Πώς να ενεργοποιήσετε τις αξιολογήσεις αστεριών στην εφαρμογή μουσικής στο iOS 10

Το iOS 10 αναβάθμισε την εφαρμογή Μουσική. Η ανανέωση δεν ήταν απλώς μια αναθεώρηση διεπαφής χρήστη. χαρακτηριστικά προστέθηκαν και αφαιρέθηκαν στη νέα έκδοση. Ένα χαρακτηριστικό που η Apple προσπάθησε να καταργήσει ήταν η δυνατότητα αξιολόγησης με αστέρια. Επέτρεπε στους χρήστες να βαθμολογήσουν ένα τραγούδι σε μια κλίμακα πέντε βαθμών. Αυτό βοήθησε στη δημιουργία έξυπνων λιστών αναπαραγωγής μεταξύ άλλων. Η λειτουργία χάθηκε πολύ και από το iOS 10.2, προστέθηκε ξανά στην εφαρμογή, ωστόσο πρέπει να την ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις. Είναι αρκετά απλό εκτός και αν δεν βλέπετε καθόλου τη ρύθμιση που είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή αξιολόγησης με αστέρια στη Μουσική και τι πρέπει να κάνετε εάν δεν έχετε την επιλογή να την ενεργοποιήσετε.

  Το Moju σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να μοιράζεστε κινούμενες φωτογραφίες που μοιάζουν με Gif [iOS]

Ενεργοποίηση αξιολογήσεων με αστέρια

Αυτή η πρώτη μέθοδος προϋποθέτει ότι όλα είναι καλά. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην εφαρμογή Μουσική. Πατήστε το και θα δείτε έναν διακόπτη «Εμφάνιση αξιολογήσεων με αστέρια». Ενεργοποιήστε το και μετά μεταβείτε στην εφαρμογή Μουσική. Πατήστε ένα τραγούδι και πατήστε το κουμπί περισσότερα κάτω δεξιά. Το μενού που ανοίγει θα έχει μια επιλογή αξιολόγησης.

Εάν δεν βλέπετε τον διακόπτη «Εμφάνιση αξιολογήσεων με αστέρια», διαβάστε την επόμενη ενότητα.

Αποκτήστε την επιλογή Εμφάνιση αξιολογήσεων με αστέρια

Εάν δεν έχετε ένα τραγούδι που έχει ήδη βαθμολογία με αστέρια, δεν θα δείτε τον διακόπτη «Εμφάνιση αξιολογήσεων αστεριών». Εδώ βρίσκεται το πρόβλημα. Όταν κυκλοφόρησε το iOS 10, η εφαρμογή Μουσική φαίνεται να έχει αφαιρέσει εντελώς τα δεδομένα αξιολογήσεων. Όταν συγχρονίσατε το τηλέφωνό σας μέσω του iTunes, οι αξιολογήσεις αφαιρέθηκαν και από αυτό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μεγεθυντικού φακού στο iOS

Για να διορθώσετε το πρόβλημα, πρέπει να προσθέσετε μια βαθμολογία με αστέρια σε ένα τραγούδι στο iTunes στην επιφάνεια εργασίας σας. Επιλέξτε οποιοδήποτε τραγούδι από τη βιβλιοθήκη σας. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε “Λήψη πληροφοριών” από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο που βλέπετε παρακάτω. Βαθμολογήστε το τραγούδι και, στη συνέχεια, συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή ή το Mac σας. Αφήστε το συγχρονισμό και δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Στο iPhone σας, μεταβείτε στο Settings>Music και ο διακόπτης Show Star Ratings θα είναι πλέον ορατός. Ενεργοποιήστε το και μπορείτε να βαθμολογήσετε τραγούδια από την εφαρμογή Μουσική.

  Πώς να αναφέρετε και να αποκλείσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα iMessage στο iOS

Το iOS 10.2 είναι ακόμα σε beta, ωστόσο, είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στο σταθερό κανάλι σε λίγες εβδομάδες.