Μέγιστα όρια καρτελών Ανοίξτε τις καρτέλες σε ένα παράθυρο [Firefox]

Οι καρτέλες είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό οποιουδήποτε σύγχρονου προγράμματος περιήγησης ιστού. Αλλά αν έχετε πολλά από αυτά ανοιχτά ταυτόχρονα, θα παρατηρήσετε ότι κάποια στιγμή θα επηρεάσει δραστικά τη σταθερότητα του υπολογιστή σας. Όχι μόνο το σύστημά σας θα εκτελεί άλλες εργασίες πολύ πιο αργά, αλλά το πρόγραμμα περιήγησής σας μπορεί ακόμη και να πνιγεί. Τούτου λεχθέντος, ο περιορισμός των ανοιχτών καρτελών σας σε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης μπορεί να είναι ο οριστικός τρόπος για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Τον Απρίλιο, κάλυψα μια μικρή επέκταση που ονομάζεται xTabs που σας επιτρέπει να βάλετε ένα μέγιστο όριο στον αριθμό των ανοιχτών καρτελών στο Chrome. Το Max Tabs είναι ένα παρόμοιο πρόσθετο που φέρνει την ίδια λειτουργικότητα στον Firefox του Mozilla και σας επιτρέπει να ορίσετε έναν μέγιστο αριθμό καρτελών που ανοίγουν σε ένα παράθυρο.

  Πώς να κάνετε την Cortana να χρησιμοποιεί την Αναζήτηση Google σε Chrome και Firefox

Το πρόσθετο χωρίς επανεκκίνηση μπορεί να ληφθεί και να εγκατασταθεί από το χώρο αποθήκευσης λήψεων του Mozilla. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Max Tabs αμέσως. Ωστόσο, το πρόσθετο δεν έχει πολλές ρυθμίσεις και αξίζει τον κόπο να σας επιτρέπει να προσδιορίζετε εύκολα τον μέγιστο αριθμό καρτελών που μπορεί να υποστηρίξει ένα μεμονωμένο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης από την οθόνη επιλογών του. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να περιορίσετε αυτόν τον αριθμό σε 10, απλώς εισαγάγετε αυτήν την τιμή στο πεδίο «Μέγιστος αριθμός καρτελών» και ο Firefox δεν θα σας επιτρέψει να ανοίξετε περισσότερες καρτέλες από το καθορισμένο όριο. Για να ανοίξετε περισσότερες από δέκα καρτέλες, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα άλλο παράθυρο του Firefox. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε εάν το πρόσθετο λειτουργεί σε ιδιωτικό παράθυρο ή όχι.

  Πώς να δείτε (και να απενεργοποιήσετε) τα δεδομένα τηλεμετρίας που συλλέγει ο Firefox για εσάς

Δεν υπάρχουν πολλά να μιλήσουμε για τη διεπαφή χρήστη Max Tabs εκτός από το ότι εμφανίζει τον συνολικό αριθμό καρτελών στη γραμμή εργαλείων, η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε εάν έχετε φτάσει το καθορισμένο όριο ή όχι. Όταν το καθορισμένο όριο είναι το άγγιγμα, ο Firefox σάς εμποδίζει να ανοίξετε τυχόν πρόσθετες καρτέλες ακόμα κι αν κάνετε κλικ στο κουμπί νέας καρτέλας.

Εάν ένας χρήστης προσπαθήσει να ανοίξει πρόσθετη καρτέλα πέραν του μέγιστου ορίου, το Max Tabs εμφανίζει μια ειδοποίηση με φυσαλίδες κοντά στο δίσκο συστήματος που τους προτρέπει ότι δεν μπορούν να ανοίξουν άλλες καρτέλες. Φυσικά, το Max Tabs λειτουργεί μόνο για ένα παράθυρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να ανοίξετε πρόσθετες καρτέλες εκκινώντας ένα νέο παράθυρο Firefox.

  Κατεβάστε τα αρχεία PDF απευθείας απενεργοποιώντας το πρόγραμμα προβολής PDF σε Chrome & Firefox

Το Max Tabs είναι ένα δωρεάν πρόσθετο για λήψη που λειτουργεί όπου κι αν το κάνει ο Mozilla Firefox. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στον Firefox 30.

Κατεβάστε το Max Tabs για Firefox