Κατεβάστε τα αρχεία PDF απευθείας απενεργοποιώντας το πρόγραμμα προβολής PDF σε Chrome & Firefox

Τόσο το Google Chrome όσο και ο Firefox διαθέτουν ενσωματωμένο πρόγραμμα ανάγνωσης PDF και κάθε φορά που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο προς ένα αρχείο PDF, το πρόγραμμα περιήγησής σας το ανοίγει σε μια νέα καρτέλα. Όλα αυτά είναι τέλεια εκτός από το ότι αν είναι μεγάλο αρχείο, πρέπει πρώτα να περιμένετε να φορτώσει και μετά να το αποθηκεύσετε. Μόλις αποθηκευτεί, εάν κάνετε κλικ στο αρχείο στη γραμμή λήψης (στο Chrome), θα ανοίξει ξανά σε μια καρτέλα του Chrome. Αυτή η δυνατότητα προορίζεται να παρέχει στους χρήστες έναν πάντα διαθέσιμο-αναγνώστη PDF με τη μορφή του προγράμματος περιήγησής τους, αλλά γίνεται ενοχλητικό εάν προτιμάτε πραγματικά να ανοίγετε αρχεία PDF σε έναν επιτραπέζιο αναγνώστη. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το αντιμετωπίσετε τόσο στον Chrome όσο και στον Firefox που επιτρέπει την εύκολη απενεργοποίηση και ενεργοποίηση της προβολής PDF για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

  Πώς να αποτρέψετε έναν χρήστη από την εγκατάσταση ή την εκτέλεση επεκτάσεων στο Chrome

Απενεργοποιήστε το πρόγραμμα προβολής PDF στο Chrome

Ανοίξτε μια νέα καρτέλα Chrome και πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή URL και πατήστε enter.

Chrome://plugins/

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα εύρεσης για να αναζητήσετε την προσθήκη “Chrome PDF Viewer”. Κάντε κλικ στο «Απενεργοποίηση» και είστε έτοιμοι. Μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε την αλλαγή ενεργοποιώντας την προσθήκη.

Τι κάνει η απενεργοποίηση του Chrome PDF Viewer;

Η απενεργοποίηση αυτής της προσθήκης έχει δύο αποτελέσματα. πρώτα, κάθε φορά που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο προς ένα αρχείο PDF στο πρόγραμμα περιήγησής σας, το αρχείο δεν θα ανοίγει πλέον σε μια νέα καρτέλα. Αντίθετα, θα πάει κατευθείαν στον διαχειριστή λήψεων και θα ξεκινήσει η λήψη.

  Πώς να δημιουργήσετε έξυπνες λίστες αναπαραγωγής όπως το iTunes στη Μουσική Google [Chrome]

Δεύτερος; κάθε φορά που γίνεται λήψη ενός αρχείου PDF, κάνοντας κλικ σε αυτό στη γραμμή λήψεων θα ανοίξει το αρχείο στον προεπιλεγμένο πρόγραμμα ανάγνωσης PDF για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Απενεργοποιήστε το πρόγραμμα προβολής PDF στον Firefox

Για να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προβολής PDF στον Firefox, πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή URL και αποδεχτείτε την προειδοποίηση από τη σελίδα.

about:config

Χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης, αναζητήστε την ακόλουθη προτίμηση και κάντε διπλό κλικ για να ορίσετε την τιμή της σε “True”.

pdfjs.disabled

Για να επαναφέρετε αυτήν την αλλαγή, επιστρέψτε στη σελίδα about:config και επαναφέρετε την τιμή σε False (απλώς κάντε διπλό κλικ σε αυτήν).

  Πώς να διορθώσετε τον ήχο Bluetooth στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome

Τι κάνει η απενεργοποίηση του pdfjs.disabled;

Μετά την απενεργοποίηση αυτής της προτίμησης, οποιοσδήποτε σύνδεσμος προς ένα αρχείο PDF που κάνετε κλικ θα αρχίσει να κατεβάζει αυτόματα το αρχείο. Δεν θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο ή να το ανοίξετε. Εάν κάνετε κλικ στο αρχείο στο αναδυόμενο παράθυρο λήψης μετά τη λήψη του, ο Firefox θα σας ρωτήσει με ποιο πρόγραμμα να ανοίξει το αρχείο.