Μπορείτε να αλλάξετε το φόντο στο PS5 σας;

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Το φόντο στο PS5 αλλάζει αυτόματα ανάλογα με το παιχνίδι ή το στοιχείο μενού που έχετε επιλέξει.
  • Η προσαρμογή του φόντου του προφίλ σας στο PS5 είναι δυνατή, αλλά οι αλλαγές δεν εμφανίζονται στην κύρια αρχική οθόνη.
  • Το PS5 δεν έχει θέματα όπως το PS4, αλλά ορισμένες επιλογές προσαρμογής προφίλ είναι διαθέσιμες για τους χρήστες.

Οι κάτοχοι κονσόλας συχνά απολαμβάνουν να κάνουν το περιβάλλον χρήστη τους μοναδικό με προσαρμοσμένα θέματα και φόντο. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε το φόντο ή το θέμα σας στο PS5;

Μπορείτε να αλλάξετε το φόντο του PS5; Επεξήγηση των Επιλογών

Ενώ μπορείτε να αλλάξετε την ταπετσαρία φόντου στο PS4 σας, το φόντο στο PS5 εξαρτάται από το εικονίδιο παιχνιδιού ή μενού που έχετε επιλέξει. Αυτά τα αυτόματα φόντα δεν μπορούν να αλλάξουν και θα εναλλάσσονται ανάλογα με το στοιχείο μενού που έχετε επιλέξει.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress για μια καθαρή και επαγγελματική εμφάνιση

Για παράδειγμα, όταν τοποθετώ το δείκτη του ποντικιού πάνω από το Baldur’s Gate 3, το φόντο αλλάζει στο εξώφυλλο του παιχνιδιού. Όταν τοποθετώ το δείκτη του ποντικιού πάνω από έναν άλλο τίτλο, το φόντο αλλάζει ξανά.

Μπορείτε να αλλάξετε το φόντο ή την εικόνα εξωφύλλου του προφίλ σας στο PS5, αλλά αυτό δεν εμφανίζεται στην αρχική οθόνη της κύριας κονσόλας. Θα πρέπει να επισκεφτείτε το προφίλ σας για να δείτε αυτήν την εικόνα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θέματα PS5;

Και πάλι, σε αντίθεση με το PS4, δεν μπορείτε να αποκτήσετε θέματα για το PS5. Ας ελπίσουμε ότι η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει στο μέλλον, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν λίγο περισσότερη προσαρμογή διαθέσιμη.

Ωστόσο, έχετε κάποιες επιλογές για να προσαρμόσετε το προφίλ σας στο PS5.

Πώς να αλλάξετε το φόντο του προφίλ σας στο PS5

Όταν πρόκειται να προσθέσετε κάποια προσαρμογή στο PS5 σας, μπορείτε να αλλάξετε ορισμένες πτυχές του προφίλ σας. Αυτό περιλαμβάνει την εικόνα ή το avatar του προφίλ σας και το φόντο του προφίλ σας.

  Πώς εμποδίζετε την Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας

Για να επεξεργαστείτε το προφίλ σας, μεταβείτε στην αρχική οθόνη του PS5 και επιλέξτε το avatar σας στην επάνω δεξιά γωνία. Από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Προφίλ.

Αυτό θα σας μεταφέρει στη σελίδα του προφίλ σας, η οποία είναι ορατή σε εσάς και τους φίλους σας, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου σας.

Για να ξεκινήσετε την επεξεργασία του προφίλ σας, επιλέξτε το εικονίδιο με το στυλό στα δεξιά. Αυτό θα σας μεταφέρει σε ένα μενού όπου μπορείτε να επιλέξετε ποια πτυχή του προφίλ σας θα θέλατε να αλλάξετε.

Για να αλλάξετε το φόντο του προφίλ σας, επιλέξτε Εικόνα εξωφύλλου.

Εάν έχετε ήδη εισάγει ένα φόντο από την κονσόλα PS4, μπορείτε να επιλέξετε Κατάργηση εικόνας. Εάν θέλετε να επιλέξετε μια νέα εικόνα, επιλέξτε Αλλαγή εικόνας. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που προσθέτετε μια εικόνα, επιλέξτε Επιλογή εικόνας.

  10 καλύτερες εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Shopify το 2023 για να διατηρήσετε το κατάστημά σας ασφαλές

Η συλλογή πολυμέσων σας θα ανοίξει και μπορείτε να επιλέξετε ένα νέο φόντο προφίλ από τις επιλογές που παρέχονται. Επιλέξτε όποια εικόνα θέλετε να χρησιμοποιήσετε και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή. Στη συνέχεια, μπορείτε να περικόψετε την εικόνα σας και να επιλέξετε Αποθήκευση.

Αφού αλλάξετε το φόντο σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, επιλέξτε Τέλος.

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε περαιτέρω το προφίλ σας, όπως να αλλάξετε το avatar του προφίλ σας στο PS5, μπορείτε να επιστρέψετε στο μενού επεξεργασίας και να επιλέξετε Εικόνα προφίλ. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα προκατασκευασμένο avatar ή να ανεβάσετε μια εικόνα προφίλ μέσω της εφαρμογής PS.

Εάν επιλέξετε την επιλογή Avatar στο μενού επεξεργασίας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πολλών avatar που λαμβάνετε από τα παιχνίδια σας, καθώς και ορισμένων προεπιλεγμένων avatar από τη Sony.

Αν και αυτές οι επιλογές προσαρμογής είναι περιορισμένες, μπορούν να σας προσφέρουν έναν τρόπο να κάνετε τη διεπαφή χρήστη του PS5 να ξεχωρίζει λίγο περισσότερο. Ας ελπίσουμε ότι η Sony εισάγει περισσότερες επιλογές προσαρμογής στο μέλλον, έτσι ώστε το φόντο του PS5 να μην είναι τόσο περιορισμένο.