Λευκή Βίβλος – Τι, Σκοπός, Τύποι και Πώς να το Γράψετε

Εάν είστε μια επιχείρηση που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μάρκετινγκ περιεχομένου, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τις λευκές βίβλους.

Η λευκή βίβλος είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη για τη βελτίωση του προφίλ της εταιρείας σας ως ηγέτη σκέψης, για να ξεχωρίσετε την επωνυμία σας από τους ανταγωνιστές σας και να δημιουργήσετε νέους δυνητικούς πελάτες.

Αυτό το άρθρο θα σας οπλίσει με τις γνώσεις που χρειάζεστε για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της λευκής βίβλου. Θα καλύψουμε ποιες είναι, γιατί τις χρειάζεστε και πώς να γράψετε μια αποτελεσματική λευκή βίβλο.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Whitepaper;

Μια λευκή βίβλος είναι μια έγκυρη, περιεκτική και πειστική αναφορά για την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος και την προσφορά λύσης.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν λευκές βίβλους για να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη με περιστασιακούς αναγνώστες, απεικονίζοντας την πείρα τους μέσα από στοιχεία και γεγονότα. Πολλές επωνυμίες ή έμποροι απαιτούν μια διεύθυνση email ή μια άλλη μορφή πληροφοριών επικοινωνίας για λήψη για να συλλάβουν δυνητικούς πελάτες.

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους μάρκετινγκ, η λευκή βίβλος δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι μια πρόταση προϊόντος. Είναι ένα ενημερωτικό έγγραφο που δημιουργήθηκε μέσα από εις βάθος έρευνα και γεγονότα για να βοηθήσει τους αναγνώστες να λύσουν τα προβλήματά τους.

Γιατί πρέπει να γράψετε μια Λευκή Βίβλο

Η δημιουργία πολύτιμου περιεχομένου με τη μορφή γεγονότων και δεδομένων μπορεί να βοηθήσει τους αναγνώστες να λύσουν τα προβλήματά τους. Ακολουθούν οι κύριοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκεφτείτε σθεναρά να γράψετε μια λευκή βίβλο:

  • Οι λευκές βίβλοι είναι παραγωγοί δυνητικών πελατών: Η αντιμετώπιση προβλημάτων σε ολόκληρο τον κλάδο και η συμπερίληψη στοχευμένων λέξεων-κλειδιών μπορεί να σας βοηθήσει να ανεβείτε στην κατάταξη αναζήτησης και να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες.
  • Οι λευκές βίβλοι σας βοηθούν να γίνετε ηγέτης της σκέψης: Το άκρως τεχνικό περιεχόμενο που προσφέρει μια αποτελεσματική λύση σας βοηθά να γίνετε ειδικός στον κλάδο σας και να ακούγεστε σαν ένας. Μπορείτε να αυξήσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο γράφοντας λευκές βίβλους, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν να ακολουθήσουν τους ηγέτες του κλάδου για να μάθουν από αυτούς.
  • Οι λευκές βίβλοι δίνουν στην επιχείρησή σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Όταν είστε ο μόνος που δημοσιεύει λευκές βίβλους υψηλής ποιότητας στην κατηγορία της επιχείρησής σας, θα λάβετε αυτόματα αναγνώριση. Έτσι, όλο και περισσότεροι πελάτες θα ήθελαν να αγοράσουν από εσάς.

Ας δούμε τώρα ορισμένους τύπους λευκών βίβλων που μπορείτε να δημοσιεύσετε για να προσελκύσετε το κοινό σας.

Διαφορετικοί τύποι Λευκής Βίβλου

#1. Αριθμημένη λίστα

Οι καταναλωτές λατρεύουν να διαβάζουν αριθμημένες λίστες επειδή είναι εύκολα εύπεπτες και τους επιτρέπουν να κατανοούν γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Αυτές οι λευκές βίβλοι χρησιμοποιούν αριθμημένα σημεία για να μεταδώσουν το μήνυμά τους και συνήθως στοχεύουν σε ένα πιο απλό κοινό.

