Πώς εμποδίζετε την Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας

Κάθε φορά που έχετε ένα ερώτημα στο μυαλό σας, μεταβαίνετε στο αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιείτε τη μηχανή αναζήτησης Google για να λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν. Και η Google κάνει αυτή τη διαδικασία λίγο εύκολη και γρήγορη για εσάς, προτείνοντας τις προηγούμενες αναζητήσεις που κάνατε. Ωστόσο, αυτές οι αναζητήσεις μπορεί να μην είναι χρήσιμες για εσάς κάθε φορά που εισάγετε τα ίδια αρχικά γράμματα της λέξης-κλειδιού σας. Εξάλλου, στις μέρες μας, δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια για οποιοδήποτε έμβιο ή μη πράγμα να εκνευρίζει τους ανθρώπους για τις δικές τους πράξεις. Και ξέρουμε ότι δεν είστε ένας από αυτούς, καθώς βρήκατε αυτόν τον τέλειο οδηγό με το ήρεμο μυαλό σας για να βρείτε τις λύσεις για να σταματήσετε την Google να προτείνει προηγούμενες αναζητήσεις. Εάν δεν ξέρετε πώς να σταματήσετε το Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας και να απενεργοποιήσετε τις σχετικές με πρόσφατες αναζητήσεις, σας προτείνουμε να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό μέχρι το τέλος, καθώς θα μάθετε επίσης εάν υπάρχει διαφορά μεταξύ της Εκκαθάρισης ιστορικού και Διαγραφή ιστορικού. Ας μην χάνουμε καθόλου χρόνο!

Πώς εμποδίζετε την Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας

Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να βρείτε τα βήματα που εξηγούν πώς εμποδίζετε το Google να εμφανίζει λεπτομερώς τις προηγούμενες αναζητήσεις σας με χρήσιμες εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

  7 Καλύτερα Εργαλεία Παρακολούθησης Διακόπτη Δικτύου

Γιατί το Google εμφανίζει τις πρόσφατες αναζητήσεις σας;

Η Google σάς εμφανίζει τις πρόσφατες αναζητήσεις που κάνατε για να εξατομικεύσετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας με βάση την προηγούμενη δραστηριότητά σας. Σας βοηθά να φτάσετε γρήγορα στον επιθυμητό ιστότοπο ή την ιστοσελίδα, να συνεχίσετε τη δραστηριότητα που μπορεί να έχετε εγκαταλείψει ηθελημένα ή κατά λάθος, και επίσης σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο, μη χάνοντας τον σε προηγούμενες αναζητήσεις που έχετε ήδη κάνει.

Πώς σταματάτε την Google να προτείνει προηγούμενες αναζητήσεις;

Μπορείτε να σταματήσετε την Google να σας προτείνει τις προηγούμενες αναζητήσεις αφού εισαγάγετε παρόμοιες αρχικές λέξεις στη γραμμή αναζήτησης Google. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google στο δικό σας Android ή iOS συσκευή.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ από την επάνω δεξιά γωνία.

3. Πατήστε Ρυθμίσεις.

4. Πατήστε Προσωπικά αποτελέσματα.

5. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Εμφάνιση προσωπικών αποτελεσμάτων, όπως φαίνεται παρακάτω.

Η απενεργοποίηση της λειτουργίας Εμφάνιση προσωπικών αποτελεσμάτων δεν θα δει τις νέες αναζητήσεις να συμπληρώνονται αυτόματα με βάση τις προηγούμενες αναζητήσεις ή το ιστορικό αναζήτησης. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις στο Google για αναζητήσεις.

Πώς εμποδίζετε την Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας;

Μπορείτε να σταματήσετε το Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας απενεργοποιώντας τη λειτουργία Εμφάνιση προσωπικών αποτελεσμάτων. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να το κάνετε ακριβώς το ίδιο στην εφαρμογή σας Google.

  Ομαδοποιήστε όλα τα μηνύματα στα εισερχόμενά σας από αποστολέα και αποκλείστε τους ανιχνευτές email

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από προηγούμενες αναζητήσεις;

Ας δούμε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από προηγούμενες αναζητήσεις στο Google.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Google και πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ > Ιστορικό αναζήτησης.

2Α. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε το εικονίδιο σταυρού (X) δίπλα στην αναζήτηση που θέλετε να διαγράψετε από το αποθηκευμένο ιστορικό.

Σημείωση: Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αντικατοπτριστούν οι πρόσφατες αναζητήσεις που μόλις κάνατε στο Google.

2Β. Μπορείτε επίσης να πατήσετε στο αναπτυσσόμενο μενού Διαγραφή για να διαγράψετε συγκεκριμένες αναζητήσεις εντός του επιθυμητού χρονικού εύρους.

Γιατί δεν μπορείτε να διαγράψετε τις πρόσφατες αναζητήσεις στο Google;

Ας δούμε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να διαγράψετε τις πρόσφατες αναζητήσεις σας στο Google:

  • Ασταθής ή καθόλου σύνδεση στο Διαδίκτυο
  • Απενεργοποιημένη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής
  • Κακόβουλο λογισμικό ή προστασία από ιούς που εμποδίζουν τη διαγραφή αναζητήσεων
  • Ξεπερασμένη εφαρμογή Google για το τηλέφωνό σας Android ή iOS
  • Ζητήματα διακομιστή Google

Πρέπει να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας;

Ναι, είναι καλύτερο να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας στο Google ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης. Βοηθά να:

  • Αποτρέπει την κακή συμπεριφορά του προγράμματος περιήγησης λόγω αποθηκευμένων δεδομένων
  • Διαγράφει το προηγούμενο ιστορικό περιήγησής σας για απόρρητο

  • Βοηθά στην εκτέλεση της εφαρμογής προγράμματος περιήγησης για καλύτερη απόδοση
  • Αποφεύγει να έχει εξατομικευμένες διαφημίσεις με βάση το ιστορικό περιήγησης

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Διαγραφής ιστορικού και διαγραφής ιστορικού;

Ως επί το πλείστον, η διαγραφή ιστορικού και το ιστορικό διαγραφής είναι παρόμοιοι και εναλλάξιμοι όροι που χρησιμοποιούνται για την κατάργηση του ιστορικού από μια συσκευή ή λογαριασμό. Η εκκαθάριση ιστορικού χρησιμοποιείται συνήθως για τη διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης ή στην εφαρμογή. Και οι όροι ιστορικού διαγραφής υποδηλώνουν τη δραστηριότητα διαγραφής της γενικής δραστηριότητας σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό ή εφαρμογή. Αυτοί οι όροι έχουν μια λεπτή διαφορά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την επιλογή της υπηρεσίας που παρέχει αυτές τις δυνατότητες. Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να μάθετε πώς μπορείτε να σταματήσετε το Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας.

Γιατί το ιστορικό αναζήτησής σας εμφανίζει πράγματα που δεν έχετε αναζητήσει;

Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκληθεί εξαιτίας:

  • Συνδεθήκατε σε διαφορετικό λογαριασμό
  • Αποθηκευμένες διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης στο ιστορικό αναζήτησης
  • Παραβίαση δεδομένων στον εν λόγω λογαριασμό
  • Επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και phishing

Πώς απενεργοποιείτε τις σχετικές με πρόσφατες αναζητήσεις;

Ακολουθούν τα βήματα για την απενεργοποίηση που σχετίζονται με πρόσφατες αναζητήσεις στην εφαρμογή Google για κινητά.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ > Ρυθμίσεις.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Προσωπικά αποτελέσματα.

4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Εμφάνιση προσωπικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να καταλάβετε πώς εμποδίζετε το Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας.

Πώς αλλάζετε τις ρυθμίσεις αναζήτησης Google;

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αναζήτησης Google στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας με τη βοήθεια των παρακάτω βημάτων:

1. Πλοηγηθείτε στο Google ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

2. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις αναζήτησης από κάτω.

3. Από εδώ, μπορείτε να μεταβείτε στις ενότητες Αποτελέσματα αναζήτησης, Γλώσσες και Εμφάνιση για να αλλάξετε τις σχετικές ρυθμίσεις σύμφωνα με την επιλογή σας.

4. Αφού κάνετε τις επιθυμητές αλλαγές, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Save για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έγιναν.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς μπορείτε να σταματήσετε το Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας και να απενεργοποιήσετε τις σχετικές με πρόσφατες αναζητήσεις. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.