Οι 10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το ChatGPT

Το ChatGPT έχει κατακλύσει τον κόσμο και οι ικανότητές του δεν αμφισβητούνται. Αλλά σε ποιες αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις ChatGPT μπορείτε να απευθυνθείτε όταν το chatbot δεν είναι επιλογή;

Εδώ είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ChatGPT.

Το Claude AI είναι αναμφίβολα η καλύτερη εναλλακτική λύση στο ChatGPT. Στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει σε λίγες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες, αλλά είναι η επόμενη καλύτερη προοπτική στον χώρο συνομιλίας AI τη στιγμή της γραφής. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που να πλησιάζει τόσο το ChatGPT στη δημιουργικότητα, την κοινή λογική και την ακρίβεια όσο ο Claude AI.

Πώς βαραίνει το ChatGPT; Το Claude AI ξεπερνά το ChatGPT σε τέσσερις βασικούς τομείς, ενώ διατηρείται άνετα σε πολλές βασικές μετρήσεις. Έχει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, μεγαλύτερο μήκος περιβάλλοντος, πιο πρόσφατη βάση γνώσεων και, όπως φαίνεται, ιδιαίτερα καλύτερες εργασίες δημιουργικής γραφής.

Μπορείτε να μάθετε πώς να εγγραφείτε και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Claude AI. Ως ανερχόμενο αστέρι στον χώρο του chatbot AI, και με μερικές ακόμη επαναλήψεις, ο Claude μπορεί να επιτύχει μια πραγματική κατάσταση ομότιμου με το ChatGPT—ή ακόμη και να ξεπεράσει τελικά.

Μια άλλη αξιόλογη εναλλακτική λύση στο ChatGPT είναι το Gemini της Google, πρώην Bard AI. Μετά το Claude AI, το Gemini της Google είναι ίσως η πιο ισχυρή και ευρέως χρησιμοποιούμενη εναλλακτική λύση ChatGPT που δεν βασίζεται στο μοντέλο γλώσσας GPT του OpenAI. Με την εύστοχη ονομασία, το chatbot τεχνητής νοημοσύνης τροφοδοτείται επί του παρόντος από την οικογένεια μοντέλων μεγάλων γλωσσών Gemini της Google, μια απομάκρυνση από το μοντέλο μεγάλης γλώσσας PaLM 2 με χαμηλή απόδοση.

Αν και το μοντέλο Gemini AI της Google είναι παρόμοιο με το GPT του OpenAI σε αρχιτεκτονικό επίπεδο, υπάρχει μια αισθητή διαφορά στις πρακτικές δυνατότητες των δύο γλωσσικών μοντέλων. Ανεξάρτητα από αυτό, η Google προσπαθεί πάντα να οικοδομήσει τις δυνατότητες του chatbot της ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με το ChatGPT. Πρόσφατα, το Gemini έχει υπερτροφοδοτηθεί με νέες ικανότητες που του επιτρέπουν να δημιουργεί εκπληκτικές εικόνες τεχνητής νοημοσύνης, όπως ακριβώς κάνει επί του παρόντος το ChatGPT.

Ενώ το Gemini είναι αρκετά ισχυρό από μόνο του, το ChatGPT απολαμβάνει το πλεονέκτημα ότι τροφοδοτείται από ένα μοντέλο που έχει υποστεί αρκετές επαναλήψεις ποιοτικής βελτίωσης. Αν και μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι το μετονομασμένο Gemini της Google έχει περάσει από έναν παρόμοιο αγωγό ανάπτυξης εστιασμένης στην ποιότητα, δεν ήταν πραγματικά στον ίδιο ρυθμό και βάθος με το ChatGPT.

Παρόλα αυτά, το Gemini έχει βελτιωθεί μαζικά από τις πρώτες μέρες του, έχοντας πλέον εντυπωσιακές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένων πειραματικών ικανοτήτων επεξεργασίας ήχου και βίντεο που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν το παιχνίδι όταν κυκλοφορήσουν πλήρως. Είναι ένα καλό εργαλείο για τη δημιουργία εγγραφών όπως άρθρα και email και έχει αξιέπαινες μαθηματικές ικανότητες. Είναι επίσης ένα χρήσιμο βοήθημα προγραμματισμού και ένα αρκετά αποτελεσματικό εργαλείο για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας.

Υπάρχουν μερικοί δημιουργικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Gemini της Google και αν αναρωτιέστε πώς το Gemini ανταποκρίνεται στο ChatGPT, ρίξτε μια ματιά στη σε βάθος ανάλυσή μας που συγκρίνει το ChatGPT με το Gemini.

Το Microsoft Copilot, πρώην Bing AI Chat, είναι ένα από τα καλύτερα chatbot AI που χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPT-4 του OpenAI. Το Microsoft Copilot συνδυάζει αποτελέσματα από τον Ιστό, το μοντέλο GPT-4 του OpenAI και την αποκλειστική τεχνολογία της Microsoft για να παράγει πραγματικά και ενημερωμένα αποτελέσματα για εκατομμύρια χρήστες του παγκοσμίως. Όπως το ChatGPT, το Copilot μπορεί επίσης να δημιουργήσει εκπληκτικές εικόνες χρησιμοποιώντας το μοντέλο δημιουργίας εικόνων DALL-E, αν και η ποιότητα των εικόνων από το Copilot μερικές φορές φαίνεται λιγότερο ελκυστική από εκείνες που δημιουργούνται από το DALL-E στο ChatGPT.

  8 εντυπωσιακά διαδικτυακά πρότυπα διαγραμμάτων συνάφειας για επιχειρήσεις

Το Copilot είναι περίπλοκα συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο και μπορεί να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τάσεις και συμβάντα, πράγμα που σημαίνει ότι παρέχει πιο σχετικές απαντήσεις σε προτροπές “από προεπιλογή” από το κανονικό σας ChatGPT.

Εκτός από τη χρήση των μοντέλων GPT και DALL-E του OpenAI, το Copilot Chat επωφελείται επίσης από τον τεράστιο πλούτο πόρων AI της Microsoft, δίνοντάς της ένα πλεονέκτημα έναντι των περισσότερων εναλλακτικών ChatGPT στη λίστα μας. Εάν θέλετε να μάθετε πώς συγκρίνεται το Copilot με το πολύ πιο δημοφιλές ChatGPT, διαβάστε τη σύγκριση ChatGPT με Microsoft Copilot.

Όπως το Copilot της Microsoft, το Perplexity AI είναι μια μηχανή αναζήτησης και chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που συνθέτει δεδομένα ιστού και γνώσεις σε πραγματικό χρόνο από το υποκείμενο μοντέλο AI για να παρέχει ακριβείς και ολοκληρωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα των χρηστών. Το Perplexity είναι μια από τις πιο αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις για το ChatGPT επειδή τροφοδοτείται από την τεχνολογία GPT του OpenAI.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα chatbot AI που απλώς «τροφοδοτούνται από GPT» και δεν κάνουν τίποτα μοναδικό, το Perplexity έχει μερικές ενδιαφέρουσες λειτουργίες που θα σας φανούν χρήσιμες, ιδιαίτερα την ικανότητά του να ρυθμίζει τα δεδομένα GPT με τρέχουσες πληροφορίες που προέρχονται από το Διαδίκτυο. Το Perplexity AI είναι επίσης εξαιρετικό στο να αναφέρει πηγές στις απαντήσεις του και να παρέχει συνδέσμους που μπορεί να χρειαστείτε για περαιτέρω έρευνα σε ένα θέμα. Το δωρεάν πρόγραμμα τροφοδοτείται από το μοντέλο γλώσσας GPT-3.5, ενώ το πρόγραμμα Pro, με τιμή 20 $ ανά μήνα, τροφοδοτείται από το πιο ισχυρό μοντέλο γλώσσας GPT-4. Ακολουθεί η λεπτομερής ανάλυση των chatbots ChatGPT εναντίον Perplexity AI.

Κάποια μορφή μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης συνομιλίας τροφοδοτεί όλα τα chatbots στις λίστες μας. Ωστόσο, το Pi, που αναπτύχθηκε από την startup τεχνητής νοημοσύνης Inflection, ξεχωρίζει στη μοναδική του ερμηνεία της τεχνητής νοημοσύνης συνομιλίας. Το chatbot μπορεί να μην είναι το πιο προηγμένο AI, αλλά είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα όσον αφορά τη διεξαγωγή συναρπαστικών συνομιλιών.

Θα κάνετε ερωτήσεις σε άλλα chatbots και θα σας απαντήσουν, και αυτό είναι ακριβώς. Το Pi AI κάνει το επιπλέον μίλι για να βεβαιωθεί ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία συνομιλίας, απαντώντας σχεδόν πάντα στα ερωτήματά σας με μια λεπτή ώθηση για να σας κρατήσει αφοσιωμένους σε περισσότερες συνομιλίες. Δεν έχει τα λαμπερά φανταχτερά χαρακτηριστικά που θα βρείτε σε άλλα πρωτοποριακά chatbot, όπως το ChatGPT, αλλά μπορεί να παρέχει ακριβείς και λεπτομερείς απαντήσεις στις περισσότερες από τις ερωτήσεις που του θέτεις. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε όποτε χρειάζεστε ένα chatbot με το οποίο είναι ενδιαφέρον να μιλήσετε.

Ακόμη και πριν το ChatGPT γίνει viral, υπήρχε το GPT Playground του OpenAI, μια πλατφόρμα όπου το κοινό μπορούσε να παίξει με διαφορετικές επαναλήψεις των μοντέλων GPT AI του OpenAI. Δυστυχώς, το εργαλείο δεν δημιούργησε τόσο μεγάλο buzz όσο το ChatGPT. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην τεχνική διεπαφή χρήστη του και στην έλλειψη δημοσιότητας με επίκεντρο τον καταναλωτή.

Κατά ειρωνικό τρόπο, παρόλο που το ChatGPT προσελκύει μεγάλο μέρος της προσοχής, τα μοντέλα GPT που είναι διαθέσιμα στο Playground είναι πολύ μεγαλύτερα και πιο ισχυρά από τις παραλλαγές που τροφοδοτούν το ChatGPT. Τα μοντέλα στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Playground είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα γλώσσας AI.

  Πώς να κάνετε μουσική AI με το MusicGen της Meta

Το ChatGPT είναι σαν μια επανάληψη του μοντέλου GPT που χρησιμοποιείται στο Playground, αλλά έχει βελτιωθεί καλύτερα και βελτιστοποιηθεί ώστε να είναι πιο συνομιλητικό και σαν τον άνθρωπο στην απόκρισή του. Αυτά τα βελτιωμένα μοντέλα μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την ανθρώπινη πρόθεση, να παρέχουν απαντήσεις που αφορούν συγκεκριμένα το πλαίσιο και να διατηρήσουν συνεκτικές συνομιλίες.

Μπορείτε να απεικονίσετε την Playground ως ChatGPT για ισχυρούς χρήστες. Μπορείτε να το τροποποιήσετε ώστε να κάνει ό,τι κάνει το ChatGPT και ακόμη πολλά περισσότερα. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές και ρυθμίσεις για να προσαρμόσετε το μοντέλο AI ώστε να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Επίσης, πιθανότατα θα παρατηρήσετε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις από το ChatGPT και σε αυτές που λαμβάνετε από το Playground, ειδικά αν τροποποιήσετε τις διαθέσιμες παραμέτρους.

Ενώ το ChatGPT θα αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις για ορισμένα ευαίσθητα θέματα, το μοντέλο Playground είναι λιγότερο πιθανό να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις. Αν θέλετε να είστε βολικοί με την Playground, εδώ είναι ένας οδηγός για το πώς να χρησιμοποιήσετε το GPT Playground.

Σε αντίθεση με τις άλλες επιλογές στη λίστα μας, το Poe by Quora είναι λιγότερο ένα chatbot AI και περισσότερο μια πλατφόρμα AI. Το Poe σάς δίνει πρόσβαση σε μερικά από τα πιο καθιερωμένα μοντέλα μεγάλων γλωσσών AI που είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή στο διαδίκτυο. Η πλατφόρμα έχει τα πάντα, από το PaLM και το Gemini της Google, το Llama του Meta και τον Claude του Anthropic έως πολλές επαναλήψεις των μοντέλων μεγάλων γλωσσών GPT του OpenAI.

Πόσο καλός είναι ο Πόε; Λοιπόν, ας πούμε ότι η μεγαλύτερη γοητεία της χρήσης του Poe είναι η σειρά επιλογών του. Θα μπορούσατε να πείτε ότι ο Poe είναι τόσο καλός όσο ένας συνδυασμός των chatbots που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα. Αν και μπορεί να μην λαμβάνετε την ίδια ποιότητα υπηρεσιών που θα έπαιρνα όταν χρησιμοποιείτε τα μεμονωμένα chatbot απευθείας στην πλατφόρμα του αρχικού παρόχου τους, θα λατρέψετε την ευελιξία του Poe. Τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα αν λάβετε τη μηνιαία συνδρομή 20 $ του Poe, η οποία είναι οικονομικά αποδοτική λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που έχετε στη διάθεσή σας. Συγκριτικά, το ίδιο ποσό σάς δίνει πρόσβαση σε μια συνδρομή ChatGPT Plus για ένα μήνα.

Το YouChat, όπως και οι περισσότερες εναλλακτικές λύσεις ChatGPT στη λίστα μας, τροφοδοτείται από έναν συνδυασμό των μοντέλων AI GPT-3.5 και GPT-4 του OpenAI. Οι δυνατότητες του μοντέλου GPT-4 καλύπτονται από μια μηνιαία συνδρομή $20, αν και λαμβάνετε μερικές δωρεάν πιστώσεις GPT-4 για να δοκιμάσετε το chatbot. Εάν δεν εγγραφείτε στο πρόγραμμα YouChat Pro, τα ερωτήματά σας θα πρέπει να υποστηρίζονται από το ελαφρώς παλαιότερο μοντέλο της σειράς GPT-3.5. Αυτό θα σας δώσει περίπου παρόμοια αποτελέσματα με τις δυνατότητες του ελεύθερου επιπέδου ChatGPT, αν και με πιο συνοπτικά αποτελέσματα που συντίθενται σε μεγάλο βαθμό με ζωντανά δεδομένα Διαδικτύου.

Το YouChat έχει μια κομψή, πολύχρωμη διεπαφή και είναι όμορφα συνυφασμένη με τη μηχανή αναζήτησης του You.com. Ως αποτέλεσμα, το YouChat μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανή αναζήτησης που σας δίνει μια λίστα με συνδέσμους προς ιστοσελίδες με ευρετήριο σχετικές με το ερώτημά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε τις τυπικές απαντήσεις συνομιλίας σε στιλ ChatGPT για ερωτήσεις. Αν ψάχνετε για μια μηχανή αναζήτησης και ένα chatbot όπως το ChatGPT σε ένα προϊόν, τότε το YouChat είναι μια εξαιρετική επιλογή.

  Πώς να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας στο iPhone

Αν και το YouChat χρησιμοποιεί τα μοντέλα GPT του OpenAI, όπως ακριβώς το Perplexity AI και το Copliot της Microsoft, χρησιμοποιεί αποκλειστική τεχνολογία για να αυξήσει τα αποτελέσματα που παρέχονται από το υποκείμενο μοντέλο GPT για να παρέχει στους χρήστες ενημερωμένες πληροφορίες.

Εκτός από μερικούς περιορισμούς, το YouChat είναι μια απλή και ισχυρή εναλλακτική λύση ChatGPT που αξίζει να την γνωρίσετε.

Η υποκείμενη τεχνολογία πίσω από το ChatGPT (πρώτο GPT 3.5, από τότε που ενημερώθηκε σε GPT-4) είναι η ίδια τεχνολογία που τροφοδοτεί το Chatsonic, καθιστώντας το σχεδόν εξίσου ενδιαφέρον με το ChatGPT. Το Chatsonic προχωρά ένα βήμα παραπέρα και βασίζεται στις ικανότητες του ChatGPT ενώ διορθώνει ορισμένους από τους περιορισμούς του ChatGPT.

Ακριβώς όπως το ChatGPT, το Chatsonic χρησιμοποιεί το μοντέλο δημιουργίας εικόνων DALL-E για τη δημιουργία εικόνων με εντολή απευθείας στη διεπαφή συνομιλίας Chatsonic. Εκτός από το DALL-E, υπάρχει επίσης η επιλογή χρήσης Stable Diffusion για τη δημιουργία τέχνης AI στην πλατφόρμα Chatsonic.

Ωστόσο, το Chatsonic δεν είναι όλο ρόδινο. Αν και θα έχετε πρόσβαση στο freemium όταν εγγραφείτε, σε αντίθεση με το ChatGPT, το Chatsonic είναι ως επί το πλείστον υπηρεσία επί πληρωμή. Λαμβάνετε μάρκες που διατίθενται και μόλις τελειώσετε τα μάρκα, θα πρέπει να τηρήσετε τα barebones που προσφέρονται. Επίσης, σε σύγκριση με το ChatGPT, το Chatsonic δεν είναι καλό με τους κωδικούς υπολογιστών.

Σε σύγκριση με το Chatsonic, οι απαντήσεις ChatGPT είναι συνήθως σημαντικά πιο «πλήρες» και καλύτερα μορφοποιημένες. Σε αρκετές περιπτώσεις, η Chatsonic τείνει να συνοψίζει τις απαντήσεις της. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει για μερικούς ανθρώπους, αλλά μπορεί να μην το βρείτε χρήσιμο όταν χρειάζεστε μια μακροπρόθεσμη απάντηση. Ωστόσο, εκτός από αυτούς τους περιορισμούς, το Chatsonic είναι συναρπαστικό και μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ChatGPT.

Το Character.AI είναι ακριβώς αυτό που λέει στο όνομα — ένα chatbot AI με θέμα χαρακτήρες που σας επιτρέπει να προσομοιώσετε την αλληλεπίδραση με δημοφιλείς διασημότητες, ιστορικές προσωπικότητες ή χαρακτήρες ταινιών. Από πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ μέχρι χαρακτήρες ταινιών όπως ο Τόνι Σταρκ του Iron Man, το Character AI έχει μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα επιλογή χαρακτήρων για αλληλεπίδραση στην πλατφόρμα.

Δοκιμάσαμε μια συζήτηση με τον Tony Stark σχετικά με ένα κοστούμι τύπου Iron Man και ήταν ενδιαφέρουσα, καθηλωτική και λογική. Το AI χαρακτήρων αντανακλά εντυπωσιακά τον τόνο και τους τρόπους των χαρακτήρων που προσφέρονται.

Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη χαρακτήρων είναι κυρίως θέμα χαρακτήρων, μπορείτε ακόμα να λάβετε μια αλληλεπίδραση προτροπής και απόκρισης τύπου ChatGPT χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “Βοηθός χαρακτήρων” στην πλατφόρμα. Αν και γενικά εντυπωσιακό, μην περιμένετε αποκρίσεις ποιότητας ChatGPT. Τούτου λεχθέντος, το Character AI αξίζει να το δοκιμάσετε.

Επωφελούμενοι από το δημόσιο συμφέρον και την πείνα για γενετική τεχνητή νοημοσύνη, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι τεχνολογικοί γίγαντες προσπαθούν να φέρουν στην αγορά προϊόντα εμπνευσμένα από το ChatGPT. Όλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον σε αυτόν τον αγώνα εξοπλισμών υψηλής τεχνολογίας. Ο στόχος είναι απλός: ανάπτυξη και κυκλοφορία των πιο ικανών συστημάτων AI, ή τουλάχιστον προς το παρόν, των chatbot.

Καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να ρίχνουν χρήματα και δύναμη στο πρόβλημα, θα προκύψουν πιο ικανές εναλλακτικές λύσεις ChatGPT. Ενώ τα πράγματα συνεχίζουν να εξελίσσονται, διασκεδάστε με αυτά που έχουμε γράψει στη λίστα μας.