Μερικά παραδείγματα περιπτώσεων χρήσης για λευκές βίβλους με αριθμημένη λίστα είναι:

  • Εξήγηση των πλεονεκτημάτων του προϊόντος σας: 10 λόγοι για να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες την κράτησή σας
  • Καταχώριση πρακτικών συμβουλών: 11 τρόποι για να κερδίσετε ξανά τους πελάτες σας
  • Απαντώντας σε συνήθεις ερωτήσεις: 8 λάθη που κάνετε όταν προβάλλετε διαφημίσεις στο Facebook
  8 από τα καλύτερα θέματα LXDE

Πότε να το χρησιμοποιήσετε: Δεδομένης της απλής μορφής τους, η λευκή βίβλο με αριθμημένη λίστα είναι ιδανική για κορυφαίους δυνητικούς πελάτες, για να συμβάλει στην οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με το κοινό σας.

#2. Λύση προβλήματος

Η λευκή βίβλος επίλυσης προβλημάτων βοηθά να πειστούν οι αναγνώστες ότι χρειάζονται αυτό που προσπαθείτε να πουλήσετε. Αυτή η μορφή λευκής βίβλου τοποθετεί το πρόβλημα με τρόπο που τονίζει πώς το προϊόν σας είναι η ιδανική λύση.

Πότε να το χρησιμοποιήσετε: Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται συνήθως για να προσελκύσει και να εκπαιδεύσει υποψήφιους πελάτες στα αρχικά και μεσαία στάδια του ταξιδιού του πελάτη. Οι αναγνώστες γνωρίζουν ήδη τα προβλήματά τους και αναζητούν τρόπους να λύσουν τις προκλήσεις τους.

Η λευκή βίβλος επίλυσης προβλημάτων είναι αποτελεσματική για τη δημιουργία νέων δυνητικών πελατών. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα, συνήθως απευθύνονται στην Google. Όταν μια καλά βελτιστοποιημένη λευκή βίβλο λύσεων προϊόντων μπορεί να φέρει τον ιστότοπό σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερα μάτια στον ιστότοπό σας.

#3. Backgrounder

Η λευκή βίβλος του φόντου εξηγεί πώς λειτουργεί ένα προϊόν και το περιβάλλον του. Όταν προβάλλετε νέες τάσεις, δυνατότητες ή άλλες πληροφορίες στον κλάδο σας, μια λευκή βίβλο φόντου βοηθά τους αναγνώστες να κατανοήσουν το προϊόν σας.

Τείνουν να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας ενός συγκεκριμένου προϊόντος ή υπηρεσίας
  • Δεδομένα και επιστημονικές μελέτες που περιγράφουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος σας
  • Καλά υποστηριζόμενοι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν ότι η επιχείρησή σας είναι πρωτοπόρος στον κλάδο

Πότε να το χρησιμοποιήσετε: Χρησιμοποιείται καλύτερα στο τελικό στάδιο του ταξιδιού του πελάτη. Όταν οι πιθανοί αγοραστές συγκρίνουν μια σύντομη λίστα λύσεων, θα χρειαστούν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Εάν κάποιος βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος της διοχέτευσης πωλήσεων, μια λευκή βίβλο φόντου μπορεί να τον διαβεβαιώσει ότι η προσφορά του προϊόντος σας είναι αυτό που αναζητά.

Πώς να γράψετε μια Λευκή Βίβλο με τον σωστό τρόπο

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη σύνταξη της λευκής βίβλου. Να θυμάστε ότι οι λευκές βίβλοι είναι πολύ πιο εντατικές από μια τυπική ανάρτηση ιστολογίου.

Βήμα 1: Επιλέξτε ένα θέμα και ένα στυλ

Η επιλογή του σωστού θέματος για τη λευκή σας βίβλο θα επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα. Θα δημιουργήσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες, πληροφορίες και κοινοποιήσεις επιλέγοντας ένα θέμα σοβαρού ενδιαφέροντος για το κοινό-στόχο σας.

Αναπτύξτε ένα προφίλ πελάτη για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις προκλήσεις, τους στόχους και τις ανάγκες του κοινού σας.

Μπορείτε να αναρωτηθείτε:

  • Χρειάζεται να εξηγήσω πώς το προϊόν μου επιλύει ένα πρόβλημα για ένα συγκεκριμένο κοινό για τη δημιουργία νέων δυνητικών πελατών;
  • Χρειάζεται να δημιουργήσω μια καλά ερευνημένη αναφορά για να βοηθήσω να καλλιεργήσω τις προοπτικές στη διοχέτευση πωλήσεων;
  • Υπάρχει κάποιο περίπλοκο χαρακτηριστικό ή νέα τάση που πρέπει να κατανοήσουν οι υποψήφιοι προτού αγοράσουν;

Αυτές οι ερωτήσεις σας βοηθούν να προσδιορίσετε ποιο είδος λευκής βίβλου θα γράψετε και το θέμα για το οποίο θα γράψετε.

Βήμα 2: Εκτελέστε έρευνα

Οι λευκές βίβλοι είναι άκρως τεχνικές και εκπαιδευτικές, επομένως θα θελήσετε να κάνετε εκτενή έρευνα για το θέμα.

Μπορείτε να το κάνετε με:

  • Αναλυτικά μια μοναδική διαδικασία
  • Συγκεντρώνοντας μοναδικές περιπτωσιολογικές μελέτες
  • Εκτέλεση πρωτότυπης μελέτης
  • Αναζήτηση αξιόπιστων δεδομένων, ερευνών και ερευνητικών μελετών
  • Διαβάστε άλλες εργασίες για το θέμα

Επαγγελματική συμβουλή: Πάντα να κάνετε ενδελεχή έρευνα πριν ξεκινήσετε να γράφετε. Η έρευνα θα πρέπει να προέρχεται από έγκυρες πηγές του κλάδου για να υποστηρίξει το επιχείρημά σας και να αποδείξει την υπόθεση σας.

Βήμα 3: Δημιουργήστε ένα περίγραμμα

Μια μακροσκελής ερευνητική εργασία χωρίς το σωστό περίγραμμα θα καταλήξει να μπερδέψει τους αναγνώστες. Σχεδιάστε το θέμα σας με σαφή και συνοπτική μορφή.

  20 Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Συνέντευξης DevOps [2022]

Συνιστούμε να έχετε έναν πίνακα περιεχομένων με συνδέσμους με δυνατότητα κλικ, όπως το Λευκό Βιβλίο της Google.

Βήμα 4: Γράψτε τη Λευκή Βίβλο σας

Αναπτύξτε το περίγραμμά σας και ξεκινήστε να γράφετε το κύριο μέρος της αναφοράς της λευκής βίβλου σας. Θα θελήσετε να συγκεντρώσετε την έρευνά σας και να παρέχετε στους αναγνώστες πολύτιμες προτάσεις και έντονες γνώσεις.

Φροντίστε να γράφετε με τόνο που βασίζεται σε γεγονότα, έτσι ώστε το περιεχόμενό σας να μην εμφανίζεται ως διαφημιστικό. Προσθέστε υποτίτλους για να βοηθήσετε στη διάσπαση μεγαλύτερων ενοτήτων για τους αναγνώστες που προτιμούν να ξαφρίσουν. Αναφέρετε τις πηγές σας στην πορεία.

Βήμα 5: Επεξεργασία και βελτίωση

Αφήστε το πρόχειρό σας να παραμείνει για μια μέρα και μετά επιστρέψτε για να εξετάσετε το έγγραφο με μια νέα προοπτική. Προσπαθήστε να το διαβάσετε δυνατά και βεβαιωθείτε ότι έχει σωστή ροή και δεν υπάρχουν γραμματικά λάθη. Ζητήστε από έμπιστους συναδέλφους, συντάκτες και άλλους βασικούς ηγέτες στον οργανισμό σας να το εξετάσουν εάν χρειάζεται.

Βήμα 6: Προσθήκη γραφικών και σχεδίου

Προσθέστε οπτικά ελκυστικά σχέδια για να ενισχύσετε το περιεχόμενό σας. Θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν σχεδιαστή για να προσθέσετε γραφήματα, γραφήματα, πίνακες και εικόνες για να βοηθήσετε το κοινό σας να δει τα σημεία σας. Υπάρχουν πρότυπα και λογισμικό που κάνουν τη δημιουργία αυτών των γραφικών πολύ πιο εύκολη.

Βήμα 7: Εξετάστε το ενδεχόμενο πρόσληψης βοήθειας από το Fiverr

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη σύνταξη της λευκής βίβλου σας, μπορείτε να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία από το Fiverr. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι συγγραφείς που μπορούν να μεταφέρουν ξεκάθαρα το μήνυμά σας.

Απλώς μεταβείτε στο Fiverr και εγγραφείτε για έναν λογαριασμό.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αναζητήσετε Λευκές Βίβλους στην κατηγορία Γραφή & Μετάφραση ή απλώς να τις πληκτρολογήσετε στη γραμμή αναζήτησης.

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε συγγραφείς με βάση το επίπεδο εμπειρίας, τον προϋπολογισμό, τον χρόνο παράδοσης και άλλες επιλογές υπηρεσίας.

Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά στην αναζήτησή σας ανά κλάδο, όπως “λευκό χαρτί κρυπτογράφησης” ή “λευκό βιβλίο ψηφιακού μάρκετινγκ”. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε συντάκτες whitepaper με σχετική εμπειρία.

Μόλις βρείτε έναν ικανό συγγραφέα, μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια συναυλία με βάση τις προσφορές υπηρεσιών του.

Πώς να μορφοποιήσετε μια Λευκή Βίβλο;

Η λευκή βίβλος πρέπει να οργανωθεί προσεκτικά για να τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη και να κάνει την εμπειρία του πιο ευχάριστη.

Ακολουθεί μια μορφή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε το περιεχόμενο και να κάνετε το χαρτί πιο κατανοητό:

  • Τίτλος: Η εφημερίδα χρειάζεται έναν ελκυστικό τίτλο για να κεντρίσει την περιέργεια των αναγνωστών. Διαφορετικά, δεν θα κάνουν κλικ σε αυτό εξαρχής
  • Περίληψη: Μια σύντομη επισκόπηση του τι μπορούν να περιμένουν οι αναγνώστες περιλαμβάνεται συνήθως στην εισαγωγή
  • Δήλωση προβλήματος: Δηλώνει ξεκάθαρα τη βάση για την ύπαρξη του χαρτιού
  • Ιστορικό: Ανακαλύπτει γιατί υπάρχει το πρόβλημα, τις επιζήμιες επιπτώσεις του και την εξέχουσα θέση του στον κλάδο
  • Λύση: Θα πρέπει να κοινοποιούνται με σαφήνεια και να επιλύονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται
  • Συμπέρασμα: Καλύψτε μια επισκόπηση των σημαντικότερων ευρημάτων και παρουσιάστε προτάσεις στον αναγνώστη
  • Αναφορές: Συμπεριλάβετε πηγές για τυχόν ισχυρισμούς, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να τις ελέγξουν εάν θέλουν

Καλύτερα Παραδείγματα Λευκής Βίβλου

Οι λευκές βίβλοι αποτελούν βασικό στοιχείο μάρκετινγκ και, όταν γίνονται σωστά, θα ενισχύσουν την εξουσία σας. Ακολουθούν μερικά εξαιρετικά παραδείγματα λευκής βίβλου που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σας δώσουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

#1. Πλαίσιο υιοθέτησης AI του Google Cloud

Η Google δημιούργησε μια λευκή βίβλο για να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν πώς να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στην επιχείρησή τους.

Αυτό το άρθρο καλύπτει μια τεχνική βαθιά κατάδυση για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία βοηθά να παρουσιαστεί ως αρχή. Επίσης, οργανώνουν με συνοχή τη λευκή βίβλο, τοποθετώντας το φόντο και το πρόβλημα πριν προσφέρουν τη λύση.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Multitasking σε ένα iPad

#2. Σημείο αναφοράς εμπειρίας πελατών της Zendesk

Η λευκή βίβλος της Zendesk περιγράφει τα μοτίβα και τις γνώσεις από την ενδελεχή έρευνά τους στην εξυπηρέτηση πελατών.

Είναι αποτελεσματικό επειδή χρησιμοποιεί πολλά γραφικά και δεδομένα για να βοηθήσει τους αναγνώστες να δουν τις τάσεις στην εξυπηρέτηση πελατών και να βοηθήσουν τους αναγνώστες να κατανοήσουν πώς ανταποκρίνονται στους συνομηλίκους του κλάδου.

#3. Η δικτύωση της Cisco και το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα

Η λευκή βίβλος της Cisco μοιράζεται ολοκληρωμένα δεδομένα σχετικά με τη χρήση του ανταγωνιστικού σας πλεονεκτήματος στο μάρκετινγκ. Είναι εξαιρετικό για την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, καθώς χρησιμοποιεί γραφικά και στατιστικά στοιχεία για να τονίσει γιατί οι επιχειρήσεις χρειάζονται ασφάλεια.

Διανομή Λευκής Βίβλου – Πώς γίνεται

Η συλλογή και η εγγραφή των πληροφοριών σε μια λευκή βίβλο είναι μόνο η μισή μάχη. Δεν θα λάβετε ποτέ τα επιθυμητά πλεονεκτήματά του εάν δεν διανεμηθεί αποτελεσματικά για μέγιστη απήχηση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διανείμετε τη λευκή σας βίβλο και η στρατηγική σας τελικά εξαρτάται από τη μέθοδο που έχει νόημα. Εάν το κοινό σας είναι στελέχη B2B, σκεφτείτε ένα κανάλι όπως το LinkedIn.

Οι παρακάτω 10 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε τη διανομή λευκής βίβλου ανεξάρτητα από το ποιο είναι το κοινό-στόχος σας:

  • Δημιουργήστε σελίδες προορισμού και οδηγήστε τους χρήστες στη σελίδα προορισμού μέσω μάρκετινγκ περιεχομένου ή διαφημίσεων
  • Προσθέστε αναδυόμενα παράθυρα σε σχετικές σελίδες του ιστότοπού σας
  • Τοποθετήστε εσωτερικούς συνδέσμους στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας
  • Συμπεριλάβετε τη λευκή βίβλο στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
  • Προσθέστε τη λευκή βίβλο στην υπογραφή του email σας
  • Δημοσιεύστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο
  • Δημοσιεύστε το σε ομάδες που σχετίζονται με τον κλάδο
  • Αναδημοσιεύστε ένα τμήμα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
  • Προβάλετε πληρωμένες διαφημίσεις στο whitepaper σας
  • Υποβάλετε αναρτήσεις επισκεπτών σε σχετικά ιστολόγια
  • Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε ενώ εργάζεστε σε μια Λευκή Βίβλο

    Οι αγοραστές B2B διαβάζουν λευκές βίβλους για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις αγοράς. Δυστυχώς, πολλά από αυτά είναι εκπτώσεις που κουράζουν τους αναγνώστες. Αποφύγετε τα ακόλουθα λάθη όταν εργάζεστε στο whitepaper σας:

    • Χρήση λευκών βιβλίων για πώληση: Ο σκοπός της λευκής βίβλου είναι να εκπαιδεύσει τους αναγνώστες σχετικά με το πρόβλημα και τη λύση. Μην τα χρησιμοποιείτε ως τρόπο για να πουλήσετε τα προϊόντα σας.
    • Κακή δομή: Έχετε σαφή δομή και μορφή, όπως αναφέρθηκε. Αυτό καθιστά τη λευκή βίβλο εύκολη στην ανάγνωση και κατανόηση.
    • Χωρίς σχέδιο διανομής: Η λήψη της λευκής βίβλου σας στο σωστό κοινό είναι εξίσου σημαντική με τη σύνταξη της.
    • Επιλέγοντας το λάθος θέμα: Αντιμετωπίστε τις μεγαλύτερες προκλήσεις των πελατών σας, οι οποίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον τους.
    • Μη ευθυγραμμισμένο με το ταξίδι του αγοραστή: Βεβαιωθείτε ότι η λευκή σας βίβλος απαντά στις ερωτήσεις των αγοραστών σε συγκεκριμένα στάδια της διαδρομής του πελάτη.

    Στο μάρκετινγκ περιεχομένου, οι λευκές βίβλοι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προσέλκυσης ενδιαφέροντος από πιθανούς αγοραστές στο διαδίκτυο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και στρατηγικές για το μάρκετινγκ λευκών βιβλίων για να αυξήσετε τις λήψεις.

    #1. Δημιουργήστε μια σελίδα προορισμού με υψηλή μετατροπή

    Η σελίδα προορισμού σας πρέπει να εξηγεί γιατί το κοινό σας πρέπει να παραδώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να κάνει κλικ στη λήψη.

    Μιλήστε για την αξία που φέρνει η λευκή σας βίβλος, ώστε να είναι ενθουσιασμένοι που λαμβάνουν το αντίγραφό τους. Για παράδειγμα, η Human Made δημιούργησε μια λευκή βίβλο που επισημαίνει τις δυνατότητες επεξεργασίας Gutenberg του WordPress.

    #2. Έχετε ένα Banner ή ένα αναδυόμενο παράθυρο στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας

    Όταν οι αναγνώστες προσγειώνονται στο ιστολόγιό σας, θα πρέπει να υπάρχει ένα banner ή ένα μη επεμβατικό αναδυόμενο παράθυρο που οδηγεί απευθείας τους αναγνώστες στη λευκή σας βίβλο.

    Αυτό βοηθά στην αύξηση της εμπειρίας των πελατών και οδηγεί το κοινό σας εκεί που θέλει.

    #3. Google Ads

    Πιθανότατα έχετε ενσωματώσει πολλές λέξεις-κλειδιά στη λευκή σας βίβλο. Αυτό καθιστά αποτελεσματική μια διαφημιστική καμπάνια Google pay-per-click, καθώς μπορείτε να πληρώσετε για να έχετε τη σελίδα προορισμού σας στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης.

    #4. Προώθηση LinkedIn

    Το LinkedIn προσφέρει προηγμένες δυνατότητες στόχευσης που σας επιτρέπουν να τοποθετείτε τις διαφημίσεις σας μπροστά στο σωστό κοινό. Για παράδειγμα, μπορείτε να στοχεύσετε με βάση τη λειτουργία εργασίας, το μέγεθος της εταιρείας, την τοποθεσία, τον τίτλο και πολλά άλλα.

    Τυλίγοντας

    Ενώ οι λευκές βίβλοι συχνά υποχρησιμοποιούνται, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για τη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου της εταιρείας σας.

    Αφού καθορίσετε τους στόχους σας για τη λευκή σας βίβλο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κομμάτι της για κάθε τμήμα της διοχέτευσης μάρκετινγκ.

    Είτε θέλετε να ιντριγκάρετε τους πελάτες με μια εύπεπτη λίστα είτε να εξηγήσετε τα εξαιρετικά τεχνικά οφέλη του προϊόντος σας, οι λευκές βίβλοι μπορούν να αποτελέσουν ένα θεμελιώδες κομμάτι περιεχομένου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τη δημιουργία νέων δυνητικών πελατών για την επιχείρησή σας.