Μπορούν οι οικοδεσπότες Zoom να δουν πραγματικά όλα τα προσωπικά σας μηνύματα;

Οι ιογενείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι τα προσωπικά μηνύματα του Zoom δεν είναι πραγματικά ιδιωτικά — εάν συνομιλείτε ιδιωτικά κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης Zoom, ο οικοδεσπότης μπορεί να δει ολόκληρη τη συνομιλία σας. Είναι αλήθεια ότι? Λοιπόν, όχι ακριβώς.

Πώς λειτουργούν τα ιδιωτικά μηνύματα στο Zoom

Τα ιδιωτικά μηνύματα λειτουργούν όπως θα περίμενες. Εάν στείλετε ένα μήνυμα μόνο σε ένα συγκεκριμένο άτομο, μόνο εσείς και αυτό το άτομο μπορείτε να δείτε το μήνυμα. Επίσημος ιστότοπος του Zoom επιβεβαιώνει αυτό, λέγοντας “Τα προσωπικά μηνύματα μεταξύ των συμμετεχόντων δεν είναι ορατά από τον κεντρικό υπολογιστή.”

Οι οικοδεσπότες μπορούν να επιλέξουν εάν επιτρέπονται τα προσωπικά μηνύματα ή να απενεργοποιούν πλήρως τη συνομιλία. Ωστόσο, εάν επιτρέπονται προσωπικά μηνύματα μεταξύ δύο ατόμων, ο οικοδεσπότης της συνάντησης δεν μπορεί να δει τι λένε αυτά τα δύο άτομα μεταξύ τους.

  Πώς να φιλτράρετε τα προσβλητικά σχόλια στο Instagram

Οι ηχογραφήσεις και οι μεταγραφές περιέχουν τα προσωπικά σας μηνύματα

Πώς λοιπόν ανακαλύφθηκαν τα προσωπικά μηνύματα; Λοιπόν, ένας ένοχος είναι Λειτουργία εγγραφής Zoom. Εάν ηχογραφήσετε μια ολόκληρη σύσκεψη ή απλώς τη συνομιλία από μια σύσκεψη, τα προσωπικά μηνύματα που είναι ορατά σε εσάς περιλαμβάνονται στην εγγραφή σας.

Όταν ένας συμμετέχων στη σύσκεψη Zoom αποθηκεύει τη συνομιλία που σχετίζεται με μια σύσκεψη, αποθηκεύει κάθε μήνυμα που ήταν ορατό σε αυτόν. Με άλλα λόγια, ο οικοδεσπότης δεν θα βλέπει προσωπικά μηνύματα εκτός εάν στείλετε αυτά τα μηνύματα απευθείας στον κεντρικό υπολογιστή.

Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι ηχογραφείτε μια συνάντηση εργασίας ή μια διαδικτυακή διάλεξη. Ίσως να λέγατε μερικά κολακευτικά πράγματα για τους συναδέλφους ή τον δάσκαλό σας σε προσωπικά μηνύματα σε κάποιον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης του Zoom. Στη συνέχεια, μοιραστήκατε την ηχογράφηση ή τη μεταγραφή συνομιλίας σας με έναν συνάδελφο ή μαθητή που το έχασε. Θα μπορούσαν να δουν όλα τα προσωπικά μηνύματα που στείλατε και λάβατε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

  Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε iPhone X, XR, XS και XS Max

Εάν κρατάτε τις ηχογραφήσεις για τον εαυτό σας, τα μηνύματα παραμένουν ιδιωτικά. Ωστόσο, εάν μοιραστείτε την ηχογράφηση με κάποιον άλλο, αυτό το άτομο μπορεί να δει τα προσωπικά μηνύματα.

Ίσως το αντιλαμβάνεστε αυτό—αλλά, εάν κάποιος στον οποίο στείλατε προσωπικά μηνύματα κοινοποιεί την ηχογράφηση του, τα προσωπικά μηνύματα που του στείλατε περιλαμβάνονται στην ηχογράφηση του.

Για παράδειγμα, δείτε πώς φαίνεται ένα αποθηκευμένο αρχείο καταγραφής συνομιλιών Zoom που περιέχει προσωπικά μηνύματα. Τα προσωπικά μηνύματα εμφανίζονται και φέρουν την ένδειξη “Ιδιωτικά”:

14:39:23 Από τον Chris : Προφανώς όλοι συμφωνούμε ότι ο ανανάς στην πίτσα είναι παρωδία.
14:39:33 Από τον Κρις στον Μπομπ (Ιδιωτικά) : Μην πεις σε κανέναν ότι το είπα αυτό, αλλά ο ανανάς στην πίτσα είναι μια χαρά.
14:39:52 Από τον Chris : Τώρα πώς νιώθουμε όλοι για το πεπερόνι;

Εάν μοιραστήκατε το αρχείο καταγραφής συνομιλίας με άλλο άτομο, θα έβλεπε τα προσωπικά μηνύματα που στείλατε και λάβατε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Αυτή είναι η πραγματική απειλή της ιδιωτικής ζωής.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μουσική του iTunes σε παρουσιάσεις PowerPoint

Ίσως μην στέλνετε ευαίσθητα προσωπικά μηνύματα στο Zoom

Είναι πιθανώς καλύτερο να αποφύγετε την αποστολή δυνητικά ευαίσθητων προσωπικών μηνυμάτων στο Zoom και να χρησιμοποιήσετε άλλο πρόγραμμα-πελάτη συνομιλίας κατά τη διάρκεια συσκέψεων Zoom, εάν στέλνετε μηνύματα που θέλετε να παραμείνετε ιδιωτικά

Είναι εύκολο να στείλετε κατά λάθος ένα μήνυμα δημόσια αντί για ιδιωτικά, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατανοούν τα καλύτερα σημεία του τρόπου με τον οποίο το Zoom καταγράφει τα προσωπικά μηνύματα μαζί με τα δημόσια.

Ωστόσο, ο κεντρικός υπολογιστής συνάντησης Zoom δεν μπορεί πραγματικά να δει τα προσωπικά σας μηνύματα—εκτός εάν τα στείλετε (ή μια ηχογράφηση που τα περιέχει) στον κεντρικό υπολογιστή. Δεν είναι αυτό που πρέπει να ανησυχείς.

Γεια σας – ο οικοδεσπότης της σύσκεψης *δεν* λαμβάνει προσωπικά μηνύματα, ακόμα κι αν κατεβάσει το αρχείο καταγραφής της συνάντησης!

— Ζουμ (@zoom_us) 17 Αυγούστου 2020

Παρεμπιπτόντως, το Zoom δεν παρακολουθεί ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε σε μια κλήση και δεν στέλνει αυτές τις πληροφορίες στον κεντρικό υπολογιστή. Ο κεντρικός υπολογιστής μπορεί να δει εάν έχετε εστιάσει το παράθυρο Ζουμ στην οθόνη σας σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά αυτό είναι όλο.