπως θέλετε.

Τελικές Λέξεις

Εδώ είναι τα καλύτερα κιτ εκκίνησης IoT που μπορείτε να αγοράσετε άνετα και να ξεκινήσετε το πρώτο σας έργο Internet of Things. Ανατρέξτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των κιτ έξυπνων συσκευών παραπάνω. Αποκτήστε αυτό που είναι ιδανικό για τον προϋπολογισμό του έργου και του κιτ σας.

Μπορεί να θέλετε να διαβάσετε αυτό το εξαιρετικό άρθρο εισαγωγής στο IoT για αρχάριους για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για το IoT σε επίπεδο αρχαρίων